Connect with us

رویداد های اخیر

ایران تلاش دارد تا افغانستان را به یک همکار استراتیژیک خود تبدیل کند

منتشر شده

در

سفیر و نماینده ویژه ایران برای افغانستان گفته است که کشورش تلاش دارد تا افغانستان را به یک همکار استراتیژیک خود تبدیل کند.

حسن کاظمی قُمی در نشستی در پیوند به موضوع دیپلوماسی آب میان ایران و افغانستان تصریح کرده است که ایران تلاش می‌کند ارتباط خود را با افغانستان افزایش دهد.

او تاکید کرده که هرگونه شکافی که میان ایران و حکومت کنونی افغانستان ایجاد می‌شود، طرح امریکایی‌ها است و واشنگتن از افغانستان دست بر نمی‌دارد.

این دیپلومات ایرانی افزوده است که گره زدن منافع اقتصادی دو کشور به یکدیگر و اتصال زیرساخت‎ها بهترین کار برای هماهنگ کردن منافع دو کشور خواهد بود. به باور آقای قُمی، هر چه وضعیت اقتصادی در افغانستان بدتر شود، مهاجرت افغان‌ها به ایران بیشتر می‌شود.

در همین حال، خبرگزاری مهر ایران در گزارشی با اشاره به روابط ایران و افغانستان نوشته است که تهران بدون آنکه حکومت سرپرست افغانستان را به رسمیت بشناسد، از آن امتیاز گیری می‌کند.

در گزارش آمده است که ایران روابط سیاسی و مهم‌تر از آن اقتصادی خود با کابل را حفظ کرده و ارزش صادرات ایران در هفت ماه نخست سال ۱۴۰۲ به افغانستان ۹۷۵ میلیون دالر می‌رسد، اما طی این مدت واردات ایران از افغانستان حدود ۱۶ میلیون دالر بوده است.

هرچند اخیراً روابط ایران و افغانستان در مورد برخی از مسایل مانند حقابه دریای هلمند تیره شده، اما امارت اسلامی همواره تاکید کرده که خواهان روابط نیک با همه کشورها به ویژه کشورهای همسایه است.

رویداد های اخیر

پاکستان: روابط افغانستان با هند موضوعی دوجانبه است، اما خاک آن نباید علیه ما استفاده شود

Published

on

در پی تماس تلیفونی میان امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان و سوبرمنیم جی‌شنکر، وزیر امور خارجه هند، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرده که اسلام‌آباد در امور دوجانبه کشورهای دیگر مداخله نمی‌کند.

شفقت علی خان روز جمعه در پاسخ به پرسشی در این باره گفت: «افغانستان کشوری مستقل و خودمختار است و ما درباره نوع روابطی که می‌خواهد با دیگر کشورها دنبال کند، اظهار نظر نمی‌کنیم. این حق خودمختاری افغانستان است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان همچنین تأکید کرد: «ما از دوستان افغان خود انتظار داریم که صرف نظر از روابط‌شان با کشورهای ثالث، اجازه ندهند خاک افغانستان علیه پاکستان مورد استفاده قرار گیرد.»

گفتنی است که وزیر امور خارجه هند روز پنجشنبه هفته گذشته با امیر خان متقی گفتگوی تلیفونی داشت. این بالاترین سطح گفتگوهای امارت اسلامی با هند پس از روی کار آمدن حدود چهار سال قبل بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت عدلیه برای اشتراک در یک نشست بین المللی به روسیه سفر کرد

Published

on

عبدالحکیم شرعی، سرپرست وزارت عدلیه امارت اسلامی افغانستان امروز (شنبه) برای اشتراک در سیزدهمین اجلاس مجمع حقوقی بین المللی سن پترزبورگ، عازم روسیه شد.

وزارت عدلیه می‌گوید که در این نشست، وزرای عدلیه کشورهای مختلف، مقام‌های قضایی و متخصصین حقوقی حضور خواهند داشت و عبدالحکیم شرعی در مورد ماهیت قوانین، لزوم اصلاحات در حقوق بین الملل، تامین عدالت و موقف امارت اسلامی در قبال تعاملات بین المللی سخنرانی خواهد کرد.

این نشست روز دوشنبه هفته جاری در شهر سن پترزبورگ روسیه آغاز خواهد شد و تا سه روز ادامه خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی عازم ایران شد

Published

on

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در راس یک هیات به دعوت همتای ایرانی خود عازم آن کشور شد.

حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه می‌گوید که در این هیات عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد نیز شامل است.

قرار است امیر خان متقی در کنار اشتراک در مجمع گفتگوی تهران، با همتای ایرانی خود و سایر مقام‌های عالی رتبه آن کشور دیدار و در مورد روابط دوجانبه صحبت کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!