رویداد های اخیر
امریکا طرح انتقال قدرت از جنرال میلر به فرانک مکنزی را تایید کرد
وزارت دفاع امریکا تایید میکند که طرح انتقال قدرت از جنرل میلر به جنرال فرانک مکنزی مورد تایید مقامهای آن کشور قرار گرفته است.
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا، یا پنتاگون، گفته که لووید آستین، وزیر دفاع آن کشور این طرح را تایید کرده است.
کربی افزوده است که این تغیرات بخش از روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان است.
او در این باره گفته" ما انتظار داریم تا این انتقال در اواخر همین ماه صورت گیرد."
سخنگوی وزارت دفاع امریکا افزوده" جنرال میلر تا هفتههای آینده در افغانستان باقی خواهند ماند تا مسوولیتهای خود را به جنرال مکنزی تسلیم کند."
امریکا گفته که جنرال مکنزی صلاحیت خواهند داشت تا حملات هوایی بر ضد گروههای هراس افگن راه اندازی کند.
کربی در این باره گفته" وی همچنان صلاحیت خواهد داشت تا برای حفاظت کشور از تهدیدهای هراس افگنان از افغانستان حملها راه اندازی کند و همچنان پس از روند خروج از تلاشهای امریکا برای پشتیبانی مالی، لوژیستیکی و تخنیکی نیروهای افغان رهبری کند."
امریکا افزوده که این روند برای حضور دیپلوماتیک امریکا در افغانستان مهم است و مقامهای افغان و امریکایی در این باره تصمیم گرفته است.
بر بنیاد این گزارش وزیر دفاع امریکا تایید کرده است که پس از ختم ماموریت قاطع در افغانستان سرپرستی نیروهای امریکای برای حفاظت سفارت امریکا را جنرال پیتر وازلی، فرمانده نیروی دریایی امریکا به عهده خواهد داشت.
این گزارش افزوده که جنرال کورتیس بوذارد، مسوول دفتر مدیریت همکاری امنیتی دفاعی در افغانستان خواهد بود و با جنزال وازلی همکاری خواهد کرد.
این درحالی است که دفتر مدیریت همکاری امنیتی دفاعی در قطر است و نیروهای امنیتی و دفاعی افغان را تمویل میکند که حمایت هوایی از راه دور نیز از صلاحیتهای این دفتر شمرده میشود.
رویداد های اخیر
رهبر امارت اسلامی قانون ساحات صنعتی را توشیح کرد
وزارت عدلیه میگوید که قانون ساحات صنعتی در یازده فصل و ۶۷ ماده از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح و نافذ شده است.
این وزارت در اعلامیهای گفته است که این قانون به هدف رشد و انکشاف اقتصاد افغانستان از طریق تنظیم ساحات صنعتی، فراهمکردن زمینه جلبوجذب سرمایهگذاری خصوصی و حفظ ومراقبت از ساحات صنعتی تدوین شده است.
براساس اعلامیه، این قانون توسط وزارت صنعت و تجارت تطبیق خواهد شد.
رویداد های اخیر
بیست و پنج افغان از زندانهای عراق آزاد شدند
این وزارت در خبرنامهای نوشته است که این افراد به دلیل نداشتن اسناد قانونی، مدت شش ماه در ولایتهای مختلف عراق زندانی بودند.
وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان از رهایی ۲۵ شهروند افغانستان از زندانهای عراق خبر داده است.
این وزارت در خبرنامهای نوشته است که این افراد به دلیل نداشتن اسناد قانونی، مدت شش ماه در ولایتهای مختلف عراق زندانی بودند.
بر بنیاد خبرنامه، زندانیان آزاد شده روز گذشته (جمعه) از طریق ایران به کشور بازگشتند.
این افراد پس از ثبت در آمریت سرحدی نیمروز، برای دریافت کمک به سازمان بین المللی مهاجرت معرفی شده اند.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: بهتر بود با امارت اسلامی در همان اوایل جنگ گفتگو میکردیم
وی خاطرنشان کرد که خشم و احساسات رهبری ایالات متحده در آن زمان مصالحه با امارت اسلامی را دشوار کرده بوده، اما اعضای امارت اسلامی در گفتگوهای دوحه، کرزی و چهره های اتحاد شمال را مقصر دانسته اند.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای صلح در افغانستان، گفته است که بهتر بود امارت اسلامی در همان اوایل جنگ شامل گفتگوها در مورد آینده میشدند.
خلیلزاد در پادکستی که توسط «دوحه دیبیتز» منتشر شده، گفته است که اعضای ارشد امارت اسلامی پس از نشست بن با حامد کرزی، رئیس اداره موقت در افغانستان ملاقات کرده و گفته بودند که اداره جدید را میپذیرند، مشروط بر اینکه آنان بتوانند با عزت در خانههای خود زندگی کنند و تحت تعقیب و پیگرد قرار نگیرند.
وی خاطرنشان کرد که خشم و احساسات رهبری ایالات متحده در آن زمان مصالحه با امارت اسلامی را دشوار کرده بوده، اما اعضای امارت اسلامی در گفتگوهای دوحه، کرزی و چهره های اتحاد شمال را مقصر دانسته اند.
او گفت: «آنها (امارت اسلامی) فکر میکردند که ۲۰ سال جنگ و تمام تلفات جانی در همه طرف های افغانستان ناشی از آن اشتباه است، بی توجهی رئیس جمهور کرزی.»
این دیپلومات سابق امریکایی یادآور شد که دونالد ترمپ، رئیس جمهور وقت امریکا در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفت تا نیروهای خود را از افغانستان خارج کند، زیرا معتقد بود که ایالات متحده در این جنگ پیروز نخواهد شد و اولویتها تغییر کرده است.
خلیلزاد گفت که در صحبتهایش با امارت اسلامی اصرار میکرد که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان وابسته به عملی شدن تمام شرایط است، اما این پیام از سوی واشنگتن وجود داشت که خروج نباید به گونه محکم به توافق میان حکومت و امارت اسلامی وابسته باشد «چون افغانها با یکدیگر به توافق نمیرسند.»
خلیلزاد در مورد دو ضمیمه محرمانه توافقنامه دوحه تصریح کرد که این اسناد در مورد جزئیات روند خروج نیروها و مسائل تروریزم هستند، نه حکومت آینده افغانستان.
وی تاکید کرد که توافقنامه دوحه نگرانیهای اصلی ایالات متحده را رفع کرده، چون در طول ۱۸ ماه هیچ امریکایی توسط امارت اسلامی کشته نشد و امارت اسلامی به تعهدات خود در قبال تروریزم عمل میکند.
-
تجارت4 روز ago
تاکید اتاق تجارت و صنایع پاکستان بر بازگشایی گذرگاه پاکستان و افغانستان
-
تجارت4 روز ago
افزایش صادرات پطرول از قرقیزستان به افغانستان
-
جهان3 روز ago
اسرائیل: هاشم صفیالدین و جانشین او کشته شدهاند
-
جهان4 روز ago
خالد مشعل: حماس مثل ققنوس از خاکستر غزه برمیخیزد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای امارت اسلامی و ایران در مورد گسترش خدمات ترانسپورتی و ترانزیتی گفتگو کرده اند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
بایدن و نتانیاهو در مورد حمله احتمالی اسرائیل به ایران، گفتگوی تیلیفونی نمودند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت مالیه قرارداد نصب «جیپیاس» را برای وسایط باربری امضا کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ملل متحد ماموریت گزارشگر خاص حقوق بشر در افغانستان را برای یک سال تمدید کرد