تجارت
تأکید افغانستان و ترکیه بر گسترش همکاریهای صنعت قالین و صادرات به اروپا
در پایان این دیدار، دواتحادیه افغانستان و ترکیه طی سفر رئیس اتحادیه قالین ترکیه به کابل، تفاهمنامهای را در زمینه فعالیتهای مشترک و توسعه همکاریها به امضا رساندند.

وزارت صنعت و تجارت میگوید که، نورالدین عزیزی، سرپرست این وزارت، در دیداری با احمد دیلر، رئیس اتحادیه قالین ترکیه و هیأت همراه شان، بر توسعه همکاریهای مشترک و گسترش صادرات قالین افغانستان از مسیر ترکیه به بازارهای اروپایی تأکید کرد.
در اعلامیهای این وزارت آمده است که، در این دیدار که با حضور مسئولین اتحادیه مؤلدین و صادرکنندگان قالین افغانستان برگزار شد، طرفین بر اهمیت و ارزش صنعت قالین بهعنوان یک نماد ملی و کالای با ارزش صادراتی افغانستان تأکید نمودند.
آقای احمد دیلر با ستایش از کیفیت قالین افغانستان، آن را مؤثر بر صنعت قالین ترکیه دانسته و افزود: «اتحادیه قالین ترکیه با داشتن حدود ۵۰۰ عضو، آماده است تا از سکتور قالین افغانستان حمایت کرده و سرمایهگذاریهای لازم را تشویق نماید.»
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان نیز با تأکید بر اینکه قالین افغانستان دارای کیفیت عالی بوده و حیثیت ملی دارد، گفت: «با توسعه همکاری میان اتحادیههای دو کشور و کاهش مالیات بر قالین افغانستان از سوی دولت ترکیه، مسیر صادرات این محصول به کشورهای اروپایی هموار خواهد شد، که به سود هر دو کشور خواهد بود.»
آقای عزیزی افزود: «افغانستان آماده است تا در عرصه بازاریابی مشترک، ایجاد تبلیغات، راهاندازی ویبسایتها و نمایشگاههای مشترک، فرهنگسازی و سفرهای تجارتی همکاری فعال داشته باشد.»
وی همچنان خواستار راهاندازی برنامهای مشترک میان کشورهای تولیدکننده قالین بهویژه افغانستان، ترکیه و ترکمنستان که دارای وزارت مستقل قالین است، جهت ترویج فرهنگ استفاده از قالین در سطح جهانی شد.
در پایان این دیدار، دواتحادیه افغانستان و ترکیه طی سفر رئیس اتحادیه قالین ترکیه به کابل، تفاهمنامهای را در زمینه فعالیتهای مشترک و توسعه همکاریها به امضا رساندند.
گفتنی است که سفر هیأت ترکی به دعوت رسمی اتحادیه مؤلدین و صادرکنندگان قالین افغانستان انجام شده و در راستای تقویت روابط تجارتی و فرهنگی میان دو کشور تلقی میشود.
تجارت
وزارت صنعت و تجارت: علیرغم درگیریهای اخیر منطقهای، روند تجارت خارجی افغانستان منظم ادامه دارد
در اعلامیه وزارت صنعت و تجارت آمده است که، واردات، ترانزیت و عرضه کالاها با کشورهای همسایه ومنطقه در بازار داخلی عادی است و هیچ نوسان غیرعادی در قیمت کالاهای اساسی ثبت نشده است.

وزارت صنعت و تجارت افغانستان میگوید علیرغم درگیریهای اخیر منطقهای، روند تجارت خارجی افغانستان منظم ادامه دارد.
در اعلامیه وزارت صنعت و تجارت آمده است که، واردات، ترانزیت و عرضه کالاها با کشورهای همسایه ومنطقه در بازار داخلی عادی است و هیچ نوسان غیرعادی در قیمت کالاهای اساسی ثبت نشده است.
این وزارت گزارشهای رسانهای درباره کمبود یا بیثباتی را بیاساس دانسته و تأکید دارد که مسیرهای وارداتی از آسیای میانه تقویت شدهاند. همچنین برای جلوگیری از احتکار و سوء استفاده، تدابیر جدی روی دست گرفته شده است.
این درحالیست که چند روز قبل وزارت مالیه در سومین روز جنگ اسرائیل با ایران اعلام کرد مرزها و گمرکهای افغانستان با ایران باز بوده و روابط تجارتی و گمرکی میان دو کشور بدون هیچگونه مشکلی ادامه دارد. این وزارت همچنین افزود که روند بارگیری کالاهای تجاری افغانستان در مرزها در حال انجام است.
این وزارت، با نشر اطلاعیهای اعلام کرد که گذرگاهها و سرحدات مرزی میان افغانستان و ایران همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
براساس این اطلاعیه، گذرگاه ابونصر فراهی در ولایت فراه، گذرگاه نیمروز و گذرگاه سمت ایران، روز شنبه به دلیل برگزاری مراسمی در ایران تعطیل شده بودند، اما پس از یک روز دوباره بازگشایی شدهاند.
در ادامه اطلاعیه آمده است که روند بارگیری اموال تجاری افغانستان در بندرعباس ایران نیز بهصورت عادی و بدون مشکل جریان دارد.
با این حال، تنشها و درگیریها در ایران در پی حملات متقابل میان اسرائیل و ایران همچنان ادامه دارد.
تجارت
صادرات افغانستان به پاکستان از ارائه سند مبدأ معاف شد
در حال حاضر، ۶۶۷ موتر باربری که این کالاها را حمل میکردند، به دلیل نداشتن این سند، در گذرگاه تورخم متوقف شده بودند.

رسانههای پاکستان گزارش دادند که در نتیجهٔ مذاکرات موفق میان مقامات گمرک و تاجران پاکستان، تصمیم گرفته شده است که تا تاریخ ۳۰ جون، واردات از افغانستان به این کشور بهطور موقت از ارائهٔ سند مبدأ معاف باشد.
به گفته آزاد مهدی، از مسئولین گمرک پاکستان، گفتگوهای موثری با هیاتی از نمایندگان تاجران در مورد الزامی بودن سند مبدأ برای واردات از افغانستان صورت گرفته است.
او توضیح داده که طبق مقررات اداره فدرال عواید (FBR) داشتن سند مبدأ برای تمام واردات افغانستان الزامی است، اما معافیت ویژهای برای برخی از اقلام از جمله پنبه، لوبیا، زغالسنگ و سنگ صابون در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر، ۶۶۷ موتر باربری که این کالاها را حمل میکردند، به دلیل نداشتن این سند، در گذرگاه تورخم متوقف شده بودند.
اکنون این محمولهها با ارایه تعهد کتبی بهجای سند مبدأ تا تاریخ ۳۰ جون اجازه ترخیص خواهند یافت.
پس از پایان این مهلت، تمامی واردات از افغانستان بدون استثنا باید همراه با سند مبدأ باشند.
تجارت
کاهش ۱.۲ میلیارد دالری تجارت افغانستان و پاکستان
عدم موجودیت ثبات در سیاستهای تجاری و بستهشدن گذرگاهها دلیل اصلی کاهش میزان تجارت میان دو کشور میباشند.

رسانههای پاکستانی گزارش دادند که میزان تجارت آن کشور با افغانستان ۱.۲ میلیارد دالر کاهش یافته است.
جیونیوز پاکستانی روز چهارشنبه (۲۱جوزا) گزارش داده که میزان تجارت سالانه میان افغانستان و پاکستان از ۲.۵ میلیارد دالر به یک میلیارد دالر کاهش یافته است.
گزارش افزوده که عدم موجودیت ثبات در سیاستهای تجاری و بستهشدن گذرگاهها دلیل اصلی کاهش میزان تجارت میان دو کشور میباشند.
در این گزارش آمده است که بیثباتی سیاسی در افغانستان نیز تاثیر منفی بر تجارت میان دو کشور گذاشته است.
ضیا الحق سرحدی، معاون اتاق مشترک تجارتی افغانستان-پاکستان به جیونیوز گفته است که برای افزایش حجم تجارت، پاکستان باید به کشورهای آسیای مرکزی دسترسی پیدا کند.
در حال حاضر، بیشتر اقلام صادراتی پاکستان به افغانستان را سیمنت، آرد، دارو، بوره، میلگرد و سبزیجات تشکیل میهد اما واردات پاکستان از افغانستان را بیشتر میوه و سبزیجات تشکیل میدهد.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اسرائیل از «روزهای دشوار پیشرو» هشدار داد؛ ایران: ضربات سخت خواهیم زد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
ایران و اسرائیل وارد درگیری مستقیم راکتی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مترجم پیشین افغان ارتش امریکا در محکمه فدرال سندیگو بازداشت شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یک مرد ایرانی به اتهام قتل دختر مهاجر افغان دستگیر شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت صنعت: تلاشها جریان دارد تا میوههای تازه افغانستان به بازارهای جدید صادر شود
-
تجارت3 روز ago
صادرات افغانستان به پاکستان از ارائه سند مبدأ معاف شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افزایش پروازهای عبوری از فضای افغانستان همزمان با جنگ ایران و اسرائیل
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان ملل: نزدیک به یک سوم جمعیت افغانستان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند