صحت
بیش از ۹۰ درصد کلینیک های افغانستان در آستانه بسته شدن قرار دارند

کمیته بین الملی نجات از احتمال سقوط نظام صحی افغانستان هشدار داده است.
این کمیته روز گذشته در گزارشی گفت که ۹۰ درصد کلینیک های افغانستان در آستانهی مسدود شدن است و میلیون ها نفر نیز از مراقبت های اولیه محروم خواهند گردید.
یافته های این نهاد نشان میدهد که که نزدیک به نصف نفوس افغانستان با بحران گرسنگی مواجه است که در شش ماه گذشته ۳۷ درصد افزایش را نشان میدهد.
بر اساس گزارش این کمیته، در اوایل سال ۲۰۲۲ میلادی، ۵۵ در صد از مردم افغانستان با کمبود شدید مواد غذایی مواجه خواهند شد، که از جمله “۹ میلیون نفر در وضعیت اضطراری یک گام جلوتر از شرایط قحطی قرار خواهند گرفت.”
گزارش افزوده است که ناامنی غذایی در سال جاری عمیقتر خواهد شد، زیرا افغانستان با کمبود مواد غذایی، افزایش سریع بهای مواد غذایی و خشکسالی دوامدار مواجه است.
صحت
سازمان جهانی صحت: برای آبله میمون نیاز فوری به واکسیناسیون نیست

به دنبال شیوع بیماری ویروسی آبله میمون، یکی از مقامات سازمان جهانی صحت اعلام کرد که در خارج از آفریقا نیازی به واکسیناسیون گسترده وجود ندارد، زیرا کارهایی مانند حفظ صحت به کنترل شیوع آن کمک میکند. در گزارش دیگری، این سازمان اعلام کرد که هیچ شواهدی مبنی بر جهش ویروس آبله میمون وجود ندارد.
ریچارد پبادی، که تیم پاتوژنهای پرخطر را در سازمان جهانی صحت اروپا رهبری میکند، در مصاحبه با رویترز ضمن اعلام اینکه آبله میمون به واکسیناسیون نیازی ندارد، توضیح داد که منابع در دسترس و فوری واکسنها و ضد ویروسها نسبتا محدود است.
پبادی در ادامه توضیح میدهد که مهمترین اقدامات برای کنترل شیوع، بررسی تماسها و قرنطینه کردن است. او همچنین خاطرنشان کرد که این ویروس به راحتی قابل انتقال نیست و تاکنون موارد خفیف درباره آن گزارش شده است.
اظهارات او در حالی مطرح شده که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده اخیرا اعلام کرده بود که در حال عرضه برخی دوزهای واکسن Jynneos برای استفاده در موارد آبله میمون است. پبادی در این رابطه توضیح داده که واکسنهای مورد استفاده برای مبارزه با آبله میمون میتوانند عوارض جانبی قابل توجهی داشته باشد.
صحت
آغاز دور چهارم تطبیق واکسین پولیو در غرب کشور

قرار است چهارمین دور تطبیق برنامه واکسین پولیو درغرب کشور روز دوشنبه (۲جوزا) آغاز گردد. مسوولان حوزوی کمپاین پولیو میگویند قرار است بیش از یک میلیون کودک در این دور واکسین شوند.
در حال حاضر مشکلی جدی در برابر تطبیق برنامه واکسین پولیو وجود ندارد و تیمهای تطبیق کننده واکسین از روز دوشنبه به دروازه خانه ها می روند تا دو قطره واکسین را به اطفال زیر سن پنج سال برسانند.
محمدآصف کبیر، معاون صحت عامه هرات می گوید که:” آمادگیهای لازم درهرات و حوزه غرب برای تطبیق کمپاین واکسین پولیو گرفته شده و آموزش های لازم برای کارمندان داده شده است که تقریبا در حدود پنج هزار کارمند در تطبیق، نظارت و مراقبت از کمپاین پولیو توظیف شده اند”
عبدالوحید رحمانی، مسوول حوزوی برنامه واکسیناسیون در هرات می گوید که:”هدف ما در ولایت هرات ۷۱۰ هزار طفل زیر پنج سال است که ما باید برای آنها واکسین را تطبیق بکنیم که خوشبختانه ما در کمپاین قبلی هم به هدف خود رسیده بودیم و امیدواریم که دراین دوره هم ما برسیم.”
ریاست صحت عامه هرات میگوید تنها در این ولایت ۷۱۰ هزار کودک قرار است واکسین پولیو دریافت کنند، همچنان در بادغیس نیز حدود ۱۸۰ هزار طفل واکسین خواهند شد.
محمدآصف قانت، رییس صحت عامه بادغیس میگوید که:” در این دور کمپاین ۱۸۰ هزار و ۴۸۹ طفل مورد هدف ما است که کوشش می کنیم هیچ طفل از این کمپاین باقی نماند.”
فضل الحق فرجاد، مسوول برنامه واکسین پولیو در غور میگوید که :” به تمام نقاط غور و خانه به خانه این کمپاین ادامه خواهد داشت و خوشبختانه که هیچ مانع فرا راه ما وجود ندارد.”
با این حال تیم های صحی مصروف انتقال بسته های واکسین به مراکز صحی ولسوالی ها هستند و قرار است به گونه خانه به خانه این کمپاین تطبیق شود.
تیمورشاه، باشنده هرات می گوید که:” در مقابل جلوگیری از فلج اطفال کوشش کنند که طفل های خود را واکسین کنند و با تیم های صحی و واکسیناتورها همکاری کنند و در مدت چهار روز که ما برنامه واکسین پولیو را داریم بتوانیم به درستی تطبیق کنیم.”
درحال حاضر افغانستان و پاکستان کشورهای هستند که هنوز هم واقعات پولیو را دارند و کاملا محو نشده است. یک واقعه پولیو طی سال جاری میلادی در ولایت پکتیکا ثبت شده است.
صحت
جلسه اضطراری سازمان جهانی صحت پس از گسترش بیماری آبله میمون

به گزارش رویترز، آلمان گسترش آبله میمون را بزرگترین شیوع این بیماری در تاریخ اروپا توصیف کرده است. این بیماری تاکنون دستکم در هشت کشور اروپایی از جمله بلجیم، فرانسه، آلمان، ایتالیا، پرتغال، اسپانیا، سویدن و انگلیس و همچنین امریکا، کانادا و آسترالیا گزارش شده است.
اسپانیا روزگذشته (جمعه ۳۰ثور) ۲۴ مورد جدید از ابتلا به این بیماری عمدتاً در منطقه مادرید را گزارش کرد. مقامهای محلی اعلام کردند که اکثر موارد ابتلا به این بیماری در یک سونا شناسایی شده که این محل تعطیل شده است.
به گزارش رویترز، آبلهمیمون شبیه به آبله انسانی است. این بیماری در بسیاری از مناطق جهان سالها است که ریشهکن شده و نمونه تازهای از آن گزارش نشده است؛ با این حال طی سالهای اخیر به ویژه پس از همهگیری ویروس کرونا، نگرانی از شیوع این ویروس بیشتر شده است.
پژوهشهای آزمایشگاهی نشان میدهد که ویروس آبلهمیمون، علاوه بر انسانها میتواند موشها و خرگوشها را نیز مبتلا کند. در میان انسانها، نخستین مورد ابتلاء به آبلهمیمون در سال ۱۹۷۰ گزارش شد. در سال ۲۰۰۳ نیز مقامهای صحی امریکا یک مورد از ابتلاء به این ویروس را در این کشور گزارش کردند.
علائم اولیه آبله میمون شامل تب، سردرد، درد عضلات، کمردرد، تورم غدد لنفاوی، لرزه و خستگی است.
التهابات پوستی نیز ممکن است ایجاد شود که معمولاً روی صورت قبل از انتشار به سایر قسمتهای بدن شروع میشود. در نهایت یک دلمه تشکیل میدهد و میافتد.
-
جهان4 روز پیش
ولودیمیر زلنسکی: میخواهم برای پایان دادن به جنگ با پوتین دیدار کنم
-
تجارت4 روز پیش
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی به افغانهای که در پاکستان دست به تظاهرات زده اند از تامین امنیت شان اطمینان داد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد
-
تجارت4 روز پیش
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات
-
جهان3 روز پیش
۱۹ کودک و دو بزرگسال بر اثر گلولهباری در یک مکتب امریکا کشته شدند
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
شماری چهرههای شناخته شده حکومت قبلی به طرح کمیسیون تماس امارت اسلامی چراغ سبز نشان دادند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی: مذاکرات با ترکیه و قطر برای راهاندازی میدانهای افغانستان متوقف نشده است