صحت
امریکا ۱۰۹ مورد هپاتیت شدید در میان کودکان را شناسایی کرد

مقامها صحی امریکا روز جمعه (۱۶ثور) اعلام کردند در حال بررسی ۱۰۹ مورد التهاب کبدی (هپاتیت) شدید با علت نامعلوم در کودکان از جمله ۵ مرگ ناشی از آن هستند.
به نقل از رویترز مقامها مراکز کنترل و پیشگیری بیماریهای امریکا (CDC) میگویند این موارد التهاب کبدی یا هپاتیت شدید حاد در طول هفت ماه گذشته در ۲۵ ایالت و قلمرو امریکا در طول هفت ماه گذشته شناسایی شدهاند. چهارده نفر از این کودکان دچار هپاتیت به پیوند کبد نیاز پیدا کردهاند.
حدود نیمی از کودکانی که تشخیص هپاتیت در آنها داده شده است، دچار عفونت با نوعی آدنوویروس (آدنوویروس نوع ۴۱)، یک ویروس عامل سرماخوردگی، تشخیص داده شدهاند، اما هنوز علت دقیق این موارد التهاب شدید کبدی روشن نیست.
التهاب کبدی یا هپاتیت مربوط به این نوع آدنوویروس تقریبا به طور انحصاری در کودکان دچار نقصان دستگاه ایمنی رخ میدهد، اما بسیاری از موارد هپاتیت گزارششده بوسیله CDC در کودکان سالم رخ داده است.
یک نظریه این است که پس از برداشته شدن محدودیتهایی مربوط به کرونا موارد عفونت آدنوویروس که چند سالی انتشار متوقف شده بود، افزایش یافته است یا آدنوویروس به سویه خطرناکتر جدیدتری تحول یافته است و این تغییرات باعث رخ دادن این مواد هپاتیت در کودکان سالم شده است.
مراکز کنترل و پیشگیری بیماریهای امریکا (CDC) در حال بررسی این موضوع است که آیا عفونت با کروناویروس و همچنین قرارگرفتن در معرض سایر عوامل عفونی، داروها و حیوانات ممکن است نقشی در ایجاد این موارد داشته باشد.
البته این سازمان میگوید نسبت به میزانهای پیش از دوران پاندمی کرونا افزایش کلی در میزان بروز هپاتیت شدید در کودکان که اصولا رویداد نادری است، رخ نداده است.
این گزارش جدید به دنبال تحقیقات قبلی در امریکا و اروپا درباره خوشههایی از موارد اسرارآمیز هپاتیت در کودکان کمسن سالم در آمریکا و اروپا است.
سازمان جهانی صحت قبلا در این هفته اعلام کرد که گزارشهایی از بروز دست کم ۲۲۸ مورد احتمالی هپاتیت شدید در کودکان از ۲۰ کشور به علاوه بیش از ۵۰ مورد دیگر در دست بررسی دریافت کرده است.
مراکز کنترل و پیشگیری بیماریهای امریکا (CDC) اعلام کرده است که به همراه همتایان اروپاییاش در حال بررسی را برای شناسایی این موارد هپاتیت شدید که میتواند به نارسایی کبدی بینجامد است.
صحت
ویروس جدید بنام لانگیا ۳۵ تن را در چین مبتلا کرد

محققان چینی یک ویروس احتمالا کشنده جدید به نام لانگیا را شناسایی کردهاند که گفته میشود تاکنون ۳۵تن به آن مبتلا شده و از حیوانات به انسانها منتقل میشود.
طبق گزارشهای منتشر شده توسط رسانهها بیرونی، مرکز کنترل بیماریهای تایوان میگوید که تاکنون ۳۵ تن در چین به این ویروس مبتلا شدهاند. با این وجود، هنوز هیچ مورد مرگومیر یا مریض شدید مربوط به این ویروس گزارش نشده است.
این ویروس اولین بار اواخر ۲۰۱۸ در چین مشاهده شده بود، اما حالا دانشمندان رسما آن را شناسایی کردهاند.
بر اساس گزارشهای موجود، ۲۶ نفر از مریضانی که به ویروس لانگیا مبتلا شده بودند، علائمی شبیه به آنفولانزا از جمله تب، خستگی، سرفه، سردرد و استفراغ را تجربه کردهاند. ویروس چینی تاکنون در ولایتهای شاندونگ و هنان مشاهده شده و هنوز هیچ شواهدی مبنی بر انتقال انسان به انسان در آنها وجود ندارد.
به گفته دانشمندان، این ویروس جدید احتمالا از حیوانات به انسان منتقل شده است. محققان با انجام آزمایشهای خود روی حیوانات مختلف متوجه شدند که گونهای پستاندار کوچک و شبیه به موش کور، به نام حشرهخوار مخزن اصلی این ویروس است. همچنین از بزهای اهلی و سگها به عنوان سایر گزینههای احتمالی یاد شده است.
صحت
ایتالیا کارزار واکسیناسیون آبله میمون را آغاز کرد

به گزارش رویترز، کشور ایتالیا امروز دوشنبه، ۸ آگست، کارزار واکسیناسیون «آبله میمون» را در سراسر این کشور آغاز کرد.
کارزار واکسیناسیون این ویروس در این کشور در حالی راهاندازی میشود که مقامهای صحی این کشور از کمبود واکسن در سراسر جهان خبر میدهند.
به گفته وزارت صحت ایتالیا، ۵۴۵ مورد ابتلاء به آبله میمون تاکنون دراین کشور گزارش شده است که اولین دوزهای واکسن آبله میمون در شفاخانه Spallanzani که در پایتخت این کشور موقعیت دارد، تطبیق خواهد شد.
اولین مورد آبله میمون در این کشور به تاریخ ۲۰ ماه می ۲۰۲۲ به ثبت رسید.
این درحالیست که سازمان جهانی صحت شیوع آبله میمون را یک «وضعیت اضطراری جهانی» در ماه جون سال روان میلادی اعلام کرد.
صحت
بیش از چهار صد تن در ولسوالی سپیره خوست به کولرا مبتلا شده اند

بر اساس آمار ریاست صحت عامه ولایت خوست در ده روز گذشته بیش از چهار صد تن به مرض کولرا متبلا شده اند.
به گفته مسئولان، تاکنون هشت تن جان بر اثر ابتلا به مرض کولرا باخته اند.
بیشتر مبتلایان به این مرض زنان و کودکان هستند و برعلاوه ولایت خوست این مرض به ولسوالی های گیان و برمل ولایت پکتیکا نیز سرایت کرده است.
زلزله مرگبار اخیر و بی خانمان شدن مردم دلیل اصلی شیوع این مریضی خوانده میشود.
عبدالله نور، باشنده ولسوالی سپیره، گفت: “به ما باید کمک صورت گیرد. کشورهای خارجی به ما باید کمک کنند چون خساره مند شده ایم.”
ریاست صحت عامه اما تاکید میکند که تلاش ها برای کنترول این مرض به گونه ای جدی جریان دارد وتیم های سیار به شدت کار میکنند.
داکتر فضل کریم، رییس صحت عامه ولایت خوست، گفت که چهل تیم سیار صحی به قریه ها فرستاده شده اند تا مریضان را تداوی کنند.
پیشتر یونیسف یا اداره حمایت از کودکان سازمان ملل نیز از شیوع مرض کولرا در ولسوالی سپیره خوست ابراز نگرانی کرده بود. پس از ولسوالی گیان ولایت پکتیکا ولسوالی سپیره در پی زلزله خسارت هنگفت مالی و جانی را متقبل شده بود.
-
صحت4 روز ago
ایتالیا کارزار واکسیناسیون آبله میمون را آغاز کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افزایش سیاحت داخلی از ولسوالی شولگره ولایت بلخ
-
جهان5 روز ago
تصادم بس در کرواسی ۱۲ کشته و ۳۲ زخمی برجا گذاشت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
آغاز کار ساخت سرک اتصالی ساحه وزیر محمد اکبرخان تا شیرپور
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بیشاز ۱۰۰۰ تن در ولایت تخار مبتلا به مریضی اسهالات شدهاند
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
تلاشها برای تداوی نهنگی در فرانسه که غذا نمیخورد
-
اخبار ویژه3 روز ago
برگزاری نشست علمی در کابل درمورد شیوع ویروس جلدی حیوانی
-
صحت2 روز ago
ویروس جدید بنام لانگیا ۳۵ تن را در چین مبتلا کرد