Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: پاکستان هنوز با برگزاری نشست سه جانبه در مورد مهاجرین افغان توافق نکرده است

منتشر شده

در

در حالی که هشت روز به مهلت پاکستان برای اخراج مهاجرین بدون مدرک افغان از آن کشور باقی مانده است، امارت اسلامی می‌گوید که اسلام‌آباد به برگزاری یک نشست سه جانبه با حضور سازمان ملل متحد برای بحث در این مورد هنوز توافق نکرده است.

وزارت امور مهاجرین و عودت‌ کنندگان امارت اسلامی روز یک‌شنبه (۳۰ میزان) با نشر خبرنامه‌ای گفت که عبدالرحمان رشید، معین مسلکی این وزارت، با لیو نارد زولو، کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان، درباره اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان گفتگو کرده است.

این وزارت گفته است: «به دلیل اینکه جانب پاکستان به نشست سه جانبه-افغانستان، پاکستان و کمیشنری سازمان ملل در امور پناهندگان- در آن کشور ابراز توافق نکرد، این وزارت تصمیم گرفت که نشست متذکره در کابل برگزار شود و موضوع از طریق وزارت خارجه امارت اسلامی شریک و کمیشنری ملل متحد نیز در میان گذاشته شود.»

در این خبرنامه، به نقل از لیو نارد زولو، رییس دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، آمده که نیاز است پاکستان تصمیم‌اش را در مورد برگزاری یا عدم برگزاری این نشست سه جانبه به زودی اعلام کند.

این درحالی است که اسلام آباد در اوایل ماه جاری میلادی به همه مهاجران که به گونهٔ غیرقانونی در آن کشور زیست دارند مهلت داد که تا اول نوامبر از پاکستان خارج شوند و همچنین هشدار داده است که در صورت عدم خروج داوطلب آنها را بازداشت و از این کشور اخراج خواهد کرد.

برخی نهادها در پاکستان، سازمان ملل متحد و برخی کشورها از پاکستان خواسته اند که مهاجرین افغان را اخراج نکند و همچنین هشدار داده اند که این افراد ممکن است پس از بازگشت به افغانستان مورد آزار و اذیت امارت اسلامی قرار گیرند.

درهمین حال، پنج‌شنبه گذشته، وزارت خارجه ایالات متحده از همه همسایگان افغانستان، از جمله پاکستان، خواست تا به افغان‌هایی که به دنبال امنیت استند، اجازه ورود به خاک خود را بدهند.

متیو میلر، سخنگوی این وزارت خارجهٔ امریکا، در یک کنفرانس خبری از پاکستان و سایر کشورها خواست به این پناهجویان کمک کنند.

او گفت: «می‌خواهم بگویم که از تمامی کشورها، به شمول پاکستان می‌خواهیم تا مکلفیت‌های خویش را در برخورد با مهاجرین و پناهجویان رعایت کرده و به اصول منع بازگشت اجباری احترام بگذارند."

مقامات امارت اسلامی نیز از پاکستان خواسته اند که در تصمیم خود برای اخراج پناهجویان افغان تجدید نظر کند.

پاکستان اعلام کرده است که تمامی افغان‌های را از این کشور اخراج می‌کند که به گونهٔ غیرقانونی در آن کشور به سر می‌برند. به گفتۀ مقامات پاکستان ۱.۷ میلیون شهروند خارجی که ۱.۴ میلیون آن افغان‌ها استند، در آن کشور زندگی می‌کنند.

حکومت پاکستان بازداشت پناهجویان افغان در چندین شهر بزرگ از جمله اسلام‌آباد،‌پایتخت این کشور، را قبل از تاریخ تعیین شده برای تخلیه آنان تسریع کرده است.

به گزارش رسانه‌های پاکستانی، پولیس خیبر پشتونخوا روز یک‌شنبه ده‌ها مغازه را در یک بازار سابق مهاجرین افغان در منطقه بورد پشاور قبل از هر گونه اطلاع قبلی تخریب کرد. پیش از این پولیس اسلام آباد تعدادی از خانه‌های مهاجران افغان را در منطقه مورگل تخریب کرده بود.

امارت اسلامی با نزدیک شدن به موعد اخراج مهاجرین افغان از پاکستان، یک کمپ را برای اقامت کوتاه مدت مهاجرین اخراج‌ شده در نزدیکی بندر تورخم در ولایت ننگرهار ایجاد کرده است است. این کمپ ظرفیت گنجایش ۵۰۰ نفر را دارد.

مقام‌های محلی امارت اسلامی می‌گویند که در مدت اقامت موقت مهاجرین عودت‌کننده در کمپ، غذا، ترانسپورت و خدمات صحی فراهم خواهد شد.

مقامات پاکستانی می‌گویند که پس از آن که به افغان‌ها و دیگر پناهجویان مقیم این کشور که مدارک قانونی برای اقامت نداشتند، ضرب‌الاجل تعیین کرد، هزاران افغان به کشورشان بازگشتند.

به گفته این مقامات تا روز جمعه (۲۰ اکتوبر) تقریباً ۵۲هزار افغان به شمول زنان و کودکان به وطن خود بازگشته اند و بسیاری دیگر در کراچی و شهرهای دیگر به سمت مرز می‌روند.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی سرنگونی رژیم بشار اسد را به سوری‌ها تبریک گفت

Published

on

وزارت خارجه امارت اسلامی تحولات اخیر در سوریه را به‌عنوان پایان جنگ و بی‌ثباتی خوانده و پیشرفت‌های هیئت تحریر شام را تبریک گفته است.

این وزارت امروز (یکشنبه) در اعلامیه‌ای ابراز امیدواری کرده که انتقال قدرت در سوریه به تشکیل یک نظام اسلامی منجر شود.

امارت اسلامی همچنین از طرف‌های خارجی مستقر در سوریه خواسته است که سیاست تعامل مثبت و همکاری با حاکمان جدید این کشور را اتخاذ کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیست‌ودومین نشست «مجمع دوحه» در قطر برگزار شد

Published

on

در بیست‌ودومین نشست «مجمع دوحه» که با حضور نمایندگانی بیش از صد کشور مشمول دیپلومات‌ها و مقامات عالی‌رتبه بودند، در پایتخت قطر آغاز شد.

شماری از مقامات کشورها در سخنان شان از افغانستان یاد کرده و تاکید نمودند که از این کشور برای یافتن راه حل مسالمت آمیز و رفتن به سوی ثبات حمایت شود.

هدف بزرگتر این نشست بحث روی تحولات و بحران‌های جهانی به ویژه جنگ در شرق میانه است.

وزیر خارجه روسیه امریکا را به داشتن رفتار دوگانه متهم کرد و خروج آن کشور از افغانستان را شرم آور دانست.

سرگی لاروف گفته است: «ما هرگز سفارت خود در کابل را ترک نکردیم. سفارت ما در کابل در زمان اشغال امریکا و در زمان خروج شرم آور شان باز نگهداشته شده است. طالبان به عنوان یک گروه در لیست تروریستی سازمان ملل قرار ندارد ولی رهبران آنها به صورت فردی در آن لیست قرار دارند.»

از سویی دیگر، وزیر خارجه ناروی بیان کرده که راه حل بیشتر از منازعات از جمله بحران‌های داخلی از صحبت با مردم و گروه‌های قومی ناشی می‌شود که ناروی برای حل مشکلات افغانستان نیز تلاش‌هایی را انجام داده است.

اسپین بارث اید ابراز کرد: «ناروی تاریخچه طولانی میانجیگری و تسهیل گفتگوها را دارد. ما باور داریم که برای انجام کار و حل بحران‌ها، شما نیاز دارید با مردم صحبت کنید. تمام کسانی که ذیدخل استند حتی کسانی که با آنها مخالف هستید و روی خیلی از چیزها توافق ندارید. صحبت با چنین گروه‌ها کار شما را آسان تر خواهد کرد. ما قبلاً هم زمینه گفتگو در موارد خاورمیانه، ونزویلا و افغانستان را فراهم کردیم.»

پیشتر از این شماری از مقام‌ها و نمایندگان نهادهای خارجی روی وضعیت در افغانستان گفتگو کرده و به حمایت از مردم افغانستان تاکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس جمهور قرغیزستان: جهان باید حکومت فعلی افغانستان را به رسمیت بشناسد

Published

on

رئیس جمهور قرغیزستان از رهبران کشورهای اروپایی و دولت امریکا خواسته است تا نظام حاکم در افغانستان را به رسمیت بشناسند و دارایی‌های مسدود شده این کشور را برای آینده افغان‌ها آزاد کنند.

او در گفتگو با یک رسانه‌ ترکی تاکید کرده که به دلیل ادامه سال‌ها جنگ، مردم افغانستان همچنان در شرایط سختی زندگی می‌کنند.

سدیر جباروف، رئیس جمهور قرغیزستان گفت: «زمانی که طالبان (امارت اسلامی) در تابستان ۲۰۲۱ به قدرت رسیدند، ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان به ارزش ۹.۴ میلیارد دالر در کشورهای غربی مسدود شد. تقریباً ۷ میلیارد دالر از آن در ایالات متحده است. این ذخایر باید هر چه زودتر برای بهبود وضعیت افغانستان و رفاه افغان‌ها آزاد شود.»

جباروف در این مصاحبه خود همچنان گفته که قرغیزستان به همکاری با امارت اسلامی ادامه می‌دهد زیرا به گفته وی، وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه تأثیر منفی بگذارد.

او گفت: «بسیاری از کشورها، از جمله ما، طالبان (امارت اسلامی) را از فهرست سازمان های ممنوعه حذف کرده ایم. پس از روی کار آمدن طالبان (امارت اسلامی) فوراً برای حمایت و کمک به مردم افغانستان با آنها تماس گرفتیم. چندین بار کمک های بشردوستانه فرستادیم. همانطور که اشاره کردم، وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه ما تأثیر منفی بگذارد، به همین دلیل ما کتمان نمی کنیم که با اداره فعلی افغانستان همکاری می کنیم. ما تا جایی که بتوانیم کمک می کنیم. البته این کافی نیست.»

رئیس جمهور قرغیزستان افزود که اگر نظام حاکم در افغانستان ضغیف بود، مدت‌ها پیش از سوی مردم سرنگون شده بود. او به رسانه «تی آر تی» این را هم گفته که با جداسازی و انزوای افغانستان از بدنه جهان، مشکل برچیده نمی‌شود.

جباروف همچنان تاکید کرده که اگر کشورهای اروپایی یا امریکا در نظر داشته باشند که با تطبیق پروژه ها یا برنامه های گوناگون به افغانستان کمک تخنیکی کنند، او آماده تحقق آن است.

جپاروف گفت که می توان از امارت اسلامی برای یک سفر کاری به یک یا دو کشور اروپایی دعوت کرد.

او گفت: «اگر آنها از کشورهای به اصطلاح توسعه یافته بازدید کنند و از نزدیک ببینند مردم در بخش های مختلف جهان چگونه زندگی می‌کنند، این می‌تواند بر تجربه حکومتداری آنها تأثیر مثبت بگذارد. اگر به منزوی کردن آنها ادامه دهیم، حتی پس از ۵۰ سال هیچ نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد.»

امارت اسلامی از پشتیبانی و خواست رهبر قرغیزستان برای ایجاد روابط معنی دار با افغانستان از سوی جهان استقبال می‌کند و در عین زمان از دیگر کشورها می‌خواهد که وارد تعامل با افغانستان شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!