رویداد های اخیر
برنامه حکومت برای بهبود وضعیت شهر کابل

سرپرست شهرداری کابل در یک نشست خبری میگوید که برنامههای فراگیر برای رسیدهگی به چالشهای شهری و ارایه خدمات اثر گذار برای شهروندان در حال عملی شدن است و ابتکار برداشتن موانع و دیوارهای سمنتی بخشی از این برنامهها است.
وی تاکید میورزد که معضل ساخت و ساز بلند منزلها و غضب زمین چالش بزرگی است که در دراز مدت به آن رسیدهگی جدی صورت خواهد گرفت.
مولوی حمدالله نعمانی، سرپرست شهرداری کابل، در این باره گفت:” بررسیهای ساختمانی و غضب زمین در گذشته یک فساد و مافیای بسیار قوی بوده که به آن رسیدهگی میشود و حال این اقدام را بخاطر سو استفاده فرصت طلبان انجام نمیدهیم و با آغاز کار تمامی ادارهها که مرتبط به این قضایا استند بررسیها از قانون شکنیها را آغاز میکنیم.”
سرپرست شهرداری کابل تاکید میورزد که همزمان با تغییر وضعیت سیاسی، کار روی بیش از صد پروژه توسعهای که از سوی تمویل کنندگان متوقف شده، تلاشها بر این است تا این تمویل کنندگان برای تمویل این پروژههای نیم کاره بار دیگر اقدام کنند.
نعمانی در این باره گفت:”با کشورهای دونر بیش از صد پروژه شهرداری کابل که پیش از این تفاهم شده بود، کار آن متوقف شده است و ما در تماس با این دونرها استیم و تا حال موفق نشده ایم که کار این پروژه ها را ادامه دهیم و جواب منفی هم نگرفته ایم ازاین دونرها.”
برداشتن موانع از بخشهای گونه گون شهر و ادامه این روند روی حل چالشهای شهری اثر گذار بوده و سرپرست شهرداری کابل بر نهایی شدن این اقدام تاکید می ورزد.
نعمانی افزود:”ما موانع را که شهر را بد رنگ کرده بود بیشتر اطراف سکتورهای امنیتی که دیوارهای سمنتی بود دور کردیم و اشخاصی که موانع گذاشته اند برای شان اعلام کرده ایم تا موانع را دور کنند و در غیر آن موانع را ما دور میکنیم و مصرف شهرداری را این اشخاص باید بپردازند.”
این گفتهها درحالی ابراز میشوند که پیش از این جلوگیری از قانون شکنیها در بخش ساخت بلند منزلها و غضب زمینهای دولتی در نظام گذشته همواره انتقاد برانگیز بوده است.
حال دیده شود که دولت کنونی تا چه اندازه خواهند توانست تا روند کاری شهرداری کابل را به گونهء قانون مند و مطابق به نیازمندیهای مردم به پیش خواهد برد.
رویداد های اخیر
معاون سرمنشی ملل متحد: امیدواری برای رفع محدودیتها بر زنان در افغانستان وجود دارد

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد میگوید، پس ازدیدار و گفتگو با مقامهای امارت اسلامی در افغانستان برای برداشته شدن ممنوعیتها در رابطه به کار وتحصیل زنان و دختران، امیدوار شده است.
امینه محمد در گفتگو با «سی ان ان» تصریح کرده است که نظریات موافق زیادی به کار و تحصیل زنان و دختران در ساختار سیاسی امارت اسلامی وجود دارد.
او در پاسخ به این سوال که آیا امیدواری برای برداشتن ممنوعیت ها ومحدویت ها بر کار وتحصیل زنان ودختران وجود دارد، گفت: «بلی وجود دارد. هرچند مشکلات وجود دارد اما وضعیت قابل تحمل است. با توجه به گفتگوهای که من با طالبان (امارت اسلامی) داشتم بلی این امیدواری وجود دارد. هرچند تغییر در تصمیم سطح رهبری غیرقابل پیش بینی است اما با توجه به نظریات مختلفی که در بین طالبان (امارت اسلامی) وجود دارد بلی احتمال اینکه زنان ودختران بتوانند به تحصیل وکار برگردند وجود دارد. شما میدانید که مسئله به رسمیت شناختن طالبان (امارت اسلامی) وکمکهای بشری مسائل خیلی مهم هستند که به عنوان وسیله فشار از آن می شود استفاده کرد.»
سیما بحوث، مقام ارشد دیگر سازمان ملل متحد که خانم امینه را در سفرش به افغانستان همراهی میکرد گفت یکی از مسائلی را که مقام های امارت اسلامی از دلایل بستن مکاتب و پوهنتونها عنوان کرده اند، برداشتن موارد غربی و افزودن موارد شرعی واسلامی در نصاب درسی مکاتب است که با ارزشها و فرهنگ اسلامی و افغانی مطابقت داشته باشد.
سیما بحوث، رییس اجرایی بخش زنان سازمان ملل متحد گفت: «زمانی که در باره تجدید نظر در فرمان صحبت کردیم، طالبان (امارت اسلامی) گفتند به وقت نیاز دارند. آنها گفتند فرمان موارد حاشیه هم دارد. زمانی که ما درباره این موارد پرسیدیم آنها گفتند که ما نیاز داریم تا زیرساخت ها ایجاد شود، مکاتب ساخته شوند، معلمین بیشتراستخدام شوند، اصول وبرنامه درسی تغییر کند وموارد غربی از آن دور شود وموضوعات اسلامی و مربوط به فرهنگ وارزش اسلامی وافغانی در آن گنجانیده شود.»
همزمان قراراست شورای امنیت ملل متحد نشستی غیرعلنی را روز دوشنبه درمورد وضعیت افغانستان برگزار کند.
استیفن دوجارک، سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد گفت: «روز دوشنبه، مارتین گریفیتس، هماهنگ کننده کمک اضطراری، رییس و مدیرعامل صندوق حمایت ازکودکان، معاون مدیر اجرایی یونیسف و رییس پاملرنه در نشست شورای امنیت اشتراک خواهند داشت تا درمورد نتایج سفر اخیر شان به افغانستان به اعضای شورای امنیت معلومات ارائه کنند. آنها نخست به اظهارات هیئت سازمان ملل متحد گوش خواهند داد سپس اعضای شورا درمورد وضعیت افغانستان رایزنی خواهند کرد.»
این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل متحد ناوقت روز جمعه با برگزاری نشستی در عقب درهای بسته٬ وضعیت افغانستان را به بحث گرفته اند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی از گزارش بانک جهانی استقبال کرد و خواستار تکمیل پروژه های ناتمام شد

امارت اسلامی ضمن استقبال از گزارش اخیر بانک جهانی درمورد وضعیت اقتصادی افغانستان، از این نهاد خواسته است تا کار پروژه های ناتمام اش را در این کشور تکمیل کند.
در گزارش بانک جهانی آمده است که قیمت مواد خوراکی و نفتی در افغانستان کاهش یافته، ارزش پول افغانی دربرابر اسعار خارجی ثابت باقی مانده، در صادرات افزایش قابل ملاحظه آمده، معاش کارمندان دولتی به وقت و زمان پرداخته شده و در میزان عواید ملی هم افزایش چشمگیری رونما گردیده است.
معاونیت اقتصادی ریاست الوزراء با نشر اعلامیهای روز شنبه (۸ دلو) گفته است که از تمامی «نکات مثبت و مبتنی بر واقعیتهای عینی» گزارش بانک جهانی درمورد وضعیت اقتصادی افغانستان استقبال نموده و این اقدام را «تصویر روشن در توسعه واقعی و حرکت اقتصادی» افغانستان میداند.
در اعلامیه آمده است: «امارت اسلامی افغانستان باور دارد اگر محدودیت های موجود در سکتور بانکی از میان برداشته شود و سرمایه منجمد شده افغانها آزاد گردد، وضعیت اقتصادی از این هم بهتر و به سوی تحکیم هرچه بیشتر گامهای استواری بر خواهد داشت و مسوولیت جامعه جهانی در قبال افغانستان هم کاهش خواهد یافت.»
در اعلامیه همچنان از تمامی سازمانهای جهانی خواسته شده تا درمورد افغانستان به جهان، از آن پیشرفتها و انکشافات یادآوری کنند که به ویژه در بخش اقتصادی عملی گردیده است تا جهان در این بخش از حالت حقیقی افغانستان آگاه شود.
افزون بر این، از سازمانهای جهانی خواسته شده تا در بخش تمویل پروژه های انکشافی با افغانستان همکاری نمایند تا اینکه میزان بیکاری کاهش یابد و اثرات مثبت بر وضعیت اقتصادی کشور داشته باشد.
رویداد های اخیر
امریکا گزارشها در مورد تلاش روسیه برای دسترسی به اسلحهٔ بجامانده در افغانستان را رد کرد

قصر سفید گزارشهایی را رد کرده که گویا روسیه از امارت اسلامی خواسته است تا تسلیحات نظامی را که پس از خروج قوای خارجی در افغانستان به جا مانده است، در اختیار مسکو قرار دهد.
رسانهها روز پنجشنبه (۶ دلو) گزارش دادند که ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه تلاش دارد تا در بدل به رسمیت شناختن امارت اسلامی، تسلیحات به جا ماندهٔ نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان را به دست آرد.
یک مقام قصر سفید روز جمعه (۷ دلو) ضمن رد این ادعاها به صدای امریکا گفت که نمیتواند گزارشهایی را تایید کند که گویا امارت اسلامی به دنبال ارسال تسلیحات به روسها اند.
این مقام قصر سفید افزود: «اگر طالبان (امارت اسلامی) در مورد خواستههای خود برای به رسمیت شناخته شدن در سطح بین المللی و حمایت جامعه بینالمللی صادق باشند و خواهان دریافت کمک و مساعدت به عنوان نهاد حاکم در افغانستان باشند، باید به تعهدات مندرج در توافقنامه دوحه و زمانی که قدرت را در دست گرفتند، متعهد بمانند، از جمله به نحوهٔ رفتار با زنان و دختران.»
احمد ضیاء تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی نیز در تماس با صدای امریکا گزارشهایی را رد کرده که گویا مسکو در تلاش دسترسی به اسلحه و تجهیزات بجاماندهٔ امریکا و ناتو در افغانستان است.
طبق آمار پنتاگون، به ارزش حدود هفت میلیارد دالر تجهیزات نظامی که ایالات متحده به نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پیشین افغانستان فراهم کرده بود، پس از خروج نظامیان امریکایی در این کشور به جا مانده است.
مقامات اوکراینی و غربی در این اواخر ادعا کرده اند که روسیه با کمبود تسلیحات مواجه است و تلاش دارد تا از کشورهای منطقه و متحدین خود تسلیحات فراهم کند. روسیه در چند ماه گذشته با طیارههای بدون سرنشین ساخت ایران و راکتهای کروز به زیربناهای حیاتی اوکراین حمله کرده است.
مقام قصر سفید به صدای امریکا گفت: «باز هم نمیتوانم این گزارش را تایید کنم، اما اگر درست باشد، قطعاً در تقابل با آنچه طالبان (امارت اسلامی) میگویند و در تقابل با اهداف شان در حال حاضر، قرار میگیرد.»
او افزود که هیچ گونه اطلاعاتی در مورد تسلیحات و سیستمهای بجا مانده در افغانستان ندارند و هیچ نشانهای وجود ندارد که امارت اسلامی مایل به فراهم کردن آن به روسیه باشد.
این مقام قصر سفید گفت: «اینها سیستمها و سلاحهای متعلق به افغانها بودند که افغانها، یا آن را رها کرده و یا هم به سادگی به طالبان (امارت اسلامی) تحویل دادند. چیزی که میتوانم به شما بگویم این است که در ماه آگست ۲۰۲۱ که از افغانستان خارج شدیم، هر یک از تجهیزاتی را که استفاده میکردیم و مجبور بودیم در میدان هوایی بگذاریم، غیر قابل استفاده شدند.»
او یکبار دیگر تاکید کرد که اگر امارت اسلامی «در مورد به رسمیت شناخته شدن در سطح بینالمللی جدی استند و میخواهند به عنوان حکومت افغانستان دیده شوند، باید به تعهدات خود عمل کنند.»
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بی برقی شهرهای بزرگ افغانستان را در تاریکی فرو برده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مهاجرین: تلاشها برای رهایی زندانیان باقیمانده در پاکستان ادامه دارد
-
تجارت4 روز ago
وزارت خارجه: ازبیکستان صادرات برق به افغانستان را از سر میگیرد
-
صحت3 روز ago
هشدار بیل گیتس درباره شیوع یک ویروس بعدی ساخت دست بشر در آینده
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بنیاد بیات برای خانوادههای نیازمند در شهر مزارشریف مواد غذایی کمک کرد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان ۵۰۰ ویکت در کریکت ۲۰ آوره بدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت معارف: تعلیم برای هر افغان ضروری است
-
جهان3 روز ago
دعوت هند از پاکستان برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای