Connect with us

رویداد های اخیر

ایگلن: بدون کارمندان زن نمی‌توانیم کمک‌رسانی کنیم

منتشر شده

در

به ادامۀ محدودیت‌ها بر منع کار زنان در موسسات داخلی و خارجی، ریس شورای پناهندگان ناروی می‌گوید برای کمک‌رسانی به خانواده‌های نیازمند در افغانستان، حضور کارمندان زن ضروری است و بدون آنان تمامی فعالیت‌های این شورا متوقف شده است.

یان ایگلن، ریس شورای پناهندگان ناروی، در دیدار با وزیر مهاجرین و عودت‌کنند‌ه‌گان گفته است که بدون حضور زنان نمی‌توانند کمک‌رسانی حیاتی را در افغانستان از سر گیرند.

به گفته ایگلن، در شش ماه گذشته به ۸۵۰ هزار افغان کمک صورت گرفته که فعلاً به ۴۶۹ کارمند زن برای کمک به ۷۰۰ هزار تن دیگر نیاز است.

ریس شورای پناهندگان ناروی گفته است: «بدون همکاران زن نمی‌توانیم کار کنیم، ما در افغانستان در واقع به یک بن بست برخوردیم و در حال حاضر نمی‌توانیم برای صدها هزار فرد نیازمند کمک فراهم کنیم، در زمستان وقتیکه نمی‌توانیم برای نیازمندان کمک فراهم کنیم برای ما درد‌آوراست. اگر بتوانیم براساس تمام ارزش‌های افغانی در کنارهمکاران زن کار کنیم، کار را دوباره آغاز خواهیم کرد و ما امیدواریم به‌زودی به یک نتیجه دست پیدا کنیم.»

از سویی هم، عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت مهاجرین وعودت‌کننده‌گان، می‌گوید که تلاش‌ها برای ایجاد یک چارچوب شرعی برای تحصیل و کار زنان جریان دارد و کمک‌های بشردوستانه نباید مشروط باشد و خارجی‌ها نباید در مورد افغانستان تصمیم عجولانه بگیرند.

آقای عبدالمطلب گفت: «دراین مورد گفتگوها جریان دارد وتلاش ما این است که یک راه حل شرعی اتخاذ شود تا تحصیل زنان در پوهنتون‌ها و ممنوعیت کار آنان در موسسات خارجی و دولتی برطرف شود.»

در همین حال، معاون دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان هم‌چنان برای لغو فوری منع کار و آموزش زنان با محمد خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر دیدار کرده است.

مارکس پوتزل گفته است که وضعیت کنونی برای نهاد‌های کمک‌رسان نگران کننده است و باید به‌خاطر نجات مردم افغانستان شرایط کار زنان در نهادها فراهم شود.

با این حال، آقای حنفی خاطر نشان کرده است که باید فرهنگ وعنعنات مردم افغانستان در نظر گرفته شود.

این در حالی است که پیش از این، رییس اداره هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد هشدار داده بود در صورتی که محدودیت بر کار زنان در اداره‌های غیر دولتی لغو نشود، موسسات تحت حمایت این سازمان، نمی‌توانند برنامه‌های بشری و مددرسانی را در افغانستان ادامه دهند.

رویداد های اخیر

واکنش‌های جهانی به حمله مسلحانه در مسیر دایکندی-غور

Published

on

حمله‌ مسلحانه‌ی افراد وابسته به گروه داعش به غیر نظامیان در مسیر ولایت‌های دایکندی و غور واکنش‌های جهانی را درپی داشته است. سازمان ملل متحد حمله بر هزاره‌ها در دایکندی را «فجیع» دانسته و محکوم کرده است.

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) خواهان شناسایی عاملان این حمله شده است.

استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل گفته است:«سرمنشی سازمان ملل متحد حمله قاتلانه دیروز بر جامعه شعیه هزاره را که در افغانستان رخ داد، به شدت محکوم می‌کند. آقای‌ گوترش برای خانواده‌های قربانی تسلیت عرض کرده و خواهان شفای عاجل بر زخمیان شده است. سرمنشی سازمان ملل خواهان حفاظت از مردم ملکی است. مأموریت سیاسی ما در افغانستان نیز حمله دیروز در افغانستان را محکوم می‌کند و از مسوولان می‌خواهد که در رابطه تحقیقات کنند و عاملان حمله را مورد حساب دهی قرار دهند.»

شارژدافیر سفارت ایالات متحده برای افغانستان در قطر نیز حمله مرگبار بر هزاره‌های دایکندی را به‌ شدت محکوم کرده است. کرن دیکر در یادداشتی در ایکس این حمله را «وحشیانه» پنداشته و خواستار شناسایی و پاسخگویی عاملان آن شده‌ است.

سفارت جاپان در افغانستان همچنان این حمله را «تروریستی» پنداشته و محکوم نموده است.

این سفارت در بیانیه‌‌ای بر متوقف‌شدن این گونه حملات تأکید کرده ‌است.

رینا امیری، نماینده‌ ویژه امریکا در امور حقوق بشر و زنان در افغانستان و دیدبان حقوق بشر همچنان بر حفاظت و توجه بیشتر هزاره‌ها در کشور تأکید کرده‌اند.

امارت اسلامی نیز این حمله را «وحشیانه» دانسته و آن را به شدت محکوم کرده ‌است. امارت اسلامی تصریح نموده که به‌گونه جدی تلاش می‌کند تا عاملان این رویداد را پیدا و آنان را به پای اجرای عدالت بکشاند.

در حمله مسلحانه روز پنجشنبه در ساحه‌ای بین ولایت‌های دایکندی و غور ۱۴ غیرنظامی کشته شدند.

مسوولیت این حمله را گروه داعش برعهده گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مکال: کمک به افغانستان مشروط به نحوه رفتار با زنان و کودکان باشد

مکال همچنان گفت که با شامل نساختن حکومت افغانستان در مذاکرات دوحه، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، مرتکب اشتباه بزرگی شد.

Published

on

مایکل مکال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا گفته است که هر نوع کمک به افغانستان باید مشروط به نحوه رفتار امارت اسلامی با زنان و کودکان باشد.

مکال در مصاحبه با صدای امریکا گفته است که دختران در افغانستان باید اجازه داده شوند تا به مکتب بروند و از حقوق اساسی خود مستفید شوند.

او با اشاره به محدودیت‌ها در برابر زنان گفت که افغانستان اکنون به «عصر حجر» بازگشته است.

مکال همچنان گفت که با شامل نساختن حکومت افغانستان در مذاکرات دوحه، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، مرتکب اشتباه بزرگی شد.

او گفت: «آنها (حکومت افغانستان) احساس کردند که به حاشیه رانده شده اند.»

مکال همچنان تصریح کرد که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان بدون برنامه عمل در این مورد، یک اشتباه بزرگ بود چون بسیاری از امریکایی‌ها و همکاران افغان شان در این کشور ماندند.

این در حالیست که امارت اسلامی گفته است که حقوق زنان و دختران یک موضوع داخلی افغانستان است و به قوانین شرعی باید احترام گذاشته شود.

امارت اسلامی همچنان گفته است که کمک‌های خارجی به افغانستان توسط سازمان‌های بین المللی به مصرف می‌رسد و امارت اسلامی از آن استفاده نمی‌کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

عمران خان: مشکل تروریزم بدون گفتگو با افغانستان حل نمی‌شود

او گفت که تعداد زیادی از سربازان پولیس در ایالت خیبر پختونخوا در مبارزه با تروریزم کشته شده اند و اگر تروریزم مهار نشود، اقتصاد به بن بست می‌رسد.

Published

on

عمران خان، صدر اعظم سابق پاکستان که در زندان بسر می‌برد، گفته است که مشکل تروریزم در این کشور بدون گفتگو با افغانستان حل نخواهد شد.

خان روز جمعه در صحبت با خبرنگاران از پیشنهاد علی امین گنداپور، وزیر اعلی خیبرپختونخوا برای گفتگوی مستقیم با کابل اعلام حمایت کرد.

او گفت: «کاملاً حق با علی امین است. آنها (حکومت پاکستان) باید از او بخواهند که بخاطر خدا به افغانستان برود و گفتگو کند.»

این در حالیست که خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان روز پنجشنبه از طرح گنداپور برای گفتگو با کابل انتقاد کرده و گفت که این یک حمله مستقیم به دولت فدرال است.

هنگامی که از عمران خان پرسیده شد که آیا در صورت موجودیت دولت فدرال و وزارت خارجه، ایالت‌ها می‌توانند وارد گفتگو با یک کشور شوند، او پاسخ داد: «وزارت خارجه را کنار بگذارید، خیبر پختونخوا بیشترین آسیب را از تروریزم متحمل شده است.»

او گفت که تعداد زیادی از سربازان پولیس در ایالت خیبر پختونخوا در مبارزه با تروریزم کشته شده اند و اگر تروریزم مهار نشود، اقتصاد به بن بست می‌رسد.

عمران خان از حکومت پاکستان خواست به هر کسی که تلاش می کند تهدید تروریزم را ریشه کن کند، کمک کند.

او گفت: «اگر کسی می‌خواهد به تروریزم پایان دهد، با او همکاری کنید. علی امین به نفع کشور صحبت می کند نه علیه آن.»

وی افزود: «علی امین در مورد رفتن صحبت کرد اما نگفت فوراً می رود، حتی زمان را هم تعیین نکرد. کدام حرف علی امین اشتباه است؟»

گنداپور روز چهارشنبه اعلام کرده بود که هیاتی را برای حل مسایل دوجانبه به افغانستان می‌فرستد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!