Connect with us

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: گزارش بانک جهانی درباره وضعیت اقتصادی افغانستان دور از واقعیت است

منتشر شده

در

معاونیت اقتصادی ریاست الوزار گزارش اخیر بانک جهانی در مورد وضعیت اقتصادی افغانستان را رد کرده و بسیاری آن را دور از واقعیت دانسته است.

معاونیت اقتصادی با نشر بیانیه‌ای امروز (شنبه) نوشته که بانک جهانی برخی دستاوردهای اقتصادی امارت اسلامی را نادیده گرفته است.

براساس بیانیه، پس از حاکمیت امارت اسلامی پروژه‌های مهمی در بخش‌های مختلف آغاز شده است.

در بیانیه آمده است که تنها در بخش معادن، حدود ۴۱۵ میلیارد افغانی سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی جذب شده و پروژه‌های مشابه در دیگر بخش‌ها نیز در حال اجرا هستند.

معاونیت اقتصادی تأکید کرده که جامعه جهانی باید با درک واقعی از پیشرفت‌های افغانستان، به تعامل مثبت با این کشور روی آورد.

این واکنش در حالی است که بانک جهانی در گزارش تازه‌ای گفته که چشم‌انداز اقتصادی افغانستان همچنان بسیار شکننده باقی مانده است.

این بانک در گزارشی به روز چهارشنبه گفت که خطرات عمده شامل عدم اطمینان در سیاست‌ها، ادامه انزوای بین‌المللی و وابستگی شدید به پایگاه درآمدی محدود است.

در گزارش آمده است که کسری بالای تجارتی افغانستان، وابستگی به واردات و کاهش فضای مالی چالش‌های بزرگی را برای بهبود پایدار اقتصاد این کشور ایجاد می‌کند.

رویداد های اخیر

عبدالغنی برادر: امارت اسلامی برای صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران تسهیلاتی را در نظر گرفته است

Published

on

معاون اقتصادی رئیس الوزرا می‌گوید که امارت اسلامی برای صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران عودت کننده در ساحات صنعتی، زمین‌ها، امتیازات و تسهیلات را در نظر گرفته است.

ملا عبدالغنی برادر در کنفرانس «فراخوان سرمایه‌گذاری در افغانستان» که امروز (پنجشنبه) در کابل برگزار شد، گفت که قانون ساحات صنعتی در یک مقدمه، شش باب، ۱۱ فصل و ۶۷ ماده توشیح شده است.

آقای برادر گفته است: «از صنعت‌کاران و سرمایه‌گذاران می‌خواهم که صنعت و سرمایه‌گذاری خود را به کشور انتقال دهند تا در پیشرفت صنعت کشور مسوولیت خود را ادا کنند.»

به گفته‌ برادر، امارت اسلامی برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفه‌های گمرکی را بر اقلام وارداتی که در داخل کشور تولید می‌شوند و نیازهای مردم را تأمین می‌کنند، افزایش داده است.

او افزوده که به تمامی ادارات دولتی دستور داده شده است که در خریداری‌های خود به تولیدات داخلی اولویت دهند.

در همین حال، وزارت صنعت و تجارت گفته است که برای صنعت‌کاران، ۱۶۰هزار جریب زمین توزیع شده و ۱۲۰۰ سرمایه‌گذار در بخش‌های مختلف ۵۰۰ میلیون دالر سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این مورد گفت: «در حدود ۱۲۰۰ شرکت داریم که متقاضی زمین هستند و در حدود ۵۰۰ میلیون دالر آن‌ها می‌خواهند در افغانستان سرمایه‌گذاری بکنند.»

به گفته عزیزی، صنعت‌کاران و تاجران عودت‌کننده از مالیات گمرکی ماشین‌آلات و تجهیزات وارداتی معاف می‌باشند و به درخواست صنعت‌کاران و تاجران، ویزه دو ساله برای کارگران فنی و انجینران خارجی آن‌ها نیز صادر می‌شود.

دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد نیز گفت: «اگر سرمایه‌گذاران افغان مقیم خارج نیم سرمایه‌ خود را به کشور انتقال دهند، افغانستان خودکفا می‌شود.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان در باره افغانستان گفتگو کردند

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران در دیدار با همتای تاجیکستانی خود، امام علی رحمان، در کنار سایر مسایل در باره افغانستان گفتگو کرده است.

پزشکیان در یک نشست مطبوعاتی امروز (پنجشنبه) گفت: «افغانستان کشوری مهم در همسایگی ماست و رشد و ثبات این کشور را همسو با منافع خود می‌دانیم؛ حفظ امنیت مرزها برای ما مهم است.»

ریاست جمهوری تاجیکستان نیز در خبرنامه‌ای گفته است که امام علی رحمان و مسعود پزشکیان، بر همکاری‌ برای مبارزه با تروریزم، افراط‌گرایی و قاچاق مواد مخدر تاکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی توافق آتش‌بس را به فلسطینیان تبریک گفت

Published

on

امارت اسلامی افغانستان ضمن استقبال از توافق آتش‌بس میان حماس و اسرائیل، این «موفقیت بزرگ» را به رهبری حماس و مردم فلسطین تبریک گفت.

وزارت امور خارجه با نشر اعلامیه‌ای امروز (پنجشنبه) گفت که این توافقنامه آتش‌بس نتیجه بیش از ۱۵ ماه «مبارزه و فداکاری تاریخی مردم فلسطین و مقاومت شجاعانه در نوار غزه است.»

در اعلامیه آمده است: «اکنون ضروری است که تمام مراحل توافق به طور کامل به نحوی اجرا شود که آتش بس پایدار را تضمین کند و کمک های بشردوستانه را بدون تاخیر به مردم غزه برساند. با توجه به پیامدهای توافقات قبلی، طرف های درگیر و جامعه بین المللی باید اطمینان حاصل کنند که رژیم اسرائیل به طور مسوولانه به تعهدات خود عمل می‌کند.»

اعلامیه افزود که صلح و ثبات پایدار در شرق میانه تنها از طریق راه حل مشروع برای مسئله فلسطین و استقلال مردم فلسطین امکان پذیر است.

امارت اسلامی تاکید کرده است که به حمایت از کشور مستقل فلسطین و مردم فلسطین به نمایندگی از مردم افغانستان ادامه خواهد داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!