Connect with us

رویداد های اخیر

انتقال موشک توپخانه‌یی امریکا از کویت به افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

فرماندهی مرکزی ارتش امریکا اعلام کرده‌است که برای حمایت از خروج نیروهای خارجی از افغانستان، سیستم موشکی توپخانه‌یی را به این کشور، فرستاده‌است.

ارتش امریکا در صحفۀ تویترش اعلام کرده‌است که این موشک‌ها از دقت بالا درشب و روز برخوردارند و ۶۹کیلومتر برد دارند.

ارتش امریکا افزوده‌است که این موشک‌ها از کویت به افغانستان انتقال داده شده‌اند.

چند روز قبل جنرال اسکات میلر، فرمانده نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان در نشستی به خبرنگاران گفت که نیروهای آنان آماده خروج می‌شوند و این روند آغاز شده‌است.

این درحالی است که تلویویزیون سی ان ان به نقل از مقام‌های نظامی امریکا گزارش کرده بود که وزارت دفاع آن کشور ۶۵۰ سرباز به افغانستان میفرستد تا نیروهای امریکایی را هنگام خروج کمک و حمایت کنند.

این در حالی است که قبل از این نیز  وزارت دفاع امریکا گفته بود که برای خروج مصون نیروهای خارجی از افغانستان به این کشور سربازان تازه نفس میفرستد.

سی ان ان گفته که فرستادن نیروها به افغانستان توسط لووید آستین، وزیر دفاع امریکا، با دیگر تجهیزات برای خروج مصون از این کشور تایید شده است.

این گزارش می افزاید که این نیروها از قطعه خاص امریکایی استند که قبلا در منطقه حضور داشتند.

گزارش می افزاید که این نیروهای مجهز با هواپیماها و سلاح‌های پیشرفته میباشد تا هنگام خروج از خود دفاع کرده بتوانند.

رویداد های اخیر

معاون صدر اعظم پاکستان وارد کابل شد

Published

on

(Last Updated On: )

اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، امروز (شنبه) برای گفتگو با مقام‌های امارت اسلامی وارد کابل شد.

او در میدان هوایی توسط محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت امور خارجه و سایر مقام‌ها مورد استقبال قرار گرفت.

در طی این سفر یک روزه، اسحاق دار با رئیس الوزرا ملا حسن آخند، ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رئیس الوزرا و با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه دیدار و گفتگو خواهد کرد.

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای گفته است: «این مذاکرات تمام ابعاد روابط پاکستان و افغانستان را در بر خواهد گرفت و بر راه‌ها و شیوه‌های تعمیق همکاری در تمامی بخش‌های مورد علاقه مشترک، از جمله امنیت، تجارت، اتصال منطقه‌ای و روابط مردمی متمرکز خواهد بود.»

این وزارت افزوده که سفر این هیات نشان‌دهنده تعهد پاکستان به تقویت تعامل پایدار با «کشور برادر» افغانستان است.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است

Published

on

(Last Updated On: )

یک مقام ارشد پاکستان می‌گوید که این کشور از پایان ماه مارچ تاکنون بیش از ۸۰ هزار شهروند افغان را اخراج کرده است.

اسلام‌آباد به افغان‌های فاقد اسناد قانونی و دارندگان کارت شهروندی افغان هشدار داده بود که تا ۳۰ مارچ پاکستان را ترک کنند در غیر آن اخراج خواهند شد. این مهلت بعداً تا ۳۰ اپریل تمدید شد.

طلال چودری، مشاور وزارت امور داخله پاکستان، در یک کنفرانس خبری روز جمعه در اسلام‌آباد گفت که ضرب‌الاجل ۳۰ اپریل نهایی است. او تأکید کرد تنها افغان‌هایی که ویزه معتبر برای اقامت در پاکستان دارند، اجازه ماندن خواهند داشت.

این روند بخشی از یک طرح برای بازگرندان اتباع خارجی غیرقانونی است که در اواخر سال ۲۰۲۳ آغاز شد.

پاکستان حملات شبه نظامیان را به شهروندان افغان نسبت داده است. افغانستان اما این اتهامات را رده کرده و گفته است که بازگشت مهاجران باید عزتمندانه و به گونه تدریجی صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

راتوات: راه‌ حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است

Published

on

(Last Updated On: )

ایندریکا راتوات، معاون نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان می‌گوید که راه‌ حل مشکلات افغانستان، تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است.

آقای راتوات در گفتگوی ویژه با آریانانیوز تأکید کرده که سازمان ملل هیچگاه نگفته است که اوضاع در افغانستان روبه وخامت است.

راتوات گفته است: «من فکر می‌کنم که تعامل راه حل است. در هرشرایط، جاییکه طرف‌ها ممکن دیدهای مختلف داشته باشند تا دور میز بنشینند، موضوعات را روی میز بگذارند، موضوعات را مورد بحث قرار دهند و به یک مسیر وسطی برسند، که یک مسیری است که نیازها و توقعات تمام طرف‌ها را در یک پروسه تعامل اصولی برآورده می‌سازد.»

با این حال، او افزوده است که افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندهای بشردوستانه در میان کشورهای جهان در جایگاه دوم قرار دارد، اگرچه در این کشور درگیری وجود ندارد.

وی آمار داده است که در حال حاضر در افغانستان ۲۳ میلیون تن نیازمند کمک‌های بشری اند. به باور او، وضعیت جهانی کمک‌های بشری را به افغانستان به چالش خواهد کشید.

راتوات تصریح کرد: «وقتی شما به بستر بشری جهانی و بحران بزرگ بشری در جهان نگاه می‌کنید، افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندی‌های بشردوستانه در مقام دوم قرار دارد. نخست سودان است، واضح است جاییکه یک درگیری فعال در حال جریان است. اینجا در افغانستان، هیچ درگیری وجود ندارد، مگر نیازهای بشردوستانه هنوزهم خیلی گسترده است. به طور مثال، معلوم می‌شود که ۲۳ میلیون نفر به نحوی به کمک بشردوستانه نیازدارند.»

این دیپلومات سازمان ملل متحد همچنان به آریانانیوز بیان کرد که وضع محدودیت‌های پسین بر رفتن دختران به انستیتوت‌های صحی از سوی امارت اسلامی چالش‌زا است، زیرا در افغانستان میزان مرگ‌ومیر نوزادان و مادران بالا است.

او علاوه نمود که نگرانی‌ از دورنمای افغانستان فاقد پرستاران و قابله‌های مسلکی را به مقام‌های امارت اسلامی شریک کرده‌اند.

راتوات اضافه کرد: «افغانستان یکی از بلندترین میزان مرگ‌ومیر نوزادان و مادران را دارد، بنابراین آموزش و کمک به همکاران مهم است. اینجا من فکر می‌کنم که یک چالش بزرگ است، طوریکه ما با مقامات بحث کردیم، محدودیت اخیر بالای رفتن همکاران زن به نهادهای صحی چالش زا بود.»

ایندریکا راتوات نیز بیان نمود که برگشت مهاجران افغان از پاکستان نگرانی بزرگ برای ملل متحد است.

به گفته او، از دسمبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار نفر از پاکستان و صدها تن نیز از ایران به افغانستان برگشته‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!