رویداد های اخیر
برنامه جهانی غذا: دامنه نا امنی غذایی هر روز در افغانستان گسترده تر میشود
برنامه جهانی غذا (دبلیو. اف. پی) در گزارش سالانۀ ۲۰۲۳ میلادی براساس برنامه ستراتژیک افغانستان در سالهای ۲۰۱۸-۲۰۲۵ میلادی که به روز سهشنبه (۱۴حمل) در ریلیف ویب منتشر شد، میگوید که بحران امنیت غذایی در افغانستان همچنان ادامه دارد.
در این گزارش آمده است که ۱۵.۸ میلیون افغان، یعنی حدود ۴۰ درصد نفوس این کشور، از نوامبر ۲۰۲۳ تا مارچ ۲۰۲۴ میلادی، با ناامنی شدید غذایی روبرو بوده اند که از جمله، ۲.۸ میلیون تن آنها در سطوح عاجل ناامنی غذایی قرار داشته اند.
گزارش میافزاید که از اواخر سال ۲۰۲۱ تا اوایل ۲۰۲۳، کمکهای غذایی بشری در مقیاس بزرگ به بهبود نسبی وضعیت در افغانستان کمک کرد، ولی با کاهش این کمکها در سال ۲۰۲۳، انتظار میرود که در سال ۲۰۲۴ میلادی وضعیت امنیت غذایی افغانها از این هم بدتر شود.
نهادها و سازمانهای بینالمللی به تکرار هشدار داده اند که تعدادی زیادی از افغانها نمیدانند که وعدۀ بعدی غذای خود و خانواده هایشان را چگونه و از کجا تهیه کنند.
برنامۀ جهانی غذای میگوید که در سال ۲۰۲۳ میلادی به ۱۸.۶ میلیون تن در افغانستان رسیدگی کرده که ۸۰ درصد آنها زنان و کودکان بوده اند.
به گفته این سازمان، افغانستان در سال ۲۰۲۳ میلادی با یک بحران وخیم بشری، توام با بحران اقتصادی، ناملایمات اقلیمی، مشکلات سیاسی، افزایش مهاجرین عودت کننده و بیجاشدهگان داخلی مواجه بوده، که با دستورالعملهای سیاسی-اجتماعی تأثیرگذار مقامهای حاکم، بر حقوق زنان و دختران، تشدید شده که در نتیجه، از هر ۱۰ خانواده افغان، ۹ خانواده آن، برای تامین غذای کافی، مشکل داشته اند.
دستورالعمل مقامهای حاکم بر افغانستان که در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۲ کار زنان افغان را در سازمان و نهادهای غیردولتی ممنوع ساخت و ممنوعیت بیشتر که در اپریل ۲۰۲۳ بر کارمندان زن ادارات سازمان ملل متحد وضع شد، روی فعالیتهای بشری از جمله روی عملکرد برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد ، در سراسر افغانستان، تأثیر داشته است.
رویداد های اخیر
د افغانستان بانک: طی یک سال گذشته بیش از ۷ میلیارد افغانی پول فرسوده از بازارها جمعآوری شده است
د افغانستان بانک میگوید که در یک سال گذشته بیش از هفت میلیارد افغانی پول مندرس را از بازارهای پولی کشور گردآوری کرده است.
مسوولان این بانک از شهروندان خواستهاند که در معاملات روزانه خود به حفاظت از پول افغانی توجه کنند.
به گفته آنان، این روند بیشتر توسعه خواهد یافت و همچنان بانکنوتهای جدید افغانی در بازار تزریق شده است.
حسیبالله نوری، سخنگوی این بانک گفته است: «د افغانستان بانک متعهد است تا برای شهروندان در تمام بخشهای مالی و بانکی سهولت ایجاد کند. جمعآوری بانکنوتهای مندرس از بازارها ادامه دارد و این یک پروسه دوامدار است. طی یک سال گذشته د افغانستان بانک توانسته است که بیش از هفت میلیارد افغانی پول مندرس را جمعآوری کند.»
از سویی هم، باشندگان برخی ولایات نیز بیان نمودهاند که به دلیل افزایش پول کهنه در امور روزمره خود با مشکلات زیادی مواجه هستند.
در همین حال، مسوولان انجمن صرافان سرای شهزاده نیز گفتهاند، بانک مرکزی توانسته است که بیشتر پولهای مندرس را از بازار پولی جمعآوری کند و به جای آن پولهای جدید به بازار تزریق کند.
مسوولان بانک مرکزی همچنان اظهار کردهاند که روند جمعآوری پولهای مندرس از مارکیتهای پولی ادامه خواهد داشت و از مردم نیز میخواهند که به مصونیت فیزیکی پول افغانی توجه جدی داشته باشند.
رویداد های اخیر
ایران میگوید که سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را هزینه مهاجران افغان میکند
امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرده که کشورش سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را برای تامین نیازهای مهاجران افغان هزینه میکند، در حالی که با حمایت کافی از سوی جامعه بینالمللی همراه نبوده است.
ایروانی روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت ملل متحد درباره افغانستان گفت: «ایران بهعنوان یک همسایه، بهویژه پس از خروج بیپروای ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، بخش نامتناسبی از بار ناشی از بحران افغانستان را متحمل شده است. بیش از شش میلیون افغان در ایران پناه گرفتهاند که فشار زیادی بر منابع محدود ما وارد کرده است. ایران سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر برای تأمین نیازهای آنان هزینه میکند، اما این بار با حمایت کافی از سوی جامعه بینالمللی مواجه نشده است.»
این دیپلومات ارشد ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: «کشورهایی مانند ایران و پاکستان نیازمند کمکهای مستمر هستند، در حالی که تلاشها باید بر تقویت ظرفیت افغانستان برای ارائه مسکن، شغل و خدمات اساسی متمرکز شود تا بازگشت پناهندگان امکانپذیر گردد.»
ایروانی افزود که ایجاد حکومتی که وضع قوانین آن با نمایندگان ملت باشد و حکومتی همه شمول برای صلح و ثبات بلندمدت در افغانستان ضروری است.
وی افزود که چنین حکومتی میتواند به چالشهای کلیدی پرداخته، از بازگشت درگیری جلوگیری کرده و جریان پناهندگان به کشورهای همسایه را مهار کند.
رویداد های اخیر
قصر سفید: تهدید داعش در افغانستان وجود دارد
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا در پاسخ به سوالی در مورد حمله بر خلیل الرحمن حقانی، سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان گفته است که هنوز تهدید داعش در افغانستان وجود دارد و این گروه امارت اسلامی را هدف قرار میدهد.
آقای کربی در یک نشست خبری روز پنجشنبه گفت که امریکا پس از خروج از افغانستان، توانایی انجام عملیات ضد تروریزم از بیرون از کشور را بهبود بخشیده است.
او در مورد روند انتقال همکاران سابق نیروهای امریکایی در افغانستان گفت که تا کنون برای ۷۶ هزار ویزه خاص مهاجرتی برای آنان و خانوادههای شان صادر شده است و از کانگرس درخواست شده که صدور تعداد بیشتری ویزه را اجازه دهد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قطر و امریکا ۵۰ میلیون دالر به تعلیم و تربیه در افغانستان کمک میکنند
-
International Sports5 روز ago
تلویزیون آریانا فصل افتتاحیه سوپرلیگ ۱۰ آوره سریلانکا را نشر میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
بلینکن از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سرپرست وزارت مهاجرین در انفجاری در کابل به شهادت رسید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قرارداد جاناتان ترات، سرمربی تیم ملی کریکت افغانستان تمدید شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حقانی: دین نباید انحصار شود، حاکم نباید هر سخن خود را تحمیل کند
-
رویداد های اخیر18 ساعت ago
قصر سفید: تهدید داعش در افغانستان وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
امارت اسلامی: خلیلالرحمن حقانی «يک مجاهد خستهناپذير در راه خدا» بود