Connect with us

رویداد های اخیر

بایدن: سیاست‌های امریکا در ۱۸ ماه گذشته سبب بهبودی امنیت بهتر در کشورهای آسیایی شده است

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۲, ۱۴۰۱

جوبایدن، رییس جمهورامریکا می‌گوید سیاست‌های امریکا در هجده ماه گذشته سبب شده است کشورهای آسیایی وضعیت بهترامنیتی داشته باشند.

جوبایدن می‌گوید که:”نحوه برخورد ما وطرح ریزی سیاست های که ما در۱۸ ماه گذشته درباره مسایل بیرونی داشته ایم سبب بهبود ثبات وامنیت درآسیا شده است، هرچند تهاجم روسیه براوکراین وضعیت اقتصادی درکل جهان را ناپایدار کرده، اما ما میکوشیم از تاثیرمنفی آن بکاهیم وثبات فعلی را درمنطقه حفظ نمایم”.

درهمین حال، معاون شورای امنیت ملی دونالد ترامپ رییس جمهور پیشین امریکا اما می‌گوید، خروج نیروهای این کشور از افغانستان در آگست سال گذشته باعث تضعیف اعتماد امریکا در نزد دوستان این کشورشده و نیز دشمنان امریکا را بیشتر تشجیع کرده است.

کی تی مک فارلند، معاون مشاورامنیت ملی رییس جمهور پیشین امریکا گفت:”خروج غیرمعمول ما ازافغانستان به نقطه عطفی در موقعیت امریکا در جهان تبدیل شده است. از آن زمان، دوستان ما دیگر به ما اعتماد ندارند و دشمنان ما دیگر از ما نمی‌ترسند”.

با این حال مقام‌های امریکایی به فاکس نیوز گفته اند که واشنگتن درپنج ماه گذشته بیشتر ازشش سال نخست حضورنظامی درافغانستان دراوکراین پول هزینه کرده است.

امریکا واعضای ناتو وهمین گونه کانادا وآسترالیا دومتحد خارج از ناتو امریکا درشش ماه گذشته به ارزش ده ها میلیارد دالرسلاح‌های پیشرفته نظامی، جنگنده‌ها، چرخبال‌های نظامی و نیز راکت‌های دور برد و تکنالوژی مدرن نظامی را دراختیار اردوی اوکراین قرارداده تا مگر بتوانند روسیه را دراین جنگ به زانو بنشانند.

آگاهان به این باورند که موضعگیری امریکا وناتو درجنگ اوکراین وجنگ غیرمستقیم امریکا وناتو با روسیه درطولانی مدت، واشنگتن ومسکو را در برابرهم قرارخواهد داد.

با توجه به تنش‌های که در کشورهای دور و نزدیک وجود دارد امارت اسلامی که تازه وارد عرصه دولت داری شده است بارها از کشور های منطقه وقدرت‌های جهانی خواسته است درامور افغانستان مداخله نکنند و اطمینان داده است اجازه نمی‌دهند از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری تهدید متوجه شود.

رویداد های اخیر

څار: بررسی دستاوردها و مشکلات وزارت صنعت و تجارت

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

عزیزی: در یک سال، به بیش از ۵۰ هزار زن متشبث جواز صادر شده است

Published

on

وزارت صنعت و تجارت اعلام کرده که تولید ناخالص داخلی افغانستان در یک سال گذشته ۲.۷ درصد افزایش یافته است و همچنان در این مدت به بیش از ۵۰ هزار زن متشبث جواز صادر شده است.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت، در نشست حساب‌دهی دولت به ملت، امروز (شنبه) گفت: «واردات و صادرات افغانستان را به هم نزدیک بسازیم، یگانه راهی که ما پیدا کردیم فقط صنعت افغانستان بود و در بخش صنعت در افغانستان، برنامه‌های مهمی نهفته است، از جمله اشتغال‌زایی.»

مقام‌های این وزارت در این نشست تأکید کردند که در یک سال گذشته برای بیش از ۲۶ هزار شرکت جواز فعالیت صادر شده که از این میان، ۵ هزار جواز به شرکت‌های متعلق به زنان تاجر اختصاص یافته است.

آقای عزیزی افزود: «تنها از خانم‌ها ثبت و راجستر آن در وزارت صنعت پنج هزار جواز است که از این کرده بیشتر هم شده است. از طریق جوازهای صنفی که به تمام متشبثین بانوان داده شده بالاتر از ۵۰ هزار است.»

از سویی هم، شماری از مقام‌های این وزارت به افزایش ۵۰ درصدی جذب سرمایه‌گذاری نسبت به سال‌های گذشته اشاره کرده‌اند.

صبغت‌الله آخندزاده، رئیس‌ تشویق و حمایت از سرمایه‌گذاری وزارت صنعت و تجارت، گفت: «نسبت به سال‌های گذشته، در افغانستان زیاد سرمایه‌گذاری جذب شده که در سال گذشته، در حدود ۲۸ میلیارد افغانی صرف در وزارت صنعت و تجارت در افغانستان سرمایه‌گذاری جذب شده است.»

سرپرست وزارت صنعت و تجارت همچنان از برنامه‌هایی برای افزایش ۱۰ درصدی تولید ناخالص داخلی و سطح تجارت ۲۵ درصدی صادرات، ایجاد ۱۰۰ هزار فرصت شغلی و جذب ۵۰۰ میلیون دالرسرمایه‌گذاری در سال آینده خبر داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفر والی هرات به ایران

Published

on

خبرگزاری صدا و سیمای ایران گزارش داده است که نور احمد اسلام جار، والی هرات صبح امروز (شنبه) در رأس هیأتی وارد این کشور شد.

والی هرات از سازمان منطقه آزاد تجارتی- صنعتی در ولایت خراسان رضوی ایران بازدید کرد و سپس راهی کمپ مهاجرین در شهر «سفید سنگ» فریمان شد.

قرار است او از قونسلگری افغانستان در شهر مشهد نیز بازدید کند.

والی هرات در سفر سه روزه خود به مشهد چند سند همکاری را امضا خواهد کرد و از چند واحد تولیدی نیز بازدید می‌کند.

این سفر در حالی صورت می‌گیرد که اخراج مهاجرین افغان از ایران به طور بی‌پیشینه افزایش یافته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!