Connect with us

رویداد های اخیر

ایتالیا و یونسکو بازسازی مسجد روضه مزارشریف را پس از زلزله آغاز کردند

روضه شریف در مرکز بلخ در شمال افغانستان، از بناهای مشهور تاریخی افغانستان است که به سبک معماری تیموری ساخته شده است.

منتشر شده

در

سفارت ایتالیا در افغانستان اعلام کرده است که این کشور با همکاری سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، برنامه اضطراری حفاظت و بازسازی مسجد روضه در شهر مزارشریف را که در پی زلزله اخیر آسیب دیده است، آغاز کرده‌اند.

سفارت ایتالیا روز پنج‌شنبه در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که این ابتکار با هدف حفاظت از میراث فرهنگی افغانستان و ایجاد فرصت‌های کاری برای جوامع محلی اجرا می‌شود.

به گفته سفارت، این پروژه نشان‌دهنده تعهد مشترک ایتالیا و سازمان ملل متحد برای حمایت از مردم افغانستان و حفظ آثار ارزشمند تاریخی و فرهنگی این کشور است.

مسجد روضه مزارشریف یکی از شناخته‌شده‌ترین بناهای تاریخی و مذهبی افغانستان به شمار می‌رود و همه‌ساله میزبان هزاران زائر و گردشگر داخلی و خارجی است.

روضه شریف در مرکز بلخ در شمال افغانستان، از بناهای مشهور تاریخی افغانستان است که به سبک معماری تیموری ساخته شده است.

رویداد های اخیر

آزادی و بازگشت ۳۲۵ مهاجر افغان از زندان‌های پاکستان به کشور

در ماه‌های اخیر، شمار زیادی از مهاجرین افغان در پاکستان به دلیل نداشتن اسناد قانونی اقامت یا مشکلات مربوط به وضعیت مهاجرت، بازداشت و سپس به افغانستان برگشت داده شده‌اند.

Published

on

وزارت امور مهاجرین و عودت‌کنندگان افغانستان می‌گوید که بیش از ۳۰۰ مهاجر افغان پس از رهایی از زندان‌ها و مراکز بازداشت پاکستان، به کشور بازگشته‌اند.

این وزارت با نشر خبرنامه‌ای گفته است که در جریان هفته جاری، ۳۲۵ تن از مهاجرین افغان شامل خانواده‌ها، کودکان و افراد مجرد، پس از سپری کردن دوره‌های مختلف بازداشت، از طریق گذرگاه‌های تورخم در ننگرهار و سپین بولدک در کندهار به افغانستان برگشت داده شده‌اند.

بر اساس معلومات وزارت امور مهاجرین، از میان این افراد، ۱۵۶ تن از طریق خط فرضی تورخم وارد ولایت ننگرهار شده و ۱۶۹ تن دیگر از مسیر سپین بولدک در ولایت کندهار به کشور بازگشته‌اند.

این وزارت افزوده است که افراد برگشت‌کننده پس از ثبت در آمریت‌های انتقالات و دریافت کمک از سوی نهادهای همکار، به مناطق اصلی شان منتقل شده‌اند.

در ماه‌های اخیر، شمار زیادی از مهاجرین افغان در پاکستان به دلیل نداشتن اسناد قانونی اقامت یا مشکلات مربوط به وضعیت مهاجرت، بازداشت و سپس به افغانستان برگشت داده شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نخستین مسابقه یک‌روزه افغانستان و ایرلند به‌دلیل باران لغو شد

Published

on

نخستین دیدار یک‌روزه میان تیم‌های ملی کریکت افغانستان و ایرلند، روز چهارشنبه در استدیوم کریکت بریدی در ایرلند شمالی، به دلیل بارندگی مداوم و نامساعد بودن شرایط زمین، بدون پرتاب حتی یک توپ لغو شد.

قرار بود این دیدار ساعت ۱۰:۴۵ صبح به وقت محلی (۱:۳۰ بعد از ظهر به وقت کابل) آغاز شود، اما بارش پیوسته باران مانع برگزاری مراسم قرعه‌کشی شد.

مسئولان مسابقه آغاز بازی را به تعویق انداختند و حوالی ساعت ۱۲ ظهر به وقت محلی زمین را بررسی کردند، اما در نهایت ساعت ۱۲:۲۷ بعد از ظهر تصمیم گرفتند این دیدار را لغو کنند.

لغو این مسابقه، فرصت تأثیرگذاری در آغاز سلسله رقابت‌های پنج‌دیداره یک‌روزه را از هر دو تیم گرفت. این مسابقات همچنین آغاز دوره جدید تیم ایرلند زیر نظر سرمربی تازه‌اش، گری ویلسون، محسوب می‌شود.

قرار است دو تیم روز جمعه بار دیگر در دومین مسابقه یک‌روزه در استدیوم بریدی به مصاف هم بروند و سپس سه دیدار باقی‌مانده این سلسله در استدیوم استورمونت شهر بلفاست برگزار شود.

رقابت‌های یک‌روزه افغانستان و ایرلند به‌صورت زنده از شبکه تلویزیونی آریانا در سراسر افغانستان پخش می‌شود.

این نسخه از نظر نگارشی، املایی و سبک خبری روان و حرفه‌ای است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مشت‌زن افغان در محکمه یونان در پیوند به قتل زن اسکاتلندی حاضر شد

Published

on

یک شهروند افغان که به قتل یک زن امدادگر اسکاتلندی و پنهان کردن جسد او در داخل یک بکس متهم است، در محکمه‌ای در شهر آتن حاضر شد.

جسد الیزابت-جین راس، ۳۸ ساله و اهل شهر ادینبورگ اسکاتلند، روز ۱۸ جولای توسط یک مرد بی‌خانمان در داخل یک ساختمان متروکه در منطقه کیپسلی آتن پیدا شد.

مظنون این قضیه که رسانه‌های یونانی او را شریف احمدزی، ۲۶ ساله و مشت‌زن افغان معرفی کرده‌اند، روز چهارشنبه تحت تدابیر شدید امنیتی به محکمه انتقال یافت. با این حال، مقام‌های یونان تاکنون هویت او را به‌طور رسمی تأیید نکرده‌اند.

جلسه محکمه پشت درهای بسته برگزار شد و برای متهم یک وکیل مدافع تعیین شد. قرار است او روز پنج‌شنبه بار دیگر برای ادامه رسیدگی به دوسیه در محکمه حاضر شود.

به گفته پولیس یونان، این مرد ابتدا به اتهام نگهداری غیرقانونی سلاح بازداشت شد، اما سارنوالی بعداً اتهام‌های قتل و سرقت را نیز علیه او مطرح کرد. پولیس می‌گوید فرد مظنون پس از مرگ راس، با استفاده از کارت‌های بانکی وی، بیش از ۱۰ هزار یورو برداشت کرده است.

پولیس گفته است که متهم انتقال جسد راس را پذیرفته، اما دست داشتن در قتل او را رد کرده است.

به گفته پولیس، مظنون پس از بررسی تصاویر کمره‌های امنیتی در نزدیکی ساختمان متروکه‌ای که جسد در آن پیدا شد، شناسایی شد.

مقام‌های یونانی همچنین ادعا کرده‌اند که متهم پس از مرگ راس، با استفاده از موبایل او برای دوستان و اعضای خانواده‌اش پیام فرستاده و سپس موبایل را خاموش کرده است.

رسانه‌های یونانی گزارش داده‌اند که او بعداً یک موبایل دیگر خرید و با جعل هویت، برای دوستان راس در آتن، از جمله همسر خود، پیام‌هایی ارسال کرد و به دروغ مسئولیت قتل را به دلیل مذهب راس بر عهده گرفت.

براساس گزارش‌ها، همسر متهم زمانی به او مشکوک شد که او به خانه بازنگشت. او سپس با ردیابی موبایل، محل آپارتمانی را پیدا کرد که راس پیش از ناپدید شدن در آن اقامت داشت.

پولیس یونان اعلام کرده است که تحقیقات درباره این قضیه همچنان ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117