تجارت
بانک انکشاف آسیایی ۴۰۵ میلیون دالر برای کمک به افغانستان اختصاص داد

بانک انکشاف آسیایی اعلام کرده که مبلغ ۴۰۵ میلیون دالر را برای حمایت از مردم افغانستان در بخشهای مختلف به شمول تامین غذا، خدمات صحی و خدمات آموزشی اختصاص داده است.
بانک انکشاف آسیایی روزگذشته (سه شنبه ۵ دلو) در اعلامیهای اعلام کرد که این مبلغ را به چهار نهاد سازمان ملل متحد که در افغانستان حضور دارند میدهد تا برای حمایت از مردم افغانستان در بخشهای اضطراری مصرف کنند.
براساس اعلامیه، این مبلغ به سازمانهای یونیسف، برنامه جهانی غذا، خوراک و زراعت سازمان ملل، و برنامه توسعه ملل متحد داده میشود.
اعلامیه افزوده است کرده است که ۱۳۵ میلیون دالر این کمک به سازمان برنامه جهانی غذا برای تامین غذا و ۶۵ میلیون دالر آن به سازمان خوراک و زراعت ملل متحد داده میشود.
با این کمک انتظار میرود که برای بیش از ۸۰۰ هزار نفر کمکهای اضطراری غذایی توزیع گردد، و برای حدود ۳۹۰ هزار خانه نیز مواد و تجهیزات کوچک زراعی داده شود.
۱۶۸ هزار نفر نیز تحت پوشش برنامههای “کار برای غذا” و “کار در مقابل پول” قرار میگیرند.
۲۰۰ میلیون دالر از کمک ذکر شده نیز به یونیسف تعلق میگیرد که با این مبلغ میتواند برای ۵٫۳ میلیون شهروند افغانستان خدمات صحی ارائه کند و برای ۲٫۳ میلیون نفر نیز یک دوز واکسن کرونا تطبیق نماید.
سازمان برنامه توسعهدهی سازمان ملل (یو ان دی پی) نیز ۵ میلیون دالر دریافت میکند تا بر نحوه تطبیق پروژههای یاد شده نظارت کند.
این درحالی است که پس از سقوط دولت پیشین و روی کار آمدن امارت اسلامی، داراییهای افغانستان در خارج از کشور مسدود گردید، سرمایه از کشور خارج شد و فقر و بیکاری گستردهای در کشور حاکم شده است.
نهادهای مختلف سازمان ملل متحد می گویند که افغانستان در حال حاضر با وخیم ترین وضعیت انسانی مواجه است.
تجارت
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد

امارت اسلامی قرارداد خدمات زمینی میدانهای هوایی کابل، کندهار وهرات را با شرکت “گاک” امارات متحده عربی امضا کرد.
این شرکت مسولیت تخلیه وبارگیری را در هنگام نشست و برخاست طیارهها بدوش خواهد داشت.
معاون اول رییس الوزرا در مراسم امضای این قرارداد از سرمایه گذاران بینالمللی خواست که در افغانستان سرمایه گذاری کنند و امارت اسلامی متعهد است تا زمینههای لازم سرمایه گذاری را برای آنان فراهم کند.
امارت اسلامی پس از چند ماه مذاکره با شرکتهای خدماتی هوایی، سر انجام قرار داد خدمات زمینی میدانهای هوایی کابل، کندهار وهرات را با شرکت “گاک” امارات متحده عربی به امضا رسانید
شرکتی که بر اساس این قرار داد مسولیت تخلیه وبارگیری را در سه میدان هوایی کشور هنگام نشست و برخواست طیارهها بدوش خواهد داشت.
در این مراسم ملابرادر معاون اول ریس الوزرا به سرمایه گذاران بین المللی فراخوان میدهد که به افغانستان بیایند ودر این کشور سرمایه گذاری کنند
ملا عبد الغنی برادر، معاون اول رییس الوزرا میگوید که :” ما می خواهیم با تمام کشورها روابط خوب داشته باشیم و از سرمایه گذاران خارجی می خواهیم که در افغانستان سرمایه گذاری کنند. ما مسوولیت تامین امنیت جان و مال شان را می کنیم.”
مسولان وزارت ترانسپورت میگوید که این شرکت خدمات زمینی را مطابق معیارهای بین المللی ارایه خواهد کرد که منجر به افزایش پروازهای بین المللی خواهد شد.
مولوی حمیدالله آخندزاده، سرپرت وزارت ترانسپورت میگوید که:” پس از امضا این قرارداد پروازها بیشتر خواهد شد و عواید و صادرات ما نیز افزایش خواهد یافت.”
رزاق اسلم، نماینده شرکت گاک میگوید که:” ما امیدواریم که بتوانیم خدمات اساسی در جریان پروازها ارایه کنیم و این خدمات سبب افزایش پروازهای جهانی به افغانستان شود”.
با این حال معاون رییس الوزرا میگوید که به زودی پروازها بیشتر خواهد شد و عواید افغانستان از رهگذر دهلیزهای هوایی افزایش خواهد یافت.
خدمات زمینی میدانهای هوایی در حالی به شرکت اماراتی سپرده میشود که نمایندگان امارت اسلامی سرگرم گفتگو با شرکتهای قطری و ترکی بر سر مدیریت تخنیکی میدان های هایی کشور است.
تجارت
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات

وزارت زراعت و مالداری میگوید افغانستان سالانه به شش و نیم میلیون تن گندم نیاز دارد در حالیکه تولیدات داخلی کشور به چهار میلیون تن میرسد.
مسوولان وزارت زراعت و مالداری میگویند به همین دلیل امارت اسلامی انتقال گندم را چه قانونی و چه غیرقانونی ممنوع کرده است.
پس از انتشار ویدیوها و تصاویر قاچاق گندم از طریق سپین بولدک کندهار در شبکههای اجتماعی، امارت اسلامی صادر گندم از کشور را ممنوع کرده است.
وزارت زراعت و مالداری دلیل منع صادرات گندم را خودکفا نبودن کشور در زمینه غلهجات میدانند.
وزارت مالیه نیز از تمامی گمرکات خواسته که تا جلو صدور گندم به پاکستان را چه از راه رسمی و یا قاچاق بیگیرند.
به گفته وزارت زراعت و مالداری، افغانستان سالانه به شش و نیم میلیون تُن گندم نیاز دارد در حالیکه تولیدات داخلی کشور به چهار میلیون تن میرسد.
مولوی مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت و مالداری میگوید که:” جلو صادرات گندم را بخاطری گرفتیم چون هنوز ما خود نیاز داریم و به همین خاطر وزارت زراعت و مالیه پروسه منع صادرات را آغاز کردند.”
مسوولین اتاق زراعت و مالداری افغانستان نیز از این اقدام وزارت مالیه و امارت اسلامی استقبال کردند و افزودند که در کنار گندم باید جلو قاچاق تمام مواد خام به خارج از کشور گرفته شود.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری میگوید که:” ما از این اقدام امارت اسلامی خوشحال هستیم بخاطریکه اکنون گندم ما در داخل کشور خود ما پروسس خواهم کرد و دراین بحش سرمایه گذاری هم شده است کشور ما اکنون ظرفیت پروسس آنرا دارد.”
آگاهان اقتصادی همچنین میگویند که ممنوعیت صادرات گندم کشور در مدیریت اقتصاد ملی و توسعه تولیدات داخلی کشور ضروری است.
تجارت
هند ۲هزار تُن گندم از طریق مرز عطاری-واگه به افغانستان ارسال کرد

دولت هند در ادامه کمکهای بشردوستانه به افغانستان یک محموله دیگر دو هزار تُنی گندم اهدایی را از طریق مرز عطاری-واگه به افغانستان ارسال کرد.
راهول نانگاره، کمیسر گمرک دولت هند اعلام کرد که یک محموله دو هزار تُنی گندم اهدایی دیگر به افغانستان ارسال شد.
این مقام هندی افزود:”دولت هند وعده داده است که ۵۰ هزار تُن گندم در اختیار افغانستان قرار خواهد داد که ما تاکنون ده هزار تُن گندم را به افغانستان ارسال کردهایم.
وی افزود که از ۴۰ هزار تُن گندم اهدایی باقیمانده، یک محموله دو هزار تُنی دیگر گندم به افغانستان ارسال شده است.
نُخستین محموله کمکهای بشردوستانه ۲هزار ۵۰۰ تُنی گندم از هند در ۲۶ فبروری از طریق پاکستان به جلالآباد افغانستان رسید.
همچنین دومین محموله کمکهای بشردوستانه هند به وزن ۲هراز تُن گندم در ۳ مارچ مرز عطاری را به مقصد جلالآباد افغانستان ترک کرد.
هند سومین محموله ۲هزار تُنی گندم را نیز در ۴۰ لاری از طریق مرز عطاری – واگه در ۸ مارچ به افغانستان ارسال کرد.
پیش از این مقامهای امارت اسلامی کیفیت گندم کمکی هند به افغانستان را عالی توصیف کرده و خواستار ادامه این کمکها شده بودند.
چهارمین محموله ۲هزار تُنی گندم در ۱۵ مارچ از طریق مرز عطاری – واگه به افغانستان ارسال شد.
مسئولان در سازمان غذایی جهان از هند خواستهاند تا با توجه به مشکلات اقتصادی افغانستان و نیازمندی میلیونها خانواده به غذا و مواد اولیه، کمکهای بشردوستانه خود را ادامه بدهد.
این درحالی است که هند تعهد کرده است تا ۵۰ هزار تُن گندم را به افغانستان کمک کند و از پاکستان نیز خواسته است تا مسیر انتقال این کمکها را باز نگهدارد.
-
جهان1 روز پیش
ولودیمیر زلنسکی: میخواهم برای پایان دادن به جنگ با پوتین دیدار کنم
-
تجارت23 ساعت پیش
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
شماری چهرههای شناخته شده حکومت قبلی به طرح کمیسیون تماس امارت اسلامی چراغ سبز نشان دادند
-
تجارت2 روز پیش
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
سرپرست وزارت دفاع به ولایت پنجشیر رفت؛ از مردم خواست شکار تبلیغات دشمن نشوند
-
رویداد های اخیر1 روز پیش
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
سهیل شاهین: هند نباید با مقامهای دولت پیشین روابط خود را استوار نگهدارد
-
تجارت4 روز پیش
هند ۲هزار تُن گندم از طریق مرز عطاری-واگه به افغانستان ارسال کرد