Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا: تاکنون تهدید متوجه کابل نیست

منتشر شده

در

وزارت دفاع ایالات متحده امریکا یا پنتاگون میگوید که با وجود تصرف سریع شهرها توسط گروه طالبان تاکنون تهدید متوجه کابل نیست.

این وزارت افزوده که طالبان تلاش میکند تا کابل را منزوی کند.

 جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا در این باره گفته” کابل تاکنون در یک محیط تهدید کننده نیست. اگر شما اعمال طالبان را نظارت کنید، میبینید که آنها تلاش میکند تا کابل را منزوی کند.”

این در حالی است که طالبان در این اواخر حملات خود را به شهرها سرعت بخشیده و چندین شهر را بشمول شهرهای هرات وکندهار تصرف کرده است.

روز گذشته یک مقام امریکایی به رویترز گفته که طالبان شاید در چند روز آینده به سوی کابل حرکت کند.

امریکا گفته که در باره پیشرفت سریع طالبان نگران است.

کربی در این باره گفته” ما شاهد استیم. ما عمیقا در باره سرعت  آنها و نبود مقاومت در برابر آنها نگران استیم.”

امرالله صالح، معاون نخست ریاست جمهوری،  روز گذشته گفته که در یک نشست امنیتی به رهبری رییس جمهورغنی فیصله شد تا در برابر گروه طالبان مقاومت صورت گیرد.

با این همه، درگیری‌ها میان نیروهای امنیتی و طالبان باعث افزایش آوارگی در سراسر کشور شده است.

سازمان ملل گفته که از آغاز سال روان میلادی تاکنون ۴۰۰ هزار افغان مجبور به ترک خانه‌های شان شده که از میان ۲۵۰ هزار آن پس از ماه می بیجا شده اند.

رویداد های اخیر

متقی: امارت اسلامی بر حل اختلافات با پاکستان از طریق گفتگو باور دارد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه کشور، می‌گوید که امارت اسلامی افغانستان بر حل اختلافات با پاکستان از راه گفتگو باور دارد.

آقای متقی این سخنان را در دیدار با طارق علی بخیت صلاح، نماینده ویژه سازمان همکاری اسلامی برای افغانستان، بیان کرد.

در این دیدار، دو طرف درباره وضعیت سیاسی و امنیتی افغانستان، وضعیت مهاجرین بازگشته، مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر، اوضاع منطقه و روابط میان امارت اسلامی و سازمان همکاری اسلامی گفتگو و تبادل نظر کردند.

وزیر امور خارجه از کمک‌های سازمان همکاری اسلامی برای مهاجرین بازگشته و قربانیان زلزله‌های اخیر قدردانی نمود و آن را برای مردم افغانستان ارزشمند دانست.

نمایندهٔ ویژه سازمان همکاری اسلامی نیز دستاوردهای امارت اسلامی را ستود و تأکید کرد که این سازمان خواهان روابط سازنده و همکاری‌های بیشتر با افغانستان است. او همچنین وعده داد که با کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی درباره فراهم‌سازی کمک‌های بشری برای مهاجرین بازگشته گفتگو خواهد کرد.

طارق علی بخیت همچنان از آتش‌بس میان افغانستان و پاکستان استقبال کرده و بر حل اختلافات از طریق گفتگو تأکید ورزید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت مالیه: ادویه جات وارداتی از پاکستان را تا سه ماه آینده محصول نمی‌کنیم

Published

on

وزارت مالیه کشور اعلام کرده است که بر اساس هدایت معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا، ادویه جات وارداتی از پاکستان تا سه ماه آینده محصول نمی‌شوند.

این وزارت با نشر اطلاعیه‌ای امروز (پنجشنبه) از تمام تاجرانی که از پاکستان ادویه وارد می‌کنند، خواسته است تا معاملات تجارتی خود را تصفیه نموده و از مسیر های بدیل استفاده کنند.

در اطلاعیه آمده است که امارت اسلامی این تصمیم را به منظور جلوگیری از واردات دواهای بی کیفیت به کشور اتخاذ نموده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افشاگری تازه: برنامه‌ مخفی استخبارات امریکا برای تضعیف تولید تریاک در افغانستان

روز یک‌شنبه (۱۸عقرب) وزارت امور داخله اعلام کرد که فعالیت‌های مرتبط با کشت، تجارت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به صفر رسیده است.

Published

on

روزنامه واشنگتن‌پُست در گزارشی تازه فاش کرده است که سازمان استخبارات مرکزی امریکا (سی‌آی‌اِی) میان سال‌های ۲۰۱۵-۲۰۰۴ میلادی برنامه‌ای مخفی را برای تضعیف تولید تریاک در افغانستان اجرا کرده است.

براساس این گزارش، سی‌آی‌اِی در چارچوب این برنامه، تخم‌های اصلاح‌شده‌ی ژنتیکی کوکنار را در ولایت‌های ننگرهار و هلمند پخش کرده تا توانایی تولید مواد مخدر از این گیاه را کاهش دهد. گفته می‌شود در مرحله نخست،  طیاره‌های بریتانیایی نوع «C-130» برای پخش این تخم‌ها در مناطق عمده‌ی کشت کوکنار به کار گرفته شده‌اند.

منابع آگاه به واشنگتن‌پُست گفته‌اند که این برنامه با مجوز رئیس‌جمهور وقت امریکا، جرج بوش، آغاز و در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما نیز ادامه یافته است. اداره‌ی این پروژه زیر نظر «مرکز جرایم و مواد مخدر سیا» بوده و هزینه‌های هنگفتی را در بر داشته است.

تقریباً دو دهه شایعاتی مداوم در میان دهقانان افغان وجود داشت مبنی بر این‌که خارجی‌ها کشت کوکنار آن‌ها را آلوده کرده‌اند — یا به‌طور مخفیانه آن را پاشیده‌اند، یا کود مورد استفاده‌شان را دست‌کاری کرده‌اند، و یا عمداً بیماری پخش کرده‌اند. حالا معلوم شده که آن شایعات کاملاً بی‌اساس نبوده‌اند.

زمانی‌که ایالات متحده و سازمان سیا در سال ۲۰۲۱ میلادی به‌شکل آشفته‌ای از افغانستان بیرون شدند، تجارت تریاک میان ۹ تا ۱۴ درصد تولید ناخالص داخلی افغانستان را تشکیل می‌داد — یعنی بین ۱.۸ تا ۲.۷ میلیارد دالر، بر اساس آمار دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد.

پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، آنان کشت کوکنار را ممنوع کردند. تا سال ۲۰۲۳، سطح کشت این گیاه ۹۵ درصد کاهش یافت.

با این حال، مقام‌های پیشین امریکایی اذعان کرده‌اند که این طرح نتوانسته تأثیر قابل توجهی در کاهش تجارت تریاک در افغانستان بگذارد.

سازمان سیا تاکنون در مورد این گزارش هیچ واکنشی نشان نداده است، اما افشای این برنامه‌ بار دیگر ابعاد پنهان تلاش‌های استخباراتی امریکا در جنگ و مبارزه با مواد مخدر در افغانستان را برجسته می‌سازد.

این درحالیست که به تازگی روزنامه نیکی آسیا گزارش داده است که کشت و تولید مواد مخدر در جنوب‌غرب آسیا بار دیگر در حال گسترش است، زیرا پس از ممنوعیت تریاک در افغانستان، اکنون این پدیده به کشورهای همسایه چون پاکستان و ایران سرایت کرده است.

بر بنیاد گزارش تازه دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) ، کشت تریاک در افغانستان امسال به حدود ۱۰ هزار و ۲۰۰ هکتار زمین کاهش یافته که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد. با این حال، در پاکستان و ایران روند کشت دوباره افزایش یافته است.

در همین حال، شرکت تحقیقاتی «السیس» (Alcis) مستقر در بریتانیا، رقم متفاوتی را ارائه کرده و گفته است که حدود ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار زمین در افغانستان زیر کشت تریاک قرار دارد، اما هر دو منبع تأکید کرده‌اند که سطح کشت در افغانستان نسبت به دوره پیش از ممنوعیت امارت اسلامی بسیار اندک است، زمانی که بیش از ۲۰۰ هزار هکتار زمین به تریاک اختصاص داشت.

روز یک‌شنبه (۱۸عقرب) وزارت امور داخله اعلام کرد که فعالیت‌های مرتبط با کشت، تجارت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان به صفر رسیده است. به گفته این وزارت، در یک سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار کیلوگرام انواع مختلف مواد مخدر طبیعی و مصنوعی کشف و ضبط شده که تمامی آن به آتش کشیده و نابود گردیده است.

درهمین حال، قاسم خالد، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله می‌گوید که در دوران جمهوریت، مقام‌های بلند رتبه شان در قاچاق مواد مخدر دست داشتند و به شکل ماهرانه به کشورهای خارجی قاچاق می‌نمودند.

به گفته آقای خالد: «در یک سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار کیلوگرام انواع مختلف مواد مخدر طبیعی و مصنوعی کشف و ضبط شده که تمامی آن به آتش کشیده و نابود گردیده است.»

به گفته آقای خالد در یک‌سال گذشته حدود ۷۵۰ تن قاچاقبران مواد مخدر بازداشت و تحت پیگرد قراردارند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!