اخبار ساحوی
بنیاد بیات به خانوادههای نیازمند در ننگرهار کمک کرد

بنیاد بیات در ادامه کمک های زمستانی اش به صدها خانواده نیازمند در ولایت ننگرهار کمک کرد.
مسوولین این بنیاد میگویند که این کمک ها شامل آرد، برنج و برنج می شود که در ولایت های دیگر نیز توزیع خواهد شد.
به گفته آنان، این کمک ها به خانواده های توزیع میشود که در نتیجه جنگ و فقر از ولسوالی ها به مرکز ولایت ننگرهار آواره شده اند.
حاجی محمد اسماعیل معاون بنیاد بیات میگوید: “به ادامه کمک های زمستانی بنیاد بیات که همه ساله توزیع میکند؛ امسال هم خوشبختانه در یک تعداد ولایات توزیع کردیم، امروز هم در ولایت ننگرها، شهر جلال آباد آمده ایم، یک تعداد مستحقین که لیست اش توسط بنیاد بیات در جلال آباد تکمیل شده بود، آمده ایم برای این ها مواد غذایی شامل آرد، برنج و روغن توزیع میکنیم.”
مسوولان این نهاد خیریه می افزایند که این کمک های بشردوستانه در روز های سرد زمستان به سایر ولایات که مردم به آن نیاز دارند، ارسال خواهد شد.
در همین حال خانواده های که از این کمک ها مستفید شده اند نیز با ابراز خرسندی و سپاسگزاری از بنیاد بیات، خواستار کمک سایر بنیادهای خیریه به خانواده های نیازمند شده اند.
از سوی هم مسوولان ریاست کار و امور اجتماعی ننگرهار از مساعدت بنیاد بیات قدردانی میکنند و از نهاد های کمک کننده دیگر میخواهند که در شرایط کنونی با مردمان که با فقر دست و پنجه نرم میکنند همکاری کند.
بنیاد بیات در گذشته نیز به مردم ولایت ننگرهار کمک های قابل توجه نموده است. گفتنی است که بنیاد بیات در برخی از ولایات دیگر کشور نیز در تامین آب آشامیدنی سالم، ساخت مساجد، مراکز صحی و مدارس فعالیت داشته است.
اخبار ساحوی
قوماندان سنتکام: اردوی امریکا در حال بررسی گزینههای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای است
فرمانده سنتکام درباره وضعیت آمادگی نیروهای این مرکز در صورت حمله اسرائیل به ایران گفت: «روزانه وضعیت استقرار و میزان خطر ارزیابی شده و بر اساس آن تغییراتی اعمال میکنیم و همچنین تجهیزات و سیستمهای جدید بهکار میگیریم.»

جنرال و فرمانده مرکزی ایالات متحده موسوم به سنتکام، با اشاره به اظهارات دونالد ترمپ، رییسجمهوری این کشور، مبنیبر استفاده از گزینه نظامی علیه ایران در صورت شکست مذاکرات هستهای گفت « مجموعه گستردهای از گزینهها» را به ترمپ و وزیر دفاع امریکا، ارائه کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مایکل اریک کوریلا سهشنبه ۲۰ جوزا در پاسخ به سوال مایک راجرز، نماینده جمهوریخواه ایالت آلاباما و رییس کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان امریکا در جلسه استماع این کمیته تایید کرد که در صورت صدور دستور از سوی ترمپ، سنتکام آماده است با «نیرویی قاطع» علیه ایران اقدام نظامی انجام دهد.
کوریلا گفت اگر اسرائیل به ایران حمله کند، احتمال اینکه نیروهای امریکایی در منطقه در معرض خطر قرار گیرند، افزایش مییابد.
فرمانده سنتکام درباره وضعیت آمادگی نیروهای این مرکز در صورت حمله اسرائیل به ایران گفت: «روزانه وضعیت استقرار و میزان خطر ارزیابی شده و بر اساس آن تغییراتی اعمال میکنیم و همچنین تجهیزات و سیستمهای جدید بهکار میگیریم.»
این درحالیست که ایران روز دوشنبه اعلام کرد که به زودی در پاسخ به پیشنهاد امریکا که تهران آن را غیرقابل قبول میداند، پیشنهادی متقابل برای توافق هستهای به ایالات متحده ارائه خواهد داد، در حالی که دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، گفته است مذاکرات ادامه خواهد یافت.
اخبار ساحوی
ترمپ: ایران در مذاکرات آزادی گروگانها در غزه دخیل است
قصر سفید به درخواست خبرنگاران برای توضیحات بیشتر واکنشی نشان نداد. نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویارک نیز تاکنون واکنشی به اظهارات ترمپ نشان نداده است.

دونالد ترمپ، رییسجمهور امریکا، اعلام کرد که ایران در مذاکرات برای دستیابی به توافق آتشبس در غزه بین اسرائیل و حماس و آزادی گروگانها مشارکت دارد. این نخستینبار است که بهصراحت از حضور ایران در مذاکرات آتشبس غزه سخن گفته میشود.
ترامپ دوشنبه ۱۹ جوزا در قصر سفید به خبرنگاران گفت: «غزه اکنون در میانه یک مذاکره بزرگ میان ما، حماس و اسرائیل قرار دارد و ایران هم در واقع در این روند دخیل است. خواهیم دید چه خواهد شد. ما میخواهیم گروگانها را بازگردانیم.»
او جزییات بیشتری درباره نقش ایران در این مذاکرات ارائه نداد.
خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که قصر سفید به درخواست خبرنگاران برای توضیحات بیشتر واکنشی نشان نداد. نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویارک نیز تاکنون واکنشی به اظهارات ترمپ نشان نداده است.
ترمپ در حالی از حضور ایران در مذاکرات آتشبس بین اسرائیل و حماس خبر داده که قطر و مصر بهعنوان دو میانجی اصلی همراه با امریکا در ماههای گذشته در گفتگوهای غیرمستقیم میان اسرائیل و حماس نقشی محوری ایفا کردهاند.
ایران، بهعنوان حامی سرسخت حماس، از هفتم اکتوبر ۲۰۲۳ و آغاز جنگ اخیر در غزه همواره از حماس حمایت و به اسرائیل و امریکا حمله کرده است.
اسرائیل و کشورهای غربی ایران را متهم میکنند که با حمایتهای مالی و نظامی از حماس و برخی از دیگر گروههای فلسطینی باعث ادامه و گسترش خشونت در منطقه شده است.
ایران همچنین متهم است که از حمله هفتم اکتوبر حماس به اسرائیل که در جریان آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و بیش از ۲۲۰ نفر به گروگان گرفته شدند، مطلع بوده است.
اسماعیل هنیه، رییس پیشین دفتر سیاسی حماس که برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان، رییس دولت در ایران به تهران رفته بود، در تهران کشته شد.
ایران اسرائیل را عامل کشته شدن هنیه معرفی کرده، اما اسرائیل بهطور رسمی و علنی مسئولیتی را در این زمینه نپذیرفته است.
در چنین وضعیتی روشن نیست که تهران چه نقشی در مذاکرات آتشبس میان اسرائیل و حماس با حضور امریکا ایفا میکند و حضور در این فرآیند تا چه اندازه با مذاکرات هستهای ایران و ایالات متحده گره خورده است.
ایران و ایالات متحده به طور جداگانه نیز در تلاش هستند تا درباره برنامه هستهای ایران به توافقی دست یابند.
دونالد ترمپ دوشنبه ۱۹ جوزا از برگزاری دور ششم مذاکرات بین تهران و واشینگتن خبر داد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز تایید کرده است که این مذاکرات روز یکشنبه ۲۵ جوزا در مسقط پایتخت عمان برگزار میشود.
اخبار ساحوی
پاکستان در بودجه مالی ۲۰۲۵–۲۶ هزینههای دفاعی را افزایش و مجموع مصارف را کاهش میدهد
در مقایسه، هند بودجه دفاعی خود برای سال مالی ۲۰۲۵–۲۶ را به ۷۸.۷ میلیارد دالر افزایش داده است که از این میان ۲۱ میلیارد دالر به خرید تجهیزات نظامی اختصاص یافته است.

حکومت پاکستان قرار است روز سهشنبه بودجه فدرال سال مالی ۲۰۲۵–۲۶ را اعلام کند؛ بودجهای که شامل کاهش ۶.۷ درصدی در مجموع مصارف به ۱۷.۶ تریلیون روپیه (۶۲.۴۵ میلیارد دالر) خواهد بود. با این حال، انتظار میرود هزینههای دفاعی این کشور حدود ۲۰ درصد افزایش یابد که عمدتاً در واکنش به درگیری نظامی اخیر با هند صورت میگیرد.
براساس ارقام ارائهشده از سوی مقامهای پاکستانی، هدفگذاری کسری بودجه برای سال آینده ۴.۸ درصد تولید ناخالص داخلی است، که در مقایسه با هدف ۵.۹ درصدی سال جاری، کاهش قابل ملاحظهای به شمار میرود.
هزینههای دفاعی که در حال حاضر ۲.۱ تریلیون روپیه (۷.۴۵ میلیارد دالر) را تشکیل میدهد، قرار است عمدتاً از طریق کاهش در بودجه انکشافی تأمین گردد. علاوه بر این، مبلغ ۵۶۳ میلیارد روپیه (۱.۹۹ میلیارد دالر) برای پرداخت تقاعدهای نظامی در نظر گرفته شده که در بودجه رسمی دفاعی گنجانده نشده است.
در مقایسه، هند بودجه دفاعی خود برای سال مالی ۲۰۲۵–۲۶ را به ۷۸.۷ میلیارد دالر افزایش داده است که از این میان ۲۱ میلیارد دالر به خرید تجهیزات نظامی اختصاص یافته است.
برای سال مالی آینده، رشد اقتصادی پاکستان ۴.۲ درصد پیشبینی شده که نسبت به رشد ۲.۷ درصدی سال جاری افزایش نشان میدهد، اما هنوز هم پایینتر از میانگین منطقهای باقی مانده است. دولت پاکستان در تلاش است تا با گسترش پایه مالیاتی—به ویژه در بخشهای زراعت و فروشات—و کاهش سبسایدیها، الزامات صندوق بینالمللی پول (IMF) را رعایت کند.
بر اساس آمار رسمی، تنها ۱.۳ درصد از شهروندان پاکستانی در سال ۲۰۲۴ مالیات بر درآمد پرداخت کردهاند، که مقیاس گسترده نیاز به اصلاحات بنیادی در نظام مالیاتی این کشور را برجسته میسازد.
محمد اورنگزیب، وزیر مالیه پاکستان، گفته است که هدف اصلی دولت حفظ ثبات اقتصاد کلان و جلوگیری از تکرار چرخههای اقتصادی “رونق و رکود” گذشته میباشد.
با این حال، تحلیلگران هشدار میدهند که شرایط سخت صندوق بینالمللی پول و ناکارآمدیهای ساختاری ممکن است مانع تحقق اهداف رشد شوند. احمد مبین، اقتصاددان از مؤسسه S&P، گفته است که هدفگذاری عواید ممکن است به دلیل ضعف در تطبیق و نبود اصلاحات واقعی مالیاتی محقق نگردد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
فرمان ممنوعیت سفر اتباع ۱۲ کشور به امریکا از اوایل دوشنبه اجرایی میشود
-
علم و تکنالوژی5 روز ago
انجام نخستین جراحی رباتیک پروستات از راه دور؛ داکتر از ایتالیا مریض را در چین جراحی کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
ترمپ: ایران در مذاکرات آزادی گروگانها در غزه دخیل است
-
اخبار ساحوی3 روز ago
ایران در مذاکرات هستهای پیشنهاد متقابلی به امریکا ارائه خواهد داد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
پاکستان در بودجه مالی ۲۰۲۵–۲۶ هزینههای دفاعی را افزایش و مجموع مصارف را کاهش میدهد
-
صحت4 روز ago
وزارت صحت: یک شفاخانه ۲۰۰ بستر ویژه تداوی مریضان سرطان به زودی در کابل افتتاح میشود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت صنعت: تلاشها جریان دارد تا صادرات قالین افغانستان از مسیر ترکیه انجام شود
-
جهان5 روز ago
اعتراضات علیه ماموران مهاجرت در لاس انجلس؛ ترمپ دوهزار گارد ملی اعزام کرد