تجارت
بانک مرکزی بیش از ۱۲ میلیون دلار را از منازل مقامهای پیشین حکومت ضبط کرد

بانک مرکزی افغانستان اعلام کرد امارت اسلامی مبلغ ۱۲ میلیون و ۳۶۸ هزار و ۲۴۶ دلار و یک مقدار خشت طلا را از اقامتگاه شماری از مقامهای دولت پیشین این کشور بهدست آورده است.
بانک مرکزی روزگذشته (چهارشنبه، ۲۴ سنبله) در اطلاعیهای اعلام کرد که این مبلغ پول از سوی نیروهای امارت اسلامی به این بانک تحویل داده شده است.
به گفته تیم بانک، امارت اسلامی بخش زیادی از طلا و پولهای بهدست آمده را از اقامتگاه امرالله صالح، معاون نخست ریاستجمهوری پیشین بهدست آوردهاند.
بانک مرکزی به نقل از مسوولان امارت اسلامی گفته که هنوز مشخص نشده است که مقامهای دولت پشین این مقدار پول و طلا را به چه مقصدی در خانههایشان نگهداری میکردهاند.
این بانک نام سایر مقامهای دولت پیشین را ذکر نکرده است. همچنین در اطلاعیه آن توضیح داده نشده که چه مقدار پول و طلا از خانه امرالله صالح بهدست آمده است.
اما چند روز پیش دو ویدئوی جداگانه در رسانههای اجتماعی منتشر شد که در آنها ادعا شده است امارت اسلامی از خانه امرالله صالح، معاون ریاستجمهوری پیشین در پنجشیر مبلغ ۶.۵ میلیون دلار، ۱۸ خشت طلا و یک انبار سلاح کشف کردهاند.
این تحول تازه در حالی صورت گرفته که نگرانیهای مردم از بحران جدی اقتصادی در افغانستان افزایش یافته است. کمبود پول افغانی و دلار از مهمترین چالشهای اقتصادی در افغانستان محسوب میشود.
با این حال، بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول (IMF) و بانک مرکزی آمریکا، داراییهای افغانستان و دسترسی این کشور به کمکهای بینالمللی را به خاطر نبود شفافیت در ساختار حکومت افغانستان طی هفتههای گذشته، به حالت منجمد قرار دادهاند.
تجارت
ازبیکستان و پاکستان درمورد ساخت راه آهن از طریق افغانستان گفتگو کردند

عصمت الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان با احمد فاروق، سفیر پاکستان در تاشکند درباره ساخت راه آهن ترمز – مزار شریف – کابل – پیشاور گفتگو کرده اند.
وزارت امور خارجه ازبیکستان با نشر خبرنامه ای گفته است که در این دیدار همچنین در مورد وضعیت کنونی افغانستان و تلاش های جامعه جهانی و دو کشور برای گسترش همکاریها بر سر افغانستان تبادل نظر کامل صورت گرفت.
سفیر پاکستان بر نقش چشمگیر ازبیکستان در امر برقراری صلح درازمدت و پایدار در افغانستان و نیز مشارکت این کشور در پروسه های همگرایی منطقه ای تاکید کرد.
نقشه راه ساخت خط آهن ازبیکستان – افغانستان – پاکستان در سال ۱۳۹۹ در تاشکند میان مقامهای وقت سه کشور امضا شده بود.
طبق یک خبر دیگر، یک شرکت ذوب آهن در ترکیه پیشنهاد داده که این شرکت آماده است تا در بدل مواد معدنی برای افغانستان ریل تولید کند.
سرکان اتامیر، رئیس شرکت ذوب آهن «کاردمیر» در ترکیه در جریان بازدید رئیس اداره خط آهن افغانستان از این شرکت گفته است که تهیه ریل در بدل مواد معدنی در کشورهای دیگر عملی شده و نتیجه مثبت دارد.
ملا بخت الرحمن شرافت، رئیس عمومی اداره خط آهن افغانستان در پاسخ به این پیشنهاد گفته است که روی این پیشنهاد در کابل بحث میشود و در صورت توافق دولت افغانستان، به پیش خواهیم رفت.
تجارت
پاکستان دستور تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه را صادر کرد

وزارت تجارت پاکستان روز جمعه اعلام کرد که این کشور دستور ویژه ای را برای اجازه تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه برای برخی کالاها از جمله نفت و گاز صادر کرده است.
به نقل از رویترز، دولت پاکستان که ذخایر ارزی آن در حال حاضر تنها میتواند برای واردات یک ماهه کفایت کند، به شدت در تلاش است تا بحران اقتصادی را مدیریت کند و تورم را پس از اینکه در ماه گذشته به بلند ترین حد خود یعنی نزدیک به ۳۸ درصد رسید، تحت کنترل درآورد.
دستور دولت، مؤرخ ۱ جون، کالاهایی را که می توانند مبادله شوند فهرست کرده است. نهادهای دولتی و خصوصی برای مشارکت در میکانیزم تجارتی نیاز به اجازه دارند.
پس از اولین معامله خرید نفت ارزان توسط پاکستان از روسیه در ماه اپریل، مصدق ملک، وزیر نفت پاکستان به رویترز گفت که پاکستان طبق این قرارداد فقط نفت خام میخرد، نه محصولات پالایش شده.
ملک افزود اگر معامله بدون مشکل انجام شود، میزان خرید ممکن است به صدهزار بیلر در روز افزایش یابد.
اطلاعات شرکت تحلیلی Kpler نشان میدهد که پاکستان در سال گذشته ۱۵۴ هزار بیلر در روز نفت خام وارد کرده، که نسبت به سال ۲۰۲۱ تغییر کمی داشته است.
در ماه می، انجمن فروشندگان نفت پاکستان شکایت کرد که تا ۳۵ درصد دیزل فروخته شده در پاکستان از ایران قاچاق شده بود.
دولت پاکستان همچنین دستور منع قاچاق آرد، گندم، بوره و کود به افغانستان را صادر کرده است.
تجارت
حدود ۱۴۸ میلیون دالر روی معادن سرپل سرمایهگذاری میشود

وزارت معادن و پترولیم میگوید که قرار است تا هفت ماه دیگر حدود ۱۴۸ میلیون دالر روی معادن ولایت سرپل سرمایهگذاری شود.
وزیر معادن و پترولیم در سفرش به ولایت سرپل امروز (پنجشنبه، ۱۱ جوزا) طی نشستی گفت که روند سرمایهگذاری روی معادن این ولایت آغاز میشود.
شهابالدین دلاور به باشندگان سرپل وعده داده است که تا هفت ماه آینده، کار عملی سرمایهگذاری در این ولایت آغاز میشود.
در این نشست، مقامهای محلی و باشندگان ولایت سرپل پیشنهادهای خویش را به منظور توسعه این ولایت همچنان مطرح کردهاند.
تسریع کار استخراج معادن، جذب نیروی جوان تحصیل یافته سرپل در روند استخراج، عملیسازی طرحهای عمرانی از عایدات به دست آمده از معادن این ولایت، از اساسیترین خواستهای بوده که بیان شده است.
آقای دلاور همچنان وعده داده که در کنار رسیدگی به نیازهای اساسی مردم در وقت استخدام، اولویت برای جوانان شایسته و مسلکی این ولایت داده خواهد شد.
آقای دلاور در این مورد میگوید: «تا به حال کارهای وسیع این پروژه شروع نشده و آن عده جوانان این ولایت که لیاقت داشته باشند، استخدام خواهند شد.»
ولایت سرپل در شمال کشور با داشتن معادن زغال سنگ، معدن نفت قشقری از جمله ولایتهای غنی از لحاظ منابع طبیعی است.
گفتنی است که کار روی استخراج معدن نفت قشقری عملاً جریان دارد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت صحت: ۲۷ درصد مردم افغانستان بگونه منظم از تنباکو استفاده میکنند
-
تجارت2 روز ago
پاکستان دستور تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه را صادر کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امریکا به آسترالیا در مورد اتهام جنایات جنگی نیروهای این کشور در افغانستان هشدار داد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ایران: دشمنان درگیری مرزی میان کابل و تهران را بزرگنمایی میکنند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
گشایش یک دروازه غیر رسمی میان افغانستان و پاکستان در سپین بولدک کندهار
-
رویداد های اخیر2 روز ago
۳۰ تن از جوانان برای ادامه تحصیلات عالی عازم کشور قزاقستان میشوند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قاری یوسف احمدی به عنوان رییس مرکز رسانه های حکومت آغاز به کار کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سناتوران جمهوری خواه امریکا خواهان تحریمهای بیشتر بر مقامهای امارت اسلامی هستند