تغییرات اقلیمی

انتشار کاربن دای اکساید در سال ۲۰۲۳ به بالا ترین حد خود رسید

Published

on

(Last Updated On: حوت ۱۱, ۱۴۰۲)

اداره بین‌المللی انرژی پنج‌شنبه اعلام کرد که انتشار گاز کاربن دای ‌اکساید در سال گذشته به بالاترین حد خود رسید که بخشی از آن ناشی از افزایش استفاده از مواد سوخت فسیلی در کشورهایی می‌باشد که خشکسالی در آن تولید برق آبی را با مشکل مواجه کرده است.

به گزارش رویترز، دانشمندان می‌گویند که اگر قرار باشد به اهداف جلوگیری از افزایش درجه حرارت در سطح جهان و تغییرات نامساعد اقلیمی دست یافت، نیاز است تا انتشار کاربن دای اکساید به‌گونه قابل ملاحظه کاهش یابد.

تجزیه و تحلیل اداره بین المللی انرژی نشان می‌دهد که در سال ۲۰۱۳ انتشار کاربن دای اکساید در سطح جهان ۴۱۰ میلیون تُن یا ۱.۱ درصد افزایش یافته و به ۳۷.۴ میلیارد تُن رسیده است.

اداره بین المللی انرژی در گزارش خود گفت که افزایش استفاده از تکنالوژی پاک مانند وسایط نقلیه بادی، خورشیدی و برقی به مهار رشد انتشار گازهای گلخانه‌ای کمک کرد. اما فعالیت دوباره اقتصاد چین، استفاده از مواد سوخت فسیلی را در کشورهایی با تولید کم انرژی آبی افزایش داد.

اقدامات برای جایگزینی تولید برق آبی از دست رفته به دلیل خشکسالی شدید، عامل ۴۰ درصد افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای گفته شده است.

بر اساس گزارش، انتشار گازهای گلخانه‌ای مرتبط با انرژی در ایالات متحده ۴.۱ درصد کاهش یافته است.

در اتحادیه اروپا انتشار گازهای گلخانه‌ای از انرژی در سال گذشته تقریباً ۹ درصد کاهش یافت که دلیل آن افزایش تولید برق تجدیدپذیر و کاهش تولید برق از زغال سنگ و گاز می‌باشد.

در این گزارش آمده است که در چین، انتشار گازهای گلخانه‌ای از انرژی ۵.۲ درصد افزایش یافته است.

اداره بین‌المللی انرژی اعلام کرده است که با این حال چین حدود ۶۰ درصد از وسایط نقلیه خورشیدی، بادی و برقی جهان را در سال ۲۰۲۳ تولید کرده است.

در سال گذشته، از هر پنج موتر جدیدی که فروخته شده، یکی آن برقی بوده و شمار مجموعی موترهای برقی فروخته شده در این سال به ۱۴ میلیون موتر می‌رسد که ۳۳ درصد بیشتر از رقم سال ۲۰۲۲ می‌باشد.

Trending

خروج از نسخه موبایل