Connect with us

اخبار ساحوی

امریکا می‌گوید اسرائیل با طرح آتش‌بس موافقت کرد؛ حماس آن را بررسی می‌کند

منتشر شده

در

قصر سفید روز پنج‌شنبه اعلام کرد که اسرائیل با پیشنهاد آتش‌بس ایالات متحده در غزه موافقت کرده است. جنبش حماس می‌گوید که هرچند این طرح خواست‌هایش را برآورده نمی‌سازد، اما با آنهم آن را بررسی می‌کند.

رویترز به نقل از منابع گزارش داده است که مرحله اول این طرح شامل آتش‌بس ۶۰ روزه و ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه خواهد بود.

اسرائیل همواره بر خلع سلاح کامل حماس و بازگرداندن تمامی ۵۸ اسیر پیش از پایان جنگ پافشاری دارد، در حالی که حماس با این شرایط مخالفت کرده و خواستار تعهد اسرائیل به توقف جنگ و خروج از غزه است.

در همین حال، بنیاد کمک‌رسانی مورد حمایت امریکا توزیع کمک‌های غذایی را به مکان سوم در غزه گسترش داده است.

سازمان ملل متحد ګفته است که با ادامه منع ورود کمک‌ها به غزه توسط اسرائیل، ۲ میلیون ساکن غزه با خطر قحطی روبه‌روهستند.

 

 

اخبار ساحوی

ترکیه حکم بازداشت نتنیاهو را صادر کرد

Published

on

ترکیه حکم بازداشت بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل و ۳۶ مقام ارشد دیگر اسرائیلی را صادر کرده است. اتهام‌ها شامل نسل‌کشی و جنایات علیه بشریت در جنگ غزه است.

بیانیه دفتر سارنوالی استانبول به مواردی مانند بمباران شفاخانه الاهلی در ۱۷ اکتوبر ۲۰۲۳ که حدود ۵۰۰ کشته برجا گذاشت، تخریب تجهیزات طبی و محاصره غزه اشاره کرده است. همچنین بمباران شفاخانه دوستی ترکیه-فلسطین برجسته شده است.

اسرائیل این اقدام را «نمایش تبلیغاتی» خوانده و حماس از آن استقبال کرده است.

این تصمیم ترکیه تقریباً یک سال پس از صدور حکم بازداشت نتنیاهو توسط محکمه بین المللی جنایی و مشارکت ترکیه در قضیه جنایت نسل‌کشی در محکمه بین المللی عدالت اتخاذ شده است.

از آغاز جنگ در اکتوبر ۲۰۲۳ تاکنون، دست‌کم ۶۸,۸۷۵ فلسطینی کشته و بیش از ۱۷۰,۰۰۰ زخمی شده‌اند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ترمپ: قزاقستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، اعلام کرد قزاقستان تصمیم دارد به توافق‌ ابراهیم، طرحی برای عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و کشورهای مسلمان، بپیوندد.

ترمپ این موضوع را پس از تماس تلیفونی با بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل، و قاسم‌جومارت توقایف، رئیس‌جمهور قزاقستان اعلام کرد.

حکومت قزاقستان نیز تأیید کرده که این موضوع در «مرحلهٔ نهایی مذاکرات» قرار دارد.

قزاقستان پیش‌تر هم روابط دیپلوماتیک و اقتصادی کامل با اسرائیل داشت، اما اقدام اخیر، به‌گفته مقام‌های امریکایی، روابط را در سطحی گسترده‌تر و مشارکتی‌تر قرار می‌دهد.

ترمپ در دیدار با رهبران کشور های آسیای مرکزی در قصر سفید گفت کشورهای دیگری نیز در آینده نزدیک به این توافق خواهند پیوست.

منابع آگاه می‌گویند واشنگتن امیدوار است پیوستن قزاقستان بتواند روند گسترش توافق‌های ابراهیم را پس از رکود ناشی از جنگ غزه دوباره فعال کند.

 

Continue Reading

اخبار ساحوی

هشدار رهبر ایران به امریکا: گفت‌وگو تنها در صورت پایان حمایت از اسرائیل و خروج از شرق میانه

رهبر ایران تأکید کرد که هرگونه درخواست آینده برای گفت‌وگو از سوی امریکا تنها زمانی بررسی خواهد شد که واشنگتن شروط تهران را برآورده سازد.

Published

on

رهبر ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، در واکنش به افزایش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن، هشدار داده است که هیچ‌گونه گفت‌وگویی میان دو کشور صورت نخواهد گرفت، مگر این‌که ایالات متحده حمایت خود از اسرائیل را متوقف سازد، نیروهایش را از شرق میانه خارج کند و از مداخله در امور منطقه دست بردارد.

خامنه‌ای روز دوشنبه در مراسمی به مناسبت سال‌روز تسخیر سفارت امریکا در تهران گفت که: «ایالات متحده همواره با تکبر، امپریالیسم و ریاکاری با ملت ایران برخورد کرده و هدفش تسلیم‌سازی ایران بوده است.»

او افزود: «هر رئیس‌جمهور امریکا از ایران خواسته است تسلیم شود، حتا اگر آن را آشکارا نگفته باشد. رئیس‌جمهور فعلی امریکا این خواست را صریحاً بیان کرد و چهره واقعی امریکا را نشان داد.»

رهبر ایران تأکید کرد که هرگونه درخواست آینده برای گفت‌وگو از سوی امریکا تنها زمانی بررسی خواهد شد که واشنگتن شروط تهران را برآورده سازد. به گفته او، این شروط شامل قطع کامل حمایت از رژیم صهیونیستی، بیرون‌بردن نیروهای نظامی از منطقه و پایان دادن به مداخلات در امور داخلی کشورهای دیگر است؛ مسائلی که خامنه‌ای آن را در آیندهٔ نزدیک «غیرممکن» خواند.

او در سخنرانی خود از تسخیر سفارت امریکا در سال ۱۹۷۹ میلادی به‌عنوان «روز افتخار و پیروزی» یاد کرد و گفت که آن رویداد چهره واقعی حکومت امریکا را برملا ساخت و نشان داد که اختلاف میان تهران و واشنگتن «ریشه‌ای و اصولی» است نه «تاکتیکی».

این رویداد پس از آن رخ داد که دولت امریکا شاه مخلوع ایران، محمدرضا پهلوی، را برای درمان پذیرفت؛ اقدامی که در تهران به‌عنوان تلاش تازه واشنگتن برای بازگرداندن شاه تعبیر شد.

در مقابل، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در مصاحبه‌ای با برنامهٔ «۶۰ دقیقه» شبکهٔ سی بی اس از سیاست‌هایش در برابر ایران دفاع کرده و گفته است که «اقدامات نظامی امریکا برای حفظ ثبات در شرق میانه ضروری بوده است.»

ترمپ گفته است: «ایران عملاً در آستانهٔ دستیابی به سلاح هسته‌ای بود، و من آن‌ها را به‌شدت هدف قرار دادم.» او افزود که مهار جاه‌طلبی‌های ایران کلید پیشرفت در روند عادی‌سازی روابط عرب و اسرائیل است و حملات امریکا «هدفمند و بازدارنده» بوده‌اند تا همچنان برای دیپلماسی فضا باقی بماند.

تنش‌های اخیر، به‌ویژه در پی حملات اسرائیل بر مواضع ایران، عملیات هوایی امریکا بر تأسیسات هسته‌ای و فروپاشی تلاش‌های دیپلماتیک، به گفتهٔ تحلیل‌گران نشانه‌ای از تعمیق شکاف میان دو کشور است.

کارشناسان هشدار می‌دهند که در صورت ادامهٔ موضع‌گیری‌های سخت، بن‌بست کنونی می‌تواند به درگیری‌های نظامی تازه میان ایران، امریکا و متحدان منطقه‌ای آن‌ها بینجامد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!