Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا حدود۳۰۰ میلیون دالر به افغانستان کمک می‌کند

منتشر شده

در

وزارت امور خارحه امریکا روز گذشته (چهارشنبه، ۲ ثور) از تعهد کمک حدود ۳۰۰ میلیون دالری با حکومت افغانستان خبر داده است.

انتونی بلنکن، وزیر امور خارجه امریکا، در حساب تویترش نوشته است که این کمک یک بخشی از بسته ۶۰۰ میلیون دالری است که دونالد ترمپ رییس جمهور پیشین امریکا در نشست جهانی جینوا ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ با افغانستان تعهد کرده بود.

به گفته بلینکن، حکومت امریکا با کانگرس این کشور کار می‌کند تا زمینه دسترسی این کمک‌ها را در سال جاری به حکومت افغانستان فراهم کند.

نید پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا، در این باره گفت:”خوشحالیم اعلام می‌کنیم که به عنوان بخشی از تعهد ما برای سرمایه گذاری و حمایت از مردم افغانستان نزدیک به ۳۰۰ میلیون دالر کمک غیر نظامی برای افغانستان در سال ۲۰۲۱ اعلام میکنیم. این کمک به هدف حفظ دست آوردهای ۲۰ گذشته صورت می‌گیرد.”

وزارت خارجه امریکا گفته است که این کمک‌ها در بخش توانمندسازی زنان، تقویت رشد اقتصادی، مبارزه با فساد اداری، صحت، آموزش، جامعه مدنی و رسانه‌های مستقل مصرف خواهد شد.

حکومت افغانستان این کمک مالی امریکا را بیانگر تعهد دوامدار همکاری امریکا میداند.

 ارگ می‌گوید که خروج نیروهای خارجی از افغانستان به معنی قطع رابطه جامعه جهانی با حکومت افغانستان نیست.

این کمک امریکا در حالی با حکومت افغانستان تعهد می‌شود که جوبایدن رییس جمهور آن کشور چند روز پیش اعلام کرد که تمام سربازان‌اش را تا  ۱۱هم ماه سپتامبر سال جاری از افغانستان خارج می‌کند، تصمیمی که شهروندان را در مورد کاهش کمک های امریکا نگران ساخته است.

رویداد های اخیر

سفیر امارت اسلامی با معین وزارت داخله ترکیه در مورد گسترش روابط کابل و انقره گفتگو کرد

Published

on

سفیر امارت اسلامی در ترکیه طی دیداری با معین وزارت داخله آن کشور در مورد گسترش روابط میان کابل و انقره گفتگو کرده است.

سفارت افغانستان در ترکیه با نشر اعلامیه‌ای گفته که سنیع الله فرهمند و محمد آکتاش در این دیدار همکارهای دوجانبه در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی، قونسلی و موضوع مهاجرین افغانم مقیم این کشور را مورد بحث قرار داده‌اند.

ترکیه از کشورهای است که روابط نزدیک با امارت اسلامی دارد، این کشور در زمینه حل تنش‌ها میان کابل و اسلام‌آباد نیز در کنار قطر میانجگری کرده و دو دور مذاکرات میان هیأت‌های افغانستان و پاکستان را میزبانی کرده است.

در همین حال، آگاهان افزایش همکاری‌های دیپلوماتیک میان کابل و انقره را نیز در زمینه گسترش تعاملات دو کشور مهم می‌دانند.

با این همه، این دیدار در حالی صورت گرفته که ترکیه اخیراً روند بازداشت مهاجرین افغان و انتقال آن‌ها را به افغانستان تشدید کرده است.

در تازه‌ترین مورد رسانه‌های ترکی گزارش داده‌اند که گارد ساحلی آن کشور ۲۴ مهاجر افغان از جمله ۱۵ کودک را بازداشت کرده و آنان را به منظور انتقال به افغانستان به مرکز برگشت اتباع خارجی فرستاده است.

گارد ساحلی ترکیه گفته که این افراد در یک قایق بادی خطرناک در سواحل آیواجیک شناسایی شدند که قصد داشتند غیرقانونی به اروپا سفر کنند.

اخیراً وزارت داخله ترکیه اعلام کرده که از جنوری تا اکتوبر سال جاری میلادی، ۳۰ هزار و ۹۹ مهاجر افغان در شهرهای مختلف آن کشور شناسایی و بازداشت شده‌اند.

ترکیه همچنان مسیر مهاجرت غیرقانونی به اروپا را بسته و اجازه خروج مهاجرین بدون سند از مسیرهای غیرقانونی را نمی‌دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عزیزی: همکاری‌های اقتصادی افغانستان با ایران گسترش می‌یابد

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، در سفرش به ولایت سیستان و بلوچستان ایران گفته است که مسیر ترانزیت از طریق بندر چابهار برای صادرات و واردات امن و بدون محدودیت است و همکاری‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری مشترک با ایران گسترش می‌یابد.

طبق خبرگزاری ایرنا، عزیزی امروز (شنبه) در نشست مشترک اقتصادی ایران و افغانستان تصریح کرد که ظرفیت صادرات و واردات میان دو کشور افزایش یافته است و ایجاد مسیر رقابتی با بنادر منطقه‌ای، از جمله بندر کراچی، برای کاهش هزینه‌ها و تسهیل تجارت در دستور کار قرار دارد.

وزیر صنعت و تجارت افغانستان توسعه اقتصادی را محور اصلی برنامه‌های دولت دانست و افزود که سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی به‌طور کامل حمایت می‌شود. به گفته او، سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد چابهار و پروژه‌های ترانزیتی از اولویت‌های اقتصادی افغانستان است که در افزایش اشتغال و رشد تجارت نقش مهمی خواهد داشت.

وی خاطر نشان کرد که افغانستان با همه همسایگان و کشورهای مسلمان به تعاملات مثبت ادامه می‌دهد و هرگونه اختلاف باید از طریق گفتگو و احترام متقابل حل تا ثبات منطقه‌ای حفظ شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خشکسالی در افغانستان را «بحرانی» توصیف کرد و گفت که افغانستان با پایبندی به اصول همسایگی، جریان آب به سمت ایران را حفظ کرده و هماهنگی با طرف ایرانی برای مدیریت منابع مشترک ادامه دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان می‌گوید آماده پذیرش اتباع خود در افغانستان است

Published

on

حکومت پاکستان روز جمعه اعلام کرد که آماده پذیرش اتباع خود که در حال حاضر در افغانستان ساکن هستند، می‌باشد، مشروط بر اینکه آنها رسماً تحویل داده شوند.

طاهر اندرابی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در یک نشست مطبوعاتی گفت که پاکستان هر شهروند پاکستانی و خانواده‌های آنها را که از افغانستان بازمی‌گردند، می‌پذیرد، اما تأکید کرد که تحویل باید در دروازه‌های تورخم یا سپین بولدک-چمن انجام شود.

او امارت اسلامی را به تلاش برای به تصویر کشیدن اعضای گروه‌های شبه‌نظامی به عنوان پناهنده یا غیرنظامیانی که به دنبال سرپناه هستند، متهم کرد. اندرابی گفت: «این یک بحران بشردوستانه یا مهاجرین نیست، بلکه ترفندی برای معرفی تروریست‌ها به عنوان مهاجر است.»

اندرابی گفت که امارت اسلامی با وجود وعده‌های مکرر، در اقدام علیه شبه‌نظامیانی که از خاک افغانستان برای هدف قرار دادن پاکستان استفاده می‌کنند، ناکام مانده است.

وی افزود در حالی که پاکستان به گفتگو با کابل متعهد است، اما با گروه‌های شبه‌نظامی مذاکره نخواهد کرد.

این اظهارات پس از آن صورت می‌گیرد که دور سوم مذاکرات افغانستان و پاکستان در استانبول حدود یک هفته قبل بدون نتیجه پایان یافت.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که گروه‌های شبه‌نظامی که در پاکستان حملات انجام می‌دهند، در افغانستان پناهگاه دارند. با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند.

دو هفته پیش، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، گفت که در جریان مذاکرات استانبول، امارت اسلامی برای اخراج افرادی که اسلام‌آباد آنها را تهدید می‌داند، اعلام آمادگی کرد، اما جانب پاکستانی این پیشنهاد را نپذیرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!