رویداد های اخیر
برنامه جهانی غذا: میزان سوء تغذیه در افغانستان به بالاترین حد خود رسیده است
برنامه جهانی غذا هشدار داده است که میزان سوء تغذیه در افغانستان به بالاترین حد خود رسیده و نیمی از جمعیت این کشور از گرسنگی شدید رنج میبرند.
فیلیپ کراپف، سخنگوی برنامه جهانی غذا در کابل گفت: «نیمی از جمعیت افغانستان بدون درنظرداشت فصل، از گرسنگی شدید در طول سال رنج میبرند و میزان سوء تغذیه در افغانستان به بالاترین حد خود رسیده است.»
وی افزود که در این کشور با جمعیت ۴۰ میلیون، چهار میلیون تن شامل کودکان زیر پنج سال و مادران مبتلا به سوء تغذیه هستند.
به گفته وی، افغانها از گرسنگی نمی میرند، اما هیچ منبعی برای جلوگیری از بحران انسانی در اختیار ندارند.
سازمانهای امدادی به افغان ها کمکهای غذایی، آموزشی و مراقبتهای صحی از جمله پول نقد برای سوخت و لباس گرم فراهم میکنند، اما توزیع کمکها به شدت تحت تأثیر دستور امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت کار زنان در انجوها قرار گرفته است.
کراپف گفت: «این ممنوعیت در بدترین لحظه ممکن رخ داده است. خانواده ها و جوامع نمیدانند وعده غذایی بعدی آنها از کجا می آید.»
برنامه جهانی غذا توزیع کمکهای خود را با پیش بینی زمستان سخت قبل از ممنوعیت کار زنان افزایش داد و برنامه ریزی کرد که با کمکهای غذایی به ۱۵ میلیون تن در ماه جاری رسیدگی کند. در حالی که برنامه جهانی غذا مستقیماً تحت تأثیر این ممنوعیت قرار نگرفته است، ۱۹ سازمان همکار آن فعالیت خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورده اند.
روز پنجشنبه، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، در رابطه به افزایش میزان سوء تغذیه در افغانستان گفت: «این نشانه دیگری از بدتر شدن سریع وضعیت بشردوستانه در افغانستان است که همزمان با شرایط سخت زمستانی شاهد آن هستیم.»
رویداد های اخیر
کرملین: برای همسایگان افغانستان بسیار مهم است که با امارت اسلامی رابطه داشته باشند
ریاست جمهوری روسیه گفته است که برقراری روابط با امارت اسلامی برای همسایگان افغانستان بسیار مهم است.
ریاست جمهوری روسیه گفته است که برقراری روابط با امارت اسلامی برای همسایگان افغانستان بسیار مهم است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین این مطلب را پس از حذف نام امارت اسلامی از فهرست سازمانهای ممنوعه قرغیزستان بیان کرد.
او گفت که قرغیزستان و افغانستان از نظر جغرافیایی به هم نزدیک هستند و با توجه به اینکه امارت اسلامی اکنون بهعنوان دولت بالفعل در کابل کار میکند، روسیه تصمیم قرغیزستان را مبنی بر حذف امارت اسلامی از فهرست سازمانهای تروریستی خود درک میکند.
او توضیح داد که برقراری ارتباط با مقامات در کابل برای ثبات منطقه ضروری است.
رویداد های اخیر
دوازده عضو شورای امنیت ملل متحد قانون امر بالمعروف را محکوم کردند
دوازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از امارت اسلامی خواسته اند تا فوراً تمام سیاست ها و اقداماتی را که زنان و دختران را از حقوق بشر و آزادی های اساسی محدود میکند، لغو نماید.
دوازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد روز جمعه قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر در افغانستان را محکوم کرده و از جامعه بینالمللی خواستند تا از نفوذ خود برای لغو فوری محدودیتها علیه زنان و دختران، استفاده کند.
چین، روسیه و الجزایر، سه عضو دیگر شورای امنیت از این اعلامیه حمایت نکردند.
یک دیپلومات به روزنامه «د نشنل» امارات متحده عربی گفته است که روسیه و چین این موضوع را یک موضوع داخلی افغانستان دانسته و گفته اند که قضاوت در مورد آن درست نیست.
دوازده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از امارت اسلامی خواسته اند تا فوراً تمام سیاست ها و اقداماتی را که زنان و دختران را از حقوق بشر و آزادی های اساسی محدود میکند، لغو نماید.
یامازاکی کازویوکی، نماینده جاپان در سازمان ملل متحد به نمایندگی از ۱۲ عضو شورای امنیت گفت: « امروز، ما بار دیگر از طالبان (امارت اسلامی) میخواهیم که فوراً تمام سیاستها و رفتارهایی را که استفاده زنان و دختران از حقوق بشر و آزادیهای اساسی را محدود میکند، لغو کنند. طالبان (امارت اسلامی) باید با احترام به حقوق زنان و دختران افغان برای تحصیل و کار و همچنین آزادی بیان و رفت و آمد، به صدای زنان و دختران افغان گوش داده و به آنان پاسخ دهند. این پیش نیاز یک افغانستان باثبات، صلح آمیز و مرفه است.»
اعضای شورا با اشاره به نشست اخیر دوحه در باره افغانستان، در ادامه تاکید کردند که اقدامات امارت اسلامی، تلاشهای بینالمللی برای تعامل با آنها را تضعیف میکند.
این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که قوانین در افغانستان بر اساس احکام شریعت وضع میشود و به آن احترام گذاشته شود.
رویداد های اخیر
وزیر اعلی خیبر پختونخوا میخواهد با امارت اسلامی در مورد امنیت گفتگو کند
او تاکید کرد که صلح در ایالت خیبر پختونخوا وابسته به صلح در افغانستان است.
علی امین خان گنداپور، وزیر اعلی ایالت خیبر پختونخوا، اعلام کرده که از مقامات پاکستانی خواسته است تا اجازه دهند وارد گفتگو با امارت اسلامی در مورد امنیت این ایالت شود.
آقای گنداپور روز پنجشنبه در یک جرگه قبیلهای گفت: «اگر به درخواست من رسیدگی نشود، من به عنوان وزیر اعلی خیبر پختونخوا، بزرگان قومی خود را برای گفتگو با حکومت سرپرست به افغانستان هدایت خواهم کرد.»
او تاکید کرد که صلح در ایالت خیبر پختونخوا وابسته به صلح در افغانستان است.
آقای گنداپور همچنان بر نیاز به سیاست و جدول زمانی مشخص برای پایان دادن به نا امنی تاکید کرد.
او گفت: «به زودی جلسه کمیته عالی ایالتی را در این مورد تشکیل خواهم داد.»
این مقام ارشد ایالت خیبر پختونخوا از حکومت پاکستان خواست که قبل از شروع هر گونه حمله نظامی علیه شبه نظامیان، با مردم مشوره کند. وی افزود که در هیچ جنگی بدون حمایت مردم پیروزی به دست نمیآید.
مقامهای پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان سازماندهی میشود و امارت اسلامی باید رهبران تیتیپی را به اسلام آباد بسپارد.
-
جهان4 روز ago
محققان امریکایی میگویند محل پرتاب احتمالی راکت هستهای روسیه را پیدا کردهاند
-
جهان4 روز ago
بایدن میگوید نتانیاهو برای توافق آزادی گروگانها اقدامات کافی انجام نمیدهد
-
ورزش4 روز ago
تیم فوتسال افغانستان در برابر کویت شکست خورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در حملات اسرائیل در غزه دست کم ۳۵ فلسطینی کشته شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان بینالمللی مهاجرت: از ۱۹ تا ۲۵ اگست، بیش از ۷۲ هزار تن از افغانستان خارج شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
عزیزوف: حکومت سرپرست افغانستان در مبارزه با داعش نباید تنها گذاشته شود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
حمله انتحاری در کابل شش کشته و ۱۳ زخمی بر جای گذاشت
-
جهان2 روز ago
یک شاگرد مکتب در امریکا ۴ نفر را کشت و ۹ تن دیگر را زخمی کرد