Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا برنامه اسکان موقت بشردوستانه برای افغان‌ها را متوقف می‌کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

دولت امریکا در نظر دارد به جز موارد استثنایی، روند انتقال افغان‌ها به این کشور بر اساس طرح اسکان موقت بشردوستانه را متوقف کند.

 یک مقام ارشد دولت امریکا به رویترز گفت که بر اساس دستور جو بایدن، رییس‌جمهوری امریکا، طرح موقت انتقال افغان‌ها به امریکا متوقف شده است و از این پس بر الحاق خانواده افرادی که به امریکا رسیده‌اند، تمرکز خواهد شد.

تغییر طرح موقت انتقال افغان‌ها به امریکا پس از آن صورت گرفت که انتقادها از عملکرد دولت بایدن در مورد ناموفق بودن طرح تخلیه بزرگ در نیمه دوم آگست سال ۲۰۲۱، هم‌زمان با سقوط حکومت پیشین افغانستان، بار دیگر بالا گرفت.

 کارن ژان پی‌یر، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه در یک نشست خبری، گفت که این تغییرها چیزی از تعهد امریکا به متحدان افغانش کم نمی‌کند و در سیاست کمک به انتقال افغان‌ها تغییرات جزئی داده شده است. به گفته سخنگوی کاخ سفید، سیاست بازنگری‌شده بر انتقال اعضای خانواده‌های شهروندان امریکا، دارندگان گرین کارت و افغان‌هایی که ویزه مهاجرت ویژه (SIV) دارند، متمرکز است.

ژان پی‌یر گفت که اعضای خانواده افغان‌های مشمول این طرح به شکل طولانی‌مدت و دایمی در امریکا خواهند ماند. او گفت افغان‌هایی که به دنبال اسکان مجدد در امریکا ‌اند، در وضعیت مهاجرتی باقی می‌مانند که راه را برای اقامت دایم طولانی‌مدت به جای وضعیت موقت که از طریق آزادی مشروط بشردوستانه ایجاد می‌شد، فراهم می‌کند.

قانون‌گذاران، سازمان‌های حمایت از پناهجویان و گروه‌های بشری، از ناتوانی دولت بایدن برای برنامه‌ریزی درست تخلیه افغان‌های درخطربه‌تندی انتقاد کرده اند.

نجیب امینی، آگاه امورمهاجرین، گفت: “ده ها هزارتن که توسط ایالات متحد یک سال قبل ازافغانستان خارج شدند اکنون درکمپ ها بی سرنوشت هستند وظاهرا امریکا هیچ برنامه برای آنها ندارد. ایالات متحد باید سرنوشت این افراد را مشخص کند”.

تغییر و اصلاح در طرح اسکان موقت بشردوستانه افغان‌ها در امریکا درحالی صورت می‌گیرد که نهادهای مهاجرتی این کشور هنوز هزاران درخواست ویزای اسکان بشردوستانه را بررسی نکرده‌اند.

تعدادی ازمقام‌های دولت امریکا چندی پیش گفته بودند که از مجموع نزدیک به ۵۰ هزار درخواست انتقال به امریکا، تنها حدود پنج هزار در خواست بررسی و از آن میان، تقریبا سه صد درخواست تایید شده است.

رسانه های امریکا نگاشته اند که پس ازخروج نیروهای امریکایی تاکنون ۴۶ هزار نفر برای ویزه بشردوستانه ومهاجرت به امریکا درخواست دادند و دولت امریکا ۹۰ درصد این درخواست ها را رد کرده است ونیز ده هزارافغان درکمپ‌های موقت کشورهای مختلف، درانتظار انتقال به امریکا هستند.

رویداد های اخیر

شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

Published

on

(Last Updated On: )

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کنند.

شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاش‌های صادقانه و بی‌دریغ ما، فعالیت‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.»

صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه‌ ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»

شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل می‌باشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبه‌نظامیان برای حمله به پاکستانی‌ها استفاده شود، این امر نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!