رویداد های اخیر

امارت اسلامی کار کردن زنان در موسسات غیردولتی (انجوها) داخلی و خارجی را ممنوع کرد

Published

on

(Last Updated On: جدی ۴, ۱۴۰۱)

امارت اسلامی افغانستان روز شنبه (۳جدی) به همه موسسات غیردولتی (انجوها) داخلی و خارجی در افغانستان دستور داد که فوراً کارمندان زن را از آمدن سر کار منع کنند. سازمان ملل می‌گوید این اقدام به عملیات‌های بشردوستانه همزمان با زمستان و در حالی که این کشور درگیر بحران اقتصادی است، ضربه می‌زند.

در نامه وزارت اقتصاد آمده است که کارمندان زن این نهادها و موسسات تا اطلاع ثانوی اجازه ندارند که در محل کار خود حاضر شوند٬‌ زیرا برخی از زنان کارمند به قانون مربوط به پوشش اسلامی پایبند نبوده‌اند.

این تصمیم وزارت اقتصاد در حالی اعلام شده است که وزارت تحصیلات عالی روز سه‌شنبه اعلام کرد تا اطلاع ثانوی، زنان و دختران نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی ادامه تحصیل دهند. امارت اسلامی می‌گوید، این محرومیت تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت و پوهنتون‌ها باید فوراً این تصمیم را عملی کنند.

ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در افغانستان واکنش‌های گسترده‌ای در داخل و بیرون کشور در پی داشته است.

دو تصمیم تازه امارت اسلامی افغانستان در خصوص کار زنان در موسسات و متوقف نمودن روند تحصیل آنها، واکنش‌های بین‌المللی به دنبال خواهد داشت و بر تلاش‌های این حکومت برای به رسمیت شناخته شدن در عرصه بین‌المللی و کاهش تحریم‌های جهانی اثر خواهد گذاشت.

رامیز الاکبروف، معاون فرستاده سازمان ملل متحد در امور افغانستان و هماهنگ کننده امور بشردوستانه، به رویترز گفت، هرچند سازمان ملل هنوز متن این نامه را دریافت نکرده است، اما بیشتر فعالیت‌های این سازمان در افغانستان توسط سازمان‌های غیردولتی (ان‌جی‌او) انجام می‌شود که با آنها قرارداد دارد. به همین دلیل این فعالیت‌ها به شدت تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

این مقام سازمان ملل اظهار داشت، این تصمیم بسیاری از برنامه‌های ما را تحت تاثیر قرار خواهد داد و نمی‌توانیم آنها را اجرا کنیم، زیرا برای اجرای این برنامه‌ها به مشارکت کارکنان زن در ارزیابی نیازهای بشردوستانه، در شناسایی ذینفعان، در ارائه کمک‌ها و نهایت توزیع کمک‌ها متکی هستیم، بنابراین چنین برنامه‌های قابل اجرا نخواهند بود.

سازمان بین‌المللی افغان‌اید اعلام کرده است که فعالیت‌های خود را در افغانستان تعلیق می‌کند و با دیگر سازمان‌های فعال در افغانستان رایزنی خواهد کرد.

رویترز می‌گوید، این تصمیم در حالی اتخاذ شده است که نیمی از جمعیت افغانستان به کمک‌های خارجی متکی هستند و در این کشور کوهستانی هم اکنون فصل زمستان است.

رامیز الاکبروف در این زمینه گفت: « زمان مناسبی برای چنین تصمیمی نبود. به ویژه در این فصل سرما بسیار مایه تاسف است که چنین تصمیمی اتخاذ می‌شود، زیرا در فصل زمستان مردم بیشتر نیازمند هستند و زمستان‌های افغانستان بسیار سخت هستند.»

الاکبروف همچنان می‌گوید که«یک اصل مهم در ارائه کمک‌های بشردوستانه، توانایی زنان برای مشارکت مستقل و بدون مانع در توزیع آن است، بنابراین اگر ما نتوانیم این کمک‌ها را به صورت اصولی انجام دهیم، هیچ کمک کننده‌ای از این قبیل برنامه‌ها حمایت مالی نخواهد کرد.»

این درحالی است که بر اساس گزارش افغان‌اید، تخمین زده می‌شود که ۲۸ میلیون افغان در سال آینده به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

وزارت اقتصاد در این مکتوب هشدار داده است در صورتی‌که هر موسسه در این مورد تعلل کند، جواز فعالیت‌شان لغو می‌شود.

Trending

خروج از نسخه موبایل