اخبار ساحوی
بهشمول خواهر رئیس گروه حماس دستکم ۲۴ فلسطینی در حملات هوایی اسرائيل در غزه کشته شدند
در خان یونس نیز منابع صحی گفتند که حملات توپخانهای تانکهای اسرائیلی چندین نفر را در یک کمپ چادری در غرب این شهر زخمی کرد.
مقامهای صحی غزه و منابع در شفاخانه گفتند که نیروهای اسرائیلی در سه حمله هوایی جداگانه، در ساعات اولیه روز سهشنبه دستکم ۲۴ فلسطینی را در شهر غزه (شمال باریکه غزه) کشتند. یکی از کشتهشدگان خواهر اسماعیل هنیه، رئیس گروه اسلامگرای شبهنظامی حماس بود.
به گزارش رویترز ساکنان منطقه میگویند که تانکهای اسرائیلی همچنین در طول شب، در عمق مناطق غربی رفح در جنوب باریکه غزه، چندین خانه را منفجر کردند.
به گفته منابع صحی، دو مورد از حملات هوایی اسرائیل دو مکتب در شهر غزه را هدف قرار داد که منجر به کشته شدن دستکم ۱۴ نفر شد. حمله دیگری به خانهای در اردوگاه شاطی (ساحل)، یکی از هشت اردوگاه تاریخی پناهندگان نوار غزه، ۱۰ نفر دیگر را کشت.
خانه هدف قرار گرفته شده در اردوگاه شاطی متعلق به خاندان هنیه، رئیس سیاسی گروه حماس است که مقر گروهش در قطر است. اعضای خانواده هنیه و منابع صحی گفتند که یکی از خواهران هنیه به همراه سایر بستگانش کشته شدند.
بسیاری از بستگان هنیه از جمله سه پسرش را از ۷ اکتبر به این سو در حملات هوایی اسرائیل کشته شدهاند. هنیه پس از حمله حماس به جنوب اسرائيل که باعث کشته شدن حدود ۱۲۰۰ نفر طبق آمار اسرائيل شد، ابراز خوشحالی کرد و تصاویری از «سجده شکر» او در رسانههای ایران نیز منتشر شد. آن حمله جنگ کنونی در غزه را رقم زد.
اردوی اسرائیل اعلام کرد که نیروهای آن شبهنظامیانی را در شهر غزه هدف قرار دادهاند که در برنامهریزی حملات به اسرائیل نقش داشتهاند. این ستیزه جویان شامل برخی از کسانی بودند که در نگه داشتن گروگانها و یا همچنین حمله فرا مرزی حماس در ۷ اکتوبر شرکت کرده بودند.
در بیانیه اردوی اسرائيل آمده است که نیروی هوایی این کشور به دو ساختمان «تروریستهای حماس» در شاطی و درج تفاح در شمال نوار غزه حمله کردند. اردو اسرائیل گفت «تروریستها از داخل مکاتبی که حماس از آنها به عنوان پوششی برای فعالیتهای تروریستی استفاده میکرد فعالیت میکردند.»
حماس استفاده از امکانات غیرنظامی مانند مکاتب و شفاخانهها را برای اهداف نظامی انکار میکند.
این گروه حملات به دو مکتب و خانه در اردوگاه شاطی را «قتل عام» توصیف کرد.
به طور جداگانه، شاخههای مسلح حماس و گروه همپیمان آن، «جهاد اسلامی» در بیانیهای مشترک اعلام کردند که اعضای آنها بمبهای راکتی را در شبانه روز به سمت نیروهای اسرائیلی در شرق رفح پرتاب کردند.
در خان یونس نیز منابع صحی گفتند که حملات توپخانهای تانکهای اسرائیلی چندین نفر را در یک کمپ چادری در غرب این شهر زخمی کرد.
سازمان پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد اعلام کرد هرج و مرج در غزه در حال شکل گیری است، چرا که گروههای قاچاق در غزه شکل گرفته است و این امر بر مشکلات ارسال کمکها میافزاید.
یک ناظر جهانی گرسنگی نیز روز سهشنبه اعلام کرد که خطر بالای قحطی در سراسر نوار غزه همچنان ادامه دارد، چرا که درگیریها بدون وقفه ادامه دارد و دسترسی به کمکهای بشردوستانه همچنان محدود است.
حماس میگوید هر توافقی باید به جنگ پایان دهد. اما اسرائیل میگوید که تنها با توقف موقت در نبرد موافقت میکند چرا که میخواهد حماس را ریشه کن کند. حماس از سوی برخی کشورها از جمله امریکا، گروهی تروریستی معرفی شده است.
خبرهای مرتبط:
کربی حمله اسرائيل بر رفح را با بمباران امریکا در افغانستان و عراق تشبیه کرد
تشدید حملات اسرائیل در رفح منجر به کشتهشدن دهها فلسطینی شد
اخبار ساحوی
اردوغان: خواهان پیشروی مسالمتآمیز شورشیان در سوریه هستیم
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه میگوید که کشورش از پیشروی مسالمتآمیز شورشیان در سوریه حمایت میکند.
اردوغان روز جمعه، ۶ دسامبر، به خبرنگاران گفته که شهرهای ادلب، حما و حمص تصرف شدهاند و هدف بعدی دمشق، پایتخت سوریه است.
او افزوده است: «طبعاً ما امیدواریم حرکت مخالفان در سوریه ادامه یابد، البته به شکل مسالمتآمیز.»
به گفته اردوغان، تاکنون هیچ پیامی از طرف بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، برای آغاز مذاکرات دریافت نکرده است.
گفتنی است که هیأت تحریر شام یکی از گروههای تحت حمایت ترکیه محسوب میشود.
با این حال، شورشیان اسلامگرا تاکنون شهرهای ادلب، حما و حمص را تصرف کردهاند و مقصد بعدی را دمشق تعیین کردهاند.
این در حالی است که ایران و روسیه از پیشروی شورشیان در شهرهای مختلف سوریه ابراز نگرانی کردهاند.
اخبار ساحوی
جنگجویان عراقی تحت حمایت ایران برای جنگ وارد سوریه شدند
روز گذشته نیز گروههای شبه نظامی کتائب سیدالشهدا و انصار الاوفیاء که هر دو مورد حمایت ایران هستند، برای مداخله در ناآرامی سوریه و پشتیبانی از نیروهای اردو این کشور اعلام آمادگی کردند.
منابع سوری و عراقی روز دوشنبه (۱۲ عقرب) اعلام کردند صدها جنگجو از گروههای شبهنظامی عراقی تحت حمایت ایران شبانه وارد سوریه شدند تا به دولت دمشق در نبرد علیه شورشیانی که هفته گذشته حلب را تصرف کردند، یاری برسانند. تهران نیز وعده داد که به دولت سوریه کمک میکند.
دو منبع امنیتی عراقی گفتند دست کم ۳۰۰ تن از این جنگجویان عمدتاً از گروههای بدر و نجباء، روز یکشنبه برای ورود به خاک سوریه، با اجتناب از گذرگاه مرزی رسمی، از یک جاده خاکی عبور کردند.
یک منبع ارشد نظامی اردوی سوریه به خبرگزاری رویترز گفت: «اینها نیروهای تقویتی جدیدی هستند که برای کمک به رفقای ما در خطوط مقدم در شمال فرستاده شدهاند» و افزود که این نیروها به گروههای کوچکتر تقسیم شده بودند تا از حملات هوایی در امان باشند.
این مقام نظامی گفت که دهها تن از نیروهای حشد شعبی، گروه عراقی تحت حمایت ایران نیز با گذشتن از یک گذرگاه نظامی در نزدیکی گذرگاه رسمی ابوکمال وارد خاک سوریه شدهاند. او همچنین گفت که این گروههای تازهنفس شامل نیروهای کتائب حزبالله و لشکر فاطمیون هم میشود.
روز گذشته نیز گروههای شبه نظامی کتائب سیدالشهدا و انصار الاوفیاء که هر دو مورد حمایت ایران هستند، برای مداخله در ناآرامی سوریه و پشتیبانی از نیروهای اردو این کشور اعلام آمادگی کردند.
شورشیان سوریه در سال ۲۰۱۱ علیه بشار اسد قیام کردند و همپیمانان ایران در منطقه، شامل گروههای شبه نظامی مدتهاست که نقشی اساسی در موفقیت نیروهای طرفدار دولت سوریه در سرکوب این شورشیان ایفا کردهاند. این گروههای همپیمان ایران همچنین به مدت طولانی پایگاههایی در سوریه داشتهاند.
وزیر امور خارجه ایران، عباس عراقچی، روز دوشنبه گفت که اردوی سوریه قادر به مقابله با شورشیان است اما در عین حال به گروههای شبه مظامی منطقهای تحت حمایت تهران اشاره کرد و افزود: «البته گروههای مقاومت هم کمک میکنند و جمهوری اسلامی ایران هم هر گونه پشتیبانی که لازم باشد، فراهم خواهد کرد.»
ساکنان و گروه های کمک رسان مناطق تحت کنترل شورشیان در شمال غرب سوریه گفتند اردوی سوریه و هواپیماهای جنگی روسیه روز دوشنبه به حملات خود در این مناطق شدت بخشید و از جمله حمله آنها به یک اردوگاه آوارگان منجر به کشته شدن هفت نفر شد.
حمله سریع شورشیان در هفته گذشته بسیاری را در منطقه غافلگیر کرده، بزرگترین ضربه را به اسد وارد کرد و آتش جنگی را که به نظر میرسید پس از تثبیت جبهههای جنگ داخلی در سال ۲۰۲۰ فروکش کرده باشد، دوباره شعلهور کرد.
اگرچه روسیه از سال ۲۰۲۲ بر جنگ در اوکراین متمرکز شده است، اما همچنان یک پایگاه هوایی در شمال سوریه دارد. گروه اصلی تحت حمایت ایران، حزبالله لبنان نیز از زمان آغاز جنگ در غزه سال گذشته، تمرکز خود را بر جنگ با اسرائیل قرار داده است.
اخبار ساحوی
تلفات درگیریهای فرقهای در پاکستان به بیش از ۱۳۰ تن رسید
درگیریهای اخیر در اول قوس با حمله افراد مسلح به یک کاروان زائران شیعه در مسیر پاراچنار به پیشاور شروع شد که دستکم ۴۳ کشته بر جای گذاشت.
یک مقام محلی در منطقه کرم ایالت خیبر پختونخوا، نزدیک سرحد با افغانستان گفته است که تعداد تلفات درگیریهای فرقهای اخیر در این منطقه به ۱۳۳ تن رسیده است.
وجد حسین گفت تلاشها برای توقف درگیری بین ساکنان شیعه و سنی این منطقه هنوز به جایی نرسیده است.
مسلمانان شیعه و سنی عمدتا مسلح منطقه کرم برای چندین دهه شاهد درگیریهای فرقهای بر سر زمین و اختلافات محلی دیگر بودهاند.
درگیریهای اخیر در اول قوس با حمله افراد مسلح به یک کاروان زائران شیعه در مسیر پاراچنار به پیشاور شروع شد که دستکم ۴۳ کشته بر جای گذاشت.
گروههای رقیب یکشنبه گذشته با میانجیگری یک هیئت دولتی با برقراری آتشبس هفت روزه موافقت کردند؛ اما به گفته مقامهای محلی این درگیریها کماکان ادامه یافته است.
وجد حسین، از مقامهای محلی در کرم گفت: «دولت محلی و دیگر مقامهای مربوطه تلاشهایی را برای توقف جنگ بین دو گروه آغاز کردهاند اما هنوز پیشرفتی حاصل نشده است».
علی امین خان گنداپور، وزیر بلند پایهای ایالت خیبر پختونخوا، روز شنبه با بزرگان و رهبران قبایل این منطقه ملاقات کرد.
گنداپور بر اساس بیانیه دفتر او که اواخر روز شنبه گفت: «هرکس که سلاح به دست بگیرد به عنوان تروریست با او رفتار خواهد شد و سرنوشت آنها سرنوشت تروریستها خواهد بود.» او افزود که نیروهای امنیتی در منطقه باقی خواهند ماند.
در همین حال، ساکنان و مقامهای محلی گفتند که شاهراه اصلی که پاراچنار، مرکز کرم را به پیشاور، مرکز خیبر پختونخوا متصل میکند، مسدود شده که این مسئله باعث ایجاد چالشهایی در انتقال مجروحان به شفاخانهها شده است.
میرحسن، از شفاخانه منطقه پاراچنار گفت که آنها در حال تداوی حدود ۱۰۰ زخمی هستند و ۵۰ جسد را در جریان خشونت دریافت کردهاند.
شیعیان حدود ۱۵ درصد از جمعیت ۲۴۰ میلیونی پاکستان را تشکیل میدهند. پاکستان در گذشته بارها شاهد حملات فرقهای بوده است.
تنشها بین جوامع شیعه و سنی برای دههها در برخی مناطق، به ویژه در بخشهایی از منطقه کرم خیبر پختونخوا که شیعیان اکثریت هستند، وجود داشته است. در ماه جولای امسال نزدیک به ۵۰ نفر از هر دو طرف بر اثر اختلافات بر سر زمین در منطقه کرم کشته شدند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس در گزارشی گفت که ابتدا درگیری بین سنیها و شیعیان بر سر زمین در ماه جولای بر سر زمین آغاز شد، اما پس از آن این اختلافات به خشونت فرقهای تبدیل شد که تا کنون جان دهها نفر را گرفته است.
-
جهان5 روز ago
تشدید حملات هوایی نیروهای سوری و روسی بر مواضع شورشیان
-
اخبار ساحوی5 روز ago
تلفات درگیریهای فرقهای در پاکستان به بیش از ۱۳۰ تن رسید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ایران تلاشها برای تشدید امنیت در امتداد مرز با افغانستان و پاکستان را افزایش میدهد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
مقامهای قطری و بریتانیایی درباره وضعیت افغانستان گفتگو کردند
-
جهان2 روز ago
تلاش ترمپ برای آتش بس در غزه پیش از مراسم تحلیف
-
تجارت2 روز ago
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
-
اخبار ساحوی4 روز ago
جنگجویان عراقی تحت حمایت ایران برای جنگ وارد سوریه شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حنفی خطاب به تاجران افغان مقیم ازبکستان: در آبادی و توسعه کشور سهیم شوید