اخبار ساحوی
ایجاد مرکز پروسس و فروشات سنگ و منرالهای طبیعی در بدخشان

سرپرست وزارت اقتصاد در سفرش به ولایت بدخشان اتاق صنایع و معادن و همچنان مرکز پروسس و فروشات سنگ و منرالهای طبیعی را برای اولین بار در این ولایت افتتاح کرد.
هدف از ایجاد این مرکز، آماده سازی و پروسس سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی بهمنظور فروش در بازارهای ملی وبینالمللی عنوان شده است.
دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد در هنگام افتتاح این مرکز میگوید با وجودی که میلیونها دالر در افغانستان در سالیان پسین سرازیر شد اما کار بنیادی که بتواند افغانستان از وابستگیهای اقتصادی نجات دهد صورت نگرفته است.
آقای حنیف از نحوه مصرف میلیاردها دالر در سالهای گذشته انتقاد میکند ومیگوید که این کمکها برای نجات افغانستان از وابستگی اقتصادی موثر نبوده زیرا هم اکنون افغانستان ۳۴۰ میلیون دالر تنها پول صرفیه برق را به کشورهای دیگر میپردازد.
دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد میگوید که :” یکی افتتاح اطاق صنایع و معادن است ویکی افتتاح مرکز پروسس است و این را به فال نیک میگیریم وبدخشان را که میبینی واقعا امید وار کننده است وما باید در پهلوی هم قدم به قدم پیش برویم .”
رئیس اجرایی اتاق صنایع و تجارت میگوید بدخشان صدها نوع سنگ قیمتی و منرالهای طبیعی دارد که ایجاد این مرکز سنگهای قیمتی پروسس خواهد شد و برای فروش آن هم در سطح ملی و بینالمللی بازاریابی میشود.
رحیمالله سمندر، رییس اجرایی اتاق صنایع و تجارت میگوید که :”بدخشان از ولایتهای غنی است که در دنیا با اهمیت است در گذشته مردم کم به بدخشان بلدیت داشتند. بدخشان دارای لعل ولاجورد است اما شما باید بدانید که در بدخشان چیزهای قیمتی تر است که کشورهای دیگر ندارند به هزار نوع منرالها “.
بدخشانیان هم امیدوارند که ایجاد این مرکز واستخراج منابع طبیعی بخصوص سنگهای قیمتی برای آنان زمینه کار و اشتغال زایی را فراهم کند.
ولایت بدخشان سرشار از منابع طبیعی است که در دهه گذشته زومندان محلی همواره سرگرم استخراج غیرقانونی این منابع وقاچاق آن به کشورهای بیرونی بودند.
اخبار ساحوی
راه اندازی خدمات مستقیم کشتیرانی برای حمل کانتینر بین پاکستان و روسیه

پاکستان از اولین کشتی برای حمل مستقیم کانتینر بین بنادر سنت پترزبورگ روسیه و کراچی استقبال کرد.
این خدمات نشان دهنده گشایش یک مسیر دریایی جدید برای حمل و نقل مستقیم محمولات کانتینری بین پاکستان و روسیه است و امکان دسترسی سریع محصولات پاکستانی به بازار روسیه را فراهم می کند و پرداختهای مالی مرتبط با آن نیز از طریق یک کانال بانکی محلی با استفاده از یوان چین انجام میشود.
این سرویس جدید نتیجه توافق بین شرکت” پاک شاهین” پاکستان و” نیکولاین” روسیه است.
عبدالله قیصر، رئیس اجرایی شرکت پاک شاهین ، در این رابطه به روزنامه اکسپرس تریبیون پاکستان گفت:«اولین کشتی به نام کریستال از سنت پترزبورگ روسیه حرکت و پس از عبور از کانال سوئز، دریای سرخ و اقیانوس هند، در بندر کراچی لنگر میاندازد.»
وی افزود:«راه اندازی این سرویس حمل دریایی مستقیم بین بنادر پاکستان و روسیه، به دو کشور برای استفاده از فرصتهای تجاری موجود کمک میکند، تجارت متقابل را افزایش میدهد و به نفع صادرکنندگان پاکستانی عمل میکند.»
پیش از این، صادرات کالا به روسیه به طور غیر مستقیم و از طریق بنادر ترانزیتی زمان زیادی را تلف می کرد، اما اکنون حمل و نقل مستقیم به صادرکنندگان پاکستانی کمک میکند تا با استفاده از کاهش زمان حمل (ترانزیت تایم)، مقدار محمولات ارسالی خود را افزایش دهند.
وی افزود، تاخیر در تحویل محصولات پاکستانی به بازار روسیه به نفع کشورهای رقیب بود.
او همچنین خاطرنشان کرد:«انتقال میوه پاکستان به روسیه از طریق کشورهای ثالث بیش از ۵۰ روز طول میکشد درحالی که اکنون از طریق این سرویس مستقیم، اینگونه محمولههای صادراتی ظرف ۱۹ تا ۲۴ روز به مقصد میرسند.
وی گفت:«در روسیه تقاضای زیادی برای محصولات پاکستانی وجود دارد که با باز شدن مسیر مستقیم حمل دریایی، رقابت پذیری آنها افزایش مییابد.»
اخبار ساحوی
ریاست زراعت هرات: امسال نزدیک به ۴ هزار جعبه کرم ابریشم برای دهاقین توزیع شده است

ریاست زراعت ومالداری هرات میگوید که در سال جاری بیش از سه هزار و ۵۰۰ جعبه کرم ابریشم برای دهاقین در این ولایت توزیع شده است.
به گفته مسوولان در این ریاست، این مقدار کرم ابریشم برای دهاقین در ولسوالیهای زندهجان، انجیل، گذره و پشتون زرغون این ولایت توزیع شده است.
این ریاست گفته است که هشتاد درصد کار پیلهوری در ولسوالی زندهجان صورت میگیرد.
خلیل احمد، مدیرعمومی ترویج ومالداری ریاست زراعت هرات، در این مورد میگوید: «ما توانستیم به کمک موسسات در حدود سههزار و ششصد جعبه را پرورش دهیم که حدود هشتاد فیصد آن را در ولسوالی زندهجان پرورش دادهایم.»
آقای احمد افزود: «در حدود بیست فیصد آن در ولسوالیهای انجیل، گذره و پشتون زرغون پرورش داده شده که از آن مفاد خوب حاصل شده و سطح اقتصاد مالداران بالا رفته است.»
مسوولان محلی میافزایند که دهاقین به خاطر تغذیه کرم ابریشم باید تلاش کنند تا بتوانند تار ابریشم را بدست بیاورند. به گفته آنان، قسمت زیاد از صنعت ابریشم توسط خانمها انجام میشود.
احمدشاه قوامی، رییس اتحادیه پیلهوران ولسوالی زندهجان هرات، گفته است: «شصد فیصد نحوه کاری پیلهوری نزد خانمها است.»
امسال خانوادههای که مصروف پرورش کرم ابریشم هستند، امیدواراند تولیدات خوبی داشته باشند، در حال حاضر فصل پیلهوری ختم شده است و خیلیها برای جداسازی تار ابریشم کار میکنند.
با این حال، دهاقین از وضعیت بازار امسال راضی نیستند.
یک تن از پیلهوران گفت: «بازار پیله امسال کمرنگ است، پارسال خوب بود، خیلی ترقی داشت.»
صنعت پیلهوری درهرات قدامت ششصد ساله دارد، هنوزهم خیلی از خانوادهها این پیشه قدیمی را حفظ کردهاند.
کرمهای ابریشم معمولاً از برگ درختان توت تغذیه میکنند، این صنعت قدیمی توانسته خیلی از خانوادهها را مصروف کار بسازد، از شروع فصل پرورش کرم ابریشم تا تولید تار و ساخت لباسهای ابریشمی، صدها تن از زنان و مردان مصروف کار هستند.
اخبار ساحوی
دو مریض مصاب به کانگو در شفاخانهی مرکزی بلخ جان باختند

دو مریض از اثر ابتلا به کانگو درشفاخانهی ابوعلی سینای بلخی شهر مزار شریف جان باختند.
این در حالی است که اخباری از شیوع بیماری کانگو در شماری از ولایت های شمال کشور گزارش های منتشر شده است.
نجیب الله توانا، رئیس صحت عامه بلخ روز یکشنبه (۷جوزا) در نشست هماهنگی سکتوری به منظور جلوگیری و کاهش امراض بین انسانها و حیوانات با حضور مسؤلان محلی این ولایت، از جان باختن دو تن مصاب به بیماری کانگو خبر داد.
توانا گفت: «هفته گذشته ۱۰ واقعه مرض کانگو در فاریاب و جوزجان تثبیت و به شفاخانه حوزوی ابوعلی سینا بلخی منتقل شدند، اما دو تن آنان وفات کرده اند.»
در همین حال، مولوی محمد نسیم عابد، معاون شاروالی مزارشریف گفت که آنان همه روزه از چگونگی نظافت و رعایت اصول صحی از سوی قصابان نظارت میکنند و کشتار حیوانات در مسلخهای انجام میشود که از سوی این اداره ساخته شده است.
به گفتهی وی؛ برای کشتار مرغ نیز مکانهای معیاری، آماده شده تا از شیوع امراض گونهگون جلوگیری شود.
مولوی ذبیح الله نورانی، رییس اطلاعات فرهنگ بلخ نیز از رسانهها خواست تا در مورد جلوگیری و وقایع این مرض به مردم آگاهی دهند و آنان را نسبت به اضرار این مرض مهلک و کشنده مطلع سازند.
مرض کانگو برای نخستین بار میان سربازان شوروی سابق، در سال ۱۳۴۴ دیده شد و هم اکنون سالانه تعدادی زیادی از انسانها از طریق حیوانات به آن مصاب میشود.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
زلزلهای به بزرگی ۵.۲ ریشتر افغانستان را تکان داد
-
جهان5 روز ago
قرضه از چین فقیر ترین کشورهای جهان را در آستانه فروپاشی قرار داده است
-
تجارت4 روز ago
در دو سال گذشته نمایندگان ۱۲۰ شرکت چینایی با امارت اسلامی گفتگو کرده اند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نشست اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی: محدودیتها بر زنان و دختران افغان رفع شود
-
اخبار ساحوی2 روز ago
دو مریض مصاب به کانگو در شفاخانهی مرکزی بلخ جان باختند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
همزمان با تنش حقابه، ایران میگوید امارت اسلامی را به رسمیت نمی شناسد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
موزیم هرات صدساله شد، اما هنوز ساختمانی معیاری برای حفظ آثار تاریخی وجود ندارد
-
ورزش4 روز ago
تیم ملی فوتسال افغانستان ۳ بر ۲ لبنان را شکست داد