اخبار ساحوی
بنیاد بیات به خانوادههای نیازمند در بلخ مواد غذایی کمک کرد

مسوولان بنیاد بیات میگویند که قبل از رسیدن فصل سرما به صدها خانواده نیازمند در شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ، مواد خوراکی توزیع کرده اند.
مسوولان این بنیاد خیریه می افزایند که این مواد شامل آرد، روغن، و برنج است که به سلسله کمکهای زمستانی این نهاد در مزار توزیع شد.
حاجی محمد اسماعیل، معاون بنیاد بیات، در این باره گفت:”به ادامه کمکهای بنیاد بیات برای مستحقین و اشخاص که بیجاشدهگان میباشد کمکهای خود را شروع کرده. قبلا ما در زون کندهار و هرات توزیع داشتیم و امروز هم در مزارشریف توزیع دارم.”
مسوولان بنیاد بیات تاکید میورزند که این کمکها به مستحقین توزیع شده اند.
یافث ثاقب، مسول بنیاد بیات در بلخ، در این باره گفت:” به اساس سروی که از طرف تیم خیریه بنیاد بیاد در داخل شهر مزارشریف صورت گرفته بود امروز مواد غذایی که آماده شده برای مستحقین واقعی توزیع میشود.”
شماری از باشندهگان بلخ میگویند کمکهای بنیاد بیات در شرایط صورت گرفته که واقعا مردم با انواع مشکلات مالی و اقتصادی مواجه بودند .
عبدالغفار، باشنده بلخ، در این باره گفت:”نان خوردنی ندارند و دیگر تشکری میکنیم از بنیاد بیات که هر وقت همین کمک خود را ادامه داده به این مسلمانان. “
محمد باقر، باشنده دیگری بلخ، در این مورد افزود:” در این زمان بسیار خطرناک که مردم در گرسنگی به سر میبرند، آمده دست ما را گرفته کمال تشکر و سپاس میکنیم و امیداوار استم که این کمکها ادامه داشته باشند.”
شکیلا، باشنده بلخ، در این باره گفت:” کار نیست، سیاسرها مشکل دارند، بیرون برآمده نمیتوانند. تشکری میکنیم از اینها که دست ما را گرفتند و کمک کردند، امیدوار استم که کمکهای شان بیشتر شوند.”
مسولان بنیاد بیات میگویند که سلسله این کمکها را به دیگر ولایات کشور نیز گسترش خواهند داد.
اخبار ساحوی
کارگران گیرمانده در تونل هند نجات یافتند

امدادگران روز سهشنبه تمام ۴۱ کارگری را که به مدت ۱۷ روز در داخل یک تونل فروریخته در کوه های هیمالیا گیرمانده بودند، پس از حفاری صخره، کانکریت و خاک، بیرون کشیدند و این موضوع باعث خوشحالی در سراسر هند شد.
به گزارش رویترز، انتقال این مردان – کارگران کم درامد از برخی از فقیرترین ایالتهای هند – بیش از شش ساعت پس از رخنه امدادگران به تونل آغاز شد. این تونل در ایالت اوتاراکند در ۱۲ نومبر فروریخته بود.
آنها از طریق یک لوله فولادی به عرض ۹۰ سانتی متر بیرون کشیده شدند و کل پروسه در حدود یک ساعت به پایان رسید.
وکیل حسن، رئیس تیم امدادگران گفت: «وضعیت آنها درجه یک و کاملاً خوب است… درست مثل من یا شما. هیچ نگرانی در مورد سلامتی آنها وجود ندارد.»
اولین نفری که بیرون کشیده شد، مردی کوتاه قد بود که جاکت زمستانی خاکستری تیره و کلاه سخت زرد داشت، با گلهای همیشه بهار پوشانده شد و به سبک سنتی هندی در داخل تونل از سوی پوشکار سینگ دهمی، وزیر اعلی ایالت و معاون وزیر شاهراه فدرال، وی کی سینگ مورد استقبال قرار گرفت.
برخی با خنده بر لب بیرون آمدند و دهمی آنها را در آغوش گرفت، در حالی که برخی دیگر اظهار سپاس کردند.
صدر اعظم نریندرا مودی در صفحه ایکس خود نوشت: «میخواهم به دوستانی که در تونل گیر مانده بودند بگویم که شجاعت و صبر شما الهام بخش همه است.»
وی افزود: «این مایه خرسندی است که پس از مدت ها انتظار، این دوستان ما اکنون با عزیزان خود ملاقات خواهند کرد. صبر و شهامتی که همه این خانواده ها در این دوران پر چالش از خود نشان دادند قابل قدردانی است.»
شبکه های تلویزیونی گزارش دادند که مودی بعداً با مردان نجات یافته صحبت تیلیفونی کرد و وضعیت آنها را جویا شد.
رجنی تودو که همسرش سورندرا در میان مردان گیر مانده بود، گفت: «ما خوشحالیم و احساس آرامش می کنیم. من به هر کس در خانواده گفتم که او بیرون آمده است.»
ساکنان محل که در بیرون تونل جمع شده بودند، با پتاقی، شیرینی و شعارهایی در ستایش از هند، این موضوع را جشن گرفتند.
این ۴۱ مرد از طریق یک لوله غذا، آب، نور، آکسیجن و ادویه دریافت میکردند، اما تلاشها برای حفر تونلی برای نجات آنها با ماشینهای حفاری پرقدرت با مشکلات از جمله آب و هوای نامساعد روبهرو شده بود.
اخبار ساحوی
احتمال سخت تر شدن عملیات نجات در تونل هند با هوای بارانی

هوای بارانی که روز دوشنبه انتظار میرود میتواند به معنای مشکلات بیشتری برای نجات ۴۱ کارگر ساختمانی باشد که بیش از دو هفته قبل در تونلی در کوه های هیمالیای هند گیر افتادند، اما سازمان دهندگان امداد تاکید میکنند که آماده مقابله با آن هستند.
به گزارش رویترز، کارگران برخی از فقیرترین ایالت های هند از زمان سقوط تونل ۴.۵ کیلومتری در ایالت اوتاراکند در ۱۲ نومبر، گیر مانده اند.
هوای نامساعد توأم با رعد و برق، ژاله و درجه حرارت پایین به کوه ها نزدیک شده است، اما سازمان دهندگان امداد گفتند که با آن مقابله خواهند کرد.
محمود احمد، رئیس شرکت NHIDCL که در حال ساخت تونل و کمک به امداد است، گفت: «آنها (تیم های امداد) برای کار در هر شرایطی آموزش دیده اند، بنابراین برای ما نگران کننده نیست.»
چهل و یک مردی که گیر افتاده اند، غذا، آب، نور، آکسیجن و ادویه را از طریق یک پایپ باریک دریافت میکنند، اما تلاشها برای حفر تونلی برای بیرون آوردن آنها با موانعی مواجه شد.
ماشین آلات حفاری آسیب دیده و امدادگران به حفاری با دست متوسل شده اند.
روز یکشنبه، آنها مسیر دیگری را به روی افراد باز کردند، و هدف شان حفاری مستقیم از بالای کوه بالای سرشان بود تا آنها را خارج کنند.
جسوانت کپور، رئیس شرکت حفاری SJVNL گفت: «مشکلات پیش خواهد آمد، دشواری ها در راه است، اما ما برای آن آماده ایم.»
روز دوشنبه علاوه بر رعد و برق و ژاله، هوای سرد با حداقل ۹ درجه سانتیگرید پیش بینی شده است.
این تونل بخشی از شاهراه چار دام، یکی از بزرگترین پروژه های صدر اعظم نریندرا مودی است که هدف آن اتصال چهار مکان زیارتی هندوها از طریق ۸۹۰ کیلومتر سرک است.
مقامات نگفته اند که علت سقوط این تونل چه بود، اما این منطقه قبلاً شاهد رانش زمین، زلزله و سیل بوده است.
اخبار ساحوی
امریکا: حملاتی علیه گروههای تحت حمایت ایران در عراق انجام دادیم

سخنگوی قوماندانی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد، امریکا حملات هوایی علیه شبه نظامیان مورد حمایت ایران در عراق انجام داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سخنگوی سنتکام روز سه شنبه (۳۰عقرب) گفت: «ما میتوانیم تأیید کنیم که شب گذشته گروههای مسلح تحت حمایت ایران یک حمله راکتی بالستیک کوتاهبرد به پایگاه الاسد انجام دادند که منجر به زخمی شدن هشت نفر و آسیب جزئی به زیربناها شد.»
سخنگوی سنتکام اضافه کرد: «بلافاصله پس از این حمله، یک طیاره نظامی امریکایی در منطقه برای دفاع از خود به یک موتر جناح مورد حمایت ایران و تعدادی از شورشیان گروه تحت حمایت ایران درگیر در این اقدام حمله کرد. در میان این شورشیان چندین کشته وجود دارد.»
پیش از این شبکه فاکس نیوز به نقل از منابع خبری از حمله هوایی نیروهای امریکایی خبر داده بود. به گفته آنها، در نتیجه این حمله که در نزدیکی پایگاه الاسد انجام شد، از پنج تا هشت شورشی گروههای طرفدار ایران کشته شدند.
به گفته وزارت دفاع امریکا، از ۱۷ اکتوبر، نیروهای امریکایی در سوریه و عراق ۶۶ بار مورد حمله قرار گرفته اند. حدود ۹۰۰ نظامی امریکایی در خاک سوریه و ۲۵۰۰ نیروی امریکایی در عراق مستقر هستند.
پیش از این نعیم قاسم معاون رئیس کل جنبش حزبالله لبنان گفته بود که حملات به پایگاههای امریکا در سوریه و عراق برای پایان دادن به تجاوز به نوار غزه بسیار مهم است.
-
جهان19 ساعت ago
طیاره نظامی امریکا در بحر سقوط کرد
-
رویداد های اخیر23 ساعت ago
دیدبان حقوق بشر: پاکستان فوراً بدرفتاری با مهاجرین افغان را متوقف کند
-
تجارت13 ساعت ago
سفر هئیت تجاری ایران به ولایت بلخ برای گفتگو با تاجران افغان
-
اخبار ساحوی22 ساعت ago
کارگران گیرمانده در تونل هند نجات یافتند
-
جهان5 روز ago
اسرائیل فهرست اسرای را که قرار است روز شنبه توسط حماس آزاد شوند، دریافت کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شاهین: ملل متحد از چوکی افغانستان به عنوان وسیله فشار بر امارت اسلامی استفاده میکند
-
رویداد های اخیر11 ساعت ago
وزارت تجارت: روند جلب و جذب سرمایهگذاری در افغانستان به سرمایهگذاران چینایی و امریکایی ارایه گردید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: هر نوع خشونت علیه زنان در کشور ممنوع است