Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: پاکستان هنوز با برگزاری نشست سه جانبه در مورد مهاجرین افغان توافق نکرده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

در حالی که هشت روز به مهلت پاکستان برای اخراج مهاجرین بدون مدرک افغان از آن کشور باقی مانده است، امارت اسلامی می‌گوید که اسلام‌آباد به برگزاری یک نشست سه جانبه با حضور سازمان ملل متحد برای بحث در این مورد هنوز توافق نکرده است.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌ کنندگان امارت اسلامی روز یک‌شنبه (۳۰ میزان) با نشر خبرنامه‌ای گفت که عبدالرحمان رشید، معین مسلکی این وزارت، با لیو نارد زولو، کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان، درباره اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان گفتگو کرده است.

این وزارت گفته است: «به دلیل اینکه جانب پاکستان به نشست سه جانبه-افغانستان، پاکستان و کمیشنری سازمان ملل در امور پناهندگان- در آن کشور ابراز توافق نکرد، این وزارت تصمیم گرفت که نشست متذکره در کابل برگزار شود و موضوع از طریق وزارت خارجه امارت اسلامی شریک و کمیشنری ملل متحد نیز در میان گذاشته شود.»

در این خبرنامه، به نقل از لیو نارد زولو، رییس دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، آمده که نیاز است پاکستان تصمیم‌اش را در مورد برگزاری یا عدم برگزاری این نشست سه جانبه به زودی اعلام کند.

این درحالی است که اسلام آباد در اوایل ماه جاری میلادی به همه مهاجران که به گونهٔ غیرقانونی در آن کشور زیست دارند مهلت داد که تا اول نوامبر از پاکستان خارج شوند و همچنین هشدار داده است که در صورت عدم خروج داوطلب آنها را بازداشت و از این کشور اخراج خواهد کرد.

برخی نهادها در پاکستان، سازمان ملل متحد و برخی کشورها از پاکستان خواسته اند که مهاجرین افغان را اخراج نکند و همچنین هشدار داده اند که این افراد ممکن است پس از بازگشت به افغانستان مورد آزار و اذیت امارت اسلامی قرار گیرند.

درهمین حال، پنج‌شنبه گذشته، وزارت خارجه ایالات متحده از همه همسایگان افغانستان، از جمله پاکستان، خواست تا به افغان‌هایی که به دنبال امنیت استند، اجازه ورود به خاک خود را بدهند.

متیو میلر، سخنگوی این وزارت خارجهٔ امریکا، در یک کنفرانس خبری از پاکستان و سایر کشورها خواست به این پناهجویان کمک کنند.

او گفت: «می‌خواهم بگویم که از تمامی کشورها، به شمول پاکستان می‌خواهیم تا مکلفیت‌های خویش را در برخورد با مهاجرین و پناهجویان رعایت کرده و به اصول منع بازگشت اجباری احترام بگذارند.”

مقامات امارت اسلامی نیز از پاکستان خواسته اند که در تصمیم خود برای اخراج پناهجویان افغان تجدید نظر کند.

پاکستان اعلام کرده است که تمامی افغان‌های را از این کشور اخراج می‌کند که به گونهٔ غیرقانونی در آن کشور به سر می‌برند. به گفتۀ مقامات پاکستان ۱.۷ میلیون شهروند خارجی که ۱.۴ میلیون آن افغان‌ها استند، در آن کشور زندگی می‌کنند.

حکومت پاکستان بازداشت پناهجویان افغان در چندین شهر بزرگ از جمله اسلام‌آباد،‌پایتخت این کشور، را قبل از تاریخ تعیین شده برای تخلیه آنان تسریع کرده است.

به گزارش رسانه‌های پاکستانی، پولیس خیبر پشتونخوا روز یک‌شنبه ده‌ها مغازه را در یک بازار سابق مهاجرین افغان در منطقه بورد پشاور قبل از هر گونه اطلاع قبلی تخریب کرد. پیش از این پولیس اسلام آباد تعدادی از خانه‌های مهاجران افغان را در منطقه مورگل تخریب کرده بود.

امارت اسلامی با نزدیک شدن به موعد اخراج مهاجرین افغان از پاکستان، یک کمپ را برای اقامت کوتاه مدت مهاجرین اخراج‌ شده در نزدیکی بندر تورخم در ولایت ننگرهار ایجاد کرده است است. این کمپ ظرفیت گنجایش ۵۰۰ نفر را دارد.

مقام‌های محلی امارت اسلامی می‌گویند که در مدت اقامت موقت مهاجرین عودت‌کننده در کمپ، غذا، ترانسپورت و خدمات صحی فراهم خواهد شد.

مقامات پاکستانی می‌گویند که پس از آن که به افغان‌ها و دیگر پناهجویان مقیم این کشور که مدارک قانونی برای اقامت نداشتند، ضرب‌الاجل تعیین کرد، هزاران افغان به کشورشان بازگشتند.

به گفته این مقامات تا روز جمعه (۲۰ اکتوبر) تقریباً ۵۲هزار افغان به شمول زنان و کودکان به وطن خود بازگشته اند و بسیاری دیگر در کراچی و شهرهای دیگر به سمت مرز می‌روند.

رویداد های اخیر

شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفته‌وار خود به چین خبر داد

Published

on

(Last Updated On: )

مسوولان شرکت هوایی آریانا می‌گویند که از این پس، این شرکت به شهر ارومچی چین هر هفته دو پرواز انجام خواهد داد.

آنان از تلاش‌ها برای فراهم نمودن سهولت‌های بیشتر برای تاجران و مسافران در این پروازها نیز سخن می‌زنند.

عبدالولی صدیقی، رئیس شرکت هوایی آریانا در مراسمی به همین مناسبت گفت: «شرکت هوایی آریانا افغان در سکتوری که فعالیت می‌کند، به مردم افغانستان خدمات ارائه می‌کند. مسوولیت آن اینست که قیمت‌ها را کنترول کند. به همان اندازه مفاد بگیرد که شرکت با مشکلات روبه‌رو نشود.»

احمد جان بلال، رئیس شرکت‌های امارتی نیز خاطرنشان کرد که افزایش پروازها به چین، به تجارت و رفت وآمد مردم کمک می‌کند.

در همین حال، معین مالی و اداری وزارت امور خارجه تاکید کرد که گسترش روابط اقتصادی، تجارتی و اجتماعی میان کشورها، بر گسترش روابط سیاسی نیز تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

محمد نعیم گفت: «روابط اقتصادی و تجارتی به هر اندازه‌ای که گسترش یابد، به همان اندازه روابط میان دو کشور تقویت می‌یابد و با آن مسایل سیاسی و دیگر مسایل مربوطه نیز حل خواهد شد.»

سفیر چین در کابل نیز تاکید کرد که کشورش تلاش می‌کند تا سطح روابط با افغانستان در تمام بخش‌ها را بیشتر از این گسترش دهد.

ژاو شینگ گفت: «چین از گذشته در رُشد اقتصادی و بازسازی افغانستان تلاش کرده و در این اواخر این تلاش‌ها افزایش یافته است. افزایش پروازها میان افغانستان و چین برای گسترش روابط اقتصادی و تجارتی بسیار مهم است و امیدوار هستیم که این پروازها در آینده بیشتر از این افزایش یابد.»

قابل یادآوریست که پروازهای مستقیم میان کابل و ارومچی، پس از سه سال توقف، در ماه جوزای سال ۱۴۰۲ از سر گرفته شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایه‌گذاری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان در سفرش به کابل گفته است که آستانه ۵۰۰ میلیون دالر را برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایه‌گذاری می‌کند و برای پیشبرد امور این پروژه در هرات، شرکت لوژستیکی و ترانسپورتی ایجاد خواهد شد.

طبق خبرنامه دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا، ژومانگارین امروز (دوشنبه) در دیدار با ملاعبدالغنی برادر گفت که قزاقستان در کنار این پروژه، برای پروژه تمدید لین انترنت نیز آمادگی دارد، که به اساس آن انترنت به قیمت ارزان به افغانستان عرضه خواهد شد.

ژومانگارین تصریح کرد که سرمایه‌گذاران قزاقستانی آماده‌ اند تا در بخش‌های مختلف، به خصوص در معادن، نفت و گاز افغانستان سرمایه‌گذاری کنند و تیم‌های تخنیکی آن‌ها نیز به کابل آمده‌اند.

در این دیدار، جانب قزاقستان آمادگی خود را برای صدور ویزه به تاجران افغان، آغاز پروازها میان دو کشور، همکاری‌های بانکی، گسترش ترانزیت و تجارت دوجانبه و همچنین همکاری‌های مشترک در بخش‌های صحت و معارف اعلام کرد.

از سوی دیگر، ملا برادر تاکید کرد که افغانستان عزم قوی برای تقویت روابط اقتصادی و تجارتی با قزاقستان و سایر کشورهای منطقه دارد و به همین منظور در این اواخر، مسوده نقشه راه را برای افزایش حجم تجارت میان کابل و آستانه به سه میلیارد دالر امضا کرده است.

به گفته معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، با تطبیق این نقشه راه، در بخش‌های مختلف اقتصادی مانند تجارت، زراعت، استخراج معادن، ترانسپورت، ترانزیت، خط ‌آهن و صنعت تغییرات مثبت چشمگیری به میان خواهد آمد و سرمایه‌گذاری‌ها در این عرصه‌ها افزایش خواهد یافت.

وی افزود که امارت اسلامی آماده است فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان را با قزاقستان شریک نموده و در زمینه حفظ، قرنطین محصولات زراعتی و مالداری، موافقتنامه‌هایی را به امضا برساند. همچنان معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا بر گسترش روابط بانکی میان دو کشور و همکاری‌های مشترک در توسعه و اکتشاف ساحات نفتی افغانستان تاکید ورزید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین از هئیت افغانستان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای دعوت کرد

نشست بیست و پنجم سازمان همکاری شانگهای قرار است در نیمه دوم سال روان میلادی در چین برگزار شود.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور خارجه افغانستان گفته است که ژائو شینگ، سفیر چین در کابل در دیدار با محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت خارجه از هئیت افغانستان برای شرکت در نشست امسال سازمان همکاری شانگهای دعوت کرده است.

این وزارت روز یک‌شنبه (۳۱حمل) در خبرنامه‌ای از تمایل چین برای «همکاری‌های دوجانبه بیشتر» خبر داده است.

در خبرنامه به نقل از ژائو شینگ آمده است که او چین به عنوان یک همسایه نزدیک به افغانستان، بر تقویت روابط خود با این کشور «اهمیت زیادی قائل» است و آماده است در جهت توسعه روابط دو کشور گام‌های بیشتری برداد.

در این دیدار، محمد نعیم گفته است: «افغانستان و چین کشورهای همسایه هستند و روابط مثبت میان همسایگان برای هر دو کشور ضروری است.»

پیش از این امارت اسلامی در نشست سازمان همکاری شانگهای که به تاریخ ۱۵ و ١٦ اکتوبر سال ۲۰۲۴ به میزبانی اسلام‌آباد برگزار شد، دعوت نشدند.

طبق گزارش‌ها عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای از سپتامبر ۲۰۲۱ غیرفعال بوده است.

افغانستان در هفتم جون ۲۰۱۲ به عضویت ناظر سازمان همکاری شانگهای درآمده است، اما از زمان عضویت در سازمان همکاری شانگهای فعالانه شرکت نکرده است.

نشست بیست و پنجم سازمان همکاری شانگهای قرار است در نیمه دوم سال روان میلادی در چین برگزار شود.

این نشست فرصتی برای بحث درباره موضوعاتی چون امنیت غذایی، انرژی، محیط زیست و مبارزه با تروریزم است.

سازمان همکاری شانگهای که ۲۵ درصد تولید ناخالص جهانی و ۴۰ درصد جمعیت جهان را در اختیار دارد، به تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجاری و امنیتی میان اعضا کمک می‌کند.

علاوه بر نشست سران، بیش از ۴۰ نشست از مکانیزم‌های سازمان همکاری شانگهای در چین برگزار خواهد شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!