جهان
بایدن میگوید نتانیاهو برای توافق آزادی گروگانها اقدامات کافی انجام نمیدهد
وقتی از رئیسجمهور امریکا پرسیدند که آیا صدراعظم اسرائیل برای تضمین آزادی گروگانها اقدامات لازم را انجام میدهد، او بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت:«نه!»

رئیسجمهور ایالات متحده امریکا میگوید به زودی پیشنهاد نهایی برای آزادی گروگانهایی که هنوز در اسارت حماس هستند را ارائه خواهد داد اما تاکید کرد که صدراعظم اسرائیل برای تضمین و اجرای توافق اقدامات کافی انجام نمیدهد.
جو بایدن روز دوشنبه (۱۲ سنبله) در یک نشست خبری در کاخ سفید در پاسخ به سئوال خبرنگاران در مورد احتمال ارائه پیشنویس توافق جدید به طرفین در روزهای آینده گفت: «ما به ارائه این طرح بسیار نزدیک هستیم» و در واکنش به پرسش خبرنگاران در مورد احتمال موفقیت مذاکرات گفت که «امید به بهار جاودانه است».
اما وقتی از رئیسجمهور امریکا پرسیدند که آیا صدراعظم اسرائیل برای تضمین آزادی گروگانها اقدامات لازم را انجام میدهد، او بدون ارائه جزئیات بیشتر گفت:«نه!»
انتقاد جدید جو بایدن از بنیامین نتانیاهو در شرایطی است که او و کامالا هریس، معاون رئیسجمهور و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاستجمهوری امریکا، با فشار بیشتری برای انجام اقدامات قاطع با هدف پایان دادن به جنگ ۱۱ ماهه در نوار غزه روبرو هستند.
اردوی اسرائیل در روزهای اخیر اجساد شش گروگان، از جمله یک شهروند اسرائیلی – امریکایی ۲۳ ساله، به نام هرش گلدبرگ-پولین را در تونلی در محدوده شهر رفح کشف و به اسرائیل منتقل کرد.
برملا شدن مرگ شش نفر دیگر از گروگانهای اسرائیلی از یک سو، دولت بایدن را به دلیل ناکامی در حصول توافق آتشبس در غزه به خصوص در بحبوحه کمپاین انتخاباتی امریکا با موج دیگری از انتقادهای گسترده روبرو کرده و از سوی دیگر، فشار افکار عمومی اسرائیل به بنیامین نتانیاهو برای بازگرداندن باقیمانده گروگانها به کشور را افزایش داده است.
صدراعظم اسرائیل اما روز دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی تلویزیونی اعلام کرد که فشارهای بینالمللی در مورد توافق غزه باید بر حماس متمرکز باشد، نه اسرائیل.
گروه حماس از سوی امریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود.
او بار دیگر تاکید کرد که نیروهای اسرائیلی باید کنترل دهلیز فیلادلفی را در دست داشته باشند و وعده داد که در مقابل فشارها در مذاکرات آتشبس غره تسلیم نخواهد شد.
صدراعظم اسرائیل که در یک کنفرانس مطبوعاتی تلویزیونی سخن میگفت تاکید کرد که «راه تحقق اهداف جنگ از دهلیز فیلادلفی میگذرد» زیرا این موضوع تضمین میکند که گروگانها از غزه قاچاق نمیشوند.
کابینه امنیتی- سیاسی اسرائیل با وجود مخالفت وزیر دفاع این کشور به ادامه استقرار اردوی در محور فیلادلفی در مرز نوار غزه با مصر رأی داد.
نتانیاهو بهرغم توصیه وزیر دفاع، گالانت، اصرار بر حضور نیروهای اردو در جنوب غزه دارد.
رأی کابینه محدود اسرائیل به ادامه استقرار نیروهای اسرائیلی در دهلیز فیلادلفی با خشم بخشی از خانوادههای ۱۰۷ گروگان اسرائیلی باقیمانده در دست حماس روبهرو شد.
این خانوادهها در بیانیهها و مصاحبه با رسانههای اسرائیل گفتند هر زمان که دستیابی به توافقی برای آزادی بستگان آنها روی میز است، بنیامین نتانیاهو «قصداً» در آن «اخلال میکند».
اما صدراعظم اسرائیل روز دوشنبه در یک در کنفرانس مطبوعاتی تلویزیونی تاکید کرد که در برابر فشارها تسلیم نخواهد شد و با اشاره به دهلیز استراتژیک فیلادلفی گفت که «حماس بهای بسیار سنگینی برای این اقدام خواهد پرداخت».
در همین حال، شاخه نظامی گروه حماس روز دوشنبه اعلام کرد در صورت ادامه فشارهای نظامی، گروگانها «در تابوت» به اسرائیل بازخواهند گشت.
ابوعبیده، سخنگوی گردانهای عزالدین قسام، در بیانیهای هشدار داد که «دستورالعملهای جدیدی» به مبارزان محافظ گروگانها داده شده تا در صورتی که نیروهای اسرائیلی به مکان بازداشتها نزدیک شوند، انجام دهند.
او گفت: «اصرار بنیامین نتانیاهو بر آزادسازی زندانیان از طریق فشار نظامی به جای دستیابی به یک توافق، به این معنی است که گروگانها در تابوت به خانوادههای خود بازخواهند گشت».
جهان
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
سفارت چین در واشنگتن در واکنش به این تحقیقات، هرگونه ارتباط بیجنگ با این شرکتها را رد کرده و اعلام کرد که چین به حریم خصوصی و امنیت دادهها احترام میگذارد.

تحقیقات جدید رویترز نشان میدهد که یک شبکه مخفی از شرکتهای مشاوره جعلی، که توسط یک شرکت فناوری چینی اداره میشود، در حال تلاش برای جذب کارکنان دولت امریکا است که اخیراً اخراج شدهاند.
کس لِسِر، تحلیلگر ارشد در اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسیها، به رویترز گفت که برخی از شرکتهایی که آگهیهای استخدام منتشر کردهاند، بخشی از «یک شبکه گسترده از شرکتهای مشاوره جعلی و استخدامکننده» هستند که کارمندان سابق دولت و محققان هوش مصنوعی را هدف قرار میدهند.
بر اساس گزارش رویترز، چهار شرکت مشاوره و استخدام که در این شبکه دخیل هستند، اطلاعات بسیار کمی در دسترس عموم دارند.
این شرکتها ویبسایتهای همپوشانی داشته، روی یک سرور میزبانی شده و ارتباطات دیجیتالی مشترکی دارند.
تحقیقات نشان میدهد که این شرکتها از آدرسهایی استفاده کردهاند که در واقع زمینهای خالی یا دفاتر پوسته بودهاند.
ویبسایت این شرکتها روی همان آدرس آیپی شرکت «اسمِیائو اینتِلجِنس» یک ارائهدهنده خدمات اینترنتی چینی، میزبانی شده است.
با این حال، رویترز نتوانسته ارتباط مستقیم بین این شرکتها و دولت چین را تأیید کند.
لِسِر معتقد است که این کمپین از روشهای «شناختهشده» در عملیاتهای اطلاعاتی چین استفاده میکند. او تأکید کرد: «نکته قابل توجه این است که این شبکه آسیبپذیری مالی کارگران اخراجی را هدف قرار داده است.»
سفارت چین در واشنگتن در واکنش به این تحقیقات، هرگونه ارتباط بیجنگ با این شرکتها را رد کرده و اعلام کرد که چین به حریم خصوصی و امنیت دادهها احترام میگذارد.
در همین حال، یک مقام قصر سفید هشدار داد که چین بهطور مداوم از سیستم باز و آزاد امریکا برای اهداف جاسوسی استفاده میکند.
او افزود: «هم کارمندان فعلی و هم سابق دولت باید نسبت به خطرات چنین اقدامات آگاهی داشته باشند.»
تحلیلگران اطلاعاتی امریکا این شبکه را نمونهای از تلاشهای خارجی برای جمعآوری اطلاعات از کارمندان اخراجی دولت میدانند.
بر اساس تحقیقات، این کارمندان پس از استخدام احتمالی در چنین شرکتهایی ممکن است بهطور ناخواسته اطلاعات حساس دولتی را در اختیار آنها قرار دهند.
رویترز پیشتر گزارش داده بود که برخی کارمندان دولت امریکا که دارای مجوزهای امنیتی بالا هستند، جلسات توجیهی استانداردی برای محافظت از خود در برابر جذب توسط قدرتهای خارجی دریافت نکردهاند.
یکی از شرکتهای این شبکه، «ریوِرمِرج اِستراتِجیز» در ویبسایت خود بهعنوان «شرکت مشاوره ریسک ژئوپلیتیک» معرفی شده و در شبکه «لینکدین» چندین آگهی شغلی منتشر کرده است. یکی از این آگهیها بیش از ۲۰۰ درخواست دریافت کرده بود.
در همین حال «وِیوماکس اینوویشِن» یکی دیگر از شرکتهای مشکوک، نیز در آگهیای در «کریگلیست» بهدنبال کارکنان اخراجی دولت امریکا بود، اما این آگهی بعداً حذف شد.
تلاشهای رویترز برای برقراری ارتباط با این شرکتها بینتیجه بود.
مقامات اطلاعاتی امریکا هشدار دادهاند که چین در گذشته نیز از این روش برای جذب منابع انسانی استفاده کرده است.
در سال ۲۰۲۰، محکمهای در امریکا یک شهروند سنگاپوری را به اتهام همکاری با چین برای جذب امریکاییها با دسترسی به اطلاعات حساس محاکمه کرد.
دِیوید آرون، سارنوال سابق وزارت عدلیه امریکا، در اینباره به رویترز گفت: «سرویسهای اطلاعاتی خارجی اغلب از ترفندهای استخدامی برای جذب افراد استفاده میکنند، بدون اینکه آنها حتی متوجه شوند برای یک دولت خارجی کار میکنند.»
جهان
در حمله راکتی روسیه به اوکراین ۸۸ غیرنظامی زخمی شدند
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، این حمله را بهشدت محکوم کرده است.

در پی حمله راکتی روسیه به یک منطقه پرجمعیت در شهر سومی واقع در شمالشرقی اوکراین، ۸۸ نفر، از جمله ۱۷ کودک زخمی شدند.
مقامات اوکراینی اعلام کردند که روز دوشنبه (۴حمل)، یک حمله راکتی از سوی روسیه، منطقهای مسکونی در شهر سومی را هدف قرار داد که در نتیجه آن دهها غیرنظامی، از جمله چندین کودک زخمی شدند. گزارشها حاکی از آن است که تیمهای کمکی بلافاصله در محل حاضر شده و زخمیها را به شفاخانه انتقال دادهاند.
این حمله در حالی رخ داده که مذاکرات آتشبس همچنان در جریان است.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، این حمله را بهشدت محکوم کرده و آن را نمونهای دیگر از «رنج، ویرانی و تلفات» ناشی از جنگ توصیف کرده است. وی بار دیگر از جامعه جهانی خواست تا اقدامات بیشتری برای متوقف کردن حملات روسیه انجام دهد.
جهان
کرملین تماس بیشتر از دو بار پوتین و ترمپ را رد نکرد
هرچند گمانهزنی درباره تماسهای متعدد رهبران این دو کشور وجود دارد و گزارشهایی هم از تماس میان ترمپ و پوتین در زمان پیش از انتخابات امریکا منتشر شده است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی قصر کرملین روز یکشنبه در یک نشست خبری در مسکو احتمال تماس تیلیفونی بیشتر از دو بار اعلام شده میان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و دونالد ترمپ، همتای امریکاییاش را رد نکرد.
پسکوف در پاسخ به سوالی درباره احتمال برقراری تماس تیلیفونی بیشتر از دو بار رسما اعلام شده با لبخند گفت: « گوش دهید، ما شما را در مورد گفتوگوهایی که از آنها مطلع هستیم آگاه میسازیم. اما نمیتوانیم هر احتمال دیگری را رد کنیم».
تاکنون دو تماس تیلیفونی اعلام شده میان ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه و دونالد ترمپ، رئیسجمهور امریکا در سال جاری میلادی برقرار شده است. نخستین تماس این دو رهبر در ۱۲ فبروری و دومین آن در ۱۸ مارچ اعلام شده بود.
هرچند گمانهزنی درباره تماسهای متعدد رهبران این دو کشور وجود دارد و گزارشهایی هم از تماس میان ترمپ و پوتین در زمان پیش از انتخابات امریکا منتشر شده است.
گفته شده که در پی برقراری تماسهای تیلیفونی میان ترمپ و پوتین و طرح آتشبس رئیسجمهور امریکا در اوکراین، رهبران کشورهای اروپایی را سراسیمه کرده است. این رهبران هراس دارند که ایالات متحده به هدف دستیابی به یک توافق صلح با روسیه به عنوان بخشی از یک معامله بزرگتر، شامل قیمت نفت، مساله خاورمیانه و رقابت با چین، به اروپا پشت کند.
دونالد ترمپ در پی ارائه طرح آتشبس در اوکراین و تلاشهایش برای پایان جنگ در غزه گفته است که میخواهد از او به عنوان یک صلحساز یاد شود. او بارها گفته که میخواهد درگیری سه ساله در اوکراین پایان یابد و نسبت به خطرات تبدیل آن به جنگ جهانی بین ایالات متحده و روسیه هشدار داده است.
این در حالی است که باب وودوارد، خبرنگار واشنگتن پست در کتاب خود به نام «جنگ» نوشته است که دونالد ترمپ پس از ختم دوره ریاستجمهوری خوددر سال ۲۰۲۱، دستکم هفت بار با ولادیمیر پوتین گفتگوی مستقیم داشته است.
دونالد ترمپ سال گذشته در گفتگو با رسانه بلومبرگ در پاسخ به این سوال که آیا ادعای وودوارد درسته است؟ گفت: «اگر این کار را انجام داده باشم، کار هوشمندانهای است». قصر کرملین اما ادعای این روزنامهنگار را تکذیب کرده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکایی آزاد شده توسط امارت اسلامی نزد همسرش در ایالات متحده رسید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
زخمی شدن ۱۸ تن در پی درگیری میان دو برادر در هلمند
-
International Sports4 روز ago
جورج فورمن، بوکسر افسانهای سنگین وزن جهان درگذشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مولانا فضل الرحمان: رشد تروریزم نتیجه اشتباهات دولت پاکستان است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یونیسف: عواقب ممنوعیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم «فاجعه بار» خواهد بود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بنیاد بیات به دهها نیازمند در بامیان بستههای کمکی رمضانی توزیع کرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد