رویداد های اخیر
امارت اسلامی: هیچ تصمیمی در مورد توزیع زمین در اطراف کانال «قوش تیپه» گرفته نشده است

امارت اسلامی میگوید حکومت تاکنون در مورد توزیع زمین در اطراف کانال قوش تیپه تصمیمی نگرفته است اما برخی از افراد به بهانه توزیع زمین از مردم پول میگیرند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با نشر اعلامیهای گفته است نباید اجازه داد تا این افراد فرصتطلب از مردم پول بگیرند.
آقای مجاهد از مردم میخواهد که در شناسایی این افراد با حکومت همکاری کنند.
کانال قوش تیپه یکی از بزرگترین پروژههای ملی در کشور است که کار فاز اول آن به سرعت جریان دارد. در اطراف این کانال زمینهای وافر زراعتی است از این رو، توجه بسیاریها را برای خرید این زمینها جلب کرده است.
شماری از آگاهان میگویند که زمینهای اطراف کانال قوش تیپه باید از سوی حکومت مدیریت شود و بخشی از آن برای رشد اقتصادی کشور به سکتور خصوصی واگذار شود تا سرمایهگذاری بزرگی در اطراف کانال صورت گیرد.
عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی میگوید: «اگر ما بتوانیم زراعت خود را به شکل میکانیزه و تجارتی بسازیم و زراعت ما تولید کننده مواد خام صنعت ما باشد ما اینجا دوفایده میکنیم، هم در سکتور زراعت رشد میکنیم و هم مواد خام را برای صنایع خود میتوانیم تهیه کنیم و به همین ترتیب زمینه بیشتر اشتغال را ایجاد میکنیم.»
شماری دیگر از آگاهان میگویند که در عقب توزیع زمینهای اطراف کانال همان مافیای غصب زمین هستند که این بار میخواهند با یک رویکرد دیگر زمینها را غصب کنند. از این رو، نیاز است تا امارت اسلامی در توزیع زمینها از دقت لازم کار گیرد.
تاج محمد تلاش، آگاه امور اقتصادی میگوید: «حلقات مافیایی که تجربه کافی در بخش غصب زمین در حکومت گذشته دارند، نیاز است تا مبارزه جدی از سوی امارت اسلامی برای سرکوب آنها صورت گیرد تا اینکه نتوانند دوباره سر بلند کنند و مشکلات را دربرابر اینگونه پروژههای بزرگ اقتصادی ایجاد کنند.»
در حال حاضر کار ساخت فاز اول کانال قوش تیپه از صد کیلومتر گذشته است و بر اساس گفتههای مقامهای حکومتی، کار فاز اول آن پیش از زمان تعیین شده تکمیل خواهد شد. این کانال ۲۸۰ کیلومتر طول، بیش از صد متر عرض و پنج متر عمق دارد.
رویداد های اخیر
میزبانی قطر از گفتگوها در مورد آینده تعلیم دختران افغان

با آغاز سال جدید آموزشی در افغانستان، رسانههای قطر گزارش دادهاند که دوحه میزبان گفتگوها در مورد آینده تعلیم و تربیه در افغانستان و موانع فراراه آن بوده است.
پنینسولا، از رسانههای قطری، امروز (سهشنبه، ۱ حمل) گزارش داده که در این گفتگوها در کنار مسایل دیگر روی تضمین دسترسی همه به تعلیم، بهویژه دختران، بحث شده است.
در این گفتگوها، دستیار وزیر امور خارجه و رییس اجراییه بنیاد آموزش قطر به نمایندگی از این کشور، مدیر منطقهیی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در جنوب آسیا، نماینده سازمان آموزشی و هیأتی از امارت اسلامی افغانستان به ریاست وزیر معارف امارت اسلامی اشتراک کردهاند.
به اساس این گزارش، اشتراک کنندگان این نشست روی تضمین حق تعلیم برای همه و ایجاد فرصتهای تعلیمی باکیفیت به تمام شاگردان در سراسر افغانستان به توافق رسیدهاند.
در گزارش آمده که دستیار وزیر امور خارجه قطر بر اهمیت گفتگوها به هدف دستیابی به توسعه در عرصههای تعلیم و صحت در افغانستان تأکید کرده است.
رویداد های اخیر
کارشناسان ملل متحد: امارت اسلامی درهای مکاتب و پوهنتونها را بهروی دختران بگشاید

کارشناسان سازمان ملل متحد گفتهاند که ممنوعیت تحصیل دختران یک افت قهقرایی آموزش در جهان است که تمام زنان، یک نسل و آینده افغانستان را متأثر میکند.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل بهشمول ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر این سازمان برای افغانستان میگویند که ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان در جهان بیسابقه بوده و بر آینده افغانستان، تأثیر میگذارد.
اتحادیه اروپا هشدار میدهد که اگر رفتار حکومت سرپرست در برابر زنان و دختران تغییر نکند و حقوق بشر بهطور دوامدار در افغانستان نقض شود، تحریمهای بیشتر برمقامهای حاکم در این کشور اعمال خواهند کرد.
این در حالی است که امروز روند تعلیم و تربیه در کشور رسماً آغاز شد اما بدون بازگشایی مکاتب دخترانۀ بالاتر از صنف ششم.
کارشناسان ملل متحد تصریح کردهاند که حتا اگر به دختران اجازهٔ آموزش داده شود، نگرانیهایی در مورد کیفیت آموزش وجود خواهد داشت، زیرا به گفته آنان، گزارشهای اذیتکننده از مکاتب متوسطهٔ پسران وجود دارد که معلمان مضامین دینی، جاگزین آموزگاران مسلکی شدهاند و تغییرات چشمگیری در نصاب درسی مکاتب وارد شده است.
در بیانیهای از امارت اسلامی خواسته شده است تا دروازههای مکاتب متوسطه، لیسه و پوهنتونها را به روی دختران بگشایند، برای بهبود کیفیت سیستم آموزشی و انتخاب معلمان مسلکی تلاش کرده، مصوونیت دختران را در مکاتب تامین کرده و محدودیتها بر معلمان و کارکنان زن در بخش معارف را لغو کنند.
همچنین از جامعهٔ بینالمللی خواسته شده است تا بر امارت اسلامی به خاطر بازگشایی مکاتب و موسسات تحصیلات عالی به روی دختران فشار آورده و برنامههای آموزشی یکسان برای دختران و پسران را تمویل کرده و برای تمویل سیستمهای رسمی آموزشی افغانستان تسهیلات ایجاد کنند.
رویداد های اخیر
فنلند شادترین و افغانستان غمگینترین کشورهای جهان معرفی شدند

بر اساس فهرست سال ۲۰۲۳ شادترین کشورهای جهان که روز دوشنبه (۲۹حوت) منتشر شد، فنلند برای ششمین سال متوالی به عنوان شادترین کشور در جهان معرفی شد.
در گزارش سال ۲۰۲۳ مربوط به شادترین کشورهای جهان نوشته شده است: «فنلند برای ششمین سال متوالی در رده اول قرار میگیرد. افغانستان جنگ زده و لبنان نیز به عنوان دو تا از غمگینترین کشورهای مطرح شده در این مطالعه قرار میگیرند به نحوی که شاخص سطح زندگی در این دو کشور (بین ۰ تا ۱۰) پنج رقم کمتر از ۱۰ کشور اول شاد جهان است.
در فهرست ذکر شده در این گزارش از شادترین کشورهای جهان بعد از فنلند، نام کشورهای دنمارک، ایسلند، هالند، سویدن، ناروی، سوئیس، لوگزامبورگ و نیوزیلند به چشم میخورد.
در این فهرست روسیه در جایگاه هفتادم برای سال جاری میلادی قرار دارد.
لیتوانی تنها کشوری در میان ۲۰ کشور اول این فهرست است که توانسته از سال ۲۰۱۷ تا بیش از ۳۰ پله خودش را بالا بکشد.
گزارش شادترین کشورهای جهان از سال ۲۰۱۲ به صورت سالانه تهیه شده و برآوردش بر اساس سرانه تولید نا خالص داخلی، سطح حمایت اجتماعی، امید به زندگی، اجرای آزادیهای مدنی، امنیت شغلی، سطح فساد و نتایج آرای عمومی است.
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
خدمات اینترنتی 4G شرکت مخابراتی افغان بیسیم در زون شمالشرق گسترش مییابد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
آتشسوزی در خیبر پختونخوای پاکستان ۱۰ کشته و ۳ زخمی برجا گذاشت
-
جهان2 روز ago
ثبتنام ۸۰۰ هزار نفر در کوریای شمالی برای جنگ با امریکا
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان همکاری اسلامی هیئتی را برای گفتگو درمورد تحصیل و کار زنان به افغانستان میفرستد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
بازداشت عمران خان به تعویق افتاد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شورای امنیت ملل متحد برای چگونگی تعامل با امارت اسلامی از سرمنشی این سازمان مشورت خواست
-
صحت3 روز ago
شواهد جدید نشان میدهد که منشأ کووید میتواند سگ کاونده باشد
-
تجارت1 روز ago
محصول گمرگی مواد اولیه کاهش یافت