Connect with us

تجارت

بانک جهانی: جمع‌آوری عواید در افغانستان بهتر شده است

منتشر شده

در

بانک جهانی با نشر گزارشی از افزایش ۹۰ درصدی صادرات، ثبات نرخ ارز و افزایش عواید افغانستان در ۹ ماه نخست سال ۲۰۲۲ خبر داده است.

طبق این گزارش، نرخ افغانی در مقابل ارز خارجی نیز ثبات نسبی خود را حفظ کرده است.

دلیل عمده کاهش تورم در این گزارش، کاهش قیمت نفت و مواد غذایی در بازارهای جهانی خوانده شده است.

در قسمت حفظ ثبات نسبی افغانی در برابر ارز خارجی، کمک‌های نقدی بشردوستانه که پیوسته از طریق سازمان ملل متحد و دیگر سازمان‌های خیریه به افغانستان سرازیر می‌شود، نیز بی‌تاثیر نبوده است.

در مورد دسترسی مردم به حساب‌های پس‌انداز‌شان، در این گزارش آمده است که محدودیت بر برداشت پول از بانک‌ها همچنان ادامه دارد.

شرکت‌ها و اشخاصی که قبل از ۶ سنبله ۱۴۰۰ در بانک‌ها پول داشتند، هنوز نمی‌توانند بیشتر از یک مبلغ محدود از بانک پول بردارند.

بانک جهانی می‌گوید که معاشات کارمندان دولتی در دو ماه اخیر به صورت منظم پرداخته شده و پرداخت معاش کارمندان زن منظم‌تر از کارمندان مرد بوده است.

برداشت پول اما برای این کارمندان ساده نبوده و همه‌شان از این‌که زمان زیادی را باید صرف انتظار در قطار بانک کنند، شکایت داشتند.

در این گزارش از روند جمع‌آوری مالیات و درآمد توسط مسوولان جدید حکومت توصیف شده و آمده است که امارت اسلامی از ماه حمل تا قوس امسال توانستند ۱۳۵.۹ میلیارد افغانی که معادل حدود ۱.۵۴ میلیارد دالر می‌شود از تعرفه‌های گمرکی در مرزها جمع‌آوری کنند.

افزایش قیمت و صادرات ذغال سنگ عامل عمده افزایش عواید امارت اسلامی بوده است.

بر بنیاد این گزارش، صادرات افغانستان نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشم‌گیری داشته است.

بانک جهانی می‌گوید در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ صادرات افغانستان به ۰.۸ میلیارد و ۰.۹ میلیارد می‌رسید. در حالیکه امسال افغانستان حدود ۱.۷ میلیارد دالر صادرات داشته است.

بر اساس یافته‌های بانک جهانی، امسال بیشترین صادرات افغانستان حاصلات زراعتی، معدن و پارچه بود و مقصد ۶۵ درصد این صادرات پاکستان و ۲۰ درصد دیگر هند بود.

در این گزارش ذکر شده است که پس از شروع سرما و بارش برف، تقاضا به نیروی کار ماهر و غیرماهر کاهش یافته و صنعت‌های مانند زراعت و ساختمان‌سازی که بیشترین نیروی کار را جذب می‌کنند اکنون به کارگر نیاز ندارند.

طبق گزارش ملل متحد، امسال حداقل ۲۸.۳ میلیون شهروند افغانستان نیاز به کمک‌های بشردوستانه برای زنده‌ماندن دارند.

از سویی هم، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، با نشر آمار گزارش بانک جهانی در بارۀ افزایش صادرات افغانستان، آن را پیشرفت اقتصادی خوانده است.

این آمارها اما با آنچه بر شهروندان می‌گذرد، تفاوت دارد.

ناظران می‌گویند با وجود آمارهای دلگرم‌کننده‌ای که بانک جهانی نشر می‌کند، در حال حاضر مردم با زمستان سرد و دشواری دست‌وپنجه نرم می‌کنند. شهروندان در میانه فقر و سرما، ناگزیر اند از میان مواد گرم‌کننده برای خانه‌های‌شان و غذا، یکی را انتخاب کنند.

تجارت

پزشکیان: تجارت بین ایران و افغانستان را تسهیل خواهیم کرد

Published

on

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، گفته است که تهران تلاش دارد تعاملات با افغانستان را از جمله در گمرک و بازارچه‌ها تسهیل کند.

پزشکیان این اظهارات را در یک گفتگوی تلویزیونی در پایان سفرش به ولایت خراسان جنوبی که هم مرز با افغانستان است، مطرح کرده است.

رئیس جمهور ایران همچنان در در دیدار با فعالان اقتصادی خراسان جنوبی گفت که در این ولایت بسترهای مناسبی وجود دارد، همه چیز (اعم از معدن، همسایگان هم‌چون افغانستان و حتی پاکستان و دسترسی به اقیانوس از طریق چابهار) طلاست و این فرصتی نیست که در همه جا وجود داشته باشد.

Continue Reading

تجارت

دیدار معین وزارت مالیه قزاقستان با معاون اول د افغانستان بانک

Published

on

هیأتی از قزاقستان به ریاست معین وزارت مالیه این کشور با صدیق الله خالد، معاون اول د افغانستان بانک در کابل دیدار کرده است.

طبق خبرنامه د افغانستان بانک، آقای خالد در این نشست گفت که این نهاد می‌خواهد به منظور توسعه روابط تجارتی با قزاقستان، روابط بانکی منظم و مؤثر برقرار نماید.

آقای خالد تأکید کرد که تقویت همکاری‌های بانکی می‌تواند زمینه تسهیلات برای تجارت، سرمایه گذاری و تعاملات اقتصادی میان دو کشور را فراهم کرده و سبب ثبات مالی در سطح منطقه گردد.

هیأت قزاقستانی نیز بر اهمیت توسعه همکاری های بانکی و اقتصادی میان دو کشور تأکید کرده و آمادگی خود را برای گسترش همکاری های مشترک ابراز نمود.

در این نشست همچنین بر ایجاد کمیته های تخنیکی توافق شد تا این کمیته ها از جانب هر دو کشور، بحث های تخنیکی را برای پیشبرد امور انجام دهند.

Continue Reading

تجارت

گفت‌وگوی نمایندگان افغانستان و قزاقستان درباره گسترش تجارت و اتصال منطقه‌ای

سفیر قزاقستان همچنان بر ضرورت اقدام مشترک کشورهای منطقه برای تأمین ثبات پایدار، توسعه اقتصادی و تسهیل روند ترانزیت تأکید ورزید.

Published

on

سردار احمد شکیب، سفیر افغانستان در پاکستان، با یرژان کستافین، سفیر جمهوری قزاقستان در پاکستان، دیدار و در مورد تقویت روابط دوجانبه و پیشبرد همکاری‌های منطقه‌ای گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، دو طرف پیرامون روابط افغانستان–قزاقستان، اتصال منطقه‌ای، پروژه‌های بزرگ زیربنایی و فرصت‌ها و چالش‌های موجود در بخش تجارت منطقه‌ای تبادل نظر کردند. همچنان نقش قزاقستان در حمایت از ثبات منطقه‌ای و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک مورد بحث قرار گرفت.

سفیر افغانستان از حمایت دوامدار و رویکرد سازنده قزاقستان در قبال صلح و توسعه اقتصادی افغانستان قدردانی کرد و ابراز امیدواری نمود که نهایی‌شدن توافق‌نامه تجارتی مشترک به ارزش سه میلیارد دالر، منافع ملموسی را نه‌تنها برای دو کشور، بلکه برای کل منطقه به‌همراه داشته باشد.

در همین حال، سفیر قزاقستان با تأکید بر ادامه حمایت کشورش از ثبات و رشد اقتصادی افغانستان، از تلاش‌های قزاقستان در زمینه پیشبرد پروژه‌های مهم اتصال منطقه‌ای، تجارت و همکاری‌های دوجانبه یادآوری کرد. وی افزود که وضعیت کنونی ثبات و امنیت در افغانستان، خوش‌بینی قزاقستان را نسبت به گسترش اتصال منطقه‌ای و تجارت افزایش داده و از تلاش‌های امارت اسلامی در این راستا ستایش کرد.

سفیر قزاقستان همچنان بر ضرورت اقدام مشترک کشورهای منطقه برای تأمین ثبات پایدار، توسعه اقتصادی و تسهیل روند ترانزیت تأکید ورزید.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!