Connect with us

رویداد های اخیر

برگشت مهاجرین افغان از پاکستان به کشور افزایش پیدا کرده است

منتشر شده

در

مسئولان محلی در بندر سپین بولدک ولایت کندهار می‌گویند که روزانه ده ها خانواده افغان از طریق این بندر به کشور باز می‌گردند.

مسئولان می‌گویند برای مهاجرینی که تازه به کشور برگشت می‌کنند زمینه بودوباش موقتی، مواد اولیه و دیگر سهولت‌ها را فراهم کرده اند.

به گفته آنان برگشت مهاجرین از پاکستان از طریق بندر سپین بولدک افزایش یافته است.

نقیب الله، عضو مسلکی مرکز عودت کنندگان افغان در سپین بولدک کندهار می‌گوید: «روزانه از ۳۰ تا ۵۰ خانواده مهاجر از پاکستان به کشور خود بر می‌گردند. در یک ماه در حدود ۱۵۰۰ خانواده و در شش ماه حدود ۹۰۰۰ خانواده به کشور شان بر می‌گردند.» 

مهاجرین برگشت کننده از پاکستان تاکید می‌کنند که به دلیل بیکاری و آزار و اذیت پولیس دوباره به کشور برگشته اند.

فیض محمد، برگشت کننده می‌گوید: «از اینکه امنیت تامین شده و جنگ خاتمه یافته خوشحال ایم. در پاکستان، اذیت و آزار است، قیمتی است، بیکاری است، زندان‌ها پر از افغان‌ها است.»

عبدالصمد، برگشت کننده می‌گوید: «در آنجا مشکلات زیاد بود. قیمتی زیاد بود. روزگار خوبی نداشتیم. از این رو خواستیم به کشور خود برگردیم.»

مقام‌های وزارت مهاجرین و عودت کنندگان می‌گویند که برای کمک به مهاجرینی که دوباره به کشور برگشته اند با موسسات بین‌المللی نیز صحبت کرده اند و تلاش‌ها برای فراهم کردن تسهیلات به این مهاجرین جریان دارد.

رویداد های اخیر

ساخت بند برق پارنده در پنجشیر ۱۰۰ درصد تکمیل شده است

Published

on

سخنگوی والی پنجشیر اعلام کرده است که کار ساخت بند برق پارنده در این ولایت ۱۰۰ درصد تکمیل شده و این پروژه در آستانه بهره‌برداری قرار دارد.

سیف ‌الدین لتون گفته است که برای نخستین بار، پنجشیر از انرژی برق تولیدی از آب‌های خود بهره‌مند خواهد شد.

به گفته لتون، این پروژه توسط متخصصان برق اوکراین و شرکت «انتر گلوبل میدل ‌ایست» با هزینه ۷.۶ میلیون دالر طراحی و اجرا شده است.

او افزوده است که این بند برق ظرفیت تولید چهار میگاوات برق را خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بانک توسعه اسلامی یک شفاخانه معیاری برای تداوی امراض قلبی در کابل می‌سازد

Published

on

وزارت مالیه می‌گوید که در نتیجه تلاش‌ها و گفتگوهای مؤثر معینیت پالیسی این وزارت، بانک توسعه اسلامی به‌طور کامل آمادگی خود را اعلام کرده است تا در شهر کابل، با هزینه ۲۴ میلیون دالر امریکایی، یک شفاخانه معیاری ۱۰۰ بستر برای تداوی امراض قلبی ایجاد کند.

براساس اعلامیه وزارت مالیه، این نخستین پروژه بزرگ و زیربنایی در بخش صحت پس از بازگشت دوباره حاکمیت امارت اسلامی است که به‌دنبال فعالیت‌های مؤثر این وزارت از سوی بانک توسعه اسلامی به‌صورت عملی تطبیق می‌شود.

پس از نخستین هماهنگی و توافق میان وزارت مالیه و بانک توسعه اسلامی، این پروژه با ادارات مربوطه امارت اسلامی شریک شده است و در حال حاضر، کارهای ابتدایی سروی، نقشه‌کشی و طراحی آن از سوی کمیته مشترک تعیین‌شده متشکل از وزارت مالیه، بانک توسعه اسلامی، شرکت قراردادی و ادارات مربوطه امارت آغاز شده است.

ساخت نقشه و دیزاین این شفاخانه در مدت شش ماه تکمیل خواهد شد.

گفتنی است که با ساخت این شفاخانه معیاری، تداوی مریضان قلبی و سینه در داخل کشور با هزینه کمتر انجام خواهد شد و همچنان در این شفاخانه امکانات آموزش‌های تخصصی نیز فراهم می‌گردد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر دفاع هند: افغانستان و پاکستان تنش‌ها را خودشان حل کنند، مداخله نمی‌کنیم

Published

on

همزمان با افزایش تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان، رجنات سینگ، وزیر دفاع هند، از این دو کشور خواسته است تا مسائل مورد مناقشه را خود شان حل کنند. او گفت که دهلی نو مداخله نخواهد کرد.

سینگ در مصاحبه‌ با رسانه‌ها تأکید کرده که سیاست خارجی هند ریشه در صلح و احترام متقابل دارد. او گفت: «ما به دنبال هیچ نوع رویارویی نیستیم و آن را تشویق نمی‌کنیم. ما خواهان صلح در جهان هستیم. ما طرفدار صلح هستیم. ما کسی را تحریک نمی‌کنیم و درگیری با کسی را تشویق نمی‌کنیم.»

در عین حال، او تصریح کرد که هند در صورت تحریک، در دفاع از خود تردید نخواهد کرد. او اظهار داشت: «اما اگر کسی ما را اذیت یا تحریک کند، ما آنها را آرام نخواهیم گذاشت.»

سینگ در باره تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان گفت: «مسئله هر چه باشد، همه کشورهای درگیر باید بنشینند و آن را با مذاکره حل کنند.»

او همچنین توضیح داد: «ما نمی‌خواهیم در امور کشور دیگری دخالت کنیم.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد، ادعایی که امارت اسلامی آن را رد می‌کند.

پاکستان حدود یک ماه قبل حملاتی را در کابل و پکتیکا انجام داد که منجر به درگیری خونین میان دو طرف شد.

دو طرف سه دور مذاکرات را انجام داده اند، اما گفتگوها بی‌نتیجه بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!