رویداد های اخیر
برخی ازچهره های سیاسی حکومت پیشین خواستار آغاز گفتگوها میان افغانها شدند
برخی از چهره های سیاسی حکومت پیشین در نشست امنیت جهانی دوحه از جامعه جهانی خواستند تا فضای مذاکره وگفتگو را برای چهره های سیاسی با امارت اسلامی ایجاد کنند.
این چهره ها تاکید کردند جامعه جهانی به ویژه کشورهای اسلامی مسئولیت دارند تا امارت اسلامی را وادار کنند که اجازه دهند دختران و زنان به کار و تحصیل دسترسی داشته باشند.
حکمت خلیل کرزی، دیپلومات پیشین افغانستان گفت: «فکرمی کنم دو گروه میتوانند با طالبان (امارت اسلامی) صحبت کنند. اول افغانهای که همفکر وهم نظر هستند، نه افغان های که متهم به سقوط حکومت سابق هستند. تنها افغان های که هنوز مشروعیت دارند این گفتگوها را رهبری کنند وگروه هایی از مسلمانان از کشورهای جهان که بر طالبان (امارت اسلامی) نفوذ دارند میتوانند صحبت کنند. هر گفتگوی که در راس آن غرب باشد نمیتواند موفق باشد زیرا ادعا میشود پروژه غرب است. این گفتگوها میتواند به رهبری ومالکیت افغانها باشد و آنان به گونه مستقیم با طالبان (امارت اسلامی) وارد مذاکره شوند.»
آقای خلیل کرزی گفت امارت اسلامی حالا که اداره کل کشور را بدست گرفته است، مسئولیت بیشتر دارد.
او از افغان ها خواست که از گذشته درس بگیرند و فرصت گفتگو را برای ایجاد یک افغانستان امن و با ثبات را از دست ندهند.
آقای خلیل کرزی گفت: «اولویت برای جامعه جهانی اوکراین است. این درست است. اما این یک فرصت را برای ما افغانها فراهم میکند تا گردهم بیاییم زیرا غرب دیگر ما را باهم وصل نمیکند و برای ما افغانها چیزی که مهم است درس گرفتن از گذشته است. چهره های سیاسی دلسوز باید میکانیزمی ایجاد کنند تا براساس آن اول باهم مذاکره کنند بعداً با طالبان (امارت اسلامی) وارد گفتگو شوند و من خوشبین هستم که طالبان (امارت اسلامی) درنهایت درک خواهند کرد که مسیری را که پیش گرفته اند مهم تر از مسئولیت هایی است که قبل از آگست ۲۰۲۱ داشتند.»
در همین حال، فوزیه کوفی از نمایندگان پیشین پارلمان در این نشست خواست که فضای سیاسی بوجود بیاید تا براساس آن افغانها بتوانند در یک سطح بزرگتر و در یک فضای باز سیاسی با حمایت کشورهای اسلامی با هم مذاکره کنند.
او همچنان از رهبران کشورهای اسلامی خواست بر مقام های حاکم در افغانستان فشار بیاورند تا بگذارند زنان ودختران به کار وتحصیل در افغانستان دسترسی داشته باشند.
فوزیه کوفی گفت: «فضا وجود ندارد. تنها فرصتی که وجود دارد برگزاری چنین نشست ها است. اما درسطح کلانتر خواهان این استیم تا برای انجام گفتگوهای سیاسی، فضای بازتر وفرصت های بهتر در حمایت جامعه جهانی وکشورهای منطقه و جهان اسلام ایجاد شود تا در شرایطی که تمام تمرکز وتوجه جهانی بر جنگ اوکراین است افغان ها بتوانند با هم گفتگو کنند. راهبرد کشورهای اسلامی خیلی مهم است. کشورهای مثل قطر که با طالبان (امارت اسلامی) روابط خوب دارند طالبان (امارت اسلامی) را وادار کنند تا بگذارند دختران به مکتب وپوهنتون بروند.»
درنشست امنیت جهانی دوحه هیچ نمایندهای از امارت اسلامی حضور نداشت اما مسئولین امارت اسلامی بارها تاکید کرده اند که برای ایجاد یک حکومت فراگیر تر، تلاش میکنند ونیز تماسها با چهره های پیشین سیاسی و نظامی را که خواهان برگشت به افغانستان هستند، ادامه میدهند. مسئولین همچنان اطمینان داده اند که هیچ تهدیدی متوجه امنیت جان ومال این چهره ها ازسوی امارت اسلامی نخواهد بود.
رویداد های اخیر
اثرات محیط زیستی و اجتماعی معدن مس عینک بررسی میشود
مسوولان اداره محیط زیست در نشستی امروز (دوشنبه) اعلام کردند که با شرکت قراردادی گفتگو انجام شده و قرار است تیمی از متخصصان داخلی این کار را طی سه ماه انجام دهد.
اداره ملی حفاظت از محیط زیست اثرات محیط زیستی و اجتماعی معدن مس عینک ولایت لوگر را بررسی میکند.
مسوولان اداره محیط زیست در نشستی امروز (دوشنبه) اعلام کردند که با شرکت قراردادی گفتگو صورت گرفته و قرار است تیمی از متخصصان داخلی این کار را طی سه ماه انجام دهند.
زین العابدین عابد، مُعین تخنیکی و مسلکی اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفت: «این پروژه ابعاد مختلف دارد. یکی از آن مربوط وزارت معادن و پترولیم میشود که طبق اصول شان باید پیش برود. دوم اینکه در این ساحه آبدات تاریخی است که وزارت اطلاعات و فرهنگ در بخش آسیب پذیری آن مطابق به اصول خود کار میکند. اصول و معیار ما اینست که شرکت ام سی سی باید معیارهای محیط زیستی را رعایت کند.»
مسوولان در وزارت معادن و پترولیم تصریح کردند که آنان در دو بخش اثرات محیط زیستی را بررسی میکنند، در بخش فرهنگی و اقتصادی.
حمیدالله حبیبی، رئیس پروژه مس عینک در وزارت معادن و پترولیم گفت: «در هر مرحله لازم است تا برنامههای جداگانه مطابق با نورمها در بخش حفاظت از محیط زیست وجود داشته باشد. موضوع دیگر اینکه برای بازسازی در ساحه استخراج معدن که یک مرحله خیلی مهم است، استندرهای موثر جهانی در گزارش ارزیابی اثرات محیط زیستی و اجتماعی شامل شود.»
نماینده شرکت قراردادی تاکید کرد که آنان آماده هر گونه همکاری برای ارزیابی کلی پروژه معدن مس عینک با توجه به نتایج و اثرات محیط زیستی آن هستند.
شیونگ، معاون تخنیکی و انجنیری شرکت قراردادی گفت: «در واقع پروژه مس عینک میتواند دوستی با افغانستان را به تصویر بکشد ولازم است تا قبل از شروع استخراج معدن مس عینک برای انکشاف و توسعه بیشتر این پروژه، بررسی اثرات محیط زیستی آن تکمیل گردد و ما برای ارزیابی کلی این پروژه با توجه به نتایج و اثرات آن آماده هر گونه همکاری در حفظ و مراقبت از محیط زیست هستیم.»
معدن مس عینک در ۴۰ کیلومتری جنوب شرق کابل در ولایت لوگر موقعیت دارد و این منطقه دومین ذخیره مس جهان را در خود جا داده است. این پروژه یکی از منابع مهم عایداتی کشور به شمار میرود و حالا بیش از هر زمان دیگر امیدواری ها برای آغاز کار عملی آن وجود دارد.
رویداد های اخیر
مقامهای قطر و آلمان وضعیت افغانستان را بررسی کردند
در این دیدار، «آخرین تحولات افغانستان با تمرکز خاص بر مسائل امنیتی، بشردوستانه، اقتصادی و سیاسی بررسی شد.»
وزارت خارجه قطر از گفتگوی مقامهای این کشور با هیئت دیپلوماتیک آلمان درباره وضعیت افغانستان خبر داد.
وزارت خارجه قطر روز یکشنبه (۲۲میزان) در خبرنامهای گفت که در این دیدار آخرین تحولات افغانستان، به خصوص اوضاع امنیتی و شرایط بشری در این کشور، بحث شد.
بربنیاد خبرنامه، فیصل بن عبدالله الحنزاب، نماینده خاص وزیر امور خارجه قطر، با لوتار فریشلادر، سفیر آلمان در قطر، و رالف دیتیر راینهارد، رئیس دفتر روابط آلمان برای افغانستان در دوحه و شارژدافیر موقت سفارت آلمان در افغانستان دیدار کرد.
در این دیدار، «آخرین تحولات افغانستان با تمرکز خاص بر مسائل امنیتی، بشردوستانه، اقتصادی و سیاسی بررسی شد.»
رویداد های اخیر
هالند در حال بررسی توافق با ازبکستان برای اخراج مهاجرین افغان است
پیش از این، جرمنی در ماه سنبله ۲۸ مهاجر افغان را که مجرم خوانده شده بودند به افغانستان بازگرداند.
یک مقام هالند میگوید که این کشور در حال بررسی توافق با ازبکستان در مورد اخراج آنعده از مهاجرین افغان است که درخواستهای پناهندگیشان رد شده است.
رسانۀ هالندی NL Times روز یکشنبه (۲۲ میزان) گزارش داد که حکومت هالند در این باره بررسی میکند که آیا میتواند ازبکستان را متقاعد کند که مهاجرین ردشده را بپذیرد یا نه.
در ادامه آمده که جرمنی اخیراً با ازبکستان به توافق رسیده که میتواند مهاجرین افغان را به این کشور بفرستد.
به گزارش این رسانه، ماریولین فابِر، وزیر پناهندگی هالند، روز چهارشنبه در پارلمان این کشور گفت که کابینه در حال بررسی چگونگی توافقات با ازبکستان است. او در این باره جزئیات نداده است.
این در حالی است که بر اساس گزارش برخی از رسانههای سوئیس، این کشور بهتازگی دو پناهندۀ افغان را که متخلف شناخته شده بودند اخراج کرده و آنان را به کابل بازگردانده است.
پیش از این، جرمنی در ماه سنبله ۲۸ مهاجر افغان را که مجرم خوانده شده بودند به افغانستان بازگرداند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
خلیلزاد: بهتر بود با امارت اسلامی در همان اوایل جنگ گفتگو میکردیم
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بایدن و نتانیاهو در مورد حمله احتمالی اسرائیل به ایران، گفتگوی تیلیفونی نمودند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ملل متحد ماموریت گزارشگر خاص حقوق بشر در افغانستان را برای یک سال تمدید کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افغان متهم به طرح حمله در روز انتخابات امریکا برای استخبارات این کشور کار کرده بود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه نفت خام: ۸۰ درصد تیل دیزل در داخل کشور تولید میشود
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
ایلان ماسک، رئیس اجرایی شرکت تسلا از تکسی رباتیک «سایبر کب» رونمایی کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سفیر ایران: جلوگیری از سیل مهاجرت افغانها از دستورکارهای فارمت مسکو بود
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
ایران دو ماهواره را برای پرتاب به مدار زمین به روسیه فرستاده است