Connect with us

رویداد های اخیر

ایران هفته آینده میزبان نشستی منطقه‌ای درباره افغانستان خواهد بود

منتشر شده

در

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفته است که تهران هفته آینده میزبان یک نشست منطقه‌ای در مورد افغانستان خواهد بود.

بقایی در گفتگو با خبرنگاران از برگزاری این نشست خبر داده است.

او با اشاره به رایزنی‌های مداوم ایران با کشورهای همسایه، از جمله با پاکستان و افغانستان، در جهت تقویت صلح و ثبات در منطقه گفت: «جمهوری اسلامی ایران اهمیت اساسی برای امنیت و ثبات در محیط همسایگی کشورمان قائل است و در همین راستا از هیچ کوششی برای کاهش تنش بین کشورهای منطقه و تقویت تفاهم میان آنها فروگذار نمی‌کند.»

وی برگزاری این نشست را محصول رایزنی‌های صورت‌گرفته در سطوح مختلف با کشورهای همسایه و دیگر طرف‌های منطقه‌ای دانست و اظهار امیدواری کرد این ابتکار بتواند نقشی موثر در جهت تقویت همگرایی و رفع تنش‌ها ایفا کند.

به گفته بقائی، این نشست منطقه‌ای در هفته پیش رو با حضور نمایندگان ویژه امور افغانستان از کشورهای پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، چین و روسیه به میزبانی وزارت امور خارجه کشورمان در تهران برگزار خواهد شد.

رویداد های اخیر

امریکا قونسلگری خود در پشاور را به‌طور دایمی می‌بندد

Published

on

ایالات متحده تصمیم گرفته است قونسلگری خود در پشاور را که نزدیک‌ترین نمایندگی دیپلوماتیک امریکا به خط فرضی دیورند است، به طور دائمی ببندد.

طبق گزارش اسوشیتدپرس، وزارت امور خارجه ایالات متحده این هفته کانگرس را از قصد خود برای بستن قونسلگری مطلع کرد و گفت که این اقدام سالانه حدود ۷.۵ میلیون دالر صرفه‌جویی خواهد کرد.

مقامات امریکایی گفتند که بستن این نهاد تأثیر منفی بر توانایی واشنگتن در پیشبرد منافع ملی خود در پاکستان نخواهد گذاشت.

این تصمیم بخشی از تلاش گسترده‌تر اداره دونالد ترمپ برای کاهش هزینه‌ها و کوچک‌سازی ادارات دولتی است، طرحی که بیش از یک سال در دست بررسی بوده است. مقامات گفتند که این اقدام ارتباطی با جنگ جاری با ایران ندارد.

قونسلگری امریکا در پشاور اولین مأموریت دیپلوماتیک این کشور در خارج خواهد بود که به عنوان بخشی از برنامه سازماندهی مجدد وزارت امور خارجه امریکا به طور کامل بسته می‌شود.

در حال حاضر ۱۸ دیپلومات و کارمند دولتی امریکا و همچنین ۸۹ کارمند محلی در این قونسلگری کار می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ از نحوه خروج امریکا از افغانستان انتقاد کرد: «شرم‌آورترین روز در تاریخ کشور ما»

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده بار دیگر از نحوه خروج نیروهای امریکایی تحت حکومت جو بایدن از افغانستان انتقاد کرده است.

او در سخنرانی خود روز چهارشنبه گفت هر کاری که حکومت بایدن در مورد افغانستان انجام داد اشتباه بود و خروج را «شرم‌آورترین روز در تاریخ» امریکا توصیف کرد.

ترمپ خاطرنشان کرد که ۱۳ سرباز امریکایی در جریان روند تخلیه در انفجار میدان هوایی کابل کشته شدند. او همچنین از تصمیم خروج از طریق میدان هوایی کابل به جای پایگاه هوایی بگرام انتقاد کرد.

به گفته ترمپ، هیچ دلیلی برای ماندن ایالات متحده در افغانستان دیگر وجود نداشت، اما برنامه خود او این بود که نیروهای امریکایی «با قدرت و عزت» از افغانستان خارج شوند.

ترمپ همچنین از حکومت بایدن به دلیل جا گذاشتن مقادیر زیادی تجهیزات نظامی هنگام خروج انتقاد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار عزیزی با نماینده چین برای گسترش روابط تجاری و سرمایه‌گذاری در افغانستان

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت با یو شیائو یونگ، نماینده ویژه چین در کابل دیدار و درباره گسترش تجارت و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، در این دیدار آقای عزیزی با اشاره به فراهم بودن فضای امن و مساعد برای سرمایه‌گذاری، از سرمایه‌گذاران چینی دعوت کرد تا از فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی به نفع هر دو کشور استفاده کرده و سرمایه‌گذاری کنند.

عزیزی همچنین بر افزایش و فراهم‌آوری تسهیلات بیشتر برای صادرات افغانستان به چین، به‌ویژه در بخش‌های پنبه، انار، جلغوزه، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی و سایر اقلام صادراتی افغانستان تأکید کرد و خواهان تسهیلات بیشتر گمرکی، ترانزیتی و حمل‌ونقل میان دو کشور شد.

در این دیدار، نماینده چین نیز از علاقه‌مندی تاجران و سرمایه‌گذاران چینی برای حضور در بازار افغانستان یادآوری کرد و گفت که در استراتژی چین، افغانستان کشوری با فرصت‌های بکر و دست‌نخورده در عرصه سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود.

او نقش همکاری نهادهای مسئول دو کشور را در حمایت از سکتور خصوصی و توسعه روابط اقتصادی مهم خواند.

در این نشست بر همکاری بیشتر نهادهای مرتبط دو کشور برای تسهیل تجارت و گسترش سرمایه‌گذاری تأکید شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!