رویداد های اخیر
اوچا: تمویل کنندگان تنها ۶ درصد بودجه مورد نیاز برای کمکرسانی در افغانستان موافقت کرده اند
اندریکا راتوات، هماهنگ کنندۀ خاص امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) برای افغانستان از حمایت و تمویل "نیازهای بشردوستانه افغانستان و برنامه برای رسیدن به این نیازمندیها" ابراز نگرانی کرده و میگوید که تنها ۶ درصد بودجه مورد نیاز به این صندوق داده شده است.
اوچا در گزارش جدید خود در مورد "وضعیت بشردوستانۀ افغانستان" که نا وقت روز سهشنبه (۱۴حمل) منتشر شده، به نقل از راتوات نوشته است، در حالی که آنها برای رفع نیازهای بشردوستانۀ افغانها ۳.۶ میلیارد دالر درخواست کرده بودند، اما تنها ۲۹۰ میلیون دالر به این صندوق کمک شده است، فاصله زیادی که رئیس اوچا آن را مانع بزرگ بر سر راه رساندن کمکهای نجات بخش عنوان کرده است.
اندریکا راتوات ادامه مراقبت و حمایت از وضعیت بشری در افغانستان را یک چالش بزرگ دانسته و افزوده است که این کشور از شرایط پیچیدۀ سیاسی و حوادث طبیعی آسیب دیده و نیازمند پاسخدهی سریع بشردوستانه است.
هماهنگ کننده خاص سازمان ملل متحد در امور بشر دوستانه نیز از خشکسالی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که منابع آبی در حال خشک شدن است و امسال نیز مانند سال گذشته به شدت سال خشک است.
او افزوده است، افزایش دما بارندگی سنتی را مختل کرده و به همین دلیل دسترسی مردم به آب به شدت محدود شده است.
هماهنگ کنندۀ خاص امور بشردوستانه سازمان ملل متحد ( اوچا ) که معاون یوناما نیز است، بر تعهد قاطع سازمان ملل متحد به برابری جنسیتی و حمایت از حقوق دختران و زنان در افغانستان تأکید کرده و همچنین گفته است که ایجاد یک محیط فراگیر و امن برای آنان مهم است که به حمایت از مشارکت معنادار و فعال آنها در تمام زمینههای زندگی ادامه دهند.
وی تعامل اصولی و گفتگوی معنادار با مقامهای امارت اسلامی را برای حل بن بست کنونی مهم خوانده است.
راتوات از جامعۀ جهانی خواسته تا کمکهای مالی را بر اساس تعهداتش به افغانها دو برابر کند.
این در حالیست که اوچا در گزارش خود به تاریخ ۱۰ مارچ گفته بود، ۲۳.۷ میلیون افغان در سال ۲۰۲۴ به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت که بیش از نیمی از آنها دختران و زنان هستند.
رویداد های اخیر
یونیسف: سال گذشته، آموزش ۲۴۲ میلیون کودک در ۸۵ کشور به شمول افغانستان به دلیل بحران اقلیمی مختل شد
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد گزارش داده است که در سال ۲۰۲۴، آموزش ۲۴۲ میلیون کودک در ۸۵ کشور به دلیل حوادث شدید اقلیمی از جمله موج گرما، طوفان و سیلاب مختل شده است.
این نهاد با نشر خبرنامهای امروز (جمعه) گفت که موج گرما عمده ترین رویداد اقلیمی بود که آموزش بیش از ۱۱۸ شاگرد مکتب را تنها در ماه اپریل مختل کرد.
یونیسف گفته است که سال گذشته، آموزش کودکان در افغانستان، بنگلهدیش، موزمبیق، پاکستان و فیلیپین به شدت تحت تاثیر امواج گرما، طوفان و سیلاب قرار گرفت.
کترین راسل، رئیس اجرایی یونیسف گفت: «کودکان در برابر تأثیرات بحرانهای مرتبط با اقلیم، از جمله امواج گرمای شدید و مکرر، طوفان، خشکسالی و سیلاب آسیبپذیرتر هستند. بدن کودکان به طور خاص آسیب پذیر است. آنها زود گرم میشوند، با موثریت کمتری عرق میکنند و در مقایسه با بزرگسالان دیرتر سرد میشوند.»
وی افزود که سال گذشته، آب و هوای غیر عادی باعث شد که از هر هفت متعلم، یک نفر از آموزش محروم شود.
به گفته یونیسف، افغانستان، علاوه بر موج گرما، با سیلابهای ناگهانی شدید مواجه شد که در ماه می به بیش از ۱۱۰ مکتب آسیب رساند یا آنها را ویران کرد و آموزش هزاران متعلم مختل شد.
یونیسف گفته است که آسیای جنوبی بیشترین آسیب را دیده است چنانچه آموزش ۱۲۸ میلیون متعلم در این منطقه مختل شد.
رویداد های اخیر
روز جهانی آموزش؛ یوناما میگوید هیچ کشوری با پشت سر گذاشتن نیمی از جمعیت خود پیشرفت نکرده است
دفتر هیات معاونیت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در اعلامیهای به مناسبت روز جهانی تعلیم از ادامه محدودیتها بر آموزش دختران در کشور انتقاد کرده و گفته است که هیچ کشوری با پشت سر گذاشتن نیمی از جمعیت خود پیشرفت نکرده است.
یوناما خاطرنشان کرده که یک هزار و ۲۲۵ روز میشود که دختران در افغانستان از آموزش بالاتر صنف ششم محروم اند.
روزا اوتنبایوا، رئیس یوناما گفت: «این یک امر ناپسند و تراژیدی است که میلیونها دختر افغان از حق آموزش محروم شدهاند. هیچ کشوری تا به حال با ناتوان کردن و پشت سر گذاشتن نیمی از جمعیت خویش پیشرفت نکرده است. مقامات حاکم باید فوراً به این ممنوعیت پایان دهند و به همه دختران افغان اجازه دهند که به مکاتب بازگردند.»
روز جهانی تعلیم و تربیه که هر سال در ۲۴ جنوری تجلیل میگردد، بر نقش حیاتی آموزش در دستیابی به صلح، توسعه و برابری تاکید میکند.
امارت اسلامی بارها تاکید کرده که محدودیتها بر آموزش دختران یک مسئله داخلی افغانستان است و خارجیها نباید در آن مداخله نمایند.
رویداد های اخیر
نانسی فایزر: آلمان به شدت برای اخراج مجرمان افغان کار میکند
یک روز پس از بازداشت یک پناهجوی افغان در پی حمله با چاقو؛ نانسی فایزر، وزیر داخله آلمان امروز (پنجشنبه) گفته است که این کشور به شدت برای اخراج مجرمان افغان کار میکند.
خبرگزاری رویتز به نقل از نانسی فایزر نوشته است: «ما تنها کشوری در اروپا هستیم که جنایتکاران جدی را برای اولین بار از زمان حکومت طالبان (امارت اسلامی) به افغانستان اخراج کردهایم. من میخواهم کاملاً واضح بگویم که ما سخت کار میکنیم تا جنایتکاران بیشتری را به افغانستان اخراج کنیم.»
خانم فایزر همچنان با اشاره به قوانین دوبلین اتحادیه اروپا مبنی بر این که درخواست پناهندگی یک فرد باید در اولین کشور ورود خود بررسی شود، گفت: «ما بار دیگر شاهد این هستیم که سیستم دوبلین دیگر کار نمیکند.»
این واکنش آلمان در حالی است که یک مرد ۲۸ ساله از افغانستان در پی حمله با چاقو در پارکی در شهر آشافنبورگ دو نفر را کشت.
مظنون صبح روز گذشته (چهارشنبه) عمداً با یک چاقوی آشپزخانه در پارک «سکوینتل» حمله کرد.
در این حمله، یک مرد آلمانی ۴۱ ساله و یک پسر دو ساله مراکشی الاصل جان باختند.
چهار نفر دیگر مشمول دو کودک در این حمله زخمی شدند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حکومت ترمپ پرواز بیش از ۱۶۰۰ پناهجوی افغان را لغو کرده است
-
اخبار ساحوی4 روز ago
تبادل اسیرای اسرائیلی و فلسطینی در نخستین روز آتشبس در نوار غزه
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مشاور امنیت ملی ترمپ: در حکومت آینده نیروهای امریکایی به افغانستان بر نخواهند گشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
زلمی خلیلزاد اظهارات عباس استانکزی را امیدوارکننده خواند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
۲۰۰ افغان پس از دریافت ویزه فیلیپین را به مقصد ایالات متحده ترک نمودند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ماموریت رینا امیری به عنوان نماینده خاص امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان پایان یافت
-
جهان2 روز ago
ترمپ: از امروز در امریکا فقط دو جنسیت داریم؛ مرد و زن
-
رویداد های اخیر3 روز ago
واکنشهای جهانی به پیروزی دونالد ترمپ