Connect with us

رویداد های اخیر

امریکا صدور ویزه برای تمام دارندگان پاسپورت افغانستان را متوقف کرد

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه ایالات متحده اعلام کرده که صدور ویزه برای افرادی که با پاسپورت افغانستان سفر می‌کنند، به دلیل نگرانی‌های امنیت عامه متوقف شده است. این اقدام در حالی صورت می‌گیرد که حکومت دونالد ترمپ به دنبال حمله بر دو عضو گارد ملی، سیاست‌های ضد مهاجرتی را تشدید کرده است.

این تصمیم روز جمعه اعلام شد و هم‌زمان اداره خدمات شهروندی و مهاجرت امریکا نیز از توقف طی مراحل تمام موارد پناهندگی تا اطلاع ثانوی خبر داد.

مارکو روبیو، وزیر خارجه امریکا، در شبکه اجتماعی ایکس گفت که صدور ویزه برای «تمام افرادی که با پاسپورت افغانستان سفر می‌کنند» متوقف شده است. این اقدام پس از آن صورت گرفت که رحمن‌الله لکنوال، شهروند افغانستان، به‌عنوان مظنون تیراندازی روز چهارشنبه در واشنگتن دی‌سی معرفی شد؛ رویدادی که به کشته‌شدن سارا بیکستروم، عضو گارد ملی، انجامید و همقطارش اندرو وولف را در وضعیت وخیم قرار داد.

سازمان استخبارات مرکزی امریکا تأیید کرده است که لکنوال پیش‌تر در افغانستان برای این سازمان کار می‌کرده و سپس در سال ۲۰۲۱ به امریکا منتقل شده بود.

جینین پیرو، سارنوال منطقه کولمبیای امریکا، روز جمعه اعلام کرد که اتهام‌های لکنوال به قتل درجه یک و دو مورد «حمله با قصد کشتن با سلاح» ارتقا یافته است.

در اعلامیه‌ای جداگانه، جوزف ایدلو، رئیس اداره خدمات شهروندی و مهاجرت امریکا، گفت که تمام تصمیم‌گیری‌ها درباره پناهندگی به‌منظور انجام بررسی‌های «حداکثری» متوقف شده است. او همچنان گفت که به دستور رئیس‌جمهور ترمپ «بازنگری کامل و دقیق» همه گرین کارت‌ها صادرشده برای افراد از «کشورهای مورد نگرانی» را آغاز کرده است.

ترمپ که تیراندازی در واشنگتن را «حمله تروریستی» خوانده است، بارها برنامه‌های دوره بایدن را که امکان اسکان متحدان افغان را در امریکا فراهم کرد، مورد انتقاد قرار داده است.

ترمپ روز پنج‌شنبه دستور بررسی درخواست‌های گرین‌کارت از ۱۹ کشور را صادر کرد و از برنامه‌های خود برای تعلیق مهاجرت از آنچه «کشورهای جهان سوم» خواند، خبر داد. او همچنان تعهد سپرد که تمام خارجی‌هایی را که تهدید امنیتی شمرده شوند یا «با تمدن غرب سازگار نباشند»، اخراج خواهد کرد.

رویداد های اخیر

یک مقام صلیب سرخ با وزیر امور خارجه افغانستان دیدار کرد

Published

on

الکساندر متیو، رئیس منطقه‌ای آسیا و اقیانوس آرام فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر، با امیرخان متقی، وزیر امور خارجه افغانستان، دیدار کرده است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه، در این دیدار، دو طرف در مورد کمک‌های فوری برای مهاجرین بازگشته افغان و آسیب‌دیدگان حوادث طبیعی، تأمین نیازهای اساسی و حمایت از بخش صحت بحث و تبادل نظر کردند.

امیرخان متقی گفت که امارت اسلامی به مدیریت روند بازگشت مهاجرین توجه ویژه دارد و برای پیشبرد مؤثر این روند، امکانات موجود را به‌کار گرفته است. وی همچنان از کمک‌های فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر به بازگشت‌کنندگان و آسیب‌دیدگان قدردانی کرده و تلاش نهادهای مربوط برای رساندن به‌موقع کمک‌ها را ستود.

الکساندر متیو نیز معلوماتی در مورد فعالیت‌های بشردوستانه فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر در افغانستان طی یک سال گذشته ارائه کرد و گفت با وجود کاهش کمک‌های جهانی، تلاش می‌کند از طریق گفتگو با طرف‌های ذیربط، برای کاهش خلأ موجود در کمک‌های بشردوستانه اقدام شود.

وی همکاری با نهادهای مربوط امارت اسلامی، به‌ویژه جمعیت هلال احمر افغانی را مؤثر دانسته و ابراز امیدواری کرد که این همکاری‌ها بیش از پیش گسترش یابد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ بار دیگر از نحوه خروج امریکا از افغانستان انتقاد کرد و بایدن را فرد «بسیار احمق» خواند

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، بار دیگر از نحوه خروج نظامیان امریکایی از افغانستان تحت ریاست جمهوری جو بایدن انتقاد کرده و بایدن را فرد «بسیار احمق» خطاب کرده است.

ترمپ در یک کنفرانس مطبوعاتی روز سه شنبه به مناسبت یک سالگی دوره دوم ریاست جمهوری خود به انفجار سال ۲۰۲۱ در میدان هوایی کابل اشاره کرد که در آن ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند. او گفت که این رویداد شرم آور ترین رویداد در تاریخ امریکا بود.

ترمپ تأکید کرد که خود او نیز می‌خواست امریکا از افغانستان خارج شود، اما خروج باید عزتمندانه و قدرتمندانه صورت می‌گرفت.

ترمپ گفت که نظامیان امریکایی باید به جای میدان هوایی کابل، از طریق میدان هوایی بگرام خارج می‌شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده بریتانیا با دیپلوماتان افغانستان و پاکستان در اسلام آباد در باره مسائل امنیتی گفتگو کرد

Published

on

ریچارد لیندسی، نماینده ویژه بریتانیا برای افغانستان، با سردار احمد شکیب، سفیر افغانستان در اسلام‌آباد و محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، دیدار و در مورد مسائل امنیتی منطقه گفتگو کرده است.

لیندسی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که در دیدارش با سفیر امارت اسلامی، همچنین در مورد تأثیر سیاست‌های امارت اسلامی بر زنان و دختران بحث کرده است.

محمد صادق، نماینده پاکستان، نیز خاطرنشان کرد که دیدارش با لیندسی بر وضعیت امنیتی منطقه، «به ویژه چالش فوری ناشی از حملات تروریستی فرامرزی» متمرکز بوده است.

وی افزود: «ما همچنین در مورد آخرین تحولات امنیتی منطقه و چالش های امنیتی گسترده تر تبادل نظر کردیم. ما بر اهمیت همکاری و هماهنگی مداوم برای رسیدگی به نگرانی های مشترک و ارتقای ثبات منطقه‌ای تأکید کردیم.»

گفتنی است که تنش بین افغانستان و پاکستان بر سر مسائل امنیتی تشدید و تجارت بین دو کشور از اکتوبر سال گذشته به حالت تعلیق درآمده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!