تغییرات اقلیمی
انتشار کاربن دای اکساید در سال ۲۰۲۳ به بالا ترین حد خود رسید

اداره بینالمللی انرژی پنجشنبه اعلام کرد که انتشار گاز کاربن دای اکساید در سال گذشته به بالاترین حد خود رسید که بخشی از آن ناشی از افزایش استفاده از مواد سوخت فسیلی در کشورهایی میباشد که خشکسالی در آن تولید برق آبی را با مشکل مواجه کرده است.
به گزارش رویترز، دانشمندان میگویند که اگر قرار باشد به اهداف جلوگیری از افزایش درجه حرارت در سطح جهان و تغییرات نامساعد اقلیمی دست یافت، نیاز است تا انتشار کاربن دای اکساید بهگونه قابل ملاحظه کاهش یابد.
تجزیه و تحلیل اداره بین المللی انرژی نشان میدهد که در سال ۲۰۱۳ انتشار کاربن دای اکساید در سطح جهان ۴۱۰ میلیون تُن یا ۱.۱ درصد افزایش یافته و به ۳۷.۴ میلیارد تُن رسیده است.
اداره بین المللی انرژی در گزارش خود گفت که افزایش استفاده از تکنالوژی پاک مانند وسایط نقلیه بادی، خورشیدی و برقی به مهار رشد انتشار گازهای گلخانهای کمک کرد. اما فعالیت دوباره اقتصاد چین، استفاده از مواد سوخت فسیلی را در کشورهایی با تولید کم انرژی آبی افزایش داد.
اقدامات برای جایگزینی تولید برق آبی از دست رفته به دلیل خشکسالی شدید، عامل ۴۰ درصد افزایش انتشار گازهای گلخانهای گفته شده است.
بر اساس گزارش، انتشار گازهای گلخانهای مرتبط با انرژی در ایالات متحده ۴.۱ درصد کاهش یافته است.
در اتحادیه اروپا انتشار گازهای گلخانهای از انرژی در سال گذشته تقریباً ۹ درصد کاهش یافت که دلیل آن افزایش تولید برق تجدیدپذیر و کاهش تولید برق از زغال سنگ و گاز میباشد.
در این گزارش آمده است که در چین، انتشار گازهای گلخانهای از انرژی ۵.۲ درصد افزایش یافته است.
اداره بینالمللی انرژی اعلام کرده است که با این حال چین حدود ۶۰ درصد از وسایط نقلیه خورشیدی، بادی و برقی جهان را در سال ۲۰۲۳ تولید کرده است.
در سال گذشته، از هر پنج موتر جدیدی که فروخته شده، یکی آن برقی بوده و شمار مجموعی موترهای برقی فروخته شده در این سال به ۱۴ میلیون موتر میرسد که ۳۳ درصد بیشتر از رقم سال ۲۰۲۲ میباشد.
تغییرات اقلیمی
زلزله قدرتمند ۶.۲ ریشتری استانبول را تکان داد

یک زلزله قوی به بزرگی ۶.۲ ریشتر روز چهارشنبه استانبول را تکان داد. به گفته سازمان مدیریت بحران و حوادث اضطراری ترکیه، این یکی از شدیدترین زلزلههایی بوده که در سالهای اخیر، شهر ۱۶ میلیون نفری استانبول را تکان داده است.
به گزارش رویترز، گزارشی فوری از خسارات بهجامانده منتشر نشده، اما مردم هنگام وقوع زلزله از ساختمانها خارج شدند.
مرکز زلزله، که در ساعت ۱۲:۴۹ چاشت به وقت محلی ترکیه رخ داد، در منطقه سیلیوری، در حدود ۸۰ کیلومتری غرب استانبول قرار داشته است. عمق آن نیز ۶.۹۲ کیلومتر اعلام شده است.
شبکه تلویزیونی TGRT گزارش داد که یک نفر به دلیل پریدن از بالکن در زمان زلزله زخمی شده است. این حادثه در روزی رخ داد که در ترکیه تعطیل عمومی بود.
سازمان مدیریت بحران و حوادث اضطراری ترکیه به ساکنان منطقه هشدار داده که از ورود به ساختمانهای آسیبدیده خودداری کنند.
مرکز تحقیقات زمینلرزهشناسی آلمان (GFZ) نیز اعلام کرد که بزرگی زلزله ۶.۰۲ ریشتر بوده و عمق آن ۱۰ کیلومتر بوده است.
تغییرات اقلیمی
سازمان ملل: فرصت زیادی برای نجات بازماندگان زلزله میانمار باقی نمانده است
این شدیدترین زلزلهای بود که این کشور جنوب شرقی آسیا در بیش از یک قرن اخیر تجربه کرده است. این زلزله خسارات زیادی به دومین شهر بزرگ میانمار، ماندالای و نایپی یاتاو وارد کرده است.

یک مقام صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل هشدار داد که برخی مناطق میانمار براثر زلزله ویرانگر اخیر بهطور کامل ویران شده و این بحران در حال گسترش است.
جولیا ریس گفت که نیازهای زلزلهزدگان به طور پیوسته در حال افزایش است و فرصت نجات بازماندگان زلزله نیز رو به پایان است.
حاکم نظامی میانمار با اشاره به ۲ هزار و ۷۱۹ کشته و ۴۴۱ مفقودی، هشدار داده که شمار قربانیان زلزله ۷.۷ ریشتری در این کشور از ۳ هزار نفر فراتر خواهد رفت.
گروههای کمکی روز سهشنبه هشدار دادند که مناطق زلزلهزده با کمبود شدید غذا، آب، پناهگاه و مراقبتهای صحی مواجه است و فرصت یافتن بازماندگان نیز به سرعت در حال ختم است.
این شدیدترین زلزلهای بود که این کشور جنوب شرقی آسیا در بیش از یک قرن اخیر تجربه کرده است. این زلزله خسارات زیادی به دومین شهر بزرگ میانمار، ماندالای و نایپی یاتاو وارد کرده است.
ادارههای سازمان ملل گفتند که شفاخانهها تحت فشار هستند و تلاشهای نجات به دلیل آسیبهای زیرساختی و جنگ داخلی مختل شده است.
حکومت نظامی میانمار از جامعه جهانی درخواست کمک کرده است. در پاسخ تاکنون تنها، چین، روسیه و هند به همراه کشورهای همسایه، تیمهای کمکی و تجهیزات بشردوستانه به این کشور ارسال کردهاند تا به عملیات نجات و بازسازی کمک کنند.
تغییرات اقلیمی
هشدار در باره بحران آب در افغانستان
استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاریهای کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.

برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد (UN Habitat) میگوید که در حال حاضر ۲۱ میلیون نفر در افغانستان با بحران جدی آب مواجه هستند و این کشور به سرمایهگذاریهای بزرگ در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.
استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاریهای کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.
به گفتۀ خانم لوس، شهرهای بزرگ افغانستان مانند، کابل، کندهار و هرات نیز با بحران جدی آب مواجه اند زیرا منابع آب زیرزمینی این شهرها در حال کاهش چشمگیر است.
این در حالیست که برخی مردم در مناطق مختلف افغانستان از کمبود آب شکایت دارند و میگویند که کمبود آب به یک چالش جدی در زندگی شان تبدیل شده است.
هشدار برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد در مورد کمبود آب در افغانستان در حالی مطرح شده که براساس تخمین کمیته بینالمللی صلیب سرخ (ICRC) هشتاد درصد مردم افغانستان به آب کافی دسترسی ندارند.
سازمان غذا و زراعت ملل متحد FIO علت کمبود آب در افغانستان را ذوب شدن سریع یخچالهای طبیعی این کشور خوانده و گفته که این یخچالها به دلیل تغییرات اقلیمی در حال ذوب شدن اند که باعث شده تا افغانستان را با کمبود جدی آب مواجه کند و آبیاری و تولید مواد غذایی را هم تهدید میکند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم
-
جهان2 روز ago
ترمپ از روسیه خواست حملات بالای اوکراین را متوقف کند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
تبادل زندانیان میان ایران و افغانستان در مرز میلک
-
تجارت4 روز ago
معین وزارت زراعت برای اشتراک در یک نمایشگاه عازم ایران شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
چندین کشته و زخمی در پی برخورد یک موتر به مردم حاضر دریک جشنواره در ونکوور
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
اپل میخواهد آیفون را به جای چین در هند تولید کند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امتحان کانکور سال ۱۴۰۴ از هفتم جوزا آغاز میشود