Connect with us

رویداد های اخیر

اولین ریل مسافربری مشهد-هرات تا چند روز دیگر راه‌اندازی می‌شود

منتشر شده

در

معاون وزیر راه و شهرسازی ایران خبر داده است که نخستین ریل مسافربری بین دو شهر مشهد ایران و هرات افغانستان قرار است تا دو هفته آینده راه‌اندازی شود.

به اساس گزارش رسانه‌های ایرانی این اقدام بخشی از برنامه توسعه حمل‌ونقل ریلی و تقویت ارتباطات منطقه‌ای ایران است.

جبارعلی ذاکری افزود: «درباره ریل مسافربری بین مشهد و هرات برنامه‌ریزی‌هایی انجام شده و پیش‌بینی می‌کنیم که اولین قطار مسافربری در این مسیر ظرف دو هفته آینده راه‌اندازی شود.»

او افزود: «رویکرد راه‌آهن افزایش ترانزیت است و ریل‌های ترانزیتی راه‌آهن با اولویت ویژه‌ای در شبکه ریلی تردد می‌کنند. هدف اصلی راه‌آهن، توسعه ترانزیت در کشور است.»

آقای ذاکری اما در این زمینه جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.

وزارت راه و شهرسازی ایران اواخر سال گذشته اعلام کرده بود که مسیر ریلی از روزنک به هرات در حال ساخت است و با تکمیل این مسیر، قطار مسافربری نیز فعال خواهد شد.

همچنان وی ادامه داد که، اقدامات اولیه برای برقراری سفر ریلی بین مشهد و مرو در ترکمنستان نیز آغاز شده است.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی: عفو عمومی برای این است که افغانستان به امنیت و صلح برسد

Published

on

شیخ هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، می‌گوید که عفو عمومی امارت اسلامی برای این است که انتقام‌جویی صورت نگیرد و افغانستان به امنیت و صلح برسد و افزود: «مجاهدین را از گرفتن انتقام بازداشتیم و از این کار منع کردیم.»

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی به نقل از هبت‌الله آخندزاده نوشته است که او این مطلب را در نشستی در دیدار با والیان، رؤسای شورای علما، رؤسای محاکم استیناف و شمار دیگری از بزرگان و علمای زون‌های شمال شرق و شمال غرب ۹ ولایت که والی و مسئولان شورای علمای کندهار، معاون نظامی ستره محکمه، رئیس عمومی دارلافتای مرکزی، رئیس ارزیابی نشرات دینی و شماری از استادان و مهتممین نیز حضور داشتند، بیان کرده است.

هبت‌الله آخندزاده در بخشی از سخنان خود در این نشست گفت: «ما به آنان گفتیم که سلاح‌های خود را بر زمین بگذارید؛ ما شما را نمی‌کشیم و از شما حساب نمی‌گیرم، آنان سلاح‌های شان را بر زمین گذاشتند و ما هم آنان را مورد عفو قرار دادیم، بعد از آن نیز از آنان حساب‌ نگرفتیم و اکنون هم چنین کاری نمی‌کنیم. وقتی ما پس از بیست سال جنگ که در آن ظلم‌های بسیاری رخ داده بود، چنین عفو بزرگی را انجام دادیم، شما نیز تلاش کنید مردم را تشویق نمایید تا یکدیگر را ببخشند؛ زیرا بسیاری از کدورت‌ها و بدی‌ها از گذشته در میان مردم باقی مانده است.»

رهبر امارت اسلامی به اشتراک‌کنندگان در این نشست افزود: «لازم است که شما اکنون تلاش کنید تا مردم از دشمنی‌ها و کینه‌ها بگذرند، در میان شان صلح و آشتی کنند و همدیگر را ببخشند، نباید این دشمنی‌ها و کدورت‌ها به نسل‌های آینده منتقل شود، تا نسل‌های بعدی گرفتار قتل‌ها، انتقام‌جویی‌ها و درگیری‌ها نشوند.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد استخراج معدن نمک هرات با سرمایه‌گذاری بیش از ۲۰ میلیون دالر امضا شد

According to the ministry, the project covers an area of 9.7 square kilometers and involves an investment of approximately $20.045 million. The contract has been awarded for a period of 15 years.

Published

on

وزارت معادن و پترولیم افغانستان قرارداد استخراج و پروسس بلاک دوم معدن نمک ساحه نمکسار ولسوالی غوریان ولایت هرات را با سرمایه‌گذاری بیش از ۲۰ میلیون دالر امریکایی امضا کرد.

این قرارداد امروز پنجشنبه میان هدایت‌الله بدری، وزیر معادن و پترولیم، و شرکت استخراج و پروسس معادن ریدگولد آسیا به امضا رسید. بر اساس معلومات وزارت، این پروژه مساحتی حدود ۹.۷ کیلومتر مربع را در بر می‌گیرد و ارزش سرمایه‌گذاری آن به ۲۰ میلیون و ۴۵ هزار دالر امریکایی می‌رسد.

وزیر معادن و پترولیم در مراسم امضای قرارداد، این پروژه را برای توسعه بخش معادن کشور مهم خواند و گفت که قرارداد برای مدت ۱۵ سال و با نرخ رویالتی ۱۵۰۰ افغانی در هر تُن نمک منعقد شده است.

او تأکید کرد که شرکت قراردادی مکلف است تمامی فعالیت‌های خود را مطابق قانون معادن، مقررات نافذ و تعهدات مندرج در قرارداد پیش ببرد.

وزارت معادن و پترولیم همچنین اعلام کرد که شرکت ریدگولد آسیا افزون بر پرداخت رویالتی، متعهد شده است ۹۳۰ هزار دالر امریکایی را در بخش‌های مختلف خدمات اجتماعی هزینه کند.

به گفته این وزارت، شرکت یادشده موظف است معیارهای حفاظت از محیط زیست را نیز رعایت کند.

اجرای این پروژه زمینه کار را برای حدود ۱۰۰ نفر را فراهم خواهد کرد.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلاروس: تنش میان افغانستان و پاکستان می‌تواند زمینه گسترش افراط‌گرایی در منطقه را فراهم کند

Published

on

ویکتور خرنین، وزیر دفاع بلاروس، هشدار داده است که ادامه تنش‌ها و درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان می‌تواند به بروز بحران انسانی و موج‌های مهاجرتی منجر شود و زمینه نفوذ ایدئولوژی‌های افراطی و گروه‌های تروریستی به کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی را فراهم کند.

خرنین این اظهارات را در نشست شورای وزیران دفاع سازمان پیمان امنیت جمعی در مسکو مطرح کرد. او گفت که وضعیت امنیتی در حوزه مسئولیت این سازمان نسبت به سال گذشته بهبود نیافته و تهدیدهای جدیدی در آسیای مرکزی در حال شکل‌گیری است. وی همچنین به تحولات اخیر در ایران به عنوان یکی از چالش‌های امنیتی منطقه اشاره کرد.

وزیر دفاع بلاروس از کشورهای عضو این سازمان خواست مشارکت خود را در تمرینات نظامی و برنامه‌های آموزشی مشترک افزایش دهند و همکاری‌های امنیتی و نظامی خود را با کشورهای همسو گسترش دهند.

سازمان پیمان امنیت جمعی یک ائتلاف نظامی به رهبری روسیه است که در سال ۲۰۰۲ تأسیس شد و کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان و ارمنستان در آن عضویت دارند.

کشورهای منطقه، از جمله روسیه، بارها نسبت به تهدیدهای امنیتی احتمالی ناشی از افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند. با این حال، امارت اسلامی این نگرانی‌ها را رد کرده و همواره تأکید کرده است که اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!