رویداد های اخیر
بیش از ۵ هزار مهاجر افغان در یک روز از ایران و پاکستان اخراج شده اند
در همین حال، در یک هفته گذشته نیز بیش از ۱۷ هزار مهاجر افغان از پاکستان و ایران اخراج شده و به کشور بازگردانده شدند.
پاکستان و ایران روند اخراج مهاجرین افغان را تسریع کرده اند. بیش از ۵ هزار مهاجر افغان در یک روز از این کشورها اخراج شده و به کشور بازگردانده شدند.
با وجود واکنشها در پیوند به اخراج مهاجرین افغان از کشورهای همسایه، پاکستان و ایران روند اخراج مهاجرین افغان را تسریع کرده اند. وزارت مهاجرین و عودتکنندگان در خبرنامهای از اخراج بیش از ۵ هزار مهاجر افغان در یک روز از پاکستان و ایران خبر داده است. وزارت مهاجرین میگوید که مهاجران افغان از تورخم، اسپین بولدک، پل ابریشم و اسلام قلعه به افغانستان بازگردانده شده اند.
در بخشی از خبرنامهای وزارت مهاجرین و عودتکنندگان آمده است که: «پنج هزار و ۳۰۳ تن افغان مهاجر به تاریخ ۶ اسد از سرحدات پل ابریشم ولایت نیمروز، سپین بولدک ولایت کندهار، اسلام قلعه ولایت هرات و از دروازه تورخم ولایت ننگرهار به طور جبری و داوطلب به کشور برگشت نموده اند.»
در همین حال، در یک هفته گذشته نیز بیش از ۱۷ هزار مهاجر افغان از پاکستان و ایران اخراج شده و به کشور بازگردانده شدند.
همزمان با این، سرپرست وزارت مهاجرین در دیدار با رییس جدید کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان برای افغانستان خواهان توجه بیشتر به نیازمندان و مهاجران شد. خلیلالرحمن حقانی از سازمان ملل متحد خواست تا در اجرای برنامه راهبردی پنج سالهی اسکان مجدد و ادغام دایمی برای مهاجران بازگشته به کشور همکاری کند.
در عین حال، موج تازهای از بدرفتاری با مهاجران افغانستان در ایران که با کشته شدن یک شهروند ایرانی در بخشی از تهران در اواخر هفته گذشته توسط سه مهاجر افغانستان آغاز شد، هنوز هم ادامه دارد. بسیاری از مهاجران اخراج شده در ماههای گذشته از ایران و پاکستان از برخورد پولیس این دو کشور در هنگام اخراج شکایت داشتهاند.
دولت ایران و پاکستان از ماهها به اینسو روند اخراج مهاجران افغان بدون اسناد را افزایش داده و براساس آمار ارایه شده از سوی وزارت مهاجرین و عودت کنندگان، روزانه بیش از هزارها افغان از این دو کشور اخراج میشوند. این در حالی است که مقامات پاکستان و ایران همواره تاکید دارند که براساس قوانین بینالمللی با مهاجران افغان برخورد میکنند و اخراج افغانهای بدون مدرک را حق قانونی خود میدانند.
[4:05 PM, 7/28/2024] Social Media:
رویداد های اخیر
والی بدخشان میگوید که در یک سال اخیر صدها کیلومتر سرک ترمیم و هموار کاری شده است
والی بدخشان میگوید که در یک سال اخیر صدها کیلومتر سرک در این ولایت ترمیم وهموار کاری شده و کار سرک وصل کننده بدخشان با پنجشیر، ایجاد سرک حلقوی بدخشان، وسعت بخشیدن سرک ولسوالی های پنجگانه دروازها نیز جریان دارد.
بدخشان از ولایتهای کوهستانی است که خرابی سرکها همواره از مردم این ولایت قربانی گرفته است.
محمد ایوب خالد، والی بدخشان میگوید: «سرک بین ولسوالیهای داریم و ارگو ترمیم، هموار و جغل اندازی شده است. به همین ترتیب، به همکاری وزارت فواید عامه سرک میان ارگو و فیض آباد را هموار و جغل اندازی کردیم.»
آقای خالد می افزاید که ایجاد سرک حلقوی بدخشان در ولسوالیهای سرحدی، قیرریزی سرک پامیر تا سرحد چین و همچنان باز کردن سرک ولسوالی خواهان با درواز را که از چند ماه به اینسو بسته است، آغاز کرده اند.
او میگوید: «بیش از دو و نیم ماه است که انفجار در کوه ها شروع شده است. سرک تا حد زیادی فراخ شده است. سرک حلقوی در بدخشان بسیار مهم است و کار آن شروع شده است. به همین ترتیب، کران و منجان که بدخشان را با پنجشیر وصل میکند، در مورد آن پیشنهاد داده ایم و منظور شده است.»
باشندگان منطقه دروازها میگویند که مسیر ولسوالی های آنان از چند ماه به اینسو بسته است که مشکلات جدی را برای آنان به بار آورده است. آنان از حکومت میخواهند که به مشکل خرابی سرک پیش از رسیدن زمستان در مناطق دوردست این ولایت رسیدگی کنند.
احمد نبیل قاضی زاده، باشنده بدخشان میگوید: «پیش از اینکه فصل سرما فرا برسد، باید سرکهایی که ولسوالیها و قریهها را با هم وصل میکند، بازسازی شود.»
به گفته والی بدخشان، ساخت و ترمیم صدها کیلومتر سرک در یک سال اخیر در هماهنگی با وزارتهای انکشاف دهات، فواید عامه و وزارت دفاع ملی تکمیل شده و برنامه دارند مشکلات خرابی سرکها را در هماهنگی وزارت های مربوطه رفع نمایند.
رویداد های اخیر
افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی امسال در رتبه ۱۱۶ قرار گرفت
این در حالیست که در سال ۲۰۲۳، افغانستان با کسب ۳۰.۶ امتیاز در رتبه ۱۱۴ قرار گرفته بود.
افغانستان در شاخص جهانی گرسنگی ۲۰۲۴ در بین ۱۲۷ کشور جهان، در جایگاه ۱۱۶ قرار گرفته و سطح گرسنگی در این کشور «جدی» گفته شده است.
بر اساس تازه ترین گزارش شاخص جهانی گرسنگی، افغانستان در این شاخص امسال ۳۰.۸ امتیاز کسب کرده است.
این در حالیست که در سال ۲۰۲۳، افغانستان با کسب ۳۰.۶ امتیاز در رتبه ۱۱۴ قرار گرفته بود.
نمرات در شاخص جهانی گرسنگی بر اساس چهار عامل تعیین میشود، از قبیل سوء تغذیه افراد و کوتاهقدی، لاغری و مرگ و میر در میان کودکان.
هرچه یک کشور در شاخص جهانی گرسنگی نمره کمتری کسب کند، میزان گرسنگی در آن کشور کمتر است.
بر اساس گزارش شاخص جهانی گرسنگی، ۳۰.۴ درصد نفوس افغانستان دچار سوءتغذیه، ۴۴.۶ درصد از کودکان زیر پنج سال کوتاه قد، ۳.۶ درصد از کودکان زیر پنج سال لاغر اند و ۵.۸ درصد از کودکان قبل از پنج سالگی جان خود را از دست میدهند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی در نشست شانگهای دعوت نشده است
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.
ورود اعضای سازمان همکاری شانگهای به شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان آغاز شده و قرار است که نشست دو روزه این سازمان، سه شنبه (۱۵ اکتوبر) برگزار شود.
امارت اسلامی در این نشست دعوت نشده اند، اما در کنار کشورهای عضو از منگولیا که عضو ناظر این سازمان است دعوت شده و از ترکمنستان خواسته شده تا به حیث نماینده خاص در آن شرکت کند.
روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.
رسانههای پاکستانی از قول این منابع گفته اند که عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای چند هفته پس از پانزدهم اگست سال ۲۰۲۱ میلادی که امارت اسلامی دوباره بر افغانستان تسلط یافت، غیر فعال شده است.
افغانستان در ماه جون سال ۲۰۱۲ میلادی به حیث عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای پذیرفته شد.
سازمان همکاری های شانگهای در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط چین، روسیه و چهار کشور آسیای میانه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجکستان و ازبکستان تاسیس شد. هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ میلادی به این سازمان پیوستند، در آن زمان گزارش هایی وجود داشت که ممکن است ایران و افغانستان نیز به زودی عضو این سازمان شوند، ایران در سال گذشته به عضویت این سازمان پیوست.
امارت اسلامی تا هنوز در مورد عدم اشتراک در نشست سازمان همکاری شانگهای در اسلام آباد چیزی نگفته، اما در دو نشست اخیر این سازمان نیز از نمایندگان طالبان دعوت نشده بود.
-
جهان5 روز ago
اسرائیل: هاشم صفیالدین و جانشین او کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بایدن و نتانیاهو در مورد حمله احتمالی اسرائیل به ایران، گفتگوی تیلیفونی نمودند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
خلیلزاد: بهتر بود با امارت اسلامی در همان اوایل جنگ گفتگو میکردیم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مالیه قرارداد نصب «جیپیاس» را برای وسایط باربری امضا کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ملل متحد ماموریت گزارشگر خاص حقوق بشر در افغانستان را برای یک سال تمدید کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یک افغان به اتهام برنامهریزی یک حمله تروریستی در روز انتخابات امریکا دستگیر شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افغان متهم به طرح حمله در روز انتخابات امریکا برای استخبارات این کشور کار کرده بود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بیش از ۶ هزار کیلوگرام مواد مخدر طی ۶ ماه گذشته در هلمند جمعآوری و حریق شده است