Connect with us

اخبار ساحوی

بریتانیا، کانادا و فرانسه، اسرائيل را به خاطر حملاتش در غزه تهدید کردند

حماس از بیانیه مشترک که این موضع را «گامی مهم» در جهت درست به سمت احیای اصول حقوق بین‌الملل توصیف می‌کند، استقبال کرده است.

منتشر شده

در

رهبران بریتانیا، کانادا و فرانسه روز دوشنبه (۲۹ثور) تهدید کردند که در صورت عدم توقف مجدد حمله نظامی اسرائيل به غزه و رفع محدودیت‌های کمک‌رسانی، تحریم‌هایی را علیه این کشور اعمال کرده و فشار بیش‌تری بر بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائيل وارد خواهند کرد.

این در حالی است که اردوی اسرائیل از آغاز عملیات جدید این کشور در روز جمعه بر غزه خبر داده است. اوایل روز دوشنبه نتانیاهو گفت که اسرائیل کنترول کل غزه را به دست خواهد گرفت. کارشناسان بین‌المللی پیش از این نسبت به قحطی احتمالی در این منطقه هشدار داده‌اند.

بر بنیاد گزارش رویترز، اما در بیانیه مشترک این دولت‌ها آمده است: «انکار دولت اسرائیل از کمک‌های بشردوستانه ضروری به غیرنظامیان غیرقابل قبول است و خطر نقض حقوق بشردوستانه بین‌المللی را به دنبال دارد. ما با هرگونه تلاش برای گسترش شهرک‌سازی در کرانه باختری مخالفیم… ما در انجام اقدام‌های بیش‌تر از جمله تحریم‌های هدف‌مند تردید نخواهیم کرد.»

در همین حال بنیامین نتانیاهو در پاسخ گفته است: «رهبران لندن، اتاوا و پاریس جایزه بزرگی را برای حمله نسل‌کشی به اسرائیل در ۷ اکتوبر ارائه می‌کنند و در عین حال از این جنایات بیش‌تر دعوت می‌کنند».

او با تاکید بر شروط اسرائیل برای پایان دادن به جنگ که شامل آزادی گروگان‌های باقی‌مانده و غیرنظامی‌سازی نوار غزه می‌شود، گفت: «اسرائیل با ابزارهای عادلانه از خود دفاع می‌کند تا پیروزی کامل به دست آید.»

این درحالیست که اسرائیل از آغاز ماه مارچ ورود تجهیزات صحی، غذا و سوخت به غزه را مسدود کرده است تا تلاش کند حماس را برای آزاد کردن گروگان‌هایی که این گروه شبه‌نظامی فلسطینی در ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ میلادی هنگام حمله به جوامع اسرائیلی اسیر گرفت، تحت فشار قرار دهد.

این سه رهبر غربی در بیانیه مشترک گفتند: «ما همیشه از حق اسرائیل برای دفاع از این کشور در برابر تروریزم حمایت کرده‌ایم. اما این تشدید تنش کاملاً نامتناسب است.» این کشورها افزوده‌اند تا زمانی که دولت نتانیاهو «این اقدامات فاحش» را دنبال کند، کنار نخواهند ایستاد.

رهبران این سه کشور حمایت خود را از تلاش‌های ایالات متحده، قطر و مصر برای آتش‌بس فوری در غزه اعلام کردند و گفته‌اند که متعهد به به رسمیت‌شناختن کشور فلسطین به عنوان بخشی از راه‌حل دو دولتی برای درگیری هستند.

حماس از بیانیه مشترک که این موضع را «گامی مهم» در جهت درست به سمت احیای اصول حقوق بین‌الملل توصیف می‌کند، استقبال کرده است.

به گفته مقام‌های صحی غزه، جنگ زمینی و هوایی اسرائیل غزه را ویران کرده و تقریباً همه ساکنان آن را آواره کرده و بیش از ۵۳ هزار نفر را که بسیاری از آنان غیرنظامی بودند، کشته است.

بر اساس آمار اسرائیل، جنگ با حمله حماس در ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ میلادی آغاز شد که در آن جنگویان حماس حدود یک هزار و ۲۰۰ نفر را که عمدتاً غیرنظامی بودند، کشتند و ۲۵۱ تن را به گروگان گرفتند.

اخبار ساحوی

رهبر ایران درخواست ترمپ برای تسلیم بی‌قید‌وشرط را رد کرد

Published

on

علی خامنه‌ای، رهبر ایران، روز چهارشنبه در بیانیه‌ای که توسط یک گوینده تلویزیون این کشور خوانده شد، اعلام کرد که کشورش درخواست دونالد ترمپ، رئیس ‌جمهور امریکا برای تسلیم بی‌قید و شرط را نخواهد پذیرفت.

به گزارش رویترز، خامنه‌ای در اولین اظهارنظر خود از روز جمعه، زمانی که پس از آغاز حملات اسرائیل به ایران سخنرانی‌اش از رسانه‌های دولتی پخش شد، گفت: «صلح یا جنگ را نمی‌توان بر جمهوری اسلامی تحمیل کرد.»

او اظهار داشت: «انسان‌های خردمند که ایران، ملت ایران و تاریخ آن را می‌شناسند، هرگز با زبان تهدید با این ملت سخن نمی‌گویند، چرا که ملت ایران تسلیم نخواهد شد.»

وی افزود: «امریکایی‌ها باید بدانند که هرگونه مداخله نظامی امریکا بدون تردید با خسارات جبران‌ناپذیری همراه خواهد بود.»

رویترز گزارش داد که روز چهارشنبه هزاران نفر از ساکنان تهران پس از بمباران شبانه این شهر توسط جنگنده‌های اسرائیلی، در حال فرار بودند. یک منبع مطلع نیز اعلام کرد ترمپ در حال بررسی گزینه‌هایی از جمله پیوستن به اسرائیل در حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران است.

ارتش اسرائیل اعلام کرد که ۵۰ جنگنده اسرائیلی در طول شب حدود ۲۰ هدف در تهران را مورد حمله قرار داده‌اند، از جمله سایت‌هایی که مواد اولیه، قطعات و سامانه‌های تولید موشک را می‌سازند.

یک منبع آگاه از مذاکرات داخلی گفت که ترمپ و تیمش چندین گزینه را بررسی می‌کنند که شامل همراهی با اسرائیل در حملات به تأسیسات هسته‌ای ایران نیز می‌شود.

علی بحرینی، سفیر ایران در سازمان ملل در جنوا، گفت که ایران به واشنگتن هشدار داده در صورت مشارکت مستقیم، به ایالات متحده جواب خواهد داد. او همچنین اظهار داشت که امریکا را «در آنچه اسرائیل انجام می‌دهد، همدست» می‌داند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران؛ پاسخ تهران با راکت‌های هایپرسونیک

Published

on

به دنبال حملات اسرائیل علیه ایران که وارد ششمین روز خود شد، اسرائیل روز چهارشنبه تأیید کرد که یک مرکز سانتریفیوژهای هسته‌ای در نزدیکی تهران را هدف قرار داده است.

در واکنش، سپاه پاسداران ایران اعلام کرد که راکت‌های هایپرسونیک «فتاح-۱» را به‌سوی تل‌آویو فیر کرده و شدیدترین تبادل نظامی منطقه در سال‌های اخیر را به مرحله‌ای تازه کشاند.

ارتش اسرائیل گزارش داد که بیش از ۵۰ جنگنده این رژیم در طول شب اهداف متعددی در اطراف تهران را هدف قرار دادند، از جمله کارخانه‌های تولید سلاح و یکی از مراکز کلیدی ساخت سانتریفیوژ.

سانتریفیوژها برای غنی‌سازی اورانیوم حیاتی هستند؛ فرایندی که در قلب برنامه جنجالی هسته‌ای ایران قرار دارد.

ایران در پاسخ راکت‌ها و دسته‌ای از طیاره‌های بی‌سرنشین را به سوی اسرائیل پرتاب کرد و مدعی وارد کردن خساراتی شد. با وجود آنکه سامانه‌های دفاع هوایی اسرائیل بیشتر تهدیدها را رهگیری کردند، برخی خسارات و مجروحانی گزارش شده‌اند.

اسرائیل همچنین اعلام کرد که یکی از طیاره‌های بی‌سرنشینش بر فراز خاک ایران ساقط شده است.

در واشنگتن، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده مداخله فوری را رد کرد اما خواستار «تسلیم بی‌قیدوشرط» ایران شد. او مدعی شد که امریکا می‌تواند به‌راحتی علی خامنه‌ای، رهبر ایران را هدف قرار دهد و او را «هدف آسانی» خواند، اما افزود که چنین اقدامی در حال حاضر در دستور کار نیست.

خامنه‌ای در پاسخ، با لحنی تند وعده داد که برای رهبران اسرائیل «هیچ رحمتی» در کار نخواهد بود و تأکید کرد که پاسخ ایران ادامه خواهد داشت.

در همین حال، صدها تبعه خارجی از طریق ارمنستان و آذربایجان از ایران گریخته‌اند. در تهران، صف‌های طولانی در نانوایی‌ها و پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفته، در حالی‌که نگرانی از درگیری طولانی‌مدت افزایش یافته است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید کرد که تأسیسات غنی‌سازی در نطنز، یکی از مراکز اصلی برنامه هسته‌ای ایران هدف حمله قرار گرفته‌اند.

مذاکرات درباره توافق هسته‌ای ایران از زمان آغاز درگیری‌ها متوقف شده و تهران اعلام کرده که تا زمانی که تحت حمله باشد، وارد هیچ مذاکره‌ای نخواهد شد.

تلفات غیرنظامی همچنان در حال افزایش است. ایران اعلام کرده که ۲۲۴ نفر از جمله دانشمندان و نیروهای نظامی این کشور کشته شده‌اند، در حالی‌که اسرائیل از کشته شدن دست‌کم ۲۴ نفر خبر داده است.

این درگیری‌ها واکنش‌های جهانی را برانگیخته‌اند و رهبران اروپایی خواستار خویشتنداری شده‌اند. آنان هشدار داده‌اند که تشدید تنش‌ها می‌تواند کل منطقه خاورمیانه را بی‌ثبات کند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

ایران در حال آماده‌سازی راکت‌های خود برای حمله به پایگاه‌های امریکایی در منطقه است

امریکا بیش از ۴۰ هزار نیرو در خاورمیانه دارد و این نیروها در پایگاه‌های نظامی منطقه، از جمله در امارات، اردن و عربستان، در حالت آماده‌باش قرار دارند.

Published

on

US base in Qatar

روزنامه نیویارک‌تایمز به نقل از مقامات امریکایی نوشته در صورتی که امریکا به جنگ اسرائیل علیه ایران به‌منظور هدف قرار دادن تاسیسات هسته‌ای ایران کشور بپیوندد، ایران راکت‌هایی را برای هدف قرار دادن پایگاه‌های امریکایی در منطقه آماده کرده است.

مقام‌های امریکایی می‌گویند ایران به آمادگی زیادی برای هدف قرار دادن پایگاه‌های امریکایی در منطقه ندارد و راکت‌های آن به‌راحتی به این پایگاه‌ها می‌رسند.

روزنامه نیویارک‌تایمز نوشته در صورتی که حمله آغاز شود، ایران ممکن است مین‌هایی را در تنگه هرمز به‌منظور محاصره‌کردن کشتی‌های امریکایی قرار دهد.

مقام‌های امریکایی همچنین گفته‌اند نیروهای امریکایی در پایگاه‌های خود در سراسر منطقه در آماده‌باش هستند.

ترمپ که پیش از این گفته بود تنها درخواست او این است که ایران سلاح هسته‌ای نداشته باشد، و در اظهاراتی خواستار «تسلیم کامل» ایران شده است.

بر اساس این گزارش، امریکا بیش از ۴۰ هزار نیرو در خاورمیانه دارد و این نیروها در پایگاه‌های نظامی منطقه، از جمله در امارات، اردن و عربستان، در حالت آماده‌باش قرار دارند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!