رویداد های اخیر
برنامه جهانی غذا: زمستان شرایط زندگی را برای خانوادههای نیازمند افغان دشوار ساخته است

برنامه جهانی غذا در گزارشی میگوید که زمستان سخت شرایط زندگی را برای خانوادهها در افغانستان دشوار ساخته است. این سازمان افزوده است، میلیونها خانواده بدون غذای کافی با سرمای زمستان مواجه هستند که بیشتر آنان مجبور اند از میان گرما و غذا یکی را برای کودکان خود انتخاب کنند.
در گزارش برنامه جهانی غذا آمده است: «میلیونها خانواده بدون غذای کافی با سرمای زمستان مواجه هستند که بیشتر آنان مجبوراند از میان غذا دادن به فرزندانشان یا گرم نگهداشتن آنان، انتخاب سخت داشته باشند.»
با این حال، نهادهای امدادرسان خارجی پیشبینی کردهاند که زمستان دشواری در انتظار مردم افغانستان خواهد بود و پیش از این برنامه جهانی غذای سازمان ملل نیز گفته بود که در شهرهای افغانستان، از هر سه خانواده یکی آن از فرصتها برای فراهم کردن مخارج زندگی برخوردار نیستند.
از این میان، برخی از باشندگان ولایت پنجشیر که از کمکهای برنامه جهانی غذا مستفید شدهاند، این کمکها را بسنده نمیدانند و خواهان کمکهای بیشتر هستند.
باشنده پنجشیر گفت: «ما از یونیسف، از موسسه ناروی و از تمامی آنها یک جهان تشکر میکنیم ولی این کمکها بسنده نیست.»
باشنده دیگر پنجشیر گفت: «ما خواهان کمک زیادتر هستیم چون وطن ما یک وطن دورافتاده است، مردم نیازمند هستند. امیدوار هستیم که کمکهایی در تعقیب این داشته باشند.»
در عین حال، وزارت اقتصاد گفته است که امارت اسلامی روی پروژههای انکشافی کار میکند تا بتواند فقر را ریشهکن کند و نهادهای جهانی نیز باید با عملیسازی این پروژهها با فقر مبارزه اساسی کنند.
عبداللطیف نظری، مُعین مسلکی وزارت اقتصاد در این مورد گفته است: «وزارت اقتصاد امارت اسلامی در مرحله نخست از تمام نهادها امدادی که مردم افغانستان را کمک کرده و کمک میکنند، تشکر میکند. در مرحله دوم، برنامه وزارت اقتصاد برای کاهش فقر این است که پروژههای اشتغالزا، زیربنایی و انکشافی باید مورد توجه قرار بگیرد تا فقر به صورت ساختاری از افغانستان ریشهکن شود.»
گفتنی است که دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان یا اوچا خاطرنشان کرده که از میان حدود ۲۳ میلیون نیازمند در افغانستان، تنها به بیش از ۱۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ رسیدگی شده است.
رویداد های اخیر
هیأتی از افغانستان در یک نمایشگاه بینالمللی در ایران اشتراک میکند

مقامهای ایرانی میگویند که قرار است یک هیأت ۲۰۰ نفری، از مقامهای دولتی و بخش خصوصی افغانستان در هفتمین نمایشگاه بینالمللی توانمندیهای صادراتی ایران اشتراک کنند.
در همین حال، مسوولان امارت اسلامی حضور تاجران افغان را در این نمایشگاه مهم میدانند و میگویند که با به نمایش گذاشته شدن تولیدات داخلی، برای کالاهای افغانستان بازاریابی خوب میشود.
عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این مورد گفت: «همکاریهای اقتصادی بین بخش خصوصی و دولتی افغانستان و ایران به نفع هر دو کشور است.»
آقای نظری افزود: «سفر هیأت بلندپایه امارت اسلامی به ایران میتواند تاثیرکننده گسترش مبادلات اقتصادی و تجاری بین دو کشور باشد.»
از سویی هم، اتاق تجارت و سرمایهگذاری کشور گفته است که در این نمایشگاه ۸۰ غرفه به تاجران افغان اختصاص داده شده و در آن تولیدات زراعتی، سنگهای قیمتی و دیگر تولیدات به نمایش گذاشته میشود.
شماری از آگاهان همچنان گفتهاند که اشتراک افغانستان در نمایشگاههای منطقهای و بینالمللی مهم است و میتواند منجر به تقویت روباط اقتصادی با کشورها شود.
این در حالی است که ایران یکی از شرکای مهم اقتصادی افغانستان است و حجم تجارت دو کشور به بیش از ۳ میلیارد دالر در سال میرسد.
رویداد های اخیر
عبدالله یوف: ۱۴ کیلومتر کار لولهگذاری پروژه تاپی در هرات انجام شده است

بگنج عبدالله یوف، رئیس پروژه تاپی در افغانستان با نور احمد اسلام جار، والی هرات دیدار کرده و از تسریع روند لولهگذاری این پروژه در این ولایت خبر داده است.
دفتر والی هرات در خبرنامهای امروز (پنجشنبه) گفته که عبدالله یوف گزارش مختصری از پیشرفت کار پروژه تاپی را با آقای اسلام جار شریک کرده است.
براساس خبرنامه، رئیس پروژه تاپی ضمن تقدیر از همکاری اداره محلی هرات در فراهم کردن تسهیلات لازم اعلام نموده که ۱۴ کیلومتر کار لولهگذاری انجام شده و در کنار این، ۲۴ کیلومتر مسیر این پروژه نیز هموارکاری شده است.
در این نشست، والی هرات نیز از تلاشهای مسوولان پروژه تاپی در پیشبرد امور کاری این پروژه استقبال نمود و از همکاری همه جانبه اداره محلی در فراهم کردن تسهیلات لازم برای پیشرفت سریع کار به رئیس پروژه تاپی در افغانستان اطمینان داد.
رویداد های اخیر
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان
دوطرف در این دیدار، بر اهمیت ادامه همکاری برای رسیدگی به نیازهای عاجل مردم افغانستان تاکید کردهاند.

طارق علی بخیت؛ نماینده خاص سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان با هیات جاپانی به ریاست کامدا ماسایوکی؛ معاون امور خارجی وزارت خارجه جاپان درباره افغانستان دیدار و گفتگو کرده است.
سازمان همکاری اسلامی در خبرنامهای گفته است که این دیدار بیشتر بر وضعیت کنونی افغانستان متمرکز بوده و راههای افزایش همکاریهای بشردوستانه میان این سازمان و جاپان به بررسی گرفته شده است.
بر بنیاد این خبرنامه، دوطرف در این دیدار، بر اهمیت ادامه همکاری برای رسیدگی به نیازهای عاجل مردم افغانستان تاکید کردهاند.
این در حالی است که این دیدار در دفتر نماینده خاص سازمان همکاری اسلامی در امور افغانستان، در جده عربستان سعودی صورت گرفته است.
در این خبرنامه آمده است که سرقنسول و معاون سرقنسول جاپان در جده نیز در ترکیب این هیات شامل بودهاند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
-
تجارت1 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
سلطان عمان با پوتین دیدار میکند