Connect with us

رویداد های اخیر

بانک جهانی: اقتصاد افغانستان همچنان شکننده است

بانک جهانی با نشر گزارش تازه می‌گوید که بهبود نسبی اقتصاد افغانستان هنوز هم بی‌ثبات است و این در حالی است که فقر تشدید شده و قدرت تقاضای مردم کاهش یافته است.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

بانک جهانی در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد که اقتصاد افغانستان به دلیل انزوای مالی، ناپایداری سیاسی و کمبود نیروی انسانی، همچنان در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد. براساس گزارش‌، در پی کاهش ارزش افغانی، قیمت کالا و مواد خوراکی افزایش یافته است.

وزارت اقتصاد اما این گزارش بانک جهانی را به دور از واقعیت دانسته رد می‌کند. عبدالرحمن حبیب، سخنگوی این وزارت می گوید که امارت اسلامی از طریق برنامه های بزرگ اقتصادی در صدد ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی کشور است.

بانک جهانی با نشر گزارش تازه می‌گوید که بهبود نسبی اقتصاد افغانستان هنوز هم بی‌ثبات است و این در حالی است که فقر تشدید شده و قدرت تقاضای مردم کاهش یافته است.

پالیسی‌های نامشخص، انزوای مالی، کاهش کمک‌های خارجی و ارتباط شکنند تجارتی با پاکستان،‌ از دلایل این روند عنوان شده است.

در بخشی از گزارش بانک جهانی آمده است که: «فقر گسترده، بیکاری، منابع محدود و قدرت خرید ضعیف همچنان میلیون‌ها نفر را در معرض آسیب قرار می‌دهد. تقاضای کلی پایین باعث شده که اقتصاد در فاز رکودی باقی بماند و رُشد محدود شود. چشم‌انداز اقتصادی به دلیل عدم اطمینان در سیاست‌ها، انزوای مالی و کمبود سرمایه انسانی و فیزیکی شکننده است. کاهش سریع کمک‌های خارجی می‌تواند تقاضای کل را بیشتر تضعیف کرده و فشارهای اقتصادی را تشدید کند.»

در همین حال، بانک جهانی و ناظران اقتصادی بر ضرورت اجرای اصلاحات اقتصادی، بهبود شفافیت مالی و ایجاد سیاست‌های پایدار برای کاهش وابستگی افغانستان به واردات و کمک‌های خارجی تاکید کرده است.

براساس این گزارش، میزان جمع‌آوری درآمدهای دولتی در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال قبل ۱۱.۵ درصد افزایش یافته و ۲ درصد بالاتر از هدف تعیین‌شده در دوره ده‌ماهه اول سال مالی بوده است. با این حال، سایر درآمدهای دولت کاهش یافته که می‌تواند تاثیر منفی بر تامین مالی عمومی داشته باشد.

گزارش می‌افزاید که در سال ۲۰۲۴، واردات افغانستان ۴۰ درصد افزایش یافت که عمدتاً ناشی از افزایش واردات مواد غذایی، محصولات کیمیاوی، مواد معدنی و تجهیزات حمل‌ونقل بود. در دسامبر ۲۰۲۴، کسری تجاری ۸ درصد افزایش یافت و به ۹۲۶ میلیون دالر رسید که عمدتاً به دلیل کاهش صادرات بوده است.

رویداد های اخیر

بنیاد بیات به ‌ده‌ها نیازمند در بامیان بسته‌‌های کمکی رمضانی توزیع کرد

Published

on

(Last Updated On: )

بنیاد بیات می‌گوید که به ده‌ها خانواده‌ نیازمند در ولایت بامیان بسته‌‌های کمکی رمضانی توزیع کرده است.

این بسته‌های کمکی مشمول آرد، روغن و برنج می‌شود که هدف از توزیع آن‌ دست گیری نیازمندان گفته شده است.

مسوولان این بنیاد گفته‌اند که این کمک‌ها تا پایان ماه رمضان به خانواده‌های نیازمند در سایر ولایات کشور نیز توزیع خواهد شد.

سید حکیم، نماینده بنیاد بیات در بامیان گفت: «به ادامه کمک‌های بنیاد بیات، امروز ما در جریان توزیع کمک‌‌های رمضانی در ولایت بامیان هستیم. این کمک‌ها شامل آرد، برنج و روغن می‌باشد.» ‌

در همین حال، نیازمندان که از این کمک‌ها مستفید شده‌اند، از دیگر نهادهای مددرسان هم می‌خواهند تا در این ماه برای دست‌گیری نیازمندان بشتابند.

دریافت کننده کمک گفت: «تشکر از بنیاد بیات که برای این قسم مردم کمک را درنظر می‌گیرند.»

دریافت کننده کمک گفت: «تشکر از بنیاد بیات که برای ما کمک کرده، امیدوارهستیم که در آینده هم به مردم فقیر بامیان کمک شوند.»

بنیاد بیات در کنار کمک‌رسانی به پروژه‌های عام المنفعه، صحی و آسیب‌دیدگان آفات طبیعی، نزدیک به دو دهه است که در هر ماه رمضان هزاران خانواده نیازمند را در مرکز و ولایات تحت پوشش کمک‌های غذایی و غیرغذایی قرار می‌دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا علیه شبه نظامیان اقدام کند

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور خارجه پاکستان روز پنجشنبه از امارت اسلامی خواست تا علیه شبه نظامیانی که در افغانستان پناهگاه دارند، اقدامات قابل مشاهده را اتخاذ کند.

شفقت علی خان، سخنگوی این وزارت در یک نشست خبری روز پنجشنبه گفت: «تهدید تروریستی علیه پاکستان از سوی گروه‌های تروریستی از جمله تحریک طالبان پاکستان، اردوی آزادی‌بخش بلوچستان و شاخه خراسان داعش مهمترین نگرانی ما است. ما همچنان از حکومت سرپرست می‌خواهیم تا با در نظر گرفتن تعهدات آنها به جامعه بین المللی برای از بین بردن زیرساخت ها و گروه های تروریستی از خاک افغانستان، اقدامات قابل مشاهده و قابل تأیید علیه آنها انجام دهند.»

وی در مورد مهاجران افغان گفت که مهلت اخراج آنها تغییر نیافته است. پاکستان ۳۱ مارچ را به عنوان مهلت برای دارندگان کارت شهروندی افغان و خارجیان غیرقانونی برای خروج داوطلبانه از پاکستان تعیین کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان همچنان گفت که گذرگاه تورخم تا ۱۵ اپریل باز خواهد بود و برای یافتن یک راه حل دایمی تلاش صورت می‌گیرد.

وی افزود که در خاک پاکستان هیچ نوع ساخت و ساز از جانب افغانستان صورت نخواهد گرفت.

شفقت علی خان تاکید کرد که پاکستان اقدامات محکم علیه تروریزم انجام می‌دهد، اما مسدود کردن کامل مرز با افغانستان ناممکن است.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان طرح ریزی می‌شود، اما امارت اسلامی این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تحول: بررسی تحولات جهان در سال ۱۴۰۳ خورشیدی

Published

on

(Last Updated On: )

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!