Connect with us

تجارت

بانک جهانی: کار پروژه کاسا-۱۰۰۰ در افغانستان از سر گرفته می‌شود

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۸, ۱۴۰۲)

بانک جهانی می‌گوید که کار پروژه کاسا-۱۰۰۰ در افغانستان از سر گرفته می‌شود. بانک جهانی اعلام کرده است که کار پروژه ساخت خط انتقال نیروی برق کاسا-۱۰۰۰ را به درخواست سه کشور اشتراک ‌کننده در این پروژه در افغانستان آغاز می‌کند.

این خط در تاجیکستان، قرغیزستان و ‌‌پاکستان تقریباً تکمیل شده و در افغانستان کار آن ۱۵ درصد انجام شده است.

معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزراء نیز پیش از این گفته بود که کار این پروژه آغاز خواهد شد.

به گفته بانک جهانی، کشورهای اشتراک کننده جهانی خواسته‌اند که با کمک مالی اولیه خود کار پروژه کاسا-۱۰۰۰۰ را در افغانستان از سر بگیرد.

براساس این علامیه، بانک‌ جهانی تصمیم گرفته است که کاسا-۱۰۰۰ را به کمک مالی انجمن توسعه بین‌المللی به گونی انحصاری از سر بگیرد و تمام پرداخت‌های ساخت‌وساز در این پروژه در خارج از افغانستان مدیریت شود.

به گفته‌ای بانک جهانی، از۱۱۰ میلیون دالر موجود در این پروژه، که در سال ۱۴۰۰ پس از تحول سیاسی بر افغانستان متوقف شده بود، اکنون استفاده خواهد شد.

این بانک‌ همچنین افزوده که انجمن توسعه بین‌المللی هیچ منبع جدیدی برای تکمیل این پروژه در افغانستان پیشنهاد یا پیش‌بینی نکرده است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که: «هر پروژه‌ی که در افغانستان تطبیق می‌شود امارت اسلامی افغانستان در جریان باشد و شرایطی که افغانستان دارد باید در نظر گرفته شود و ما آماده همکاری هستیم. امنیت در افغانستان وجود دارد و برای تطبیق پروژه تسهیلات وجود دارد و نظام هم در بخش‌های که لازم است همکاری دارد و مانع نخواهد بود.»

پروژه کاسا-۱۰۰۰ در ماه مارچ سال ۲۰۱۴ با تامین مالی انجمن توسعه بین‌المللی توسط هیأت مدیره بانک جهانی تصویب شد که نیروی برق صادراتی قرغیزستان و تاجیکستان را از طریق افغانستان به پاکستان منتقل کند. از طریق این پروژه ۱۰۰۰ مگاوات برق به پاکستان و ۳۰۰ مگاوات برق به افغانستان تامین می‌شود.

بانک جهانی گفته است که تکمیل این پروژه در افغانستان بسیار مهم است، زیرا افغانستان مرکز اتصال خط انتقال کاسا-۱۰۰۰ به کشوهای منطقه است.

برپایه سنجش این بانک، اگر این پروژه در افغانستان تکمیل نشود، خسارات اقتصادی و مالی قابل توجهی برای قرغیزستان، پاکستان و تاجیکستان به همراه خواهد داشت. بخشی از این خسارت یک میلیارد دالر برآورد شده است. با این حال، بانک جهانی گفته که پروژه کاسا-۱۰۰۰ در دو مرحله تکمیل خواهد شد و ‌انتظار می‌رود که کار ساخت آن تا سه سال طول بکشد.

تجارت

سرپرست وزارت صنعت و تجارت با معاون صدر اعظم روسیه دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۸, ۱۴۰۳)

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با الیکسی اوورچوک، معاون صدر اعظم روسیه در امور همکاری‌های بین المللی، سرگئی پاولوف، رئیس عمومی خط آهن روسیه، و دیمیتری زفیریف، معاون وزارت ترانسپورت روسیه دیدار کرده است.

طبق خبرنامه وزارت صنعت و تجارت که امروز (جمعه) منتشر شد، در این دیدار دو طرف در مورد افزایش و بیلانس تجارت دو جانبه، تعرفه ترجیحی برای کالاهای افغانستان، سرمایه گذاری روسیه در پروژه های معادن و بند های آبی افغانستان، و سهم افغانستان در دهلیز ترانسپورتی بین‌المللی شمال-جنوب گفتگو کردند.

آنان همچنان در باره کاهش هزینه انتقالات اموال از طریق خط آهن روسیه، رفع مالیه صادراتی بر مواد اولیه، ترتیب و تنظیم سفر هیات به بندر های استراخان و مخاچکالا و برگزاری کنفرانس تواصل تجارتی و نمایشگاه تولیدات و محصولات افغانستان در مسکو بحث نموده و در زمینه توافقات نیز صورت گرفت.

Continue Reading

تجارت

سرپرست وزارت صنعت و تجارت با رییس جمهور تاتارستان دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۷, ۱۴۰۳)

وزارت صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان می‌گوید که نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت در سفرش به تاتارستان با رییس جمهور این کشور دیدار کرده است.

وزارت صنعت و تجارت روز چهارشنبه (۲۶ ثور) با نشر خبرنامه‌ای از دیدار عزیزی با رستم مینیخانوف، رییس جمهور تاتارستان در حاشیه کازان فورم خبر داده است.

طبق خبرنامه، مینیخانوف از اشتراک عزیزی در «پانزدهمین فورم بین‌المللی اقتصاد روسیه و جهان اسلام» قدردانی کرده است.

در خبرنامه آمده است که دو طرف در مورد تجارت دوجانبه، ایجاد خانه تجارت روسیه در افغانستان، سفر رییس جمهور تاتارستان به کابل، سرمایه‌گذاری در تولید برق، انتقال آب، معادن، همکاری‌های کلتوری، اقتصادی و سایر موارد گفتگو کرده‌اند.

این درحالیست که سال گذشته نیز نورالدین عزیزی در رأس هیاتی به تاتارستان رفته بود.

این گردهمایی همه‌ساله از سوی‌ روسیه برگزار می‌شود و چهاردهمین دور این اجلاس نیز ماه ثور سال گذشته در همین کشور برگزار شده بود.

Continue Reading

تجارت

اداره ملی احصائیه: ارزش صادرات و واردات سال گذشته به ۱۰.۳ میلیارد دالر می‌رسد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۲۶, ۱۴۰۳)

اداره ملی احصائیه و معلومات روز چهارشنبه (۲۶ثور) گفته است که، در سال گذشته ارزش صادرات به یک میلیارد و ۷۷۷ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر و ارزش واردات به ۸ میلیارد و ۵۷۶ میلیون و ۳۰۰ هزار دالر می‌رسد.

به گفته این اداره میوه‌‌جات در میان اقلام صادراتی کشور در سال گذشته بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داده که ارزش صادرات آن به ۶۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دالر می‌رسد.

به همین ترتیب نباتات طبی، مواد معدنی و سبزیجات در جایگاه دوم، سوم و چهارم قرار دارند.

هم‌چنان سال گذشته مواد نفتی و روغنیات در میان اقلام وارداتی کشور بیش‌ترین سهم را به خود اختصاص داده که ارزش مجموعی آن به یک میلیارد و ۳۷۷ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر می‌رسد و به همین ترتیب ماشین‌آلات، وسایط ترانسپورتی و پرزه‌جات با یک میلیارد و ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر در جایگاه دوم و منسوجات و فلزات و محصولات فلزی در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!