Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا برنامه اسکان موقت بشردوستانه برای افغان‌ها را متوقف می‌کند

Published

 on

(Last Updated On: سنبله ۱۲, ۱۴۰۱)

دولت امریکا در نظر دارد به جز موارد استثنایی، روند انتقال افغان‌ها به این کشور بر اساس طرح اسکان موقت بشردوستانه را متوقف کند.

 یک مقام ارشد دولت امریکا به رویترز گفت که بر اساس دستور جو بایدن، رییس‌جمهوری امریکا، طرح موقت انتقال افغان‌ها به امریکا متوقف شده است و از این پس بر الحاق خانواده افرادی که به امریکا رسیده‌اند، تمرکز خواهد شد.

تغییر طرح موقت انتقال افغان‌ها به امریکا پس از آن صورت گرفت که انتقادها از عملکرد دولت بایدن در مورد ناموفق بودن طرح تخلیه بزرگ در نیمه دوم آگست سال ۲۰۲۱، هم‌زمان با سقوط حکومت پیشین افغانستان، بار دیگر بالا گرفت.

 کارن ژان پی‌یر، سخنگوی کاخ سفید، روز پنجشنبه در یک نشست خبری، گفت که این تغییرها چیزی از تعهد امریکا به متحدان افغانش کم نمی‌کند و در سیاست کمک به انتقال افغان‌ها تغییرات جزئی داده شده است. به گفته سخنگوی کاخ سفید، سیاست بازنگری‌شده بر انتقال اعضای خانواده‌های شهروندان امریکا، دارندگان گرین کارت و افغان‌هایی که ویزه مهاجرت ویژه (SIV) دارند، متمرکز است.

ژان پی‌یر گفت که اعضای خانواده افغان‌های مشمول این طرح به شکل طولانی‌مدت و دایمی در امریکا خواهند ماند. او گفت افغان‌هایی که به دنبال اسکان مجدد در امریکا ‌اند، در وضعیت مهاجرتی باقی می‌مانند که راه را برای اقامت دایم طولانی‌مدت به جای وضعیت موقت که از طریق آزادی مشروط بشردوستانه ایجاد می‌شد، فراهم می‌کند.

قانون‌گذاران، سازمان‌های حمایت از پناهجویان و گروه‌های بشری، از ناتوانی دولت بایدن برای برنامه‌ریزی درست تخلیه افغان‌های درخطربه‌تندی انتقاد کرده اند.

نجیب امینی، آگاه امورمهاجرین، گفت: “ده ها هزارتن که توسط ایالات متحد یک سال قبل ازافغانستان خارج شدند اکنون درکمپ ها بی سرنوشت هستند وظاهرا امریکا هیچ برنامه برای آنها ندارد. ایالات متحد باید سرنوشت این افراد را مشخص کند”.

تغییر و اصلاح در طرح اسکان موقت بشردوستانه افغان‌ها در امریکا درحالی صورت می‌گیرد که نهادهای مهاجرتی این کشور هنوز هزاران درخواست ویزای اسکان بشردوستانه را بررسی نکرده‌اند.

تعدادی ازمقام‌های دولت امریکا چندی پیش گفته بودند که از مجموع نزدیک به ۵۰ هزار درخواست انتقال به امریکا، تنها حدود پنج هزار در خواست بررسی و از آن میان، تقریبا سه صد درخواست تایید شده است.

رسانه های امریکا نگاشته اند که پس ازخروج نیروهای امریکایی تاکنون ۴۶ هزار نفر برای ویزه بشردوستانه ومهاجرت به امریکا درخواست دادند و دولت امریکا ۹۰ درصد این درخواست ها را رد کرده است ونیز ده هزارافغان درکمپ‌های موقت کشورهای مختلف، درانتظار انتقال به امریکا هستند.

رویداد های اخیر

وزیر خارجه ایران: در حال دستیابی به نتایج خوب از مذاکرات حقابه هستیم

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۳, ۱۴۰۲)

پس از تنش‌های اخیر میان امارت اسلامی و مقام‌های ایران بر سر حقابه، حسین امیر عبداللهیان، وزیر خارجه ایران گفته‌ است که تهران این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و از مسیر حقوقی و سیاسی آنرا را دنبال خواهد کرد .

وزیر خارجه ایران در گفتگو با رسانه های این کشور گفت که حسن کاظمی قمی، سرپرست سفارت ایران در افغانستان بامقام‌های امارت اسلامی در این زمینه مذاکرات داشته‌ است.

او افزود که آن‌ها در حال دستیابی به «نتایج خوب» هستند.

آقای عبداللهیان گفت: « در موضوع حقابه از مسیر قانونی و از مسیر سیاسی مسئله را در دستور کار داریم. من اخیرا در مشورتی که با آقای رئیس جمهور داشتیم… گفتند که سفیر ایران در افغانستان مأموریت داده شود که مسایلی که وجود دارد بین ما و افغانستان، ایشان از نزدیک بروند دنبال بکنند با نگاه این که بایستی مسایلی فی مابین در مسیر درست خودش پیش برود و مورد حل و فصل قرار بگیرد.»

این دیپلومات ارشد ایران درباره درگیری‌های اخیر مرزی که بین دو کشور صورت گرفته، گفت که این درگیری‌ها هیچ برنامه هدفمندی را در قبال نداشته‌ و برای ایران شرایط در افغانستان کاملا قابل درک ‌است.

آقای عبداللهیان گفت: «مقامات هیئت حاکمه افغانستان به صراحت اعلام کرده اند این درگیری‌ها هیچ برنامه هدفمندی را پشت سر نداشته است. برای ما شرایط در افغانستان قابل درک است.»

مقام‌های ایران از جمله رئیس جمهور این کشور اخیراً اظهارات تندی در پیوند به مسئله حقابه از دریای هلمند داشته اند.

مقام‌های امارت اسلامی بارها تاکید کرده اند که به معاهده ۱۳۵۱ آب دریای هلمند متعهد اند، اما به دلیل خشکسالی آب کافی وجود ندارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تاکید بر ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان در نشست کشورهای آسیای مرکزی و اتحادیه اروپا

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۳, ۱۴۰۲)

سران کشور‌های آسیای میانه و اتحادیه اروپا در نشستی در کنار گفتگو روی سایر موضوعات، بر اهمیت ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان تاکید کردند.

این نشست روز جمعه (۱۲ جوزا) در شهر چوپان آتا در قرغیزستان برگزار شده بود.

در این نشست رؤسای جمهور قرغیزستان، قزاقستان، تاجیکستان و ازبیکستان و هیئتی از ترکمنستان به نمایندگی از رئیس جمهور این کشور و همچنان رئیس اتحادیه اروپا شرکت کردند.

بر بنیاد اعلامیه پایانی این نشست، اشتراک کنندگان نگرانی مشترک خود را در مورد «وضعیت رو به وخامت» در افغانستان بیان کردند و تعهد خود را برای توسعه افغانستان به یک کشور امن، صلح آمیز، باثبات و مرفه مجدداً ابراز کردند.

در این راستا، آنان تلاش‌های جامعه جهانی را برای کمک به مردم افغانستان به شیوه اصولی و مطابق با قوانین بین المللی، علیرغم شرایط دشوار، اذعان نمودند.

اشتراک کنندگان همچنین از جامعه جهانی خواستند تا کمک‌های بشردوستانه به مردم افغانستان را افزایش دهند و به نقش کلیدی سازمان ملل متحد در ارائه کمک های بشردوستانه به افغانستان به شیوه اصولی اشاره کردند.

آنها بر اهمیت ایجاد یک حکومت فراگیر و نماینده و اهمیت احترام به حقوق بشر و آزادی های اساسی همه شهروندان افغان به ویژه زنان، دختران و اقوام تاکید کردند.

این در حالی است که مقام‌های امارت اسلامی بارها تاکید کرده اند که حکومت فراگیر است و همچنان به حقوق بشر مطابق با شریعت متعهد است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک فرمانده ارشد داعش در ننگرهار کشته شد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۲, ۱۴۰۲)

خبرگزاری دولتی باختر گزارش داده است که نیروهای ویژه امارت اسلامی یک فرمانده ارشد داعش را همراه با یک همدستش در ولایت ننگرهار کشته‌اند.

خبرگزاری باختر نام این فرمانده داعش را «تراب» ذکر کرده و گفته که در یک «عملیات ویژه» کشته شده است.

باختر به نقل از مسوولان محلی نوشته که این عملیات شام چهارشنبه در قریه وچ‌تنگی ولسوالی شیوه ننگرهار انجام یافته است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!