رویداد های اخیر
بانوان آموزگار: با بی سرنوشتی مواجه ایم

بانوان آموزگار که از صنفهای هفت تا دوزاده در مکاتب مصروف تدریس بوده، میگویند، پس از آنکه از سوی وزارت معارف اجازه ادامه وظایف شان را در یافت نکردند با بی سرنوشتی روبرو شدند.
این درحالی است که وزارت معارف با نشر اطلاعیهای از دانشآموزان پسر و آموزگاران مرد از صنفهای هفت تا دوزاده دعوت کرد تا به مکاتب برگردند و به ادامه درسهای شان بپردازند.
در این اطلاعیه هیچ اشاره به دانش آموزان دختر و آموزگاران زن نشده و توضیحی هم ارایه نشده که سرنوشت صدها هزار آموزگار زن و دانشآموز دختر چه خواهد شد.
خاطره که آموزگار مضمون پشتو صنفهای ۱۲ در مکتب بی بی ساره خیرخانه کابل است میگوید که ریاست معارف شهر کابل از وی خواسته تا اطلاع بعدی به مکتب مراجعه نکند.
خاطره افزود:”به ما حوزه تعلمی گفت که به شما اجازه داده نشده و به مکتب نیاید.”
خاطره که تنها نان آور خانواده اش است ۱۵ سال میشد که مصروف تدریس در مکتب بی بی ساره خیرخانه کابل بود میگوید دو ماه است که پول لقمه نانی را که به خانواده اش تهیه می کرد از اقارب شان قرض کرده است.
خاطره از مسوولان در وزارت معارف میخواهد، که دوباره زمینهای فعالیت زنان و دختران را در نظام آموزش پرورش کشور فراهم سازند.
او در این باره گفت:”اگر زن تحصیل کرده تقدیم جامعه نشود پس کی باید خانمها را تداوی کنند اگر به این مثله توجه نشود بحران تحصیلی در کشور رخ خواهد داد.”
اعضای خانواده خاطره نگران استند که اگر تنها نان آور خانواده شان از کار سبک دوش شود آینده زندگی شان چی گونه خواهد شد؟
بشارت الله، برادر خاطره، در این مورد گفت:” از طالبان میخواهیم که به زنان اجازه دهند که به کار شان ادامه دهند بسیاری از خانوادهها تنها نان خانه شان استند.”
کمیسیون فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ روز شنبه گفت که روی یک میکانیزم از بهر چگونگی آغاز شدن روند آموزش و پرورش در کشور برای زنان و دختران کار می کند.
رویداد های اخیر
ملا عبدالغنی برادر هنگام بازدید از بند کمال خان بر افزایش ظرفیت ذخیره آب تاکید کرد

معاون اقتصادی ریاست الوزرا هنگام بازدید از بند کمال خان در ولایت نیمروز روز سه شنبه (۱ حمل) گفت که بند کمال خان یک پروژه ملی است و افزایش ظرفیت ذخیره آب و پاک سازی کانالها به مدیریت سالم نیاز دارد.
ملا عبدالغنی برادر همچنان گفت که مشکل پرچوی ها در این بند حل و آب بگونه درست مدیریت خواهد شد.
بازدید این مقام امارت اسلامی همراه با برخی اعضای کابینه از بند کمال خان یک روز قبل از روز بینالمللی آب صورت گرفته است.
این در حالی است که آبهای کشور نیاز به مدیریت دارند و امارت اسلامی هم فرصتهای کلانی در پیش دارد تا آبهای کشور را طوری مدیریت کند که بیشترین بهره را مردم افغانستان ببرند.
میرویس حاجی زاده، آگاه امور اقتصادی میگوید: «ما به نمایندگی از سکتور خصوصی از بزرگانی که از بند کمال خان بازدید کردند، تشکری میکنیم. مسئولیت هر فرد ما است که باید سرمایه ملی وطن خودرا حفاظت کنیم تا باشد مثل کشورهای دیگر به خودکفایی رو بیاوریم.»
به باور شماری دیگر از کارشناسان، مدیریت آبهای کشور میتواند افغانستان را در زمان اندک از مشکلات اقتصادی بیرون کند و دولت باید تمرکز روی ایجاد بندهای آبی داشته باشد.
کمال الدین کاکر، آگاه امور اقتصادی میگوید: «افغانستان کشوری است که زمینهای زراعتی زیادی دارد و بیشتر به زراعت اتکا میکند. بناءً برای زمینهایی که به آب نیاز دارد، اگر مدیریت آب صورت گیرد، میتواند افغانستان را از لحاظ غلهجات خودکفا کند و هم میتواند به کشور صادراتی مبدل شود.»
به باور بسیاریها زمینه سرمایه گذاری در بخش زراعت در افغانستان وجود دارد و هرگاه حکومت بتواند آبهای کشور را مدیریت کند حتا سرمایه گذاران خارجی هم به افغانستان خواهند آمد و در بخش زراعت سرمایه گذاری خواهند کرد.
رویداد های اخیر
مسائل سرحدی، تامین امنیت محور بحث وزیر دفاع وهیئت بلند پایهی ازبیکستان

مولوی محمد یعقوب مجاهد، وزیر دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان امروز (چهارشنبه ۲ حمل) با عبدالعزیز کاملوف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در سیاست خارجی، عصمت الله “رحیموف” نماینده آن کشور در امور افغانستان و هیئت همراه شان در دفتر کاریاش دیدار نمود.
به گفتهی وزارت دفاع ملی دراین دیدار روی مسائل سرحدی، تامین امنیت و سایر موضوعات مرتبط بحث و بر تقویت روابط تاکید صورت گرفت.
همچنان عبدالعزیز کاملوف، نماینده ویژه ازبیکستان بر تحکیم روابط با افغانستان در زمینههای امنیتی، اقتصادی، سیاسی و سایر موضوعات اطمینان داد.
رویداد های اخیر
ذبیحالله مجاهد: در عملیات بر مخفیگاه داعش در کابل سه عضو داعش کشته شدند

ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان میگوید که در یک عملیات تازه نیروهای امارت اسلامی بر مخفیگاه گروه داعش در شهر کابل، سه عضو این گروه کشته شدهاند.
مجاهد امروز (چهارشنبه، ۲ حمل) در رشتهتویتی نوشته است که این عملیات شب گذشته در «چهارراهی بتخاک» حوزهی دوازدهم امنیتی شهر کابل راه اندازی شده است.
بهگفتهی مجاهد، در جریان این عملیات مقداری اسلحه، بمبهای دستی، مواد منفجره، ریموت و وسائل ساخت ماین بهدست آمده است.
او همچنین افزوده است که اعضای داعش از این مخفیگاه بهخاطر اجرای حملات در شهر کابل استفاده میکردند و برنامه داشتند که در ماه رمضان «مکانهای مقدس» و مردم غیرنظامی را هدف قرار بدهند.
این درحالی است که به تازهگی مولوی امیرخان متقی، وزیر خارجه امارت اسلامی افغانستان در گفتگو با رادیو تلویزیون ملی گفته است که گروه داعش در افغانستان وجود ندارد و اگر حادثهای هم رخ میدهد از بیرون از افغانستان سازماندهی میشود.
وی دراین باره گفت که:«اگر دراین جا کدام واقعه رخ میدهد از بیرون به اینجا وارد میشود و این یک حرف خوش است برای ما که افغانان در بین خود کدام مشکل ندارند.»
-
جهان4 روز ago
ثبتنام ۸۰۰ هزار نفر در کوریای شمالی برای جنگ با امریکا
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سرباز آسترالیایی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در افغانستان گرفتار شد
-
تجارت3 روز ago
محصول گمرگی مواد اولیه کاهش یافت
-
صحت5 روز ago
شواهد جدید نشان میدهد که منشأ کووید میتواند سگ کاونده باشد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
معاون والی جوزجان پسرش را از وظیفه برکنار کرد
-
جهان2 روز ago
تایلند از انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات در ماه می خبر داد
-
تجارت4 روز ago
عواید ریاست صنعت و تجارت ولایت کندز ۴۸ درصد افزایش یافته است
-
جهان5 روز ago
ترامپ بعد از ۲ سال ممنوعیت به فیسبوک بازگشت