Connect with us

اخبار ساحوی

ایران و امریکا مذاکرات هسته‌ای را در رم از سر گرفتند

منتشر شده

در

مذاکره‌کنندگان ایران و امریکا امروز (جمعه) در رُم، پایتخت ایتالیا، گفتگوها را برای حل اختلافی چند دهه‌ای بر سر برنامه هسته‌ای تهران از سر گرفتند. با وجود آنکه تهران هشدار داده است دستیابی به توافقی جدید ممکن است به‌دلیل مطالبات متضاد دو طرف ناممکن باشد.

به گزارش رویترز، این مذاکرات برای هر دو طرف اهمیت بالایی دارد. دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، خواهان مهار توان بالقوه ایران برای تولید سلاح هسته‌ای است؛ چیزی که می‌تواند به رقابت تسلیحاتی در منطقه منجر شود و امنیت اسرائیل را تهدید کند. در مقابل، ایران در تلاش است تا از تحریم‌های فلج‌کننده علیه اقتصاد نفت‌محورش رهایی یابد.

انتظار می‌رفت که عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتکوف، نماینده ترمپ در امور خاورمیانه، پنجمین دور مذاکرات را با میانجی‌گری عمان هدایت کنند.

تهران و واشنگتن هر دو مواضع سختی را به‌صورت علنی در قبال برنامه غنی‌سازی اورانیوم ایران اتخاذ کرده‌اند؛ برنامه‌ای که می‌تواند ظرفیت بالقوه برای ساخت سلاح هسته‌ای به ایران بدهد. هرچند تهران می‌گوید هیچ‌گونه هدف نظامی در این زمینه ندارد و اهداف آن کاملاً غیرنظامی است.

ایران تأکید دارد که مذاکرات به‌صورت غیرمستقیم انجام می‌شود، اما مقامات امریکایی گفته‌اند که مذاکرات از جمله دور اخیر در ۱۱ می در عمان هم مستقیم و هم غیرمستقیم بوده‌اند.

در آستانه این گفتگوها، عباس عراقچی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «صفر سلاح هسته‌ای = توافق داریم. صفر غنی‌سازی = توافق نداریم. وقت تصمیم‌گیری است.»

کارولین لیویت، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید، روز پنجشنبه به خبرنگاران گفت که ترمپ معتقد است مذاکرات با ایران در مسیر درستی پیش می‌رود.

هر دو کشور تهران و واشنگتن تأکید کرده‌اند که راه‌حل دیپلوماتیک را برای حل بن‌بست هسته‌ای ترجیح می‌دهند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز سه‌شنبه اعلام کرد که واشنگتن در تلاش است تا به توافقی دست یابد که بر اساس آن، ایران اجازه‌ داشتن برنامه انرژی هسته‌ای غیرنظامی را داشته باشد، اما اجازه‌ی غنی‌سازی اورانیوم را نداشته باشد. او با این حال اذعان کرد که دستیابی به چنین توافقی «آسان نخواهد بود».

در مقابل، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران، خواسته‌های امریکا برای توقف کامل غنی‌سازی اورانیوم را «مفرط و گستاخانه» توصیف کرد و هشدار داد که احتمال موفقیت این مذاکرات اندک است.

از جمله موانع باقی‌مانده در مسیر توافق، یکی اصرار ایران بر نگه‌داری ذخایر اورانیوم غنی‌شده در داخل کشور است، ماده‌ای که می‌تواند به عنوان ماده اولیه ساخت سلاح هسته‌ای به کار رود.

ایران گفته است که آماده پذیرش برخی محدودیت‌ها در غنی‌سازی است، اما در عوض نیازمند تضمین‌های محکم و قابل اجرا از سوی امریکا است تا اطمینان یابد واشنگتن در آینده از توافق خارج نخواهد شد.

اخبار ساحوی

حملات تازه ایران و اسرائیل پس از رد مذاکره هسته‌ای از سوی تهران

Published

on

در پی اعلام ایران مبنی بر عدم مذاکره درباره برنامه هسته‌ای‌اش در شرایط تهدید، اوایل شنبه ایران و اسرائیل حملات متقابلی را آغاز کردند. اسرائیل از پرتاب چند راکت بالستیک از سوی ایران خبر داد که با سیستم‌های دفاعی ساقط شد. همزمان، اردوی اسرائیل حملاتی علیه تأسیسات راکتی و نظامی در ایران انجام داد.

جنگ میان اسرائیل و ایران که حدود یک هفته قبل آغاز شد، باعث کشته شدن ۶۳۹ نفر در ایران و ۲۴ تن در اسرائیل شده است. جان باختگان در ایران شامل مقام‌های ارشد نظامی و دانشمندان هسته‌ای می‌شود.

روز جمعه، مذاکراتی در جینیوا میان وزیر خارجه ایران و مقامات اروپایی بدون پیشرفت قابل توجه برگزار شد. ایران تأکید کرد که تا زمانی که حملات اسرائیل نشود، مذاکره نمی‌کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا نیز اعلام کرد که فعلاً تصمیمی درباره ورود امریکا به جنگ نگرفته است.

در همین حال، اسرائیل تأکید کرده که به حملات خود ادامه خواهد داد تا آنچه «تهدید هسته‌ای ایران» می‌خواند، از بین برود. ایران نیز هشدار داده هرگونه دخالت امریکا موجب تشدید بحران خواهد شد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

اولین گروه از هندی‌های تخلیه‌شده از ایران سالم به دهلی رسیدند

Published

on

در پی درگیری‌ها میان ایران و اسرائيل که وارد هفتمین روز خود شده است، ماموریت تخلیه شهروندان هندی از ایران صبح امروز (پنجشنبه) موفقانه انجام شد. نخستین گروه شامل ۱۱۰ شهروند هندی عمدتاً محصل در چارچوب «عملیات سندهو» با سلامت به میدان هوایی بین‌المللی ایندرا گاندی در دهلی رسیدند.

این عملیات در شرایط تشدید تنش‌ها میان ایران و اسرائیل انجام می‌شود که زندگی غیرنظامیان را به شدت تحت تأثیر قرار داده و سفرهای هوایی در منطقه را مختل کرده است.

تخلیه‌شدگان، شامل بیش از ۹۰ محصل از جامو و کشمیر که در پوهنتون علوم طبی ارومیه در شمال غرب ایران مشغول به تحصیل بودند، سفری طولانی و پیچیده را طی کردند که شامل سفر جاده‌ای به ارمنستان و سپس پروازهای متصل از ایروان و دوحه بود.

پس از ورود، بازگشت‌کنندگان توسط کیرتی واردان سینگ، وزیر دولت امور خارجه هند استقبال شدند که آنها را خوش‌آمد گفت و هماهنگی سریع سفارت هند در تهران و وزارت امور خارجه هند را ستود.

بسیاری از بازگشت‌کنندگان صحنه‌هایی پرتنش و ترسناک را توصیف کردند، زمانی که آژیرهای راکتی در نزدیکی لیلیه‌های‌شان به صدا درآمد و دسترسی به اینترنت در جریان فعالیت‌های دفاع هوایی ایران قطع شد.

آروج جان، محصل سال آخر طبی از سرینگر گفت: «ما بسیار ترسیده بودیم. خاموشی‌های برق وجود داشت و صدای بمب‌ها را از دور می‌شنیدیم. اما سفارت هند به ما اطمینان داد که روی راه خروج کار می‌کند و همینطور هم بود.»

دیگران نیز از کاهش منابع غذایی در لیلیه‌ها و عدم دسترسی به خدمات بانکی گفتند. تانویر احمد از بارامولا اظهار داشت: «ما نمی‌دانستیم بیرون چه می‌گذرد؛ تماس‌ها برقرار نمی‌شد و همه چیز تعطیل بود.»

دولت هند در واکنش به تشدید درگیری‌های منطقه‌ای، عملیات سندهو را از ۱۸ جون آغاز کرد. بر اساس اعلام وزارت امور خارجه هند، بیش از ۴ هزار شهروند هندی هنوز در ایران حضور دارند که حدود ۲ هزار نفر از آنها محصل هستند. این وزارت خطوط اضطراری ۲۴ ساعته و اتاق‌های کنترول برای کمک به افراد گرفتار راه‌اندازی کرده است.

مسیرهای تخلیه از طریق ارمنستان، ترکمنستان و امارات متحده عربی ایجاد شده‌اند و انتظار می‌رود در روزهای آینده گروه‌های بیشتری به‌صورت هوایی منتقل شوند. هند در همکاری نزدیک با دولت‌های منطقه، برای تضمین عبور امن از مسیرهای زمینی و هوایی تلاش می‌کند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

رهبر ایران درخواست ترمپ برای تسلیم بی‌قید‌وشرط را رد کرد

Published

on

علی خامنه‌ای، رهبر ایران، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای که توسط یک گوینده تلویزیون این کشور خوانده شد، اعلام کرد که کشورش درخواست دونالد ترمپ، رئیس ‌جمهور امریکا برای تسلیم بی‌قید و شرط را نخواهد پذیرفت.

به گزارش رویترز، خامنه‌ای در اولین اظهارنظر خود از روز جمعه، زمانی که پس از آغاز حملات اسرائیل به ایران سخنرانی‌اش از رسانه‌های دولتی پخش شد، گفت: «صلح یا جنگ را نمی‌توان بر جمهوری اسلامی تحمیل کرد.»

او اظهار داشت: «انسان‌های خردمند که ایران، ملت ایران و تاریخ آن را می‌شناسند، هرگز با زبان تهدید با این ملت سخن نمی‌گویند، چرا که ملت ایران تسلیم نخواهد شد.»

وی افزود: «امریکایی‌ها باید بدانند که هرگونه مداخله نظامی امریکا بدون تردید با خسارات جبران‌ناپذیری همراه خواهد بود.»

رویترز گزارش داد که روز چهارشنبه هزاران نفر از ساکنان تهران پس از بمباران شبانه این شهر توسط جنگنده‌های اسرائیلی، در حال فرار بودند. یک منبع مطلع نیز اعلام کرد ترمپ در حال بررسی گزینه‌هایی از جمله پیوستن به اسرائیل در حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که ۵۰ جنگنده اسرائیلی در طول شب حدود ۲۰ هدف در تهران را مورد حمله قرار داده‌اند، از جمله سایت‌هایی که مواد اولیه، قطعات و سامانه‌های تولید موشک را می‌سازند.

یک منبع آگاه از مذاکرات داخلی گفت که ترمپ و تیمش چندین گزینه را بررسی می‌کنند که شامل همراهی با اسرائیل در حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران نیز می‌شود.

علی بحرینی، سفیر ایران در سازمان ملل در جنوا، گفت که ایران به واشنگتن هشدار داده در صورت مشارکت مستقیم، به ایالات متحده جواب خواهد داد. او همچنین اظهار داشت که امریکا را «در آنچه اسرائیل انجام می‌دهد، همدست» می‌داند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!