رویداد های اخیر
بانک جهانی: محدودیتها بر زنان چشمانداز رشد اقتصادی افغانستان را کاهش میدهد

بانک جهانی در گزارش تازهاش اقتصاد افغانستان را شکننده توصیف کرده و گفته است که سیاستهای محدودکننده امارت اسلامی در باره تحصیل و کار زنان، چشمانداز رشد افغانستان را بیشتر کاهش خواهد داد.
در گزارش تازه بانک جهانی آمده که سکتور خدمات که ۴۵ درصد از تولید ناخالص داخلی افغانستان را تشکیل میدهد، در سال گذشته، ۶.۵ درصد کاهش یافت.
بربنیاد آمارهای بانک جهانی، بخش زراعت افغانستان که ۳۶ درصد از تولیدات داخلی را تشکیل میدهد در سال ۲۰۲۲ به اندازه ۶.۶ درصد کاهش یافته است.
بانک جهانی گفته است که بخش صنعت در سال گذشته شاهد انقباض ۵.۷ درصدی بود، زیرا کسب وکارها بهویژه کار زنان به دلیل دسترسی محدود به منابع و وجود چالشهای مالی متوقف شد.
بر بنیاد گزارش، صادرات افغانستان نیز که در سال ۲۰۲۲ به بالاترین حد خود رسیده بود، امسال کاهش یافته در حالی که میزان واردات در سطح بلند قرار دارد.
ملیندا گود، رییس بخش افغانستان بانک جهانی گفت: «اقتصاد افغانستان شکننده است، به شدت به حمایت خارجی متکی است و سکتور خصوصی آن ضعیف است. برای بهبود وضعیت، کشور باید مصرف روی سرمایه انسانی، خدمات اساسی و تابآوری اقلیمی را در اولویت قرار دهد و به سیاستهای مضر جنسیتی رسیدگی کند.»
وی افزود: «پتانسیل رشد آینده افغانستان به بهبود سرمایه انسانی بستگی دارد. آنچه برای آموزش دوره متوسطه اتفاق میافتد باعث نگرانی شدید است. تقریباً هیچ دختری و کمتر از نیمی از پسران کشور در دوره متوسطه آموزش میبینند. معلمان و داکتران فردا از کجا خواهند آمد؟ یک کشور نمیتواند رشد کند اگر قصداً از پتانسیل شهروندان خود بگذرد.»
رویداد های اخیر
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
دوکتور یرکین توکوموف، رییس انستیتوت مطالعات استراتیژیک ریاست جمهوری قزاقستان نیز روابط کنونی افغانستان و قزاقستان را فصل جدیدی در روابط دوجانبه دو کشور خواند.

در نشست علمی تحت عنوان «فرصتهای نوظهور در روابط افغانستان و قزاقستان» به ابتکار مرکز مطالعات استراتیژیک وزارت امور خارجه افغانستان، درباره پیشرفتهای اخیر در روابط دو کشور و فرصتهای موجود بحث شده است.
ولیالله شاهین، رییس مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امور خارجه افغانستان با اظهار این که قزاقستان در سطح منطقه یک کشور تأثیرگذار است که همواره در مسائل منطقهای نقش صلحآمیز ایفا کرده است، گفت که سیاست خارجی اقتصادی محور امارت اسلامی افغانستان نیز این فرصت را فراهم کرده که در بخشهای تجارت و ترانزیت باکشورهای منطقه فرصتها و پیشرفتهای قابل توجهی ایجاد شود.
دوکتور یرکین توکوموف، رییس انستیتوت مطالعات استراتیژیک ریاست جمهوری قزاقستان نیز روابط کنونی افغانستان و قزاقستان را فصل جدیدی در روابط دوجانبه دو کشور خواند و افزود که در آینده نزدیک، هیئتهای بلندپایه زیادی از قزاقستان به افغانستان سفر خواهند کرد و شاهد پیشرفتهایی در بخشهای مختلف خواهند بود.
رویداد های اخیر
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی هستند که بیماری فلج کودکان هنوز در آنها محو نشده است.

نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در کشور خبر داده است.
این نهاد روز یکشنبه، ۳۱ حمل، در شبکهای ایکس خود نگاشته است که این کمپاین فردا آغاز میشود.
این نهاد از خانوادهها دعوت کرده است که کودکان زیر پنج سال خود را واکسین پولیو کنند.
نهاد افغانستان عاری از پولیو مشخص نساخته است که این کمپاین برای چند روز و در کدام ولایتها برگزار میشود.
گفتنی است که نخستین واقعهٔ مثبت فلج کودکان در سال ۲۰۲۵ در ولایت بادغیس ثبت شده است.
افغانستان و پاکستان تنها کشورهایی هستند که بیماری فلج کودکان هنوز در آنها محو نشده است.
رویداد های اخیر
متقی در دیدار با اسحاق دار: جلو نقض حقوق مهاجرین را بگیرید

امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با همتای پاکستانی خود در کابل از این کشور خواسته است که جلو ضایع شدن حقوق مهاجرین افغان را بگیرد.
طبق خبرنامه وزارت امور خارجه افغانستان، در این دیدار که امروز (شنبه) صورت گرفت، دو طرف در مورد مسائل مختلفی از جمله مهاجرین، سیاست، اقتصاد، تجارت، ترانزیت و پروژههای بزرگ مشترک به بحث و تبادل نظر پرداختند.
امیرخان متقی بر لزوم حفظ روابط مثبت و مبتنی بر احترام متقابل میان افغانستان و کشورهای جهان، به ویژه پاکستان، تاکید کرد و اعلام نمود که امارت اسلامی سیاست متوازنی را در پیش گرفته است که به توسعه همکاریها با کشورهای همسایه، از جمله پاکستان، کمک میکند.
متقی همچنین در مورد پیشرفتهای اخیر در افغانستان و فرصتهای موجود برای توسعه در بخشهای مختلف صحبت کرد و افزود که افغانستان علاقهمند به گسترش تجارت، ترانزیت و پروژههای مشترک با پاکستان است.
وی در ادامه، از مقامات پاکستانی خواست که اقدامات مؤثری برای حل مشکلات موجود در این زمینهها بردارند و تسهیلات لازم برای همکاریهای بیشتر را فراهم کنند. سرپرست وزارت امور خارجه همچنین نگرانی شدید خود را از وضعیت مهاجرین افغان در پاکستان ابراز کرد و از مقامات پاکستانی خواست که از نقض حقوق مهاجران افغان جلوگیری کنند.
در همین حال، محمد اسحاق دار، وزیر امور خارجه پاکستان، از سفر به افغانستان ابراز خوشحالی کرد و افزود که این سفر میتواند به بهبود روابط و گسترش همکاریهای دوجانبه کمک کند. وی همچنین از متقی برای سفر به پاکستان دعوت نمود.
دار همچنین اعلام کرد که برای تسهیل تجارت دوجانبه، تعرفهها بر روی بسیاری از کالاهای تجارتی کاهش یافته و گامهای مؤثری در زمینه انتقال کالاهای تجارتی برداشته خواهد شد. وی همچنین تأکید کرد که دولت پاکستان به توسعه تجارت و ترانزیت با افغانستان متعهد است و برای این منظور تسهیلات لازم را فراهم خواهد کرد.
در این دیدار، دو طرف همچنین بر اهمیت تقویت روابط سفارتی، همکاریهای مشترک، افزایش صدور ویزه، انتقال سریع محصولات زراعتی، رشد تجارت و پروژههایی از قبیل خط آهن افغان ترانس، برق کاسا ۱۰۰۰، گاز تاپی و برق تاپ گفتگو کردند.
همچنین تصمیم گرفته شد که کمیتههای مشترک برای پیگیری مسائل مطرح شده و حل مشکلات موجود تشکیل شوند.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان4 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا فهرست کشورهای امن برای اخراج مهاجرین را اعلام کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام میگیرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
پولیس آلمان هشت مورد جعل اسناد در میان مهاجرین تازه وارد افغان را بررسی میکند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
ایران میگوید حق غنیسازی اورانیوم این کشور غیرقابل مذاکره است
-
اخبار ساحوی2 روز ago
حماس: اسرا را تنها در صورت پایان جنگ آزاد میکنیم، آتشبس موقت را نمیپذیریم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
رئیس کمیته دائمی سنای پاکستان: نشانههایی از بهبود در روابط پاکستان و افغانستان دیده میشود