جهان
انفجار در داخل مسجد پشاور ۱۹ کشته و ۹۰ زخمی برجا گذاشت

رسانههای پاکستانی از وقوع انفجار در پشاور پاکستان خبر داده اند. به نقل از خبرگزاری رویترز، در این انفجار دستکم ۱۹ تن کشته شده اند.
شبکه تلویزیونی جئو پاکستان روز دوشنبه به نقل از سرویسهای امنیتی گزارش داد که یک فرد انتحاری انفجاری را در مسجدی در پشاور پاکستان انجام داد که منجر به مرگ حداقل ۱۹ تن شده است.
در این انفجار، همچنان دستکم ۹۰ تن زخمی شده اند و به شفاخانهای در پشاور منتقل شده اند که وضعیت ۱۳ تن آنها وخیم گزارش شده است.
انفجار زمانی رخ داده است که نمازگزاران – از جمله بسیاری از پولیسهای دفاتر پولیس مجاور – در حال نماز خواندن بودند. به گفته ظفرخان، یک افسر پولیس محلی، ضربه انفجار سقف مسجد را فرو ریخت و بسیاری را زخمی کرد.
یک افسر پولیس گفته است که هنگام انفجار بمب، بیش از ۱۵۰ نمازگزار در داخل مسجد بودند.
تاکنون هیچ فرد یا گروهی مسوولیت انفجار را بر عهده نگرفته است.
جهان
هشدار بایدن به ایران: برای محافظت از امریکاییها مقتدرانه عمل خواهیم کرد

پس از حمله یک طیاره بیسرنشین نیروهای تحت حمایت ایران بر یکی از پایگاههای نیروهای ایالات متحده در سوریه، جو بایدن، رییسجمهور امریکا روز جمعه، ۲۴ مارچ، به ایران هشدار داد که ایالات متحده برای محافظت از امریکاییها «قوی عمل خواهد کرد.»
خبرگزاری رویترز میگوید یک گروه حامی ایران در سوریه اعلام کرده است که برای پاسخ به حمله اخیر امریکا علیه مواضع این گروه «بازوی بلندی دارد.»
به نقل از بیبیسی، این بیانیه که از سوی «کمیته مشاوره ایرانی در سوریه» آمده است حملات امریکا چندین نیروی مسلح را کشته و مجروح کرده اما از تابعیت تلفات خود اطلاعاتی نداده است.
این گروه گفته است: «اگر مراکز و نیروهای ما در سوریه هدف قرار بگیرند ما توانایی پاسخگویی داریم.»
همزمان گزارشهایی از پرتاب راکت به سوی دستکم دو پایگاه امریکایی در سوریه منتشر شده است. شبکه خبری فاکس در امریکا و خبرگزاری ایرنا در ایران این خبر را منتشر کردهاند.
فاکس به نقل از یک مقام ارشد دفاعی امریکا نوشته حملات در دیرالزور بوده و عدهای در آن مجروح شدهاند. از تعداد مجروحان و میزان آسیب جزئیاتی منتشر نشده است. همین مقام گفته پنتاگون در حال بررسی واکنش مناسب است.
لوید آستین، وزیر دفاع امریکا، گفته است که در پی فرمان جو بایدن، این کشور «تاسیسات گروههای مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هدف حمله هوایی دقیق قرار داده است.»
وزیر دفاع امریکا گفته است حمله پنجشنبه شب به دستور رییس جمهوری امریکا در پاسخ به حمله طیاره بیسرنشین و مجموعهای از حملات اخیر نیروهای نزدیک به سپاه پاسداران در سوریه علیه نیروهای ائتلاف انجام شده است.
اشاره آقای آستین به حمله یک پهپاد «با سرمنشاء ایرانی» به یک پایگاه امریکایی در سوریه است که به کشته شدن یک پیمانکار امریکایی و مجروح شدن ۶ امریکایی دیگر منجر شد.
جو بایدن، رییس جمهوری امریکا، روز جمعه، ۲۴ مارچ، هشدار داد که کشورش در حفاظت از شهروندان خود مقتدرانه عمل خواهد کرد.
آقای بایدن روز جمعه در جریان سفر به کانادا با خبرنگاران گفتگو کرد و با ابراز تاسف از کشته شدن یک پیمانکار امریکایی در حمله طیاره بیسرنشین روز چهارشنبه گفت امریکا به دنبال درگیری با ایران نیست اما افزود: «آماده اقدام مقتدرانه ما برای حفاظت از شهروندانمان باشید.»
طبق گزاش بیبیسی، نزدیک به ۹۰۰ نیروی امریکایی به عنوان بخشی از ائتلاف به رهبری امریکا علیه داعش، بدون اجازه یا موافقت دولت سوریه، در پایگاههایی در جنوب و شرق این کشور مستقرند.
وظیفه آنها جلوگیری از ظهور دوباره داعش است که زمانی نیروهای آن بخشهای بزرگی از سوریه را در کنترل خود داشتند.
طبق این گزارش، از آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حضور خود را در سوریه گسترده و تثبیت بیشتری بخشیده است و صدها نفر را برای آموزش و مشاوره ارتش بشار اسد و نیروهای شبهنظامی به این کشور اعزام کرده است.
جهان
کوریای شمالی یک سلاح اتمی زیرآبی آزمایش کرد

رسانه دولتی کوریای شمالی گزارش دادهاند که همزمان با هشدار رهبر این کشور به کوریای جنوبی و امریکا برای متوقف کردن مانورهای نظامی مشترکشان، کوریای شمالی یک طیاره بدون سرنشین تهاجمی جدید با قابلیت حمل سلاح هستهای از زیر دریا را آزمایش کرد.
خبرگزاری رسمی کوریای شمالی موسوم به KCNA اعلام کرد، در جریان این آزمایش، این طیاره بدون سرنشین جدید کوریای شمالی توانست در عمق ۸۰ تا ۱۵۰ متری زیر دریا در آبهای سواحل شرقیاش به مدت بیش از ۵۹ ساعت حرکت و یک کلاهک غیرهستهای را منفجر کند.
تحلیلگران میگویند کوریای شمالی در حال نمایش انواع تهدیدات اتمی خود علیه واشنگتن و سئول است اگرچه این شک وجود دارد که آیا این سلاح زیردریایی آماده استقرار است یا خیر.
آنکیت پاندا، یکی از مقامات ارشد در اتاق فکر کارنگی برای صلح بینالملل مستقر در امریکا گفت:«کوریای شمالی قصد دارد به امریکا و کوریای جنوبی این پیام را بدهد که در یک جنگ، طیف بالقوه تسلیحات هستهای که آنها را هدف قرار میدهند و متحدان باید نگران آنها باشند، وسیع و گسترده خواهد بود.»
وی افزود: «در صورت وقوع یک جنگ، سیلوها، غرفههای ریلی، زیردریاییها و پرتابکنندههای متحرک راکتی وجود خواهند داشت. و اکنون کوریای شمالی این طیاره بدون سرنشین زیر دریایی را نیز به این ترکیب اضافه کرده است.
کوریای شمالی روز دوشنبه یک راکت کوتاه برد را از یک سیلوی زیرزمینی پرتاب کرد.
براساس گزارش خبرگزاری KCNA، این سیستم طیاره بدون سرنشین جدید تحت عنوان “Haeil” یا “سونامی” برای حملات مخفیانه در آبهای دشمن و نابود کردن گروههای تهاجمی دریایی و بنادر عملیاتی اصلی با ایجاد یک موج رادیواکتیو بزرگ از طریق یک انفجار زیر آبی در نظر گرفته شده است.
این خبرگزاری ضمن اعلام اینکه کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی بر این آزمایش نظارت داشت، افزود: «طیاره تهاجمی زیر دریایی اتمی را میتوان در هر ساحل و بندری مستقر کرد یا توسط یک کشتی برای عملیاتها استفاده کرد.
این در حالی است که یکی از مقامات ارتش کوریای جنوبی اعلام کرد، در حال تجزیه و تحلیل ادعاهای کوریای شمالی هستند. یکی از مقامات امریکا نیز که خواست نامش فاش نشود گفت، هیچ نشانهای از انجام شدن یک آزمایش اتمی وجود ندارد.
هنوز مشخص نیست که آیا کوریای شمالی به طور کامل کلاهکهای هستهای کوچکشده لازم برای نصب بر سلاحهای کوچکتر را تولید کرده است یا خیر.
تحلیلگران معتقدند، اگر کوریای شمالی آزمایشات اتمی را از سربگیرد، ساخت چنین کلاهکهایی به احتمال زیاد یکی از اهداف کلیدی خواهد بود.
تصویر منتشر شده توسط رسانههای دولتی کوریای شمالی کیم جونگ اون را در حالی که در کنار یک شیء ماهی مانند بزرگ لبخند میزند، نشان میدهد اما هنوز مشخص نیست که آیا این شیء همان طیاره جدید است یا خیر. تصاویر دیگر رد حرکت این شیء در زیر آب و انفجارهای قابل مشاهده در سطح دریا را نشان میدهند.
یون سوک یول، رئیس جمهور کوریای جنوبی نیز امروز در جریان سخنرانی برای بزرگداشت سربازانی که در درگیریها با کوریای شمالی در آبهای غربی جان خود را از دست دادند، از جمله غرق شدن کشتی نیروی دریایی در سال ۲۰۱۰ میلادی که به گفته کوریای جنوبی توسط یک راکت کوریای شمالی مورد اصابت قرار گرفت، گفت:«مطمئن خواهم شد که کوریای شمالی بهای “اقدامات تحریکآمیز بیملاحظهاش” را بدهد.»
جهان
چین از ورود غیرقانونی کشتی جنگی امریکایی به آبهای کشورش خبر داد

ارتش چین اعلام کرده است که یک کشتی جنگی امریکایی که به شکل غیرقانونی وارد آبهای جنوبی این کشور و نزدیک جزایر پاراسل شده را زیر نظر دارد و آن را از این محدوده خارج کرده است.
به نقل از رویترز، در بیانیهای که امروز (پنجشنبه، ۲۳ مارچ) از سوی ارتش چین منتشر شده، آمده است: «این کشتی جنگی امریکایی بدون اجازه دولت چین و به شکل غیرقانونی وارد آبهای این کشور شده و صلح و ثبات در این آبراه را تضعیف کرده است.»
تیان جونلی، سخنگوی فرماندهی بخش جنوبی ارتش چین، در مصاحبه با خبرنگاران گفته است: «نیروهای ارتش در بالاترین سطح هشدار هستند و اقدامات لازم برای حفظ تمامیت ارضی، صلح، ثبات و امنیت در آبهای دریای چین جنوب را انجام خواهند داد.»
گفتنی است که دریای چین جنوبی یک آبراه استراتیژیک است که سالانه تریلیونها دالر تجارت از طریق آن انجام میشود. فیلیپین، ویتنام، مالزیا و برونئی همگی ادعاهای ارضی در این دریا دارند.
ایالات متحده به منظور تضمین آزادی کشتیرانی در آبهای بینالمللی، همواره کشتیهای جنگی را عازم دریای چین جنوبی میکند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد
-
جهان5 روز ago
تایلند از انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات در ماه می خبر داد
-
ورزش4 روز ago
فهرست بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان در برابر پاکستان اعلام شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان قطر برای حمایت از ۳۰ هزار شاگرد افغان قرارداد امضا کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
زلزله شدید در افغانستان و پاکستان ۱۳ کشته برجا گذاشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نمایشگاه سهروزه برای حمایت از تولیدات داخلی در کابل برگزار شد
-
صحت4 روز ago
سره میاشت: هشتاد کودک بیمار جهت تداوی به آلمان فرستاده میشوند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مسوولان: از قاچاق بیش از ۵۰ اثر باستانی در یک و نیم سال اخیر جلوگیری شده است