Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: هیچ گروه تروریستی در افغانستان حضور ندارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۵, ۱۴۰۱)

سرمنشی سازمان ملل ملل متحد در تازه‌ترین گزارش خود درمورد افغانستان گفته است که کشته‌شدن ایمن الظواهری درکابل ادامۀ روابط امارت اسلامی با گروه‌های تروریستی را آشکار کرد که خلاف تعهدات حاکمان جدید این کشور درامر مبارزه برضد تروریزم است.

با این حال، وزارت امور داخله می‌گوید که هیچ گروه تروریستی درافغانستان حضور ندارد و امنیت کنونی درمقایسه با چهار دهۀ پسین بی‌نظیر بوده است.

عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخله دراین مورد گفت: «هیچ گروه تروریستی در افغانستان حضور ندارد و نه هم ما اجازه می‌دهیم که حضور داشته باشند. ما به هیچ‌کسی اجازه نمی‌دهیم که از افغانستان به سایر کشورها تهدید ایجاد کند.»

در گزارش سازمان ملل هم‌چنان آمده است که درگیری‌های مسلحانه ۹۷ درصد، حملات هوایی ۹۹.۵ درصد و انفجارهای ناشی از مواد منفجره دست‌ساز ۸۷ درصد کاهش یافته است.

گوترش افزوده که درنتیجه وخامت اوضاع اقتصادی و بشردوستانه، حوادث امنیتی مرتبط با جرم و جنایت به ‌طور مداوم بالا باقی ‌مانده است، به ‌طوری که ۳۷۳ مورد جرایم در بین ۲۲ می تا ۱۶ آگست گزارش شده که درمدت مشابه در سال ۲۰۲۱، سه صد مورد بود.

در گزارش سرمنشی سازمان ملل گفته شده که حملات نسبت داده‌ شده به داعش نیز در افغانستان کاهش یافته است. سازمان ملل متحد ۴۸ حمله توسط داعش را در یازده ولایت ثبت کرده است.

این گزارش سازمان ملل در آستانه برگزاری نشست شورای امنیت درباره افغانستان نشر شده است.

علاوه براین، سرمنشی سازمان ملل متحد هم‌چنان از محدودیت‌های شدید بر حقوق و آزادی‌های اساسی زنان و دختران افغانستان، از جمله ممنوعیت تحصیل، ابراز نگرانی کرده است. اما امارت اسلامی می‌گوید که این‌گونه گزارش‌ها براساس اطلاعات نادرست تهیه می‌شود در حالی که امارت اسلامی متعهد به تأمین حقوق اساسی شهروندان است وآنرا نقض نکرده است.

این درحالی است که به باور آگاهان، این گزارش روی تصمیم‌گیری اعضای شورای امنیت درمورد افغانستان تأثیر خواهد گذاشت.

هاتف مختار، رییس مرکز بین المللی مطالعات استراتژیک افغانستان گفت: «اگر امارت اسلامی یک سیاست متوازن را در قبال جهان از خود نشان دهد، می‌توانیم افغانستان را از انزوای سیاسی، بین المللی و اقتصادی بیرون کنیم.»

رویداد های اخیر

بنیاد معارف ترکیه: در صورت بازگشایی مکاتب دخترانه، خدمات آموزشی را برای آنان فراهم می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۰, ۱۴۰۲)

مسوولان بنیاد معارف ترکیه در افغانستان می‌گویند هر زمانیکه درب مکاتب به روی دختران باز شود، آنان آماده‌اند تا مانند گذشته عرضه خدمات آموزشی را برای دختران بالاتر از صنف ششم فراهم کنند.

رییس عمومی این بنیاد در نشست ارایه کارکرد‌های این بنیاد در افغانستان می‌گوید که با مقام‌های دولت سرپرست به منظور چگونگی بازشدن درب مکاتب به روی دختران گفتگوها صورت گرفته و تلاش‌ها برای حل این موضوع ادامه دارد.

احمد تکور گفته است: «بلی ما همرای مقامات صحبت کردیم و ملاقات‌های ما ادامه دارد و این موضوع که رسمی شود باز اعلان می‌کنیم، ما می‌خواهیم که مکاتب دخترانه باز شود و ما هم صحبت می‌کنیم و منتظر پاسخ شان هستیم و تعمیرهای ما برای مکاتب دخترانه آماده است.»

تکور همچنان گفته است که دانش‌آموزان فارغ‌شده از مکاتب افغان ترک، می‌توانند بورسیه پوهنتون‌های ترکیه را به‌گونه رایگان بدست آورند.

به گفته او، روند ثبت نام اخذ امتحان دانش‌آموزان جدید برای مکاتب افغان ترک در افغانستان نیز آغاز شده است.

از سویی هم، متعلمین لیسه افغان ترک از نصاب تعلیمی این مکتب خرسند اند و بر بازگشایی مکاتب دخترانه از سوی دولت سرپرست تأکید می‌ورزند.

بنیاد معارف ترکیه در حال حاضر ۴۵ باب مکتب، ۷ مرکز آموزشی خدمات تعلیم و تربیه و ۷ هزار دانش‌آموز در هشت ولایت افغانستان دارد که رییس این بنیاد آنرا پُل دوستی میان کابل و انقره عنوان می‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس جمهور ازبکستان و صدراعظم موقت پاکستان در مورد وضعیت افغانستان گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۰, ۱۴۰۲)

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبکستان روز چهارشنبه (۲۹سنبله) در حاشیه هفتاد و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویارک با انوارالحق کاکر، صدراعظم موقت پاکستان دیدار کرد.

دراین دیدار محور بحث دو طرف روی تلاش‌های دوجانبه برای تقویت بیشتر مشارکت استراتژیک بین ازبکستان و پاکستان، با تمرکز ویژه بر تجارت، اقتصاد، سرمایه‌گذاری و حمل و نقل بود.

در این نشست همچنین در مورد امنیت منطقه‌ای، به شمول ارزیابی وضعیت و تحولات اخیر در افغانستان بحث و گفتگو نمودند.

دراین گفتگو تاکید شد که تلاش‌های مشترک برای پیشبرد ساخت راه آهن ترانس-افغان، پروژه‌ای با پیامدهای منطقه‌ای مهم حیاتی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار و گفتگوی شارژدافیر سفارت امریکا با هیئتی در دوحه

Published

on

(Last Updated On: سنبله ۳۰, ۱۴۰۲)

شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان از دیدار با هیئتی از امارت اسلامی در دوحه خبر داده است. وی گفته است که دو طرف درباره مبارزه با مواد مخدر در افغانستان گفتگو کرده اند.

کرن دکر، شارژدافیر سفارت ایالات متحده امریکا ناوقت روز چهارشنبه (۲۹سبنله) در صفحه ایکس نگاشته است که با هیئتی از امارت اسلامی در دوحه درباره نگرانی کشور‌های منطقه و مبارزه با مواد مخدر در افغانستان گفتگو کرده است.

به گفته وی آنان در این دیدار درباره ریشه‌کن کردن مواد مخدر، معیشت‌های جایگزین و درمان اعتیاد بحث و گفتگو کرده اند.

در بخشی از پیام شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان آمده است: «شنیدن توصیه‌های کارشناسان افغان در داخل و خارج افغانستان درباره این که چگونه جامعه جهانی می‌تواند کمک کند و نقش حیاتی زنان در تمامی جنبه‌های مبارزه با مواد مخدر تا چه اندازه مهم است، بسیار ارزشمند است. ما بدون آنها (زنان) موفق نخواهیم شد.»

او با تاکید به این که مواد مخدر از زمان زیادی یک فاجعه انسانی و اقتصادی برای مردم افغانستان و جهان بوده است، افزوده است که با همکاری سازمان ملل و سایر نهاد‌های ذیربط تلاش دارند تا از «آرمان مردم افغانستان» برای از بین بردن «بلای مواد مخدر غیرقانونی در افغانستان» برای همیشه حمایت کنند.

درهمین حال، رئيس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه می‌گوید هیئت امارت اسلامی با شارژدافیر سفارت بریتانیا برای افغانستان، تیم فنی امریکا در قطر و نماینده دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر ملل متحد، درباره «پیشرفت‌‌ها» در خصوص مبارزه با مواد مخدر و کشت خشاش صحبت کرده است.

سهیل شاهین روز پنج‌شنبه (۳۰ سنبله) در صفحه ایکس نوشت که یک تیم مبارزه با مواد مخدر امار اسلامی متشکل از وزارت داخله، ریاست امنیت ملی و وزارت خارجه به دوحه سفر کرده است.

سهیل شاهین گفته است که در دیدار با مقامات امریکا، بریتانیا و ملل متحد ارقامی را درباره پیشرفت‌ها در زمینه مبارزه با قاچاق مواد مخدر و کشت خشخاش ارایه کرده است.

آقای شاهین افزود که امارت اسلامی از بررسی تیم‌های نظارتی ملل متحد و جامعه جهانی برای دیدن از مناطقی که کشت خشخاش در آن «ریشه‌کن‌» شده، استقبال می‌کند.

این مقام امارت اسلامی همچنین گفته که پروژه‌های جایگزین برای کشاورزان مزارع خشخاش نیاز است.

با آنکه امارت اسلامی پس از به قدرت رسیدن در افغانستان بر مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر تاکید دارند، به تازگی ملل متحد با نشر گزارش از افزایش قاچاق و تولید ماده مخدر مت آمفتامین در افغانستان خبر داده است.

اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در گزارشی گفته است که گزارش‌ها و کشفیات مربوط به مت‌آمفتامین تولید شده در افغانستان حاکی از تغییر اقتصاد مواد مخدر در این کشور است، جایی که ۸۰ درصد خشخاش غیرقانونی جهان که برای تولید هیروئین به کار می‌رود، تولید می‌شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!