رویداد های اخیر
ایران ۱۳ افغان را در ماه اکتوبر اعدام کرده است
در میان اعدام شدگان ۱۳ تبعه افغانستان، ۶ زن و یک شهروند ایرانی-آلمانی نیز وجود داشتند.
حقوق بشر ایران در پایان این هفته گزارش داده است که ایران در ۱۰ ماهه اول سال ۲۰۲۴، ۴۹ تبعه افغانستان را اعدام کرده است که ۱۳ نفر از آنها تنها در ماه اکتوبر اعدام شده اند.
بر اساس گزارش حقوق بشر ایران، تعداد اعدام اتباع افغانستان در سه سال گذشته افزایش یافته است.
در سال ۲۰۲۲، ۱۶ تبعه افغانستان به شمول یک مجرم نوجوان و یک زن اعدام شدند.
در سال ۲۰۲۳، این تعداد به ۲۵ نفر افزایش یافت، همچنان امسال این روند شتاب بیشتری گرفته است.
سازمان حقوق بشر ایران هشدار داد که ایران ممکن است از درگیری بین ایران و اسرائیل برای افزایش تعداد اعدامها در ماههای آینده استفاده کند.
ماه گذشته، ایران دست کم ۱۶۶ اعدام را تنها در ماه اکتوبر انجام داد که مجموع اعدام در ۱۰ ماه اول سال ۲۰۲۴ را به حداقل ۶۵۱ نفر رساند.
این بالاترین تعداد اعدامهای ثبت شده در یک ماه از زمانی است که حقوق بشر ایران در سال ۲۰۰۷ مستندسازی اعدامها را آغاز کرد.
در میان اعدام شدگان ۱۳ تبعه افغانستان، ۶ زن و یک شهروند ایرانی-آلمانی نیز وجود داشتند.
این سازمان از جامعه بینالمللی، رسانهها و جامعه مدنی خواسته است تا آنچه را که «افزایش هشداردهنده اعدامها» میگویند، از نزدیک نظارت کنند و به آن واکنش نشان دهند.
سازمان حقوق بشر ایران همچنین اعلام کرد که از زمان انتخابات ریاست جمهوری و تشدید تنشهای اخیر در ایران و اسرائیل، تعداد اعدامها افزایش یافته است و حداقل ۳۵۳ نفر در فاصله آگست تا اکتوبر - از زمان روی کار آمدن رئیس جمهور مسعود پزشکیان - اعدام شده اند.
امارت اسلامی افغانستان هنوز در مورد تعداد اتباع افغانستان که اعدام شده اند اظهار نظری نکرده است.
دولت ایران تعداد افغانهایی را که اعدام میکند دلایل بسیاری از موارد را فاش نمیکند.
با این حال، باور عمومی بر این است که بخش قابل توجهی از این اعدامها مربوط به اتهامات مواد مخدر است.
سازمانهای حقوق بشری از حکومت ایران به دلیل اجرای چنین اعدامهایی انتقاد کردهاند و استدلال میکنند که این اقدامات ناقض قوانین بینالمللی و حق حیات است.
عفو بینالملل میگوید که مجازات اعدام، بدون استثنا، نقض حق حیات است که در اعلامیه جهانی حقوق بشر تصریح شده است.
رویداد های اخیر
رئیس جمهور قرغیزستان: جهان باید حکومت فعلی افغانستان را به رسمیت بشناسد
رئیس جمهور قرغیزستان از رهبران کشورهای اروپایی و دولت امریکا خواسته است تا نظام حاکم در افغانستان را به رسمیت بشناسند و داراییهای مسدود شده این کشور را برای آینده افغانها آزاد کنند.
او در گفتگو با یک رسانه ترکی تاکید کرده که به دلیل ادامه سالها جنگ، مردم افغانستان همچنان در شرایط سختی زندگی میکنند.
سدیر جباروف، رئیس جمهور قرغیزستان گفت: «زمانی که طالبان (امارت اسلامی) در تابستان ۲۰۲۱ به قدرت رسیدند، ذخایر ارزی بانک مرکزی افغانستان به ارزش ۹.۴ میلیارد دالر در کشورهای غربی مسدود شد. تقریباً ۷ میلیارد دالر از آن در ایالات متحده است. این ذخایر باید هر چه زودتر برای بهبود وضعیت افغانستان و رفاه افغانها آزاد شود.»
جباروف در این مصاحبه خود همچنان گفته که قرغیزستان به همکاری با امارت اسلامی ادامه میدهد زیرا به گفته وی، وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه تأثیر منفی بگذارد.
او گفت: «بسیاری از کشورها، از جمله ما، طالبان (امارت اسلامی) را از فهرست سازمان های ممنوعه حذف کرده ایم. پس از روی کار آمدن طالبان (امارت اسلامی) فوراً برای حمایت و کمک به مردم افغانستان با آنها تماس گرفتیم. چندین بار کمک های بشردوستانه فرستادیم. همانطور که اشاره کردم، وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه ما تأثیر منفی بگذارد، به همین دلیل ما کتمان نمی کنیم که با اداره فعلی افغانستان همکاری می کنیم. ما تا جایی که بتوانیم کمک می کنیم. البته این کافی نیست.»
رئیس جمهور قرغیزستان افزود که اگر نظام حاکم در افغانستان ضغیف بود، مدتها پیش از سوی مردم سرنگون شده بود. او به رسانه «تی آر تی» این را هم گفته که با جداسازی و انزوای افغانستان از بدنه جهان، مشکل برچیده نمیشود.
جباروف همچنان تاکید کرده که اگر کشورهای اروپایی یا امریکا در نظر داشته باشند که با تطبیق پروژه ها یا برنامه های گوناگون به افغانستان کمک تخنیکی کنند، او آماده تحقق آن است.
جپاروف گفت که می توان از امارت اسلامی برای یک سفر کاری به یک یا دو کشور اروپایی دعوت کرد.
او گفت: «اگر آنها از کشورهای به اصطلاح توسعه یافته بازدید کنند و از نزدیک ببینند مردم در بخش های مختلف جهان چگونه زندگی میکنند، این میتواند بر تجربه حکومتداری آنها تأثیر مثبت بگذارد. اگر به منزوی کردن آنها ادامه دهیم، حتی پس از ۵۰ سال هیچ نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد.»
امارت اسلامی از پشتیبانی و خواست رهبر قرغیزستان برای ایجاد روابط معنی دار با افغانستان از سوی جهان استقبال میکند و در عین زمان از دیگر کشورها میخواهد که وارد تعامل با افغانستان شوند.
رویداد های اخیر
دیپلومات امریکایی: ممنوعیت آموزش طبی زنان در افغانستان قابل توجیه نیست
کرن دیکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان، از گزارشها درباره تصمیم بسته شدن نهادهای آموزشی طبی به روی زنان انتقاد کرده و گفته است که این تصمیم در هیچ فرهنگ و دینی قابل قابل توجیه نیست.
دیکر در شبکه اجتماعی ایکس گفته که رهبری امارت اسلامی در کندهار از قبل با ممانعت از معلم یا انجنیر شدن دختران، آینده افغانستان را به خطر انداخته است.
وی افزود: «آنها اکنون با جلوگیری از داکتر یا قابله شدن دختران، آینده افغانستان را به طور کامل نابود میکنند. نوزادان به دنیا نمی آیند. مادران خواهند مرد. همه مردم افغان رنج خواهند برد. برای جلوگیری از بدبختی های بی مورد باید این تصمیم لغو شود.»
دیکر گفته است که اگر این چیزی است که امارت اسلامی ارائه میکند، دشوار است که به دیپلوماسی آن در خارج ارزش قایل شد.
اخیراً گزارشهایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوتهای طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی تاکنون به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی: گزارش بانک جهانی درباره وضعیت اقتصادی افغانستان دور از واقعیت است
معاونیت اقتصادی ریاست الوزار گزارش اخیر بانک جهانی در مورد وضعیت اقتصادی افغانستان را رد کرده و بسیاری آن را دور از واقعیت دانسته است.
معاونیت اقتصادی با نشر بیانیهای امروز (شنبه) نوشته که بانک جهانی برخی دستاوردهای اقتصادی امارت اسلامی را نادیده گرفته است.
براساس بیانیه، پس از حاکمیت امارت اسلامی پروژههای مهمی در بخشهای مختلف آغاز شده است.
در بیانیه آمده است که تنها در بخش معادن، حدود ۴۱۵ میلیارد افغانی سرمایهگذاری داخلی و خارجی جذب شده و پروژههای مشابه در دیگر بخشها نیز در حال اجرا هستند.
معاونیت اقتصادی تأکید کرده که جامعه جهانی باید با درک واقعی از پیشرفتهای افغانستان، به تعامل مثبت با این کشور روی آورد.
این واکنش در حالی است که بانک جهانی در گزارش تازهای گفته که چشمانداز اقتصادی افغانستان همچنان بسیار شکننده باقی مانده است.
این بانک در گزارشی به روز چهارشنبه گفت که خطرات عمده شامل عدم اطمینان در سیاستها، ادامه انزوای بینالمللی و وابستگی شدید به پایگاه درآمدی محدود است.
در گزارش آمده است که کسری بالای تجارتی افغانستان، وابستگی به واردات و کاهش فضای مالی چالشهای بزرگی را برای بهبود پایدار اقتصاد این کشور ایجاد میکند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مقامهای قطری و بریتانیایی درباره وضعیت افغانستان گفتگو کردند
-
جهان3 روز ago
تلاش ترمپ برای آتش بس در غزه پیش از مراسم تحلیف
-
تجارت3 روز ago
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
-
جهان1 روز ago
مخالفان بشار الاسد چهارمین شهر سوریه را تصرف کرده و به حمص نزدیک شدند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
حنفی خطاب به تاجران افغان مقیم ازبکستان: در آبادی و توسعه کشور سهیم شوید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کرزی: امارت اسلامی تصمیم بر «منع تحصیل دختران در موسسات طبی» را فوراً لغو کند
-
صحت1 روز ago
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بانک جهانی: اقتصاد افغانستان با آینده نامعلوم روبهرو است