Connect with us

رویداد های اخیر

ایگلن: بدون کارمندان زن نمی‌توانیم کمک‌رسانی کنیم

منتشر شده

در

(Last Updated On: جدی ۱۹, ۱۴۰۱)

به ادامۀ محدودیت‌ها بر منع کار زنان در موسسات داخلی و خارجی، ریس شورای پناهندگان ناروی می‌گوید برای کمک‌رسانی به خانواده‌های نیازمند در افغانستان، حضور کارمندان زن ضروری است و بدون آنان تمامی فعالیت‌های این شورا متوقف شده است.

یان ایگلن، ریس شورای پناهندگان ناروی، در دیدار با وزیر مهاجرین و عودت‌کنند‌ه‌گان گفته است که بدون حضور زنان نمی‌توانند کمک‌رسانی حیاتی را در افغانستان از سر گیرند.

به گفته ایگلن، در شش ماه گذشته به ۸۵۰ هزار افغان کمک صورت گرفته که فعلاً به ۴۶۹ کارمند زن برای کمک به ۷۰۰ هزار تن دیگر نیاز است.

ریس شورای پناهندگان ناروی گفته است: «بدون همکاران زن نمی‌توانیم کار کنیم، ما در افغانستان در واقع به یک بن بست برخوردیم و در حال حاضر نمی‌توانیم برای صدها هزار فرد نیازمند کمک فراهم کنیم، در زمستان وقتیکه نمی‌توانیم برای نیازمندان کمک فراهم کنیم برای ما درد‌آوراست. اگر بتوانیم براساس تمام ارزش‌های افغانی در کنارهمکاران زن کار کنیم، کار را دوباره آغاز خواهیم کرد و ما امیدواریم به‌زودی به یک نتیجه دست پیدا کنیم.»

از سویی هم، عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت مهاجرین وعودت‌کننده‌گان، می‌گوید که تلاش‌ها برای ایجاد یک چارچوب شرعی برای تحصیل و کار زنان جریان دارد و کمک‌های بشردوستانه نباید مشروط باشد و خارجی‌ها نباید در مورد افغانستان تصمیم عجولانه بگیرند.

آقای عبدالمطلب گفت: «دراین مورد گفتگوها جریان دارد وتلاش ما این است که یک راه حل شرعی اتخاذ شود تا تحصیل زنان در پوهنتون‌ها و ممنوعیت کار آنان در موسسات خارجی و دولتی برطرف شود.»

در همین حال، معاون دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان هم‌چنان برای لغو فوری منع کار و آموزش زنان با محمد خالد حنفی، وزیر امر به معروف و نهی از منکر دیدار کرده است.

مارکس پوتزل گفته است که وضعیت کنونی برای نهاد‌های کمک‌رسان نگران کننده است و باید به‌خاطر نجات مردم افغانستان شرایط کار زنان در نهادها فراهم شود.

با این حال، آقای حنفی خاطر نشان کرده است که باید فرهنگ وعنعنات مردم افغانستان در نظر گرفته شود.

این در حالی است که پیش از این، رییس اداره هماهنگی کمک‌های بشری سازمان ملل متحد هشدار داده بود در صورتی که محدودیت بر کار زنان در اداره‌های غیر دولتی لغو نشود، موسسات تحت حمایت این سازمان، نمی‌توانند برنامه‌های بشری و مددرسانی را در افغانستان ادامه دهند.

رویداد های اخیر

ندیم: بر فرضیت کسب علم بر مرد و زن اعتقاد داریم

Published

on

(Last Updated On: میزان ۲, ۱۴۰۲)

ندا محمد ندیم، سرپرست وزارت تحصیلات عالی گفته است که امارت اسلامی بر فرض بودن کسب علم بر مرد و زن اعتقاد دارد.

آقای ندیم طی سخنرانی اش در پوهنتون بلخ گفت: «ما به تعلیم هر مسلمان، مرد باشد یا زن باشد، همان تعلیم که شریعت برای مرد و زن فرض کرده است، به آن اعتقاد داریم.»

او گفت که تلاش‌ها جریان دارد که نظام تحصیلی معیاری شود تا افغانستان بتواند با دیگر کشورها رقابت کند.

در همین حال برخی از استادان پوهنتون بلخ خواهان توجه رهبری این وزارت برای حل مشکلات پوهنتون‌ها و گنجانیدن مضامین تازه در نصاب تحصیلی از جمله ساخت لابرتوار‌ها، کتابخانه‌ها و بالا بردن ظرفیت علمی استادان شدند.

ضیاء الحق ضیا کریمی، رئیس پوهنتون بلخ گفت: «استادانی که در حال حاضر با ما کار می‌کنند، استادانی اند که به این نظام متعهد و وفادار اند. ان شاء الله برای این نظام و این ملت و این کشور خدمت می‌کنند.»

صالح محمد راسخ، استاد پوهنتون بلخ گفت: «مشکل اساسی ما کمبود زیربنا ها، عمارت و صنوف درسی است. اگر ما برای هر فاکولته جای مناسب داشته باشیم، هم در تدریس و هم در تولید علم و هم در رهنمایی شاگردان، موفق خواهیم بود.»

از سویی هم سرپرست وزارت تحصیلات عالی برای محصلان نیز در راستای اشتغال‌زایی و ادامه تحصیل وعده‌هایی داد و گفت در کنار بورسیه‌های بیرونی، تلاش می‌کنند فرصت‌های تحصیلی در بخش‌های ماستری و دوکتورا را در داخل کشور هم فراهم سازند.

ندیم گفت: «ارتقای ظرفیت استادان مهم است. امسال ۴۰۰ میلیون برای ارتقای ظرفیت اساتیذ تخصیص داده شد که آنان به بورسیه های ماستری و دوکتورا بروند.»

با این همه سرپرست وزارت تحصیلات عالی از محصلان و استادان خواست فضای مناسب تحصیلی را در سایه وحدت و هم‌دیگر پذیری ایجاد کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرمفتش وزارت دفاع: اردوی امارت اسلامی به ۱۷۰ هزار تن رسیده است

Published

on

(Last Updated On: میزان ۲, ۱۴۰۲)

لطیف‌الله حکیمی، سرمفتش وزارت دفاع ملی طی نشستی در ولایت هرات می‌گوید که نیروهای امارت اسلامی به ۱۷۰ هزار تن رسیده‌ است.

آقای حکیمی که در جمع استادان پوهنتون، نویسندگان، شاعران و فرهنگیان صحبت می‌کرد گفت که تمام این نیروها با یونیفورم نظامی مجهز شده‌اند و تلاش می‌شود تا برای بهبود امنیت کار بیشتری صورت گیرد.

آقای حکیمی گفته است: «در چوکات امارت اسلامی افغانستان ۱۷۰ هزار اردو داریم، اردوی منظم، منسجم و با یونیفورم.»

در این برنامه همچنان برخی قوماندانان جهادی از پرداخت نشدن حقوق بازنشستگی نظامیان پیشین انتقاد کردند. آن‌ها گفتند که نیاز است تا مجاهدین پیشین دوباره به صفوف کنونی نظام جذب شوند و حقوق بازنشستگی افسران و نظامیان که ثبت وزارت دفاع هستند نیز پرداخت گردد.

از سویی هم، مسوولان اداره اطلاعات وفرهنگ هرات در این نشست بار دیگر از سیاسیون وشخصیت‌های علمی کشور خواستند که به وطن برگردند، آن‌ها می‌گویند امنیت در کشور تأمین و فضای کنونی زندگی برای همه آماده است.

نعیم‌الحق حقانی، رییس اطلاعات وفرهنگ هرات، گفت: «نظام اسلامی دنبال مخالفت نمی‌گردد، دنبال موافقت است. پیام عفو عمومی هنوز بسته نشده است، حال هم پیام عفو باز است، هر کس به کشور خود برگردد، امارت اسلامی افغانستان او را به بغل می‌گیرد.»

شماری از فرهنگیان و نویسندگان همچنان نسبت به بسته بودن دروازه‌های مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران انتقاد کردند.

گفتنی است که بارها فرهنگیان و استادان دانشگاه در برنامه‌های مختلف با حضور مقام‌های امارت اسلامی نسبت به محدویت‌های وضع‌شده برای زنان انتقاد کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر خارجه عربستان سعودی: افغانستان نباید به عنوان پناهگاه برای سازمان‌های تروریستی قرار بگیرد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۲, ۱۴۰۲)

وزیر خارجه عربستان سعودی گفته است که کشورش از صلح وثبات پایدار در افغانستان حمایت می‌کند و نمی خواهد افغانستان پناهگاه برای سازمان‌های تروریستی قرار بگیرد.

فیصل بن فرحان در سخنرانی‌اش در مجمع عمومی ملل متحد روز شنبه همچنان از کشورهای منطقه وجهان خواست تا به مردم افغانستان کمک کنند.

او گفت: «ما همچنان خواهان صلح و ثبات پایدار در افغانستان هستیم. این کشور نباید پناهگاه برای سازمان‌های تروریستی قرار بگیرد، ما همچنان خواهان این استیم تا به حقوق همه شهروندان افغانستان به شمول حقوق زنان ودختران به کار آموزش ارج گذاشته شود. ما خواهان گام برداشتن کشورهای منطقه وجهان برای کمک به مردم افغانستان هستیم.»

امارت اسلامی بارها به کشورها اطیمنان داده است که اجازه نمی دهد خاک افغانستان به عنوان پایگاه امن برای گروه های تررویستی قرار بگیرد و از افغانستان امنیت کشور دیگری تهدید شود.

رئیس دستگاه دیپلوماسی عربستان سعودی به موضوع حقوق زنان و دختران نیز اشاره کرد واز امارت اسلامی خواست به حقوق آنان ازجمله کار وتحصیل، ارج بگذارد. او از کشورها خواست برای کمک به مردم افغانستان گام بردارند.

درعین حال، وزیر خارجه روسیه در نشست خبری در نیویارک گفت که در نشست هفته آینده فارمت مسکو به گونه همه جانبه درمورد وضعیت در افغانستان رایزنی خواهد شد ونیز چگونگی ارائه کمک‌های بیشتر بشردوستانه برای غلبه بر مشکلات بشری در افغانستان به بحث گرفته می‌شود.

سرگیی لاوروف گفت: «اشتراک کنندگان در نشست فارمت مسکو در کازان در مورد این که چگونه افغانستان را کمک کنند به طورهمه جانبه بحث وتبادل نظر خواهند کرد. ما همچنان در افغانستان سفیر داریم، او به کارش ادامه می‌دهد و نیاز نیست سفیر دیگر به افغانستان بفرستیم.»

وزیرتوسعه بین المللی ناروی درمجمع عمومی ملل متحد گفت که با امارت اسلامی در تعامل است تا بتواند از نزدیک به وضعیت زنان ودختران که از کار وتحصیل محروم مانده اند، رسیدگی کند.

ان بیت توینیریم گفت: «در افغانستان ما با مقامات حاکم در این کشور در کابل در تعامل هستیم، اگر این می‌تواند به وضعیت وخیم انسانی به ویژه زنان و دختران که از تحصیل و آینده محروم هستند کمک کند، ارزش کار و تعامل را دارد.»

همزمان وزیرخارجه ایران در نهاد جامعه آسیایی در نیویارک گفته است که بحران افغانستان بحران ریشه‌دار منطقه است که خطر گسترش تروریزم و مهاجرت را ایجاد می‌کند. به گفته او حضور میلیون‌ها پناهجوی افغان در ایران پیامد وضعیت بی ثبات در افغانستان است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!