جهان
بایدن: راکت اصابت شده به پولند شاید از جانب روسیه نباشد

جو بایدن امروز (چهارشنبه ۲۵عقرب) پس از نشست اضطراری با برخی رهبران ناتو به منظور رسیدگی به ادعای حمله راکتی از سوی روسیه به پولند گفت، راکتی که باعث مرگ دو نفر در پولند شد، شاید از جانب روسیه پرتاب نشده باشد.
انفجار روز سهشنبه (۲۴عقرب) در یک سوله غلات در نزدیکی مرز اوکراین با پولند در حالی اتفاق افتاد که روسیه حملات راکتی را علیه زیرساختهای اوکراینی انجام داده و این مساله باعث بروز تشویش از وقوع حملات به کشورهای همجوار اوکراین شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در همین حال، جو بایدن، رئیس جمهور امریکا نشستی را با حضور سران کشورهای عضو گروه ۲۰ در بالی، اندونیزیا به منظور رسیدگی به این رویداد در پولند برگزار کرد.
رهبران کشورهای عضو ناتو یعنی آلمان، کانادا، هالند، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و انگلیس به همراه جاپان و نمایندگانی از اتحادیه اروپا در این نشست حضور داشتند.
رئیس جمهور امریکا در پاسخ به این سوال که آیا خیلی زود نیست که بگوییم این راکت از جانب روسیه پرتاب شده، گفت: «اطلاعات اولیهای وجود دارد که حمله راکتی از جانب روسیه را به چالش میکشد. تا زمانی که به طور کامل آن را بررسی کنیم، نمیخواهم این را بگویم اما بعید است که از روسیه پرتاب شده باشد. به هرحال همه چیز مشخص میشود.»
بایدن افزود: «ایالات متحده و کشورهای عضو ناتو به طور کامل پیش از هر اقدامی تحقیق میکنند.»
وی همچنین به آندژی دودا، رئیس جمهور پولند در تماسی تیلیفونی گفت که واشنگتن به ناتو متعهد است و از تحقیقات پولند درباره این حمله راکتی حمایت خواهد کرد.
معاون نخست وزیر لتوانیا نیز اعلام کرد، اوضاع غیرقابل قبول است و باعث میشود تا ناتو دفاع ضد هوایی بیشتری برای پولند و اوکراین ارائه کند.
رئیس جمهور لتوانیا نیز در توئیتی نوشته است: «از هر وجب از خاک ناتو باید دفاع کنیم!»
اولکسی رزنیکف، وزیر دفاع اوکراین نیز گفته است، کییف درباره خطر راکتی روسیه علیه کشورهای همسایه اخطار داده و خواستار اعمال منطقه پرواز ممنوع شده بود.
وی نیز در توئیتی نوشته است: «ما میخواستیم آسمان را ببندیم چون آسمان مرز ندارد. نه برای راکتهای کنترل نشده. نه برای خطری که آنها برای همسایگان ما در اتحادیه اروپا و ناتو دارند. زمان برنده شدن است.»
این اظهارات در حالی مطرح شده که خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام امریکایی اعلام کرده راکت فرود آمده در پولند اوکراینی بوده که برای مقابله با راکتهای روسی پرتاب شده بود.
آلمان و کانادا گفتند که وضعیت را زیر نظر دارند و اتحادیه اروپا، هالند و ناروی نیز اعلام کردند که به دنبال جزئیات بیشتر هستند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، خواستار بررسی بیشتر شده و بریتانیا فوراً در حال بررسی این گزارش شده است.
به گزارش رویترز، وزارت دفاع روسیه اصابت راکتهای روسیه به خاک پولند را رد کرد و این گزارشها را ” تحریک عمدی با هدف تشدید اوضاع” عنوان کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که هیچ اطلاعاتی در مورد انفجار در پولند ندارد.
جهان
ترامپ: بهدنبال «پایان واقعی» برنامه هستهای ایران هستم
او افزود که هدف او «پایان واقعی» است، به این معنا که ایران باید «کاملاً از سلاح هستهای صرفنظر کند.»

رئیسجمهور ایالات متحده، دونالد ترمپ، صبح سهشنبه (۲۷جوزا) اعلام کرد که او بهدنبال «پایان واقعی» برنامه هستهای ایران است و افزود که تحولات در خاورمیانه را در ادامه روز از قصر سفید زیر نظر خواهد داشت.
ترمپ در گفتگو با خبرنگاران در پرواز بازگشت از نشست سران گروه هفت در کانادا، احتمال درخواست برای آتشبس در جنگ ایران و اسرائیل را رد کرد.
او گفت: «من نگفتم که بهدنبال آتشبس هستم»، به نقل از خبرنگار شبکه خبری CBS، جنیفر جاکوبز، در صفحه ایکس. ترمپ به جای آن بر ضرورت پایان کامل فعالیتهای هستهای ایران تأکید کرد.
او افزود که هدف او «پایان واقعی» است، به این معنا که ایران باید «کاملاً از سلاح هستهای صرفنظر کند.»
در مورد ادامه حملات اسرائیل، ترمپ گفت: «اسرائیلیها در حملات خود بر ایران هیچ کاهشی نداشتهاند. طی دو روز آینده خواهید فهمید. هیچکس تاکنون از شدت حملات نکاست.»
جهان
بریتانیا برای نخستین بار یک خانم را به عنوان رئيس سازمان MI6 تعیین کرد
سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا مشهور به MI6 یکی از قدرتمندترین سازمانهای جاسوسی جهان است که بیش از یک قرن پیش در سال ۱۹۰۹ میلادی تاسیس شده است.

بریتانیا برای نخستین بار یک خانم را به عنوان رئیس سازمان مخفی اطلاعاتی بریتانیا (MI6) تعیین کرد.
بلیز متروولی، ۴۷ ساله یکی از افسران حرفهای اطلاعاتی بریتانیا است.
دولت بریتانیا روز یکشنبه ۲۵ جوزا اعلام کرد که خانم متروولی در حال حاضر ریاست بخش تکنالوژی MI6 را بر عهده دارد و در میان حلقه استخباراتی با لقب «Q» شناخته میشود.
بلیز متروولی در سال ۱۹۹۹ میلادی به سازمان مخفی اطلاعاتی این کشور پیوسته و بیشتر دوران کاریاش را در ماموریتهای عملیاتی در خاورمیانه و اروپا گذرانده است.
خانم متروولی گفت:«باعث افتخار و سربلندی من است که برای رهبری این سرویس انتخاب شدهام.»
رویترز گزارش داده که دوره پنج ساله ریچارد مور، رئیس فعلی سازمان جاسوسی MI6 در خزان امسال خاتمه مییابد و قرار است پس از کنارهگیری آقای مور، بلیز متروولی رهبری این سازمان قدرتمند را بر عهده بگیرد.
خانم متروولی پس از این به اسم رمز «C» شناخته میشود.
سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا مشهور به MI6 یکی از قدرتمندترین سازمانهای جاسوسی جهان است که بیش از یک قرن پیش در سال ۱۹۰۹ میلادی تاسیس شده است.
این سازمان نوشته است:«ماموریت ما جمعآوری اطلاعات خارجی بهمنظور حمایت از امنیت ملی و رفاه اقتصادی بریتانیا و همچنین جلوگیری از جرایم جدی است. ما به دولت پاسخگو هستیم و تحت نظارت مستقیم وزیر امور خارجه فعالیت میکنیم.»
پیش از این زنان به عنوان رئیس سازمانهای داخلی (MI5) و ارتباط دولتی بریتانیا (GCHQ) خدمت کردهاند اما این اولین بار است که یک خانم به ریاست MI6 گماشته میشود.
کییر استارمر، صدراعظم بریتانیا که در حال حاضر برای اشتراک در نشست سران گروه ۷ به کانادا رفته است، هم گفت:«انتصاب متروولی در زمانی صورت میگیرد که بریتانیا با تهدیدهایی در مقیاسی بیسابقه روبهروست.»
آقای استارمر در مورد این تهدیدها جزئیاتی نداده، اما ظاهرا در حال حاضر روسیه، چین و ایران تهدیدهای جدی برون مرزی برای این کشور به حساب میآیند.
جهان
نیروهای اسرائیلی قایق حامل فعالان را در راه غزه توقیف کرد
ییسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه اعلام کرد که به اردوی این کشور دستور داده است این قایق را متوقف کند.

نیروهای اسرائیلی با ورود به قایق حامل فعالان که عازم غزه بود هدایت آن را برعهده گرفتند و اعلام کردند که در حال انتقال این قایق و ۱۲ سرنشین آن به سوی بندری در اسرائیل هستند.
قایق مادلین، حامل هواداران فلسطینیها که تحت مالکیت «ائتلاف آزادی فلوتیلا» و دارای پرچم بریتانیاست، روز جمعه از سیسیل به راه افتاد و قرار بود شامگاه دوشنبه با رساندن مقدار نمادینی از کمکها، محاصره نوار غزه را بشکند.
تلگرام «ائتلاف آزادی فلوتیلا» صبح دوشنبه ۱۹ جوزا از «سوار شدن» افرادی به این قایق در طول شب خبر داد و پس از آن وزارت خارجه اسرائیل تایید کرد که این قایق تحت کنترول اسرائیل است.
وزارت خارجه اسرائیل از این قایق با عبارت ««قایق سلفی» یاد کرد و در پستهایی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که «همه مسافران در امان هستند و آسیبی ندیدهاند» و «به آنها ساندویچ و آب داده شد. نمایش تمام شد».
گرتا تونبرگ، فعال سویدنی حقوق بشر و محیط زیست، و همچنین ریما حسن، عضو فرانسوی پارلمان اروپا، در میان ۱۲ سرنشین این قایق بودند.
ریما حسن با انتشار عکسی از سرنشینان قایق که واسکتهای نجات پوشیده و دستهایشان را بالا برده بودند، در شبکه ایکس نوشت: «سرنشینهای قایق آزادی حدود ساعت دو صبح توسط اردوی اسرائیل در آبهای بینالمللی دستگیر شدند.»
ییسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه اعلام کرد که به اردوی این کشور دستور داده است این قایق را متوقف کند.
وزیر دفاع اسرائیل در بیانیه خود همچنین گفت: «به گرِتا نونبرگ، که یهودیستیز است و طرفداران حماس را تبلیغ میکند، صراحتاً میگویم: بهتر است برگردید، چون به غزه نخواهید رسید».
ییسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، به اردوی این کشور دستور داد قایق حامل گروهی از فعالان، از جمله گرِتا تونبرگ، را که قصد دارند محاصره نوار غزه را بشکنند، متوقف کند.
گرِتا نونبرگ که اتهامات قبلی اسرائیل دربارهٔ یهودیستیزی را رد کرده گفته است به تیم قایق مادلین پیوست تا «محاصرهٔ غیرقانونی اسرائیل و جنایات جنگی رو به افزایش در غزه» را به چالش بکشد و بر نیاز فوری به ارسال کمکهای بشردوستانه تأکید کند.
اسرائیل پس از حملهٔ هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ گروه حماس که در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا و امریکا قرار دارد، وارد جنگ با این گروه و تهاجم گسترده به نوار غزه شد.
در حملهٔ حماس به جنوب اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ نفر کشته و ۲۵۱ نفر به گروگان گرفته شده و به نوار غزه منتقل شدند.
طبق گزارش مقامات صحی غزه، تاکنون بیش از ۵۴ هزار فلسطینی در حملات اسرائیل کشته شدهاند، و بخش زیادی از این باریکه به ویرانه تبدیل شده است.
سازمان ملل هشدار داده که بیشتر جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه در معرض قحطی قرار دارند.
ییسرائيل کاتز گفت که محاصرهٔ غزه برای امنیت ملی اسرائیل ضروری است، زیرا این کشور قصد دارد حماس را از بین ببرد.
او افزود: «دولت اسرائیل اجازه نخواهد داد کسی محاصرهٔ دریایی غزه را بشکند، که هدف اصلی آن جلوگیری از انتقال سلاح به حماس است».
کشتی مادلین مقداری کمکهای بشردوستانه نمادین، از جمله برنج و شیر خشک برای نوزادان، حمل میکند، و سخنگوی ائتلاف آزادی فلوتیلا روز یکشنبه اعلام کرد که کشتی هم اکنون ۲۹۶ کیلومتر از نوار غزه فاصله دارد.
او افزود: «ما در حال آمادهسازی برای توقیف احتمالی هستیم».
رسانههای اسرائیلی روز یکشنبه گزارش داده بودند که نیروهای نظامی این کشور قصد دارند قبل از رسیدن قایق به نوار غزه، آن را متوقف و به بندر عسقلان اسرائیل هدایت کنند و پس از آن، افراد حاضر در کشتی به کشور خود برگردانده خواهند شد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افزایش پروازهای عبوری از فضای افغانستان همزمان با جنگ ایران و اسرائیل
-
تجارت5 روز ago
صادرات افغانستان به پاکستان از ارائه سند مبدأ معاف شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اردوی اسرائیل: قوماندان جدید قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا کشته شد
-
ورزش4 روز ago
فوتسال؛ تساوی ۳-۳ امید و پیروزی پنجشیر، پیروزی ۵-۳ نورزاد بر زیتون
-
جهان5 روز ago
بریتانیا برای نخستین بار یک خانم را به عنوان رئيس سازمان MI6 تعیین کرد
-
ورزش5 روز ago
مسابقات جام کافا: تیم ملی فوتبال زیر ۲۰ سال به مصاف ترکمنستان میرود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
خلیلزاد: پاکستان خواهان مشارکت با امریکا برای مقابله با تهدیدات تروریستی در افغانستان است
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران درخواست ترمپ برای تسلیم بیقیدوشرط را رد کرد