Connect with us

رویداد های اخیر

تاجران: برای انتقال سرمایه‌های افغان‌ها از پاکستان باید میکانیزم مشترک ایجاد شود

منتشر شده

در

به دنبال اخراج مهاجرین افغان از پاکستان، شماری از تاجران افغان می‌گویند که نگران سرمایه‌های افغان‌ها در آن کشور اند و برای انتقال سرمایه‌ها باید یک میکانیزم مشترک ایجاد شود. به گفته آنان، سرمایه‌گذاری‌ها و جایداد‌های افغان‌ها در پاکستان به میلیارد‌ها دالر می‌رسد.

این تاجران از امارت اسلامی می‌خواهند که هرچه زودتر با پاکستان وارد مذاکره شوند تا زمینه برای انتقال این سرمایه‌ها به افغانستان فراهم شود.

حمید فاضل خیل، تاجر افغان در پاکستان، می‌گوید: «رهبران دو کشور با مسوولان ذیربط باید بنشینند و یک میکانیزم مشترک بسازند تا سرمایه‌ها به افغانستان انتقال یابد.»

حمید فاضل خیل، تاجر افغان در پاکستان، نیز گفت: «برای تان واضح گفته می‌توانم که سرمایه‌ها میلیاردها دالر است که در هر بخش، افغان‌ها بسیار سرمایه‌گذاری کرده‌اند.»

در همین حال، شمار دیگر از تاجران گفته‌اند که باید به مشکل تاجران افغان در پاکستان رسیدگی شود زیرا با گذشت هر روز پاکستان مشکلات تازه‌ای را به تاجران افغان ایجاد می‌کند.

بازمحمد غیرت، سرمایه‌گذار، گفت: «پاکستان به اندازه زیاد ظلم را شروع کرده، از لحاظ بشری، از لحاظ همسایه‌داری، از لحاظ تجارت که برای هیچ کس قابل قبول نیست. بنابراین، نیاز است سرمایه‌گذاران و تاجرانی که در پاکستان اند و یا در کشورهای دیگر اند، باید سرمایه‌گذاری آن‌ها به افغانستان انتقال یابد تا آن‌ها مصون باشند.»

از سویی هم، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری گفته است که تاجران افغان در پاکستان هزاران شرکت و فابریکه دارند و نباید بدست حکومت پاکستان بیفتند.

خان‌جان الکوزی، عضو اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، گفته است: «باید برای سرمایه‌ ما به‌گونه منظم یک میکانیزم ایجاد شود تا به افغانستان انتقال شود.»

در عین حال، خواست‌ها این است تا حکومت سرپرست باید وارد عمل شود و با جانب پاکستان مذاکرات را آغاز کند تا زمینه برای انتقال سرمایه‌ها به افغانستان فراهم شود.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، تصریح کرد: «هم گفتگوهای دیپلوماتیک جریان دارد و هم آمادگی‌ها از سوی امارت اسلامی در قالب کمیته‌های مختلف در رابطه به نحوه اسکان و کمک به جلب حمایت‌ها در بعد داخلی و خارجی وجود دارد.»

پیش از این سرپرست وزارت دفاع ملی از تاجران افغان خواسته بود تا سرمایه‌های شانرا به افغانستان انتقال دهند. اما پولیس حالا به مهاجرین اجازه نمی‌دهد تا بالاتر از پنجاه هزار کلدار با خود داشته باشند به ویژه زمانی که به افغانستان بر می‌گردند.

رویداد های اخیر

سفیر ایران: جلوگیری از سیل مهاجرت افغان‌ها از دستورکارهای فارمت مسکو بود

قمی تاکید کرد که استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و همکاری منطقه‌ای می‌تواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.

Published

on

حسن کاظمی قمی، نماینده خاص ایران در امور افغانستان، می‌گوید که یکی از موضوعات اصلی ششمین نشست فارمت مسکو، جلوگیری از سیل مهاجرت مردم افغانستان بود.

او تاکید کرد که کشورهای همسایه در این نشست با هدف کمک به افغانستان برای مقابله با هراس‌افگنی و ایجاد شرایط لازم برای بازسازی کشور، در قالب یک ابتکار منطقه‌ای گرد هم آمدند.

آقای قمی در گفتگو با خبرگزاری ایرنا اظهار داشت که این نشست جمعه گذشته (۱۳ میزان) با حضور ده کشور و سرپرست وزارت خارجه افغانستان در مسکو برگزار شد.

وی افزود: «با وجود تحولات جاری در عرصه بین‌المللی، به خصوص در فلسطین و لبنان، موضوع افغانستان همچنان از اولویت‌های مهم منطقه‌ای محسوب می‌شود.»

نماینده خاص ایران در امور افغانستان همچنین تاکید کرد که استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و همکاری منطقه‌ای می‌تواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.

در گزارش ایرنا آمده است که محیط زیست نیز به عنوان یکی از نگرانی‌های منطقه‌ای در این نشست مورد توجه قرار گرفت.

نشست فارمت مسکو با حضور نمایندگان خاص و مقام‌های بلند پایه‌ای چین، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبیکستان برگزار شد. این نشست به دنبال راهکارهایی برای تثبیت امنیت، کاهش مهاجرت و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی افغانستان بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

میزان صادرات هرات طی ۶ ماه نخست امسال دو برابر شده است

Published

on

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات می‌گوید که میزان صادرات در این ولایت طی شش ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.

مسوولان این اتاق گفته‌اند، در شش ماه اول امسال به ارزش ۷۷ میلیون و ۸۸۲ هزار دالر صادرات داشته‌اند.

به گفته آنان، در این مدت بیش از ۳۲ هزار تُن محصولات زراعتی، صنعتی، نباتات طبی و مواد معدنی را به بازارهای جهانی فرستاده‌اند.

با این حال، این اتاق افزوده که مسئله صادرات میوه‌های تازه هرات هنوز هم حل نشده است.

از سویی هم، باغداران نیز انتظار دارند تا برای فرستادن میوه‌های تازه به بازارهای جهانی، گام‌های اساسی برداشته شود.

بشیراحمد بهادری، رئیس اتاق محصولات زراعتی و مالداری هرات گفته است: «محصولات زیادی زراعتی داریم که از آن جمله پنبه، زعفران، هنگ، انگور، کشمش که خوشبختانه امسال بازاریابی زیادی شده است.»

آقای بهادری افزود: «این اقلام هم به کشورهای مثل ترکیه، هند، چین، امارات متحده عربی، قزاقستان، ازبکستان، پاکستان و ایران صادر می‌شود.»

همه ساله تاجران صادرکننده ده‌ها قلم از قبیل میوه‌های خشک، محصولات حیوانی، نباتی، تولیدات داخلی شهرک صنعتی، مواد معدنی و نباتات طبی را به بازارهای جهانی صادر می‌کنند. بازار کشورهای همسایه، آسیای میانه، اروپا و بازار امریکا خریداران اصلی محصولات داخلی کشور می باشند.

اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری هرات تاکید کرده که تسهیلات لازم برای صادرات محصولات داخلی فراهم گردیده است، اما کافی نیست و نیاز است تا به‌خاطر بازاریابی و معرفی محصولات داخلی به بازارهای جهانی اقدامات بهتری انجام شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی قانون ساحات صنعتی را توشیح کرد

Published

on

وزارت عدلیه می‌گوید که قانون ساحات صنعتی در یازده فصل و ۶۷ ماده از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح و نافذ شده است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است که این قانون به هدف رشد و انکشاف اقتصاد افغانستان از طریق تنظیم ساحات صنعتی، فراهم‌کردن زمینه جلب‌وجذب سرمایه‌گذاری خصوصی و حفظ ومراقبت از ساحات صنعتی تدوین شده است.

براساس اعلامیه، این قانون توسط وزارت صنعت و تجارت تطبیق خواهد شد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!