جهان
امریکا سقف پذیرش پناهجویان را افزایش میدهد

تشدید موج انتقادها از دولت جو بایدن مبنی بر اینکه او سیاست های دولت سلف خویش در مورد مهاجران و پناهجویان در پیش گرفته است، رییس جمهور امریکا را وادار به اتخاذ تصمیماتی تازه در این زمینه کرد.
کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد که رییس جمهوری مریکا سقف پذیرش پناهجویان را از ۱۵ هزار نفر در سال به ۶۲ هزار نفر افزایش می دهد.
براساس بیانیه کاخ سفید، بایدن گفته است طبق بودجه در نظر گرفته شده برای پذیرش پناهجویان، قصد دارد سقف پذیرش پناهجو را در سال مالی آینده تا ۱۲۵هزار نفر در سال افزایش دهد.
این تصمیم جدید دولت بایدن مشمول مهاجران و پناهجویانی نمی شود که سعی دارند از مرزهای مکزیک وارد امریکا شوند و بحران پناهجویان در مرزهای جنوبی همچنان به عنوان یکی از دردسرهای دولت بایدن ادامه خواهد یافت.
پیش از شروع دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری پیشین امریکا، سقف پذیرش سالانه پناهجویان در آمریکا ۱۱۰ هزار نفر بود، اما او در طول حضور چهار ساله اش در کاخ سفید، با محدود کردن سیاست های مهاجرت به امریکا، این رقم را در چند مرحله به ۱۵ هزار نفر در سال آخر دولت خود کاهش داد.
در حالیکه به نظر میرسید با روی کارآمدن جو بایدن و مخالفت وی با سیاستهای مهاجرتی ترامپ، مساله پناهجویان حلوفصل شود، اما صدور فرمانهای اجرایی وی درماه گذشته در این حوزه سبب انتقادات هر دو حزب از رییسجمهوری ایالاتمتحده شد.
هر چند کمی بیش از ۱۰۰ روز از آغاز ریاست جمهوری بایدن می گذرد و به نظر می رسید بزرگترین چالش های پیش روی وی در روزهای آغازین ورود به کاخ سفید، دست و پنجه نرم کردن با همهگیری ویروس کرونا و پیامدهای اقتصادی حاصل از آن باشد. اما اکنون بحران مهاجرت به مشکلی بزرگ بدل و سبب شده اعضای حزب جمهوری خواه و حتی برخی هم حزبی های بایدن وی را به همین دلیل به باد انتقاد بگیرند.
ایلهان عمر، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان که خود یک پناهجو است، اخیرا با انتقاد از وضعیت کنونی مهاجران در مرز با مکزیک گفته استکه:” هر چه برقراری شرایط پایدار به تاخیر بیفتد و تصمیم برای حل بحران مهاجران به تعویق انداخته شود مشکلات بزرگتر می شوند.”
جهان
انتقاد ناتو از پوتین به خاطر لفاظیهای هستهای خطرناک و غیرمسئولانه

اوآنا لانژسکو سخنگوی ناتو یکشنبه شب و یک روز پس از آن که ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه گفت که قصد دارد تسلیحات هستهای تاکتیکی در بلاروس مستقر کند، از وی به خاطر سخنان خطرناک و غیرمسئولانه هستهایاش انتقاد کرد.
به نقل از رویترز، پوتین این اقدام را به استقرار تسلیحات امریکا در اروپا تشبیه کرد و در عین حال تاکید کرد که روسیه وعدههای خود را درباره عدم اشاعه هستهای نقض نخواهد کرد.
به نوشته رویترز طرح روسیه اگرچه غیرمنتظره نبود اما این اقدام یکی از واضحترین سیگنالهای هستهای مسکو از زمان آغاز جنگ اوکراین در ۱۳ ماه پیش است و اوکراین در پاسخ به آن خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل شد.
سخنگوی ناتو یکشنبه شب در ایمیلی به رویترز گفت: «اشاره روسیه به اشتراکگذاری هستهای ناتو کاملاً گمراهکننده است. متحدان ناتو با احترام کامل به تعهدات بینالمللی خود عمل میکنند.»
لانژسکو خاطرنشان کرد:«روسیه به طور مداوم تعهدات خود در زمینه کنترل تسلیحات را زیر پا گذاشته است.»
سخنگوی ناتو افزود: «اما ما هیچ تغییری در موضع هستهای روسیه ندیدهایم که ما را به بازنگری وضعیت خود سوق دهد».
الکسی دانیلوف مشاور ارشد امنیتی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز با اظهار اینکه به عقیده او «مینسک توسط مسکو به گروگان گرفته شده است»، گفت: این اقدام روسیه، بلاروس را نیز بیثبات خواهد کرد.
به نوشته رویترز کارشناسان میگویند این اقدام روسیه قابل توجه است، زیرا این کشور تاکنون مفتخر بوده است که برخلاف ایالات متحده، سلاحهای هستهایاش را در خارج از مرزهای خود مستقر نکرده و ممکن است این اولین بار از اواسط دهه ۱۹۹۰ باشد که قصد انجام این کار را دارد.
میخائیلو پودولیاک یکی دیگر از مشاوران ارشد زلنسکی روز یکشنبه در توییتر طرح پوتین را به تمسخر گرفت و نوشت: «پوتین (با این اقدام) اعتراف میکند که از باخت (در جنگ اوکراین) میترسد و تنها کاری که میتواند انجام دهد تهدیدات تاکتیکی است.»
به نوشته رویترز به نظر میرسد واشنگتن هیچ تغییری در پتانسیل مسکو برای استفاده از سلاحهای هستهای در جنگ اوکراین نمیبیند و آمریکا و ناتو اعلام کردهاند که این خبر بر موقعیت هستهای آنها تأثیری نخواهد گذاشت.
به گزارش ایرنا، پس از اینکه ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه از طرح خود برای استقرار سلاحهای هستهای تاکتیکی در بلاروس رونمایی کرد، دولت اوکراین روز یکشنبه خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل برای مقابله با باجخواهی هستهای کرملین شد.
روسیه گفته است که طرح استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی در بلاروس در پاسخ به حمایت نظامی فزاینده غرب از اوکراین صورت میگیرد.
پوتین این طرح را در یک مصاحبه تلویزیونی که روز شنبه پخش شد، اعلام کرد و گفت که این طرح به دلیل تصمیم انگلیس در هفته گذشته برای ارائه گلولههای زره پوش حاوی اورانیوم ضعیف شده به اوکراین انجام شده است.
رئیس جمهور روسیه استدلال کرد که مسکو با استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی خود در بلاروس، از آمریکا پیروی میکند. وی خاطرنشان کرد که واشنگتن دارای تسلیحات هسته ای در بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه است.
جهان
هشدار بایدن به ایران: برای محافظت از امریکاییها مقتدرانه عمل خواهیم کرد

پس از حمله یک طیاره بیسرنشین نیروهای تحت حمایت ایران بر یکی از پایگاههای نیروهای ایالات متحده در سوریه، جو بایدن، رییسجمهور امریکا روز جمعه، ۲۴ مارچ، به ایران هشدار داد که ایالات متحده برای محافظت از امریکاییها «قوی عمل خواهد کرد.»
خبرگزاری رویترز میگوید یک گروه حامی ایران در سوریه اعلام کرده است که برای پاسخ به حمله اخیر امریکا علیه مواضع این گروه «بازوی بلندی دارد.»
به نقل از بیبیسی، این بیانیه که از سوی «کمیته مشاوره ایرانی در سوریه» آمده است حملات امریکا چندین نیروی مسلح را کشته و مجروح کرده اما از تابعیت تلفات خود اطلاعاتی نداده است.
این گروه گفته است: «اگر مراکز و نیروهای ما در سوریه هدف قرار بگیرند ما توانایی پاسخگویی داریم.»
همزمان گزارشهایی از پرتاب راکت به سوی دستکم دو پایگاه امریکایی در سوریه منتشر شده است. شبکه خبری فاکس در امریکا و خبرگزاری ایرنا در ایران این خبر را منتشر کردهاند.
فاکس به نقل از یک مقام ارشد دفاعی امریکا نوشته حملات در دیرالزور بوده و عدهای در آن مجروح شدهاند. از تعداد مجروحان و میزان آسیب جزئیاتی منتشر نشده است. همین مقام گفته پنتاگون در حال بررسی واکنش مناسب است.
لوید آستین، وزیر دفاع امریکا، گفته است که در پی فرمان جو بایدن، این کشور «تاسیسات گروههای مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هدف حمله هوایی دقیق قرار داده است.»
وزیر دفاع امریکا گفته است حمله پنجشنبه شب به دستور رییس جمهوری امریکا در پاسخ به حمله طیاره بیسرنشین و مجموعهای از حملات اخیر نیروهای نزدیک به سپاه پاسداران در سوریه علیه نیروهای ائتلاف انجام شده است.
اشاره آقای آستین به حمله یک پهپاد «با سرمنشاء ایرانی» به یک پایگاه امریکایی در سوریه است که به کشته شدن یک پیمانکار امریکایی و مجروح شدن ۶ امریکایی دیگر منجر شد.
جو بایدن، رییس جمهوری امریکا، روز جمعه، ۲۴ مارچ، هشدار داد که کشورش در حفاظت از شهروندان خود مقتدرانه عمل خواهد کرد.
آقای بایدن روز جمعه در جریان سفر به کانادا با خبرنگاران گفتگو کرد و با ابراز تاسف از کشته شدن یک پیمانکار امریکایی در حمله طیاره بیسرنشین روز چهارشنبه گفت امریکا به دنبال درگیری با ایران نیست اما افزود: «آماده اقدام مقتدرانه ما برای حفاظت از شهروندانمان باشید.»
طبق گزاش بیبیسی، نزدیک به ۹۰۰ نیروی امریکایی به عنوان بخشی از ائتلاف به رهبری امریکا علیه داعش، بدون اجازه یا موافقت دولت سوریه، در پایگاههایی در جنوب و شرق این کشور مستقرند.
وظیفه آنها جلوگیری از ظهور دوباره داعش است که زمانی نیروهای آن بخشهای بزرگی از سوریه را در کنترل خود داشتند.
طبق این گزارش، از آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حضور خود را در سوریه گسترده و تثبیت بیشتری بخشیده است و صدها نفر را برای آموزش و مشاوره ارتش بشار اسد و نیروهای شبهنظامی به این کشور اعزام کرده است.
جهان
کوریای شمالی یک سلاح اتمی زیرآبی آزمایش کرد

رسانه دولتی کوریای شمالی گزارش دادهاند که همزمان با هشدار رهبر این کشور به کوریای جنوبی و امریکا برای متوقف کردن مانورهای نظامی مشترکشان، کوریای شمالی یک طیاره بدون سرنشین تهاجمی جدید با قابلیت حمل سلاح هستهای از زیر دریا را آزمایش کرد.
خبرگزاری رسمی کوریای شمالی موسوم به KCNA اعلام کرد، در جریان این آزمایش، این طیاره بدون سرنشین جدید کوریای شمالی توانست در عمق ۸۰ تا ۱۵۰ متری زیر دریا در آبهای سواحل شرقیاش به مدت بیش از ۵۹ ساعت حرکت و یک کلاهک غیرهستهای را منفجر کند.
تحلیلگران میگویند کوریای شمالی در حال نمایش انواع تهدیدات اتمی خود علیه واشنگتن و سئول است اگرچه این شک وجود دارد که آیا این سلاح زیردریایی آماده استقرار است یا خیر.
آنکیت پاندا، یکی از مقامات ارشد در اتاق فکر کارنگی برای صلح بینالملل مستقر در امریکا گفت:«کوریای شمالی قصد دارد به امریکا و کوریای جنوبی این پیام را بدهد که در یک جنگ، طیف بالقوه تسلیحات هستهای که آنها را هدف قرار میدهند و متحدان باید نگران آنها باشند، وسیع و گسترده خواهد بود.»
وی افزود: «در صورت وقوع یک جنگ، سیلوها، غرفههای ریلی، زیردریاییها و پرتابکنندههای متحرک راکتی وجود خواهند داشت. و اکنون کوریای شمالی این طیاره بدون سرنشین زیر دریایی را نیز به این ترکیب اضافه کرده است.
کوریای شمالی روز دوشنبه یک راکت کوتاه برد را از یک سیلوی زیرزمینی پرتاب کرد.
براساس گزارش خبرگزاری KCNA، این سیستم طیاره بدون سرنشین جدید تحت عنوان “Haeil” یا “سونامی” برای حملات مخفیانه در آبهای دشمن و نابود کردن گروههای تهاجمی دریایی و بنادر عملیاتی اصلی با ایجاد یک موج رادیواکتیو بزرگ از طریق یک انفجار زیر آبی در نظر گرفته شده است.
این خبرگزاری ضمن اعلام اینکه کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی بر این آزمایش نظارت داشت، افزود: «طیاره تهاجمی زیر دریایی اتمی را میتوان در هر ساحل و بندری مستقر کرد یا توسط یک کشتی برای عملیاتها استفاده کرد.
این در حالی است که یکی از مقامات ارتش کوریای جنوبی اعلام کرد، در حال تجزیه و تحلیل ادعاهای کوریای شمالی هستند. یکی از مقامات امریکا نیز که خواست نامش فاش نشود گفت، هیچ نشانهای از انجام شدن یک آزمایش اتمی وجود ندارد.
هنوز مشخص نیست که آیا کوریای شمالی به طور کامل کلاهکهای هستهای کوچکشده لازم برای نصب بر سلاحهای کوچکتر را تولید کرده است یا خیر.
تحلیلگران معتقدند، اگر کوریای شمالی آزمایشات اتمی را از سربگیرد، ساخت چنین کلاهکهایی به احتمال زیاد یکی از اهداف کلیدی خواهد بود.
تصویر منتشر شده توسط رسانههای دولتی کوریای شمالی کیم جونگ اون را در حالی که در کنار یک شیء ماهی مانند بزرگ لبخند میزند، نشان میدهد اما هنوز مشخص نیست که آیا این شیء همان طیاره جدید است یا خیر. تصاویر دیگر رد حرکت این شیء در زیر آب و انفجارهای قابل مشاهده در سطح دریا را نشان میدهند.
یون سوک یول، رئیس جمهور کوریای جنوبی نیز امروز در جریان سخنرانی برای بزرگداشت سربازانی که در درگیریها با کوریای شمالی در آبهای غربی جان خود را از دست دادند، از جمله غرق شدن کشتی نیروی دریایی در سال ۲۰۱۰ میلادی که به گفته کوریای جنوبی توسط یک راکت کوریای شمالی مورد اصابت قرار گرفت، گفت:«مطمئن خواهم شد که کوریای شمالی بهای “اقدامات تحریکآمیز بیملاحظهاش” را بدهد.»
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پولیس کابل: جرایم جنایی در شهر کابل کاهش یافته است
-
تجارت3 روز ago
مسوولان: پنج کشور علاقهمند سرمایهگذاری در بخش معادن لیتیم در نورستان هستند
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
نخستین راکت چاپ سهبعدی جهان پرتاب شد اما به مدار نرسید
-
اخبار ساحوی4 روز ago
عربستان و سوریه برای برقراری روابط توافق کردند
-
جهان4 روز ago
چین از ورود غیرقانونی کشتی جنگی امریکایی به آبهای کشورش خبر داد
-
جهان4 روز ago
کوریای شمالی یک سلاح اتمی زیرآبی آزمایش کرد
-
جهان3 روز ago
هشدار بایدن به ایران: برای محافظت از امریکاییها مقتدرانه عمل خواهیم کرد